Şimdi Ara

Asus Vivobook Pro 16 Oled 5.Nesil Ryzen 9 5900hx-16Gb-512Ssd-16-Rtx3050 || 21.010,50 TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
2.060
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Ekran kartı 3060 olsaydı en azından alınabilirdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlıkta 3050 yazıyorken açıklamada 3050ti yazıyor, teknik özelliklerde yine 3050 yazıyor.

Gerçi bunu alan kişinin sırf ekran kartı için almayacağı belli.

• ersiny699 E kullanıcısına yanıt

16 inç, 2kg, 4k OLED ekran, 5900HX, 16 RAM ve 3060'ı 21.000 TL'ye sattıklarını gösterin de alalım akrabadan dosttan borç alıp. Bunu alacak kişiler zaten ekran kartı için satın almazlar. 5900HX'i kullanacak kişiler, veya ekranı önemseyen kişiler alır.

• Böyle bir kasada 3060 olmaz. Olanda zaten 60 Watt olur performanslı olmaz. Oyun maksatlı bir alet değil.

• Vivobook modeller oyuncu dizüstüsü değil millette hala kafa basmıyor

RTX 3080 koysa elinize alır garanti garanti dolaşırsınız

4 kanal 2 fan sistem yoksa RTX 3060 bile konmaması gerekir

bu dizüstüne mat ekran koruyucu takıp keyfine bakacaksın

örneğin bu adamlar dizüstüne göre kesim yapsa 10 numara ekran olur olmazsa da mat ekran koruyucular satılıyor

https://www.lensun.store

Asus Vivobook Pro 16 Oled 5.Nesil Ryzen 9 5900hx-16Gb-512Ssd-16-Rtx3050 || 21.010,50 TLTeknolifeyoutube
    Bizleri tercih eden müşterilerimize satış sonrası destek ve kolaylık tanıyabilmek için spontane olarak çekilmiş bu video umarız ki faydalı olacaktır
    https://www.youtube.com/watch?v=ays9BSKM8EY

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 19 Mayıs 2022; 7:30:2 >

• bjkyener kullanıcısına yanıt
    neden ekran koruyucu ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mahmut716 kullanıcısına yanıt

Amoled ve yansıtmaya müsait bir parlak ekran olduğu için.

• Oled ve mat ekran pek iyi bir kombinasyon değil inceleyenlere göre. İsim olarak sadece LinusTechTips'ten Alex'i hatırlıyorum gerçi. Yazı okunabilirliği bakımından da parlak ekranlar çok daha iyi.

Şu indirimlere bir türlü denk gelemiyordum ama geçen gece web indirimine denk geldim, 20880 liraya aldım. Bence tek can sıkıcı özellik bu AMD versiyonu için seçilen portlar. HDMI 1.4? USB 2.0? Display özelliksiz Type-C? Biri Asus'a artık 2015'te olmadığımızı hatırlatmalıydı. Bildiğin 4K 60Hz monitör desteklemiyor ya. Bu port seçimleriyle bir yönetici olarak bana gelseler o mühendis ekibi aynı gün kapı önündeydi. Intel versiyonunda en azından Thunderbolt var.

Çıktığı zaman sebebiyle Thunderbolt / USB4 olmamasını anlıyorum ama şu portlar nedir yav? Öte yandan işlemcisi hem canavar hem de pil ömrü çok iyi ve ekran henüz rakipsiz, o yüzden satın aldım ama Asus'un bu port seçkisi tam bir kepazelik, yıllardır bu kadar büyük bir firmadan bu kadar büyük bir aptallık görmemiştim, ve iade edip etmeyeceğimden emin değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi interramcho -- 26 Mayıs 2022; 16:13:48 >

• Hayatımda ilk defa masaüstü hızında ve yazıların Macbook netliğinde olduğu bir Windows laptop kullanıyorum galiba 😅 Çok acayip makineymiş arkadaşlar, bir inceleme yazarım belki

• interramcho İ kullanıcısına yanıt
    4k ekran hocam boru değil, üstelik daha bile keskin olmalı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sadece 4k olması da değil, yukarıda yazmıştım, parlak ekran olmasının da etkisi çok büyük bence. PWM sebebiyle OLED yazı okunabilirliği ve yoruculuğu hakkında da şüphelerim vardı ama geçti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi interramcho -- 29 Mayıs 2022; 12:36:53 >
  • interramcho İ kullanıcısına yanıt
    Hocam bende almayı düşünüyorum ama fan ile ilgili kuşkularım var. Oyun oynamadığınız zaman fan hızı sıcaklık vs nasıl

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • metin10oktay M kullanıcısına yanıt

İşlemci aşırı iyi olduğu için fısıltı modunda kullanıyorum, işlemciyi de biraz yavaşlatıyor benchmark skoruna göre, neredeyse sıfır ses, standard mod da benchmark dışında rahatsız etmedi ama performans mod sadece adaptör takılıyken aktifleştirilebiliyor ve tam olarak uçak kalkışında duyduğunuz türden bir ses 

Yine benchmark dışında ısınma yaşamadım henüz, genellikle vscode + tarayıcı kullanıyorum, oyunlarda nasıl olur bilemem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi interramcho -- 30 Mayıs 2022; 12:19:2 >
  • doer kullanıcısına yanıt
    Rtx 3060 fiyati hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ` quaD. -- 30 Mayıs 2022; 12:30:19 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tarz laptoplarda ryzen 6000u serisini bekleyip dahili Raedon 680M ile kullanmak çok daha mantıklı olur. Evet çok güzel laptop ama bu ultrabook gibi kasada bu donanım ile kısa batarya süresi verecektir. Oyun oynayım desen ısınma çok olur, amaç oyunsa biraz daha gaming kasalar avantajlı.

Ama hem mobilite hemde performans isteyenler için 6800u ve 680M dahili gpu olanını beklemekte fayda var. Ben böyle şık bir laptop aldığımda minimum 5 saat batarya performansı beklerim açıkcası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9090XWB -- 30 Mayıs 2022; 13:24:58 >
  • Yazdığım senaryoda 7 saat civarı alıyorum, parlaklığı daha da kıssam daha da alırım sanırım, %70te kullanıyorum.

Bu tarz laptopların yarıştıkları ultrabooklar değil, içerik üretici tipi laptoplar, msi creator 15 ya da gigabyte aero serisi gibi, ki onlar Intel işlemcili oldukları için gerçekten de pil ömürleri düşük, insanlar da bunu düşünerek almalı. Ben web tasarım ve yazılım için aldım, bu fiyat segmentinde ekran ve işlemciye önem veren biri için daha iyi bir 16:10 ya da 16:9 17.3" Windows laptop bulan gelsin lütfen :)

Asus Vivobook Pro 16 Oled 5.Nesil Ryzen 9 5900hx-16Gb-512Ssd-16-Rtx3050 || 21.010,50 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi interramcho -- 30 Mayıs 2022; 15:24:31 >

• Bu laptop'a oyun bilgisayarı diyemez miyiz? Oyun pc'sine göre avantajları ve dezavantajları nedir?

• Bu fiyata oyun odaklı, daha güçlü bir ekran kartına ve daha yüksek hertzli bir panele sahip bir cihaz bulabilirsin. Özellikle FPS oyunlarında panel hızının kanıtlanmış pozitif bir etkisi var. Panelde renk isabeti, renk gamı, okunabilirlik gibi şeylerden ve çoğunlukla bataryadan vazgeçmen gerekiyor.

Grafik tasarım, görsel/video düzenleme, yazılım gibi işler içinse Windows platformunda güzel bir tercih. Bunlara ek olarak oyun da oynatır tabi, 1650ti mobil ile 1660ti mobil arasında bir yere denk geliyor olmalı ama modern grafik-ağır oyunlarda zorlanacaktır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.