Şimdi Ara

ASUS X200CA-KX011D HAKKINDA! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
2
Favori
11.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Ben de bu Notebook'u önceki gün satın aldım ( ablam için ). Şu ana kadar incelediğim kadarıyla anlatmak isterim.

1 ) Packardbell laptop var şahsen kullandığım ( 11.6 " ) . Gerçi artık 4. yılında ve kullanılan Celeron işlemcisi çok ağır kalıyor. Mesela youtube'da vs. 480p videolarda bile zorlanıyor ki ekran kartı eski intel modeliydi. Ancak hdd içindeki filmleri Splash video player ile takılmadan oynatabiliyordu. Ama bu laptop youtube üzerindeki videoları ( 1080p ibareli olanları bile ) neredeyse takılmadan oynatıyor. Bu çok hoşuma gitti. Açıkcası bu performansı beklemiyordum.

2 ) Windows 7 Pro 64 bit kurdum. Kutusunda hem Windows 7 hem de Windows 8 64 bit için sürücü dosyalarının olduğu DVD'ler çıktı. O yüzden ( mesela mesajların birisinde Wireless driverda sıkıntı yaşandığı söylenmiş ) hiç bir sürücüde sıkıntı yaşamadan direkt kurup çalıştırdım diyebilirim ( harici DVD Writer var , onunla problemsiz kurdum herşeyi ). Bir tek USB 3 ile ilgili bir sıkıntı yaşıyorum neden bilmiyorum. İlk başta bu sürücüyü de sorunsuz kurdum. Hatta bendeki harici USB 3 destekli HDD'yi taktım sıkıntısız tanıdı. Ama artık sonra güncellemelerden dolayı mı nedir bilmiyorum sonraki denemelerimde hep USB 3 slotuna takmama rağmen uyarı verdi ( USB 3 slotunu kullanmamı söyleyen uyarı yazısı çıkıyordu ). Anlayamadım gitti.

3 ) Klavye tuşları ( packardbell ile karşılaştırdığımda ) çok ufak geldi. Gerci oldum olası çiklet model klavyeleri ( apple çakmaları ) sevemedim ama yine de zamanla alışılabilecek gibi.

4 ) Laptopun alt tarafı yekpare. Yani HDD ya da Ram değişikliği için komple kasanın alt tarafı çıkartılmalı. Ama incelediğimde çok komplike gibi durmuyordu ( batarya da içeride gömülü ).
    Yine önceki mesajlarda da belirtildiği gibi HDD çok yavaş. Hatta gerek işletim sistemini gerekse program vs. kurarken bu yavaşlık oldukça hissettiriyor. Yine de kullanılabilir seviyede denilebilir. Ancak SSD HDD ile resmen Speedy Gonzales olur bu laptop gibime geliyor :) , en yakın zamanda SDD HDD satın almayı planlıyorum.

5 ) Kasa sade ve gayet kompakt. Zaten laptop hafif ( 1,2 KG ). Kasa dokusu da güzel. Her ne kadar hafif de olsa parmak izi kalsa da neyseki o bir dönem gereksiz popüler olan Piano Black tarzı cıvık cıvık parlak değil.

Ekran parlaklığı için fena değil diyebilirim. Dışarıda kullanmadım gün ışığında ama içeride gayet yeterliydi görüntü seviyesi.

6 ) Ses seviyesi de yeterli geldi benim için. Youtube videolarında yeterli seviyede duyuluyor ses. HDD içinde izlediğim ( VLC playerda ) videolarda ses daha iyi çünkü programla daha fazla ses seviyesine hakimsiniz.

7 ) Şarj kablosuna şaşırdım bu arada. Sanki cep telefonu şarjı gibi incecik ve ufacık. Packardbell'in şarj kablosu bunun yanında iri kasa laptop şarj kablosu gibi kalıyor :)

8 ) Yine video vs. izlerken sessiz geldi ( hdd sesi hariç ) cihaz. Bu da hoşuma gitti.

9 ) Batarya ( ekranı kısık parlaklıkta vs. kullanarak ) sanki rahat 3 saat götürür gibi geliyor. Tam deneme fırsatım olmadı ama bu izlenimi verdi. Mesela PackardBell laptopu kullandığımda rahat 3,5 saatleri görüyordu şarj etmeden kullanımda ( internet ve ofis programlarında ). Bu da iş görür gibi. Hele SSD disk ile daha uzun gider gibi sanki.

10 ) Henüz sisteme antivirüs programı kurmadan yaptığım gözlemler bunlar. Vaktim kısıtlıydı ( cihazı araştırma, satın alma ve çalışır hale getirip diğer laptoptaki yedekleri buna aktarma vs. ) ve ancak zamanım yetti. Kullanılan antivirüs programına bağlı performansı biraz etkileyecektir ama yine de genel performansı tatmin edici. Ofis olarak ben halen alışkın olduğum Ofis 2003 programını kullanıyorum. Sonraki versiyonlara alışamadım gitti. Ama sonraki versiyonları da ( 2007 ve sonrası ) sıkıntısız çalıştırır gibi tahmin ediyorum. Zaten Celeron ama hem güncel, hem çift işlemci hem de ön bellek 2 MB. Windows puanlamada ( Windows 7 ) işlemci 4,5 puan gözüküyor bende ki ben 4 bile olmaz diye tahmin ediyordum kurmadan önce.

11 ) Touchpad biraz tuhaf geldi ( yine packardbell ile karşılaştırdığımda ). Özellikler touchpad tuşları tuhaf olmuş ( toucupad tuşları packardbell laptop'da ayrıydı, daha rahat kullanım olanağı vardı, hatta mouse kullanmadan çok daha rahat kullanıyordum ) . Ama bu laptop'da tuşlar ayrı parça değil, öyle bir tasarlanmış ki ilk başta arızalı mı diye düşündüm ( tuş yapısından, tuş olarak kullanılacak bölge havada kalmış gibi, tıklayınca çıt çıt sesler geliyor vs. ). Ama modelinin öyle olduğunu farkettim :)

Eğer ufak olsun, internette online video vs. izleyeceğim, ofis programları vs. kullanacağım, hem de hafif olsun diyorsanız gayet yeterli performansı sergiliyor ( en az 2-3 sene götürür diye tahmin ediyorum ( bendeki packardbell 4. senesinde ve ilk aldığımda bile online video performansı yeterli değildi mesela ) . Zaten bu skalada laptop piyasada fazla yok. Genelde Ultrabooklar var. Onların fiyatları da malum. Laptop bende fazla kalmadı yoksa biraz daha incelerdim.

Oyun vs. oynamadım ama hem dahili ekran kartı hem de bu işlemci ile 3D oyun performansı yeterli olmaz diye tahmin ediyorum. Zaten bu tür laptoplar oyun öncelikli olmadığından performans beklemek yersiz olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qube26 -- 5 Temmuz 2014; 1:54:08 >

• x200ca - ct056h modelinin DOA programı kapsamında sorunlu parçasının değiştirilmiş hali satılıyor piyasada sadece. Onu mu almalıyım yoksa sıfır kx011d alıp işin içinden sıyrılayım mı?

ct056h modeli pentium 1.8 GHz işlemcili.
    kx011d modeli celeron 1,5 GHz işlemcili.

Arada derede kaldım ve bir an önce halletmem lazım bu işi :S
  • Doa kapsamında alacağına temiz ikinci el daha iyi. X200ca yı Ikinci el temiz 500 e aldım. Sıkıntı yaratmadan günlük işlerin altından rahatlıkla Kalkıyor. Evde birde Asus n56vz OLMASINA rağmen Inanın x200ca yı daha çok kullanıyorum. Şık, hafif ve kullanışlı. Oyun oynamadığınız sürece çok iyi. Yalnız dokunmatik almayın. Onun ekranı çok parlıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de bu bilgisayarı almayı düşünüyorum ama Windows kurmak biraz uğraştıracak herhalde Performans bakımından umarım iyidir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende bu bilgisayardan aldım windows8 li ve dokunmatik, hemen ssd disk upgrade yaptım Windows açılış ve kapanış inanılmaz hızlandı, ama disk değiştirmek için hayli uğraştım zira altındaki kağak komple sçkülecek ve hatta batarya bide dahili gömülü olarak yapmışlar, bu pcyi kullanan arkadaşlar dokunmatikten memnunmu? bendeki bazen algılama yapmıyor
  • Arkadaşlar merhaha, konu hortluycak ama bu netbook ile başım dertte. Cihaza ne yaptıysam ne ettiysem Usb'den windows kuramadım. Hiçbir şekilde boot ekranında Windows yüklü bir usb görmedi fakat normal Fat32 formatındaki tüm Usbleri sorunsuz bir şekilde görüyor. Gidip harici dvdrw aldım boot ekranında onuda görmedi. Son çare içinde ki hdd'yi söküp masaüstü bilgisayarımda win7 64 bit kurdum, bu sefer hdd'yi görmez oldu. Bios'a girince boot ekranında hdd'yi görmüyor fakat sata configuration'da hdd'yi görüyor. Garip bir durum. Başka hdd'lerde taktım onlarlada açmadı. Orjinal hdd'sinde win 8 recovery vardı win 7 kurunca oda gitti. GPT hdd idi.
  • MustafaCanEsen M kullanıcısına yanıt
    Böyle bir problemi ilk aldığımda windows kurmaya çalışırken yaşamıştım ve çözemeyince iş yerine götürüp harici DVD sürücü bağlayarak yükleme yaptmıştım ancak daha sonrasında kurulum esnasında USB yi yuvasına tam olarak oturtamadığımı farkettim ve USB den windows u kurdum. Sizde böyle bir durum söz konusu mu bilemiyorum isterseniz bir kontrol edin.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.