Şimdi Ara

Asus VS MSI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1)www.pcdepo.com/asus-n550jv-cn127h-notebook-urun10688.html
    2)www.pcdepo.com/msi-ge70-2oe-266xtr-notebook-urun10904.html
    yardım lazım arkadaşlar performans olarak msi iyi ama araştırdıkça bir çok sıkıntı buldum msi hakkında yok fan çabuk ölüyor ekran kartı boostsuz aşırı ısınyor usb girişi ile telefonu görmüyor hatırladıklarım bunlar beni msi den sogutan bunlar asusun fena değil ama ekran kartı msi nin gerisinde kalıyor neyse siz de fikrinizi belirtirseniz sevinirim ayın 15 inde almayı düşünüyoeum ama aklımda kesin bişey yok yardım lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Eğer msi bakıyorsanız gamer notebook istiyorsunuz demektir fakat bahsettiğiniz asus kesinlikle gamer notebook olamaz.
    Asus çok kaliteli bir bilgisayar fakat o fiyat bandındaki bir ürün için ekran kartı olarak gt750m komik kalıyor bence. Performans olarak msi'ın üstünlüğü tartışılmaz.
  • Merhaba kardesim aklinda artik hicbir soru isareti kalmiyacak
    asus n550jv ayrintili incelemesi
    http://www.notebookcheck.net/Review-Asus-N550JV-CN201H-Notebook.98311.0.html
    msi ge70 2oe ayrintili incelemesi
    http://www.notebookcheck.net/Review-MSI-GE70-i765M287-Notebook.98244.0.html

forumda msi hakkinda cesitli sikintilar duymussundur ,bu dogrudur fakat gelgelelim elekronik esyalarin her turlusunde kronik problemler olabilecegi bir gercek heleki 3. dunya ulkelerinden birisinde yasiyorsaniz (butun distribitorluklerimiz sagolsunlar ceplerine daha fazla para girsin diye genellikle problemleri seri kodlu urunleri tercih ederler ,hepsinde durum ayni degil ancak cogunda durum boyledir ne de olsa turkiyede musteri haklari cok gelismis de degil)
    neyse konumuza donelim , msi ge serisi urunleri kesinlikle asus n serisi urunlerinden sogutma sistemi olarak basarilidir ancak gt 750 , gtx 765m den daha dusuk voltaj tukettiginden dolayi ve asus 4700hq yani 4700mq dan daha dusuk performansli ancak daha dusuk guc tuketimi olan oem urunlerini kullandigindan isinma durumlari hemen hemen aynidir ,yinede msi daki sogutma gucu daha yuksek ozellikle fani turbo moduna alirsaniz gayet basarililar ,yinede abileri alienware m17-18 , asus rog , msi gt serileri vs gibi laptoplar kadar ustun sogutmali degiller her ikiside
    msi ge serisi urunlerini tercih edenlerin %80 'i memnun zaten ,cogu kiside problem cikmiyor cikarsada servise yollamaniz yeterlidir servisleri o kadar iyi degil bazen sorun cikarabiliyorlar ancak asus icinde durum ayni ,turkiyede en iyi laptoplar servisleri samsung ve hp 'dir.
    Yinede siz hakkinizi aramayi bilirseniz problem olmaz 2 farkli model msi kullandim (msi ge70 0nc & msi gx60 1ac) her ikisinde de gram problem yasamadim ancak icindeki oem parcalari beni memnun etmediginden ikisinide suanda kullanmiyorum

Her iki urununde kendine gore artilari var , ozetlemem gerekirse;
    asus n550jv:
    - daha hafiftir (2.7 kg ,ancak o 15.6" ekrani oldugundan rakibi ge60 dir ve onlarda 2.6 kg , ge70 ise 3.05 kg)
    - islemci hq tipi islemci oldugundan birazcik daha az isinir ve pil omru daha iyidir
    - blu-ray var , msi da ise dvd-rw var
    - kasada kullanilan malzeme kalitesi biraz daha iyi ,ayrica urun gayet sik duruyor
    - cift fan kullaniliyor (islemci ve ekran karti icin ayri fanlari var)
    - yukte degilken msi'a gore daha soguk kalabilen bir kasaya sahip
    - pil kalitesi ve omru msi'dan bir hayli ustun durumda
    - tam yukteyken msi'a gore daha sessiz calisiyor ancak yukte degilken her iki urunde ayni oranda sessizler
    - ram miktari daha yuksek (asus 16 gb ram kullanmis , msi ise 8 gb ,ancak yinede bu yukseltilebilir birsey)
    - daha fazla usb 3.0 cikis portu var
    - tam yuk altindayken sogutma sistemi msi'dan cok daha basarili , bunun en onemli sebebleri ise icindeki oem urunleri daha dusuk performansli ve daha dusuk enerji tuketimli olmasi ve cift fan kullanilmasi
    stress tesinde msi ;ekran karti = 92 derece islemci = 88 derece , asus ; ekran karti = 74 derece , islemci = 70 derece ,ancak sunuda belirteyim asusun islemcisi kullanilan bu programda trottling olmus ve yuksek hizda calismiyor ondan dolayi bu kadar soguk normalde 80'leri gormesi lazim ancak her durumda daha basarili bir sogutma sistemine sahip

msi ge70 2oe:
    - 17.3" , daha buyuk bir ekrana sahip
    - kullanilan ekran asus'a gore daha parlak ve canli
    - ekran kartinin oyun performansi asus'a gore bir hayli yuksek ,tabiri caizse tam bir oyun canavari
    - ayrica cizim ,render almak vs gibi islemlerde de hem islemci olsun hem ekran karti olsun daha performansli
    - islemcisi %6-7 kadar daha hizli
    - harddiski daha performansli ,asus 5400 rpm disk kullanirken msi 7200 rpm disk kullanmis
    - tam yukteyke veya oyundayken islemci turbo boost siniri asus'a gore daha yuksek duzeyde
    - raid 1-0 destegide sunan 2 adet msata ssd slotu mevcut , bu da sizin hem harddisk hemde 2 adet ssd alip raidlemenize imkan verir ,asus'ta boyle bir durum yok ,asusta msata slotu dahi yok
    - klavyesinin markasi steelseries gibi anlatmaya bile gerek duyulmayacak marka ve isikli klavyesinin goruntusu asusa gore daha sik ,ben bir oyun laptopuyum dedirtiyor
    - touchpadei daha genis
    - kasasinda kullanilan fircali aleminyum madde cok iyi is cikarmis onceki seriden oldukca basarili ,parmak izi birakmiyor ve oldukca sik
    - webcam kalitesi daha yuksek
    - fiyati daha ucuz (70 tl kadar daha ucuz)
    - yurtdisi fiyati her ne kadar asustan 120 dolar daha yuksek olsada nedense turkiyede asus n serilerinden daha ucuza satiliyorlar
    - ethernet karti cok daha iyi (killer lan , ethernet kullaniminda oyunlar ve canli videolar icin normal ethernet kartlarinda gore oldukca performansli)
    - ses cikis gucu daha yuksek ve creative soundblaster teknolojisi sayesinde daha kaliteli bir ses sistemi var
    -

• quote:

Orijinalden alıntı: assassinchn47

Merhaba kardesim aklinda artik hicbir soru isareti kalmiyacak
    asus n550jv ayrintili incelemesi
    http://www.notebookcheck.net/Review-Asus-N550JV-CN201H-Notebook.98311.0.html
    msi ge70 2oe ayrintili incelemesi
    http://www.notebookcheck.net/Review-MSI-GE70-i765M287-Notebook.98244.0.html

forumda msi hakkinda cesitli sikintilar duymussundur ,bu dogrudur fakat gelgelelim elekronik esyalarin her turlusunde kronik problemler olabilecegi bir gercek heleki 3. dunya ulkelerinden birisinde yasiyorsaniz (butun distribitorluklerimiz sagolsunlar ceplerine daha fazla para girsin diye genellikle problemleri seri kodlu urunleri tercih ederler ,hepsinde durum ayni degil ancak cogunda durum boyledir ne de olsa turkiyede musteri haklari cok gelismis de degil)
    neyse konumuza donelim , msi ge serisi urunleri kesinlikle asus n serisi urunlerinden sogutma sistemi olarak basarilidir ancak gt 750 , gtx 765m den daha dusuk voltaj tukettiginden dolayi ve asus 4700hq yani 4700mq dan daha dusuk performansli ancak daha dusuk guc tuketimi olan oem urunlerini kullandigindan isinma durumlari hemen hemen aynidir ,yinede msi daki sogutma gucu daha yuksek ozellikle fani turbo moduna alirsaniz gayet basarililar ,yinede abileri alienware m17-18 , asus rog , msi gt serileri vs gibi laptoplar kadar ustun sogutmali degiller her ikiside
    msi ge serisi urunlerini tercih edenlerin %80 'i memnun zaten ,cogu kiside problem cikmiyor cikarsada servise yollamaniz yeterlidir servisleri o kadar iyi degil bazen sorun cikarabiliyorlar ancak asus icinde durum ayni ,turkiyede en iyi laptoplar servisleri samsung ve hp 'dir.
    Yinede siz hakkinizi aramayi bilirseniz problem olmaz 2 farkli model msi kullandim (msi ge70 0nc & msi gx60 1ac) her ikisinde de gram problem yasamadim ancak icindeki oem parcalari beni memnun etmediginden ikisinide suanda kullanmiyorum

Her iki urununde kendine gore artilari var , ozetlemem gerekirse;
    asus n550jv:
    - daha hafiftir (2.7 kg ,ancak o 15.6" ekrani oldugundan rakibi ge60 dir ve onlarda 2.6 kg , ge70 ise 3.05 kg)
    - islemci hq tipi islemci oldugundan birazcik daha az isinir ve pil omru daha iyidir
    - blu-ray var , msi da ise dvd-rw var
    - kasada kullanilan malzeme kalitesi biraz daha iyi ,ayrica urun gayet sik duruyor
    - cift fan kullaniliyor (islemci ve ekran karti icin ayri fanlari var)
    - yukte degilken msi'a gore daha soguk kalabilen bir kasaya sahip
    - pil kalitesi ve omru msi'dan bir hayli ustun durumda
    - tam yukteyken msi'a gore daha sessiz calisiyor ancak yukte degilken her iki urunde ayni oranda sessizler
    - ram miktari daha yuksek (asus 16 gb ram kullanmis , msi ise 8 gb ,ancak yinede bu yukseltilebilir birsey)
    - daha fazla usb 3.0 cikis portu var
    - tam yuk altindayken sogutma sistemi msi'dan cok daha basarili , bunun en onemli sebebleri ise icindeki oem urunleri daha dusuk performansli ve daha dusuk enerji tuketimli olmasi ve cift fan kullanilmasi
    stress tesinde msi ;ekran karti = 92 derece islemci = 88 derece , asus ; ekran karti = 74 derece , islemci = 70 derece ,ancak sunuda belirteyim asusun islemcisi kullanilan bu programda trottling olmus ve yuksek hizda calismiyor ondan dolayi bu kadar soguk normalde 80'leri gormesi lazim ancak her durumda daha basarili bir sogutma sistemine sahip

msi ge70 2oe:
    - 17.3" , daha buyuk bir ekrana sahip
    - kullanilan ekran asus'a gore daha parlak ve canli
    - ekran kartinin oyun performansi asus'a gore bir hayli yuksek ,tabiri caizse tam bir oyun canavari
    - ayrica cizim ,render almak vs gibi islemlerde de hem islemci olsun hem ekran karti olsun daha performansli
    - islemcisi %6-7 kadar daha hizli
    - harddiski daha performansli ,asus 5400 rpm disk kullanirken msi 7200 rpm disk kullanmis
    - tam yukteyke veya oyundayken islemci turbo boost siniri asus'a gore daha yuksek duzeyde
    - raid 1-0 destegide sunan 2 adet msata ssd slotu mevcut , bu da sizin hem harddisk hemde 2 adet ssd alip raidlemenize imkan verir ,asus'ta boyle bir durum yok ,asusta msata slotu dahi yok
    - klavyesinin markasi steelseries gibi anlatmaya bile gerek duyulmayacak marka ve isikli klavyesinin goruntusu asusa gore daha sik ,ben bir oyun laptopuyum dedirtiyor
    - touchpadei daha genis
    - kasasinda kullanilan fircali aleminyum madde cok iyi is cikarmis onceki seriden oldukca basarili ,parmak izi birakmiyor ve oldukca sik
    - webcam kalitesi daha yuksek
    - fiyati daha ucuz (70 tl kadar daha ucuz)
    - yurtdisi fiyati her ne kadar asustan 120 dolar daha yuksek olsada nedense turkiyede asus n serilerinden daha ucuza satiliyorlar
    - ethernet karti cok daha iyi (killer lan , ethernet kullaniminda oyunlar ve canli videolar icin normal ethernet kartlarinda gore oldukca performansli)
    - ses cikis gucu daha yuksek ve creative soundblaster teknolojisi sayesinde daha kaliteli bir ses sistemi var
    -
    http://www.monsternotebook.com.tr/urun_detay.aspx?kat=6413&urn=460083&lang=tr-TR#.Us6ZSp5_uKd
    Bu urunde suanda indirimde fiyati 2.715 tl
    msi ile aralarinda hicbir fark yok kullanilan kasa bile ayni msi ge70 2oe barebone kasasi
    diger parcalarida aynilar ve fiyat olarak cok cazipler , ben size bu urunu tavsiye ederim ,laptoptan anlarim bana guvenin ama yinede sizin bileceginiz birsey

• quote:

Orijinalden alıntı: LuckyLuke10

1)www.pcdepo.com/asus-n550jv-cn127h-notebook-urun10688.html
    yardım lazım arkadaşlar performans olarak msi iyi ama araştırdıkça bir çok sıkıntı buldum msi hakkında yok fan çabuk ölüyor ekran kartı boostsuz aşırı ısınyor usb girişi ile telefonu görmüyor hatırladıklarım bunlar beni msi den sogutan bunlar asusun fena değil ama ekran kartı msi nin gerisinde kalıyor neyse siz de fikrinizi belirtirseniz sevinirim ayın 15 inde almayı düşünüyoeum ama aklımda kesin bişey yok yardım lazım

ban kalırsa lenovo modeli şuanda en iyi performansı veren modellerden bir tanesi slı çift ekran kartı var işlemci perfomans açısından da gayet iyi seridir

http://www.notebookadresi.com/lenovo_ideapad_y510p_59380590_sli_notebook

• quote:

Orijinalden alıntı: Desmotes

Eğer msi bakıyorsanız gamer notebook istiyorsunuz demektir fakat bahsettiğiniz asus kesinlikle gamer notebook olamaz.
    Asus çok kaliteli bir bilgisayar fakat o fiyat bandındaki bir ürün için ekran kartı olarak gt750m komik kalıyor bence. Performans olarak msi'ın üstünlüğü tartışılmaz.

Sağol dostum o kadar herkes dert yanınca bi an her ürün bozuk nerdeyse diyecekti

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Desmotes

Eğer msi bakıyorsanız gamer notebook istiyorsunuz demektir fakat bahsettiğiniz asus kesinlikle gamer notebook olamaz.

Sağol dostum o kadar herkes dert yanınca bi an her ürün bozuk nerdeyse diyecekti

Alıntıları Göster
    İkiside guzel makinalar. ,dememissinki casper felan alayımmı bizde burda verip veriştirelim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    z87-a Anakart için ram sorunu
    2 yıl önce açıldı
    ASUS mu MSI mı?
    2 yıl önce açıldı
    MSI VS MONSTER
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: eminemm_86

quote:

ban kalırsa lenovo modeli şuanda en iyi performansı veren modellerden bir tanesi slı çift ekran kartı var işlemci perfomans açısından da gayet iyi seridir

cevabın için sağol da başta bütcem az olduğundan lenovo alacaktım ama çin malı sanırsam o da beni biraz korkuttu birde o çift ekran kartı gtx 765m e göre fazla bir performans verir mi gözle görünür yani

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: assassinchn47

http://www.monsternotebook.com.tr/urun_detay.aspx?kat=6413&urn=460083&lang=tr-TR#.Us6ZSp5_uKd
    Bu urunde suanda indirimde fiyati 2.715 tl
    msi ile aralarinda hicbir fark yok kullanilan kasa bile ayni msi ge70 2oe barebone kasasi
    diger parcalarida aynilar ve fiyat olarak cok cazipler , ben size bu urunu tavsiye ederim ,laptoptan anlarim bana guvenin ama yinede sizin bileceginiz birsey

o cevabı yazma zahmetinde bulunduğun içi ayrıca teşekkür ederim beni baya aydınlattın ama monster a bakamadım link bozuk galiba boşluğu sildim ama yinede olmadı birde monsterın siteden aldım diyelim erken gelirmi ve servisi ne olur

• quote:

quote:

quote:

cevabın için sağol da başta bütcem az olduğundan lenovo alacaktım ama çin malı sanırsam o da beni biraz korkuttu birde o çift ekran kartı gtx 765m e göre fazla bir performans verir mi gözle görünür yani

çin malı derken ?

tüm markaların tüm ürünleri çinde üretilir !

iki ekran kartı arasında evet fark var ama yapıcağın işlere göre çok büyük bir fark olmıycaktır

slı ekran kartı ilede iyi performans alırsın

• quote:

Orijinalden alıntı: jubeii

İkiside guzel makinalar. ,dememissinki casper felan alayımmı bizde burda verip veriştirelim.

:D aklım karışık tamam da oyun pc si olarak casper acer exper falan alacak kadar değil :D

• quote:

quote:

quote:

quote:

çin malı derken ?

tüm markaların tüm ürünleri çinde üretilir !

iki ekran kartı arasında evet fark var ama yapıcağın işlere göre çok büyük bir fark olmıycaktır

slı ekran kartı ilede iyi performans alırsın

doğru o kunuda haklısın kafam yine karıştı assassin arkadaş linki atarsa birde monster a bakmayı düşünüyorum asusu eledim 3 ama seçenek 3 e çıktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LuckyLuke10 -- 9 Ocak 2014; 17:48:56 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: aqua07

hocam buyrun;http://www.monsternotebook.com.tr/customize/customize.aspx?id=460083&secenek=&secenek2=&adet=1&lang=tr-TR#.Us7GMZ5_tRI

teşekkürler dostum da sanırsam monsterı da eledim hdd falan yok onda birde türkiyede msi daha yaygın monster satan bir yer bile yok

• LuckyLuke10 L kullanıcısına yanıt
    hdd yok mu? iyi bakın birincil sabit disk diye yazıyor verdiğim linkte 1 tb olarak. Yeri de burası buyrun gidin elden inceleyin;http://www.monsternotebook.com.tr/yardim.aspx?yrd=217&lang=tr-TR
  • sağol dostum belirtmeyince benim bian kafam karıştı senide yordum ilgin için sağol tekrar msi alıcam sanırsam ve ssd yok ssd li model için fazladan 300 tl vermek istemiyorum msi ye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LuckyLuke10 -- 9 Ocak 2014; 18:33:47 >
  • LuckyLuke10 L kullanıcısına yanıt
    peki hocam karar sizin sonuçta. iyi günlerde kullanın
  • aqua07 A kullanıcısına yanıt
    inş iyi çıkar ilk izlenimlerimi yazmayı düşünüyorum :D

• quote:

inş iyi çıkar ilk izlenimlerimi yazmayı düşünüyorum :D
    ASUS'un G750 serisinde gtx765m modelleri gelseydi onlardan onerebilirdim. Ama MSİ'ın GE seriside kotu degildir. Biraz ısınması ve sesi var oda parasına gore normal.
    Bazıları monster demis. Fiyatlarını biraz dusurmusler gordugum kadarıyla. Onların kasasıda kotu degildir. Almadıysanız ve istanbuldaysanız gidip inceleyin elleşin koklasın.
    Sevişin makinalarla. Fikir verir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jubeii

ASUS'un G750 serisinde gtx765m modelleri gelseydi onlardan onerebilirdim. Ama MSİ'ın GE seriside kotu degildir. Biraz ısınması ve sesi var oda parasına gore normal.
    Bazıları monster demis. Fiyatlarını biraz dusurmusler gordugum kadarıyla. Onların kasasıda kotu degildir. Almadıysanız ve istanbuldaysanız gidip inceleyin elleşin koklasın.
    Sevişin makinalarla. Fikir verir.

pc ile sevişmek isterdim ama eskişehirdeyim burada yok sanırsam ama monstera pek güvenemedim açıkcası belki ben öyle hissediyorumdur sadece ama servis falan iyi mi emin olamıyorum ama msi ye baktım vatanda kasa plastik işte ne bileyim, zaten herkesde metal kasa mı millet plastik kasa kullanıyorda noluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LuckyLuke10 -- 9 Ocak 2014; 21:12:48 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.