Ve bu anakartlarla AMD phenom II x4 işlemci ile uyumlu bir ram tavsiye edebilirmisiniz
Belki bilginiz dahilindedir ama yine de belirtmekte fayda var.. X4 940 ile X4 920 işlemcileri DDR3 bellekleri desteklemiyor.. Yani bu şu demek oluyor. DDR3 bir sistem kuracaksanız , en ucuzu X4 945 alacaksınız ve onun da fiyatı 410 liradan falan başlıyor. Bütçe sıkıntısı yaşarsanız X4 940'lı DDR2 bir sistem kurmanız mantıklı olur.. Gigabyte MA-785GM-US2H DDR2'yi de anakart olarak gönül rahatlığı ile seçebilirsiniz.. DDR3 Ram olarak Team Elite 4 gb Cl9 tavsiye edebilirim.. İki anakarttan gönlünüzden hangisi geçiyorsa , bütçenize hangisi uygunsa alabilirsiniz.. Bildiğiniz üzere iki marka da kalitesini kanıtlamış markalar.. Eğer ola ki Gigabyte seçerseniz OCZ ram'lerden uzak durun. Ben öyle bi hata yaptım ve şu an hala çözüm arıyorum :)
cevaplar için sagolun arkadaşlar işlemciyi daha önce almıştım ama bende ga-ma78gm-s2h anakart vardı desteklemedi işlemcim amd ph. II x4 955 be.ve gigabyte ile daha önce bir ısı sorunu yaşadım.bu anakartta varmı bilmiyorum ama yinede gigbyte almayı düşünüyorum.ram olarakta bu rami KINGSTON 4 GB DDR3 1333MHz CL9 Dual KIT Ram (KVR1333D3N9K2/4G)
Belki bilginiz dahilindedir ama yine de belirtmekte fayda var.. X4 940 ile X4 920 işlemcileri DDR3 bellekleri desteklemiyor.. Yani bu şu demek oluyor. DDR3 bir sistem kuracaksanız , en ucuzu X4 945 alacaksınız ve onun da fiyatı 410 liradan falan başlıyor. Bütçe sıkıntısı yaşarsanız X4 940'lı DDR2 bir sistem kurmanız mantıklı olur.. Gigabyte MA-785GM-US2H DDR2'yi de anakart olarak gönül rahatlığı ile seçebilirsiniz.. DDR3 Ram olarak Team Elite 4 gb Cl9 tavsiye edebilirim.. İki anakarttan gönlünüzden hangisi geçiyorsa , bütçenize hangisi uygunsa alabilirsiniz.. Bildiğiniz üzere iki marka da kalitesini kanıtlamış markalar.. Eğer ola ki Gigabyte seçerseniz OCZ ram'lerden uzak durun. Ben öyle bi hata yaptım ve şu an hala çözüm arıyorum :)
Gigabyte Anakart ve OCZ ramler güzel bir noktaya değinmişsiniz evet. Bende Gigabyte Anakart kullanıyorum. EP45C-DS3R ddr2*ddr3 ram destekli combo anakart. - Üzerindeki İşlemci: İntel Core 2 Quad Q9550 @ 2.83 Ghz stok fan. Sistemimde kullandığım OCZ 2X2 Gb ddr2 800 mhz vista performans bellek kiti yer almaktadır.Ocz ramlerden benim ilk başlarda azım yandı. Belki azımızın yanma sebebi ortakdır :) Ben pc yi ilk topladığımda ; Bilgisayarıma format atarken, first boot device ayarını cd-rom dan hdd yaptığımda , çalısan işletim sistemi çalısmıyordu. Mavi ekran hatası veriyordu. Bios kilitlenip duruyordu.Yada dynamic energy saver ilk açılış ekranında takılı kalıyordu ilerlemiyordu bir türlü. Sonunda tüm parçaları bir kaç defa üretici firmaya gönderdim :( Her gidişinde sorunsuz geri döndü.Şüphelendiğim Anakartım Gigabyte Türkiyeye kaç kez gitti geldi.Gene gitti gene geldi. Vatan bilgisayarda topladığım yerde herkes test etti. Sorunu zar zor bulduk :) Kimiside raid mi yapacan da başlangıç ayarını cd-romda değilde hdd yapıyon diyor. Ne alakası varsa :( Her neyse. Kendi kendime diyordum kesin anakart bozuk. Ama içimdeki his bellekler diyordu :) Meğersem boşa beklemişim o kadar. Aylarca beklememin sebebini de yazıyorum...
Bios dan DRam Timing Selectable Ayarı Manuel olacak :
Cas Latency Time 5 - 4 - 4 - 12 olacak Rami manuel yapmazsak olmuyormuş . Sırf bu yüzden aylarca bekledim :(