Şimdi Ara

ASUS U35JC RX127V'nin Pil Ömrü [b]9 saat mi( 8 hücreli Lityum-iyon) Yoksa 4 saat mi [/b]????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
5.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bimeks'in teknik servisi ile görüştüm, sitelerinde yazanın yani 6hücreli pil/ 1-4 saat özelliğinde olduğunu söylüyorlar.

http://www.bimeks.com.tr/urun/1002/114222/asus-u35jc-rx127v.aspx

Eksen bilgisayarı aradım onlar da sitelerinde olduğu gibi yani 8hücreli pil/ yaklaşık 9 saat özelliğinde olduğunu söylüyorlar. Hatta distribütörü aradı o esnada distribütör firmadan da 8 hücreli cevabı geldi...

http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_33757_ASUS_U35JC_RX127V__Core_i5-460M__3GB__500GB__G310M__13_3inc__Win7_Premium_64_Bit.html

Sipariş vermek üzereyim bilgi sahibi olan varsa lütfen yardımcı olsun :(

İstanbul bilişimde 6 hücreli demiş, ama başka nereye baksam 8 hücreli diyor...Aynı firma aynı seri, farklı pil olmaz değil mi???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcuturk -- 18 Ekim 2010; 23:25:49 >

• http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=LZlGKC46txkdwkkg

Yaklaşık 1 saatlik telefon trafiğinden sonra Bimeks mağazalarından bir kaç tanesini aradım ve 8 saate kadar dayandığını öğrendim. Bu seri için genelde 11,5 saate kadar bekleme süresi gösterilmiş ama yukarıda verdiğim linkte -ASUS'un kendi sitesin- iki tip pilden bahsedilmiş birisi 6 hücreli diğeri 8 hücreli diye :( Yani inşallah bimeks 6 hücreli diye yanlış yazmıştır ve inşallah 8 hücreli gelir :)
  • birçok notebook üretici sadece kasa model numaralarına göre ürünleri gosteriyo internet sitelerinde, model numarasından sonra gelen donanım farkalarını da belirten numaralara değinmiyor.
    Hp bu konuda çok iyi. tüm modellerin alt modellerine kadar yazmışlar.
    bu alacağın notebook 6 hücreli gelse bile üzülmene değmez fazla çünkü nvidia optimus un da katkısıyla, 3d ve video oynatımı hariç ekran kartı devre dışı kalacağı için şarjı baya gider.
  • 8 hücreli pil ile 11 saat civarında pil ömrü sunuyor fakat bu çok uç koşullar altında geçerli. Yine de doğru. UL30VT kullanan arkadaşlarımdan biliyorum. Asus SHE ve Optimus sayesinde sorun olmuyor.

İstanbul Bilişim haricindeki tüm firmaları dikkate alabilirsin.
  • Ya ürünü bugün gittim kargodan teslim aldım. Teslim alırken orada kutusunu inceledim sadece baktım tertemiz kutu, kapalı, hiç yıpranması yok-ilk dikkatimi çeken "8cell" ifadesi oldu:)- aldım eve götürdüm. Evde açtım "aa ne güzel orjinal mouse göndermişler" dedim ve bilgisayarı incelemeye başladım. Buraya kadar her şey güzel..Bir baktım ki batarya giriş yerindeki tavan kısmında bulunan uzunca şerit şeklindeki metal parçanın üzerinde ve o parçayı tutan millerin çevrsinde çizikler var, az daha dikkat ettim şerit 2-3 milim ortakısmından kalkmış. Bende dizüstü bilgisayara müdahele etmişler demek ki gibi bir his oluştu... Sonra dur bakayım dedim Allah bilir win7 kurulu göndermişlerdir ve belk de teşhir ürünüdür dedim Ama win7 kurulu değildi 10 dkde falan kuruldu tıkır tıkır...Sonrasında canım sıkıldı iyice, müşteri hizmetlerini aradım durumu anlattım doğrudan dediler ki "ister paranızı iade edelim isterseniz onun yerine mağazamızda varsa sıfır aynı ürünü gönderelim" dediler. Ürünü çok beğendiğim için ürün istedim tekrar, talebimi işleme aldıklarını, bendeki ürünü de gebze'ye servise göndermemi ve elimdeki faturalarla beraber eposta olarak gelen ürün iade formumu içine koyarak kargolamamı istediler. Kargo ücretini de kendileri karşılayacaklar. Velhasıl-ı kelam şimdilik ilgilendiler gayet ama önümdeki süreç nasıl olacak biraz korkarak bekliyorum bakalım... Kargo servisin eline çarşamba günü ulaşacakmış...

Kargo ellerine ulaşıp onay vermeden sanırım benim ürünümü göndermezler değil mi...

İnşallah aksaklık falan bişey olmaz elimde fatura da yok... sadece alel acele kaliteli şekilde fotoğrafını çektim, çıkartır forokopi olarak kullanırım dedim...

Bakalım ne olacak..Bu süreci yaşayan var mı acaba?? Veya yaptığım yanlış bişey var mı,önümüzdeki süreç için önerileriniz var mı, bilgilendirirseniz daha dikkatli oluruz sonrasında...

Teşekkürler şimdiden.

• quote:

Orijinalden alıntı: Çardakçı

birçok notebook üretici sadece kasa model numaralarına göre ürünleri gosteriyo internet sitelerinde, model numarasından sonra gelen donanım farkalarını da belirten numaralara değinmiyor.
    Hp bu konuda çok iyi. tüm modellerin alt modellerine kadar yazmışlar.
    bu alacağın notebook 6 hücreli gelse bile üzülmene değmez fazla çünkü nvidia optimus un da katkısıyla, 3d ve video oynatımı hariç ekran kartı devre dışı kalacağı için şarjı baya gider.

Bu arada şimdiye kadar oynadığım oyun COD2 ve At&Kılıç oldu...Onları da uzun zamandır oynamıyorum...Bu bilgisayarı hanıma almıştık, o da çok yüklenmez, benim yük.lis. var onun için yolculuk esnasında uzun ömürlü bir batarya çok işimi görecektir diye düşündüm...Bu pil süresinin uzaması çok çok güzel bişey yaa...Kim bilir daha neler neler var da piyasaya sürülmüyor... Geçen gün bilgisayarcı bir arkadaş "Çin 1 yıl dayanan cep telefonu şarjı yapmış" dedi...

Bir de bu ürünün kutusunda 2008'de aldığı ödüllerden falan bahsediyordu, çok şaşırdım, ben ürünü yeni sanıyordum 2008'de sürülmüş piyasaya sanırım, daha araştırmadım...Ne kadar geriden gidiyoruz ya, 11,5 saati duyunca aklım başımdan gitmişti resmen, ama adamlar 2008'de sürmüş piyasaya...

• Yeni ürünüm geldi hayırlısıyla...Şimdilik bir sıkıntı yok ama bişey dikkatimi çekti yeni gelende win7 kurulumundan önce ingilizce olarak" windowds ilk kullanıcı için hazırlanıyor" manasında bir yazı çıktı, geri gönderdiğimde bu yazı yoktu...Sanırım geri gönderdiğim büyük ihtimalle açılmıştı...

Şimdi de şöyle bir sıkıntım var teknik destek kısmında belirttim, bilgisayarda optik sürücü olmadığı için recovery yapamıyorum, harici harddiskle olmaz mı?? illa ki harici optik sürücü mü lazım?...öneriniz varsa sevinirim...
  • Harici sabit diskle de olur. Aşağı yukarı 20-25 GB'lik bir alan gerekecektir bu işlem için. Benim tavsiyem; recovery almadan önce bilgisayarla birlikte gelen gereksiz yazılımlardan silebildiğin kadarını silmen ve sonra recovery alman. Yani bilgisayarın en temiz haliyle recovery alman. Aksi halde her seferinde bunları silmekle uğraşacaksın. Hatta gerekli yazılımları da kurduktan sonra alırsan en güzeli diyebilirim.
  • bugün pc yi aldım icinde bende de mouse cıktı.ayrıca bimeksdenaldım we pili 8 hücreli daha ne kadr gittigne bakmadm ilerleyen günlerde deneyip yorum yazar.ısınma problemi yok gibi nerdeyse we calsma sesi falan cok az gelio.acılısta brz yawas sadece.smdilik iyi bi makineye benziyo
  • Sn. yolcuturk ve Sn. memo543, laptop'dan memnun musunuz? Bana da uzun pilli, sağlam bir ASUS lazım Oyun falan oynamayacağım, wireless internet + ofis uygulamaları ihtiyacım olan şey...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi açık-pozisyon -- 27 Aralık 2010; 11:02:00 >
  • Orijinalden alıntı: açık-pozisyon

Sn. yolcuturk ve Sn. memo543, laptop'dan memnun musunuz? Bana da uzun pilli, sağlam bir ASUS lazım Oyun falan oynamayacağım, wireless internet + ofis uygulamaları ihtiyacım olan şey...

hocam pc cok iyi zaten ısınma falan olmuo performansda cok iyi.yanlız pili öle abartıldıgı gibi deil.ekran full acık iken 3 saat gidio.ekranı kararttın mı 55 saati buluo.tek sıkıntı cektigim tounch ped i.kullanı mı cok zor.ama genel anlamda tavsiye ederim cok kullanıslı
  • Eyvallah hocam, zaten bimeksten u45jc aldım geçen hafta, buraya da yazdımhttp://forum.donanimhaber.com/m_44995970/mpage_1/f_/key_//tm.htm#44995970
    Pilinden gayet memnunum, açtığımda %60 falan dolu idi 3.5 saat oldu hala 45 dk. var yazıyor... HP'nin iğrenç Pavilion'undan sonra bunlar ilaç :) O sadece 4 dk. gidiyordu...
  • arkadaşlar bende bu bilgisayarla Acer AS3820TG-5463G32 arasında kaldım. Acer ın şarj süresi olarak 1-8 saat(6-cell) denilmekte.

1. Acaba Asus'un vaat ettiği 4-11 sa. ne kadar gerçekçi. Deneme imkanı olan oldu mu?

2. Kaç tane fan var makinada? Isınma problemi oluyor mu? Acer'da 2 tane fan koymuşlar. Bir tane de optik sürücünün yerine komuşlar.

3. Bilg alan arkadaşların acaba fotoğraf koyma imkanınız var mı?

Teşekkürler
  • Ben bu ürünü alalı 2 ay oldu. Kendi izlenimlerimi aktarmak isterim. Genel anlamda üründen memnunum, Vatan Bilgisayardan almıştım. Alırken RAM'ini 3GB'tan 4GB'a yükseltmek istedim. Kingston ve başka markaların RAM'ini kabul etmedi. Hynix marka RAM olması gerekiyormuş. Servise vermek istemedim. Şimdilik böyle idare ediyorum.

Hoparlörleri alt tarafta olduğu için yazı yazarken müzik dinlemek istediğimde ellerim hoparlörün önüne geçmiş oluyor müziğin tonu değişiyor. Klavyenin üst tarafında olması çok güzel olurdu. Bence en büyük sorun RAM ve Hoparlör.

Klavyesi ciklet klavye ve yazı yazarken klavye aşağıya doğru esniyor. Asus 1015P'nin klavyesinde aynı porblem yok mesela. Ama ben bunu dert etmiyorum şahsen. Webcam 0,3 mp olması da benim için pek sorun çünkü görüntülü görüşme de yapmıyorum. DVD sürücüsü yok üründe harici DVD sürücüm olduğu için o da sorun değil.

Ekran parlaklığı çok güzel. Görüntüler net. 3 adet USB girişi var. 15,6'' lik notebooklara göre daha hafif olması en büyük avantajı. Genelde 4 saate yakın gidiyor şarjım. Photoshop CS3, web browser, FM 2010 açık oluyor genelde.

Ürünün sol yan tarafında havalandırma var. Nette gezerken ya da office kullanırken falan normal ama Photoshop kullanırken ya da FM oynarken bayağı bir sıcak hava üflüyor. Isınma oluyor üründe ancak daha kötülerini de gördüm.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.