Şimdi Ara

ASUS X200CA-KX011D HAKKINDA! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
2
Favori
11.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aynı cihazı gecen gün arkadasım aldı ve bana verdi windows kurmam için.
    Flasha win7 32 bit hazırladım ve biosta bi türlü ayarlayamadım.
    Biraz evvel bu konuyu okurken baktım aynı sorun var.Lakin çözümü buldum :)

Bu meretin sol kımında usb giriş var usb 3.0 mavi renkli.
    O kıma boot flash bellegi takın biosa yeniden girin usb yi görüyor.
    Şimdilik usbyi gösterebildim bakalım format nasıl gidicek.
    Bitince yazarım buraya.
  • Umarım sorunsuz şekilde kurulumu gerçekleştirirsiniz.
    Ayrıca, rica etsem kurulum sonrasında internette youtube, meb, forum, vs. gibi 3-5 sekme açıp, bunun yanında word-excel gibi uygulamaların açılma, kullanma gibi durumlarından biraz bahseder misiniz imkan olursa? Şimdiden teşekkürler.
  • Evet 2. zorlu kısmıda aştım.

Usb 3.0a boot flash belleğinizi takın pcyi altgr+ctrl+delete basıp yeniden baslatın.
    Pc yeniden baslarken esc tuşuna basın sık sık.
    KArşşınıza avi bir ekran gelicek.
    Orada flash belleginizi yön tuşlarıuyla secin ve enterlayın.
    Format flash bellekten baslıcaktır.
    Sonra karşınıza windowsu yüklemeniz icin gereken format sayfası gelicek.
    Orada 452 gb lık hdd ye windowsu kurmanız icin önce bicimlendirmeniz gerekicek.
    Yoksa oraya kurmaz uyarı veriri.
    Cünbkü ntfs digil o kısım.Onu bicimlendirip ntfs haline getirmeniz gerekiyor.

Sonra bismillah deyip formata devam dostlar.
    Şuan format devam ediyor bitince yine yazarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kırmızımercimek

Umarım sorunsuz şekilde kurulumu gerçekleştirirsiniz.
    Ayrıca, rica etsem kurulum sonrasında internette youtube, meb, forum, vs. gibi 3-5 sekme açıp, bunun yanında word-excel gibi uygulamaların açılma, kullanma gibi durumlarından biraz bahseder misiniz imkan olursa? Şimdiden teşekkürler.

PCyi kullanma durumum yok lakin formattan sonra proları vs kurunca sizin icin deneme yaparım tabikide.

İnş sorunsuzca kurulurda gerisi kolay.
    Lakin cihazdan cok performans beklemek dogru olmaz kanımca.Çünkü celeron işlemcisi varmıs.
    Ve bana sorarsanız 800 tl gibi bir fiyata tablet alırım daha iyi.
    İpad hem 10 saat kadar şarjla gidebiliyor hemde yanınızda gezdirebilirsiniz.
  • Tablet de düşünülebilir elbet ama zaman zaman word'de yazı yazmak, form doldurmak gerekiyor. İnternette takip etmesi gereken siteler sadece İE ile uyumlu, tabletlerde İE kullanılabiliyor mu, hiç bir fikrim yok. Ayrıca kursiyerlere video izletmek de lazım geliyor, dizüstü olursa masaya koy izlet. Tabletler için klavye falan mevcut ama klavyeyi tak-çıkar yapmak zaman kaybı, hem klavyenin de bu şekilde kullanıldığında ne kadar süre sağlam kalacağı da meçhul. Ayrıca kullanacak kişinin bilgisayar ve tabletlerle arası pek haşır neşir değil, tableti ne kadar rahat kullanabilir bilmiyorum. Yine de bir araştırayım tablet meselesini.

Ekleme: Netbook gibi hafif ve küçük olması taşınabilirlik için ön plandaydı, netbook'a nazaran bu daha güçlüdür diye bu modele yönelmiştik :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kırmızımercimek -- 21 Kasım 2013; 12:06:20 >

• quote:

Tablet de düşünülebilir elbet ama zaman zaman word'de yazı yazmak, form doldurmak gerekiyor. İnternette takip etmesi gereken siteler sadece İE ile uyumlu, tabletlerde İE kullanılabiliyor mu, hiç bir fikrim yok. Ayrıca kursiyerlere video izletmek de lazım geliyor, dizüstü olursa masaya koy izlet. Tabletler için klavye falan mevcut ama klavyeyi tak-çıkar yapmak zaman kaybı, hem klavyenin de bu şekilde kullanıldığında ne kadar süre sağlam kalacağı da meçhul. Ayrıca kullanacak kişinin bilgisayar ve tabletlerle arası pek haşır neşir değil, tableti ne kadar rahat kullanabilir bilmiyorum. Yine de bir araştırayım tablet meselesini.

Ekleme: Netbook gibi hafif ve küçük olması taşınabilirlik için ön plandaydı, netbook'a nazaran bu daha güçlüdür diye bu modele yönelmiştik :)

Evet kişisel ihtiyaclar icin farkedebilir tabi.

Format bitti sorunsuzca.
    Lakin wifi calışmıyor.
    Sanırım driver indirip yüklemem lazım.

Birkaç saat işcinde istediginiz performans denemelerini yapmıs olurum.
    Tekrar yazarım.

• Format bitti hersey güzel lakin wifi çalışmıyor.
    Asusun sitesinde bu model icin 32 bit driverda yok hiç.
    Win7 64 ve win8ler icin driver var.
    Wifiyi çalıştıramadıgım icin win7 64 bitlik iso indirip denicem.
  • Wireless'ın modelini aygıt yöneticisinden ya da Everest programı ile tespit edip, başka kaynaklardan indirmeyi deneyin hocam?
  • quote:

Wireless'ın modelini aygıt yöneticisinden ya da Everest programı ile tespit edip, başka kaynaklardan indirmeyi deneyin hocam?

F2 tuşuna basınca sadece bluetooth acılıyor.
    Bu cihazda wifi yok galiba :)
    Aygıt yöneticisinde de yok o yuzden tıkandım zaten.
    Diverlarıda indirdim wifi ile alakalı bi driver yok.
  • Az önce Asus'un sitesine baktım, wireless sürücüsü sadece win 8 için verilmiş, win 7 64 bit için bile wireless sürücüsü yok, ne saçma iş yahu! Win 8 sürücüsünü indirip kurmayı deneyin, hatta uyumluluk modunu değiştirin, belki çalışır (bahsettiğiniz üzere win 7 64 bit kuracağınızı varsayıyorum).

Everest tarzı bir programla donanıma bi göz atın isterseniz, sürücülerde iki farklı wireless kart mevcut.
  • quote:

Az önce Asus'un sitesine baktım, wireless sürücüsü sadece win 8 için verilmiş, win 7 64 bit için bile wireless sürücüsü yok, ne saçma iş yahu! Win 8 sürücüsünü indirip kurmayı deneyin, hatta uyumluluk modunu değiştirin, belki çalışır (bahsettiğiniz üzere win 7 64 bit kuracağınızı varsayıyorum).

Everest tarzı bir programla donanıma bi göz atın isterseniz, sürücülerde iki farklı wireless kart mevcut.

Bugün win7 64 bitlik bi iso indirdim ve flasha boot ettim.
    Ordan tekrar win7 kurdum ama bu defa 64 bitlik kurdum.
    Asusun sitesindeki tüm driverleri kurdum lakin wifi calışmadı.
    Modemden kablo cektim internete bagladım bu mereti.
    Aygıt yöneticisinden baktım ag bağdaştırıcı driveri yok.
    Sag tıklayıp internetten güncelle dedim güncelledi 2 dk da.
    Ve wifi acıldı :)

Namussuz meret beni bikaç gündür ugrastıryordu ama tüm eksikleri halledebildim.

Bu cihazı edinen veya edinmek isteyenlere önerim ;
    Flash bellege win7 64 bit veya win8 boot edip usb 3.0 girişinden taksınlar.
    Usb 2.0 girişte calışmıyor cünkü.

Sonra notebooku acın ve esc tuuna basın sık sık.Acılan mavi ekranda harddisk ve flash bellek olucak.
    Flash bellegi secin ve format baslıyor.

Normal şekilde format sürüyor.
    Sistem kurulduktan sonra asusun sitesinden driverleri indirip kurun.
    Notebookun wifisi ilk başta calışmıyor.
    Kablo ile internet bagladıktan sonra görev yöneticisinden ag bağdaştırıcıyı bulun.
    Güncelle diyip internet üzerinden güncel driveri yükleyin.
    sonra wifide aktif oluyor.

Bu arada; bu cihaz win8 de dokunmatik ekran özelliğinede sahipmiş okudugun kadarıyla.

Not: Performansıda fena sayılmaz.
    Film ve ofis prolarını deneedim lakin genel anlamda işinizi görür.

• Az önce siparişini vermiş olduğum cihazdır. Elime geçer geçmez bilgilendirmesini elimden geldiğince yapmaya çalışacağım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: yavuz2021

Az önce siparişini vermiş olduğum cihazdır. Elime geçer geçmez bilgilendirmesini elimden geldiğince yapmaya çalışacağım..

Hocam iyi gunler urun elinize gecti mi bende almayi dusunuyorumda. Nereden aldiniz. Urun hakkinda izlenimleriniz neler?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı bilgisayarı bende aldım eşim için ...Benimde çekincelerim vardı ama alet gerçekten fiyatına göre iyi hir kaliteye ve hıza sahip... Usb den Windows kurma işi biraz uğraştırıyor ama ben birkaç denemeden sonra kurmayı becerebildim... Oyun hariç günlük işler için son derece yeterli bir alet... Almak isteyenler gönül rahatlığıyla alabilirler ...

• quote:

Orijinalden alıntı: gallagher2001

Aynı bilgisayarı bende aldım eşim için ...Benimde çekincelerim vardı ama alet gerçekten fiyatına göre iyi hir kaliteye ve hıza sahip... Usb den Windows kurma işi biraz uğraştırıyor ama ben birkaç denemeden sonra kurmayı becerebildim... Oyun hariç günlük işler için son derece yeterli bir alet... Almak isteyenler gönül rahatlığıyla alabilirler ...

efendim hayırlı olsun. bende Asus VivoBook ürünlerinden birine bakıyorum 1000tl maksimum sizin aldığınız ürüne rastladım ortalama 900 tl siz nereden aldınız efendim üçreti ne kadar. teşekkür ederim.
  • 4ConseQui 4 kullanıcısına yanıt
    N11.com'da 798 lira. Çek satış bölümünde çek satan var mı diye bakın, daha ucuza getirebilirsiniz. Ya da enpara vs. kullanarak.

http://www.n11.com/asus-x200ca-kx011d-celeron-1007u-4-gb-500-gb-116-freedos-P16075906
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4ConseQui

quote:

Aynı bilgisayarı bende aldım eşim için ...Benimde çekincelerim vardı ama alet gerçekten fiyatına göre iyi hir kaliteye ve hıza sahip... Usb den Windows kurma işi biraz uğraştırıyor ama ben birkaç denemeden sonra kurmayı becerebildim... Oyun hariç günlük işler için son derece yeterli bir alet... Almak isteyenler gönül rahatlığıyla alabilirler ...

efendim hayırlı olsun. bende Asus VivoBook ürünlerinden birine bakıyorum 1000tl maksimum sizin aldığınız ürüne rastladım ortalama 900 tl siz nereden aldınız efendim üçreti ne kadar. teşekkür ederim.

ben yaklasik 2 hafta once webdenal.com dan aldim. havale ile 720 ye aldim kargo ucretsiz...simdi ne kadar oldu bilemiyorum ...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 4ConseQui

quote:

ben yaklasik 2 hafta once webdenal.com dan aldim. havale ile 720 ye aldim kargo ucretsiz...simdi ne kadar oldu bilemiyorum ...

Fiyat iyi. Garantisi hakkinda bilgi verirmisin hocam. Birde cihaz nasil kullaniali mi bu konuda yorumlara ihtiyacim var.

• arkadaşlar bu cihazı bir kaç ay önce kardeşşime almıştım;
    -dokunmatik özelliği var ve gayet güzel kullanılıyor.. bir kaç arkadaş yok diye yazmış sanırım driver sorunu yaşamışlar yoksa çatır çatır çalışıyor dokunmatiği..
    -laptopun ekranı küçük olduğundan görüntü kalitesi baya güzel. 360p videoları bile gayet güzel gösteriyor.
    -ses çıkışıda çok güzel, benim laptop beatsaudio ses çıkışlı fakat daha güzel ses çıkışı veriyor diyebilirim.
    -şarjı normal kullanımda yaklaşık 4 saat gitmektedir.

ama gel gelelim;

-laptopun hdd si çok dandik arkadaşlar.. 30mb yazma hızı var flash diskimden bile yavaş asus nasıl böyle bir hdd koyar anlamadım inşallah geneli böyle değildir..
    hdd yerine ssd takıncada gayet hızlı ve kullanışlı oluyor. ssd taktırmanızı öneririm.
    -bu laptopu alacak olan oyun oynamayı düşünmesin, internet ve film-müzik için idealdir.

• Ürüne USB ile windows yükleyemeyen arkadaşlar USB'yi FAT32 formatında formatlayıp denesinler, çünkü alet ilk başta NTFS'yi tanımıyor.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.