Şimdi Ara

ASUS X200CA-KX011D HAKKINDA!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
2
Favori
11.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Asus X200CA-Kx011D laptop u sipariş ettim. Kullanan ya da bilgisi olanlar varsa görüşlerinizi merak ediyorum. Aslında X202E serisinden bir laptop almak istemiştim ancak hala satılan sitelerde fiyatlar uçmuş durumda. Bu fiyata bu pc yi görünce dayanamayıp aldım. İki model arasında benim gördüğüm işlemci farkından başka bir fark yok gibi. Pc de oyun oynayan biri değilim, internette sörf yaparken ve HD videolar izlerken beni yarı yolda bırakmasın yeter ayrıca taşınabilirliği ve kasasıda beni çeken diğer özellikleri. İnterneti ve forumu araştırdım ancak ayrıntılı bir bilgiye ulaşamadım ASUS un fabrika verileri dışında. Görüşlerinizi bekliyorum.

Notebook Markası : Asus
    İşlemci Markası : Intel
    İşlemci Modeli : Intel® Celeron® 1007U
    İşlemci Tipi : Intel Celeron
    İşlemci Hızı : 1.50 Ghz
    İşlemci Cache : 2 MB
    Yonga Seti : Intel® HM70 Express Chipsets
    Ekran Boyutu : 11.6
    Ekran Tipi : LED HD
    Ekran Çözünürlüğü : 1366x768
    Ekran Kartı : Intel
    Ekran Kartı Belleği : Paylaşımlı
    Grafik İşlemcisi : Paylaşımlı
    HDMI : Var
    Sistem Belleği : 4GB
    Disk Kapasitesi : 500 GB
    Disk Hızı : 5400 RPM
    Bluetooth : Var
    Usb Portu : 1 USB 2.0 + 3 USB 3.0
    Video Portu : Mini DisplayPort
    Klavye : Standart Q TR
    Hoparlör : Dahili Stereo Hoparlörler
    Kart Okuyucu : 2-in-1
    Kamera : HD Web Camera
    Touchpad : Çok Fonksiyonlu Touch Pad
    İşletim Sistemi (Yazılım) : FreeDos
    Paket İçeriği : Notebook/Adaptör/Pil
    Pil Teknolojisi : 3-cell Li-lon Pil
    Notebook Ağırlığı : 1.24 Kg
    Garanti Süresi : 24 Ay Resmi Asus Servisi

• Dediğiniz işleri yapar zaten normal kullnım için leptop ekranı küçük almışsınız küçük ekranda videolar canlı olur ama küçükte olur tablet ekranı gibi ufak sonuçta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver53

Dediğiniz işleri yapar zaten normal kullnım için leptop ekranı küçük almışsınız küçük ekranda videolar canlı olur ama küçükte olur tablet ekranı gibi ufak sonuçta.
    Bu aleti bende esime alicam ama kararsizim performans konusunda Sonuc olarak internet ve sunum icin kullanilacak sadece ama bilemiyorum Sen bir inceleme yapar ve memnun kalirsan bende ayni siteden freedos olarak almayi planliyorum Degerlendirmelerini bekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: gallagher2001

Bu aleti bende esime alicam ama kararsizim performans konusunda Sonuc olarak internet ve sunum icin kullanilacak sadece ama bilemiyorum Sen bir inceleme yapar ve memnun kalirsan bende ayni siteden freedos olarak almayi planliyorum Degerlendirmelerini bekliyorum

Alıntıları Göster
    Çarşamba günü elimde olur sanırım ilk fırsatta Win 7 kurulumu yapıp düşüncelerimi paylaşacağım..

• quote:

Orijinalden alıntı: sezai_tom

Çarşamba günü elimde olur sanırım ilk fırsatta Win 7 kurulumu yapıp düşüncelerimi paylaşacağım..

Alıntıları Göster
    pc geldi ama boot menüsünde usb seçeneği çıkmıyor sadece harddisk gözüküyor. windows u kuramıyorum dolayısıyla ne yapabilirim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sezai_tom -- 22 Ekim 2013; 22:11:30 >

• quote:

pc geldi ama boot menüsünde usb seçeneği çıkmıyor sadece harddisk gözüküyor. windows u kuramıyorum dolayısıyla ne yapabilirim ?

win8 de formata koruma vardır bunun için HDD'deki gpt korumasını kaldırmanız gerekir yani uefi modundan çıkarmanız lazım

• quote:

quote:

win8 de formata koruma vardır bunun için HDD'deki gpt korumasını kaldırmanız gerekir yani uefi modundan çıkarmanız lazım

Cihaz fresdos olarak geldi yalnız yine de dediğiniz koruma varmı dır ? nasıl çıkarabilirim uefi modundan ?

• quote:

quote:

quote:

Cihaz fresdos olarak geldi yalnız yine de dediğiniz koruma varmı dır ? nasıl çıkarabilirim uefi modundan ?

Alıntıları Göster
    freedos demediniz esc tuşuna basın format atacağınız seçeenkler çıkacaktır.

• quote:

evet freedos ancak dediğinizi yapınca aşağıdaki ekran çıkıyor usb yine gözükmüyor :s

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sezai_tom -- 22 Ekim 2013; 22:47:51 >

• quote:

quote:

evet freedos ancak dediğinizi yapınca aşağıdaki ekran çıkıyor usb yine gözükmüyor :s

Alıntıları Göster
    32bit Windows 7 indirip Windows 7 usb, dvd tool ile usb belleğe bootable olarak yükledim. İlk kez çalıştırdığım freedos pc me Usb belleği taktım ve pc yi açtım.

1. Karşıma çıkan ekran,

2. Herhangi birisini seçtiğimde,

burdan sonra herhangi bir ekran açılmıyor.

3. Pc yi açtığımda esc tuşuna basınca gelen ekran,

USB bellek takılı olduğu halde sadece hdd i gösteriyor.

4. Açılışta F2 ye basarak girdiğim bios menüsü görüntüleri sırasıyla aşağıdadır,

ASUS X200CA-KX011D HAKKINDA!  ASUS X200CA-KX011D HAKKINDA!  ASUS X200CA-KX011D HAKKINDA!
     ASUS X200CA-KX011D HAKKINDA!  ASUS X200CA-KX011D HAKKINDA!

5. Boot menüsünde boot device önceliğini seçmek istediğimde çıkan ekran ise aşağıdadır.

Kısacası yeni aldığım freedos pc me usb bellek aracılığı ile windows 7 yi kuramıyorum çünkü usb belleği boot ettiremiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

ASUS X200CA-KX011D HAKKINDA! ASUS X200CA-KX011D HAKKINDA! ASUS X200CA-KX011D HAKKINDA! ASUS X200CA-KX011D HAKKINDA! ASUS X200CA-KX011D HAKKINDA! ASUS X200CA-KX011D HAKKINDA! ASUS X200CA-KX011D HAKKINDA! ASUS X200CA-KX011D HAKKINDA! ASUS X200CA-KX011D HAKKINDA!

• quote:

Merhaba,

Asus X200CA-Kx011D laptop u sipariş ettim. Kullanan ya da bilgisi olanlar varsa görüşlerinizi merak ediyorum. Aslında X202E serisinden bir laptop almak istemiştim ancak hala satılan sitelerde fiyatlar uçmuş durumda. Bu fiyata bu pc yi görünce dayanamayıp aldım. İki model arasında benim gördüğüm işlemci farkından başka bir fark yok gibi. Pc de oyun oynayan biri değilim, internette sörf yaparken ve HD videolar izlerken beni yarı yolda bırakmasın yeter ayrıca taşınabilirliği ve kasasıda beni çeken diğer özellikleri. İnterneti ve forumu araştırdım ancak ayrıntılı bir bilgiye ulaşamadım ASUS un fabrika verileri dışında. Görüşlerinizi bekliyorum.

Notebook Markası : Asus
    İşlemci Markası : Intel
    İşlemci Modeli : Intel® Celeron® 1007U
    İşlemci Tipi : Intel Celeron
    İşlemci Hızı : 1.50 Ghz
    İşlemci Cache : 2 MB
    Yonga Seti : Intel® HM70 Express Chipsets
    Ekran Boyutu : 11.6
    Ekran Tipi : LED HD
    Ekran Çözünürlüğü : 1366x768
    Ekran Kartı : Intel
    Ekran Kartı Belleği : Paylaşımlı
    Grafik İşlemcisi : Paylaşımlı
    HDMI : Var
    Sistem Belleği : 4GB
    Disk Kapasitesi : 500 GB
    Disk Hızı : 5400 RPM
    Bluetooth : Var
    Usb Portu : 1 USB 2.0 + 3 USB 3.0
    Video Portu : Mini DisplayPort
    Klavye : Standart Q TR
    Hoparlör : Dahili Stereo Hoparlörler
    Kart Okuyucu : 2-in-1
    Kamera : HD Web Camera
    Touchpad : Çok Fonksiyonlu Touch Pad
    İşletim Sistemi (Yazılım) : FreeDos
    Paket İçeriği : Notebook/Adaptör/Pil
    Pil Teknolojisi : 3-cell Li-lon Pil
    Notebook Ağırlığı : 1.24 Kg
    Garanti Süresi : 24 Ay Resmi Asus Servisi

hayırlı olsun güzel model miş kasa yapısı olarakta

şu modelmi oluyor ?

http://www.notebookadresi.com/asus_x200ca-kx011d_notebook

• quote:

32bit Windows 7 indirip Windows 7 usb, dvd tool ile usb belleğe bootable olarak yükledim. İlk kez çalıştırdığım freedos pc me Usb belleği taktım ve pc yi açtım.

1. Karşıma çıkan ekran,

2. Herhangi birisini seçtiğimde,

burdan sonra herhangi bir ekran açılmıyor.

3. Pc yi açtığımda esc tuşuna basınca gelen ekran,

USB bellek takılı olduğu halde sadece hdd i gösteriyor.

4. Açılışta F2 ye basarak girdiğim bios menüsü görüntüleri sırasıyla aşağıdadır,

ASUS X200CA-KX011D HAKKINDA!  ASUS X200CA-KX011D HAKKINDA!  ASUS X200CA-KX011D HAKKINDA!
     ASUS X200CA-KX011D HAKKINDA!  ASUS X200CA-KX011D HAKKINDA!

5. Boot menüsünde boot device önceliğini seçmek istediğimde çıkan ekran ise aşağıdadır.

Kısacası yeni aldığım freedos pc me usb bellek aracılığı ile windows 7 yi kuramıyorum çünkü usb belleği boot ettiremiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

ASUS X200CA-KX011D HAKKINDA! ASUS X200CA-KX011D HAKKINDA! ASUS X200CA-KX011D HAKKINDA! ASUS X200CA-KX011D HAKKINDA! ASUS X200CA-KX011D HAKKINDA! ASUS X200CA-KX011D HAKKINDA! ASUS X200CA-KX011D HAKKINDA! ASUS X200CA-KX011D HAKKINDA! ASUS X200CA-KX011D HAKKINDA!

Arkadaşlar problemi iş yerinde çözdüm. Harici optik sürücü bağladığımda boot ekranından birincil sürücü olarak seçebildim ve bu sayede windows 7 kurulumunu gerçekleştirdim.

• Ne yani harici optik sürücü olmadan windows yukleyemeyecek miyiz bu alete ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gallagher2001

Ne yani harici optik sürücü olmadan windows yukleyemeyecek miyiz bu alete ?
    Uzun uğraşlar sonrası Windows 7 64bit i pc ye kurdum ve driverlarını asus un kendi sitesinden kurdum. Cihazın çektiğim birkaç fotosunu ve KMplayer ile oynattığım 1080p mkv filmin videosunu buraya ekliyorum. Benim için video ve günlük kullanım performansı önemli olduğundan oyun ile ilgili birşey paylaşamayacağım.

ASUS X200CA-KX011D HAKKINDA! ASUS X200CA-KX011D HAKKINDA! ASUS X200CA-KX011D HAKKINDA! ASUS X200CA-KX011D HAKKINDA!

• Usb den windows yükleyemiyor muyuz? Bende almayı düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagrimir

Usb den windows yükleyemiyor muyuz? Bende almayı düşünüyorum.
    Ben harici optik sürücü ile 32bit windows 7 kurdum daha sonra usb bellek ile 64bit windows 7 kurdum. ilk kurmaya çalıştığımda usb belleğin fiziksel yapısından dolayı tam olarak yuvaya tam olarak oturtamamış olabilirim ancak emin değilim. şuan da format atmak istesem usb bellekten yapabiliyorum.
  • quote:

Ben harici optik sürücü ile 32bit windows 7 kurdum daha sonra usb bellek ile 64bit windows 7 kurdum. ilk kurmaya çalıştığımda usb belleğin fiziksel yapısından dolayı tam olarak yuvaya tam olarak oturtamamış olabilirim ancak emin değilim. şuan da format atmak istesem usb bellekten yapabiliyorum.

Teşekkürler, ekran dokunmatik dimi?
  • quote:

quote:

Hayır ekran dokunmatik değil.
  • quote:

quote:

quote:

Hayır ekran dokunmatik değil.

ekran dokunmatik değilmi arkadaşlar

• Hocam merhaba, yaklaşık 1 ay olmuş siz ürünü alalı. Bu süre zarfında edindiğiniz deneyim nasıl, üründen memnun musunuz? İnternette gezinirken sayfa yükleme hızı, sayfalar arası geçiş nasıl; video oynatırken takılma, donma vs. yapıyor mu?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.