valla işlemcisi Celeron 1007 filan diye küçümsemeyin benim 3 sene önce aldığım P8700 işlemcili laptopumun işlemcisini neredeyse yakalıyor.
Yani bugünün Celeron işlemcileri bile 3 sene öncesinin Core 2 duo 2.53 Ghz. işlemcisini tokatlayacak düzeye gelmiş.
Ssd harddisk ile bu cihaz ofis+internet işleri için kolay taşınabilir çok güzel bir cihaz.
alalı bir haftadan fazla oldu dota bile oynuyorum memnunum tek beceremediğim dokunmatiğini aktif hale getirememek önce tüm driverlarını sitesinden indirdim olmadı sonra kendi cd usb ye attım oradan kurdum gene olmadı varmıdır püf noktası beyler ? n11 üzerinden aldım çeklerle 680 tl geldi üste avantajix 5 tl verdi 55 tl de world puan 620 tl aldık
merhabalar,
ben de bu modeli sipariş ettim, elime ulaşmasını bekliyorum. merak ettiğim şey şu: bu makinede ram slotu yok sanırım? ekstra ram alıp upgrade yapmak istersek mümkün olmayacak galiba?
bilgisi olan var mı? kullanan arkadaşlar kapağı söküp bir göz attılar mı?
teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: volkan_volkan
merhabalar,
ben de bu modeli sipariş ettim, elime ulaşmasını bekliyorum. merak ettiğim şey şu: bu makinede ram slotu yok sanırım? ekstra ram alıp upgrade yapmak istersek mümkün olmayacak galiba?
teşekkürler.
yardımcı olabilecek bir arkadaş var mı?
quote:
quote:
merhabalar,
Az önce Asus'un sitesine baktım, wireless sürücüsü sadece win 8 için verilmiş, win 7 64 bit için bile wireless sürücüsü yok, ne saçma iş yahu! Win 8 sürücüsünü indirip kurmayı deneyin, hatta uyumluluk modunu değiştirin, belki çalışır (bahsettiğiniz üzere win 7 64 bit kuracağınızı varsayıyorum).
Everest tarzı bir programla donanıma bi göz atın isterseniz, sürücülerde iki farklı wireless kart mevcut.
Bugün win7 64 bitlik bi iso indirdim ve flasha boot ettim. Ordan tekrar win7 kurdum ama bu defa 64 bitlik kurdum. Asusun sitesindeki tüm driverleri kurdum lakin wifi calışmadı. Modemden kablo cektim internete bagladım bu mereti. Aygıt yöneticisinden baktım ag bağdaştırıcı driveri yok. Sag tıklayıp internetten güncelle dedim güncelledi 2 dk da. Ve wifi acıldı :)
Namussuz meret beni bikaç gündür ugrastıryordu ama tüm eksikleri halledebildim.
Bu cihazı edinen veya edinmek isteyenlere önerim ; Flash bellege win7 64 bit veya win8 boot edip usb 3.0 girişinden taksınlar. Usb 2.0 girişte calışmıyor cünkü.
Sonra notebooku acın ve esc tuuna basın sık sık.Acılan mavi ekranda harddisk ve flash bellek olucak. Flash bellegi secin ve format baslıyor.
Normal şekilde format sürüyor. Sistem kurulduktan sonra asusun sitesinden driverleri indirip kurun. Notebookun wifisi ilk başta calışmıyor. Kablo ile internet bagladıktan sonra görev yöneticisinden ag bağdaştırıcıyı bulun. Güncelle diyip internet üzerinden güncel driveri yükleyin. sonra wifide aktif oluyor.
Bu arada; bu cihaz win8 de dokunmatik ekran özelliğinede sahipmiş okudugun kadarıyla.
Not: Performansıda fena sayılmaz. Film ve ofis prolarını deneedim lakin genel anlamda işinizi görür.
arkadaşım öncelikle merhaba diyip kestirmeden bi ricada bulunayım banada bulduğun driver ları gönderirsen link olarak çok makbule geçer kendi sitesinde ne var ne yok indirip kurdum wifi açılmadı hatta bırak wifiyi ethernetti bile görmedi o derece vahim durumum cihaz üzerinden internete çıkamadım bi türlü çıksaydım oto güncellemeyle falan halledicektim win 7 üzerinden kolay olurdu ama malasef bu durum yok
yardımların için şimdiden teşekkürler
quote:
Orijinalden alıntı: yamyam2576
quote:
Orijinalden alıntı: KAPTANELVIS
quote:
Orijinalden alıntı: kırmızımercimek
Az önce Asus'un sitesine baktım, wireless sürücüsü sadece win 8 için verilmiş, win 7 64 bit için bile wireless sürücüsü yok, ne saçma iş yahu! Win 8 sürücüsünü indirip kurmayı deneyin, hatta uyumluluk modunu değiştirin, belki çalışır (bahsettiğiniz üzere win 7 64 bit kuracağınızı varsayıyorum).
Everest tarzı bir programla donanıma bi göz atın isterseniz, sürücülerde iki farklı wireless kart mevcut.
Bugün win7 64 bitlik bi iso indirdim ve flasha boot ettim. Ordan tekrar win7 kurdum ama bu defa 64 bitlik kurdum. Asusun sitesindeki tüm driverleri kurdum lakin wifi calışmadı. Modemden kablo cektim internete bagladım bu mereti. Aygıt yöneticisinden baktım ag bağdaştırıcı driveri yok. Sag tıklayıp internetten güncelle dedim güncelledi 2 dk da. Ve wifi acıldı :)
Namussuz meret beni bikaç gündür ugrastıryordu ama tüm eksikleri halledebildim.
Bu cihazı edinen veya edinmek isteyenlere önerim ; Flash bellege win7 64 bit veya win8 boot edip usb 3.0 girişinden taksınlar. Usb 2.0 girişte calışmıyor cünkü.
Sonra notebooku acın ve esc tuuna basın sık sık.Acılan mavi ekranda harddisk ve flash bellek olucak. Flash bellegi secin ve format baslıyor.
Normal şekilde format sürüyor. Sistem kurulduktan sonra asusun sitesinden driverleri indirip kurun. Notebookun wifisi ilk başta calışmıyor. Kablo ile internet bagladıktan sonra görev yöneticisinden ag bağdaştırıcıyı bulun. Güncelle diyip internet üzerinden güncel driveri yükleyin. sonra wifide aktif oluyor.
Bu arada; bu cihaz win8 de dokunmatik ekran özelliğinede sahipmiş okudugun kadarıyla.
Not: Performansıda fena sayılmaz. Film ve ofis prolarını deneedim lakin genel anlamda işinizi görür.
arkadaşım öncelikle merhaba diyip kestirmeden bi ricada bulunayım banada bulduğun driver ları gönderirsen link olarak çok makbule geçer kendi sitesinde ne var ne yok indirip kurdum wifi açılmadı hatta bırak wifiyi ethernetti bile görmedi o derece vahim durumum cihaz üzerinden internete çıkamadım bi türlü çıksaydım oto güncellemeyle falan halledicektim win 7 üzerinden kolay olurdu ama malasef bu durum yok
yardımların için şimdiden teşekkürler
Daha önceki mesajlarımda yazmıştım aslında ama tekrar yazıyım. Wifi driverını yüklemekle wifi aktif olmuyor ve çalışmıyor. Masaüstündeki bilgisayarım simgesine sag tıkla özellikler de. Acılan sayfada aygıt yöneticisi olucak sol kısımda onu tıkla. Acılan pencerede sarı üçgen olmalı üstteki lan adapter ethernet vb yazan kısımda. Oraya sag tıkla güncelleştiri tıkla. Ama bunları yapmadan evvel ethernet kablosunu bu cihaza tak kablodan internet baglanmıs olsun bu önemli. Sonra güncelleştir dediginde birkaç dakika arayıp bulucak ve driveri yüklicek. İnternet üzerinden bulup yüklüyor. Yükledikten sonra sag alt tarafta wifi secenegi acılıyor. Acılmazsa fn tusuna basılı tutup üstteki wifi işareti olan f2ydi sanırım o tuşe bas.
Olmadı yeniden başlat yap wifi calışmaya hazır olur. Tabi güncelleştirme yaptıktan sonra intenet kablosunu cıkarmayı unutma wifi görünmez yoksa.
dokunmatik sorununu çözebilen oldu mu arkadaşlar ? programla felan halleden olduysa linkini atabilirmi , teşekkürler .
amma sorun çıkaran ve çok uğraştıran bir cihazmış, bu cihazı satın almayarak asus u cezalandırmak isabetli olur
Merhaba, üründe Windows 8 yüklenince dokunmatik ekran çalıştığından bahsetmiş birisi. Başka deneyen doğrulayan var mı?
Bir de alıp almama noktasında yardımcı olmak için yaşadığınız problem(kurulum ve driver hariç) varsa söyler misiniz? En yakın zamanda almayı düşünüyorum.
karasalK
kullanıcısına yanıt
Ürün satışa çıktığında kısaca bakmıştım, bu ürünün iki çeşidi var. Sadece birinde dokunmatik ekran vardı; ekran dışındaki özellikleri aynıydı. Sanırım Vatan Bilgisayar'da dokunmatik ekranlı olanı satılıyordu.
Yok sanirim bu urunde. Elime gecince bakarim. Da cok da onemli degil diye dusunuyorum artik dokunmatik ekran icin. Touchpad yeterli.
SSD olarak bu modele hangisi uyar bilgisi olan var mi? Hdd sata olarak geciyor. Biraz arastirdim sata 3 olarak gozuken SSD ler var. Onlar buna uyar mi?
Merhaba, win8.1 kurdum, win8.1 driver larını yükledim ama touchpadde kalıcı bir saçmalama var. Doğru düzgün ilerlemiyor, sürüklerken tıklıyor falan, yer yer takılıyor ilerlerken özellikle orta kısımlarda. Böyle bir sorun yaşayan oldu mu ? Ya da ne sebep olabilir?
Bu cihazı araştırma aşamasındayım. Bazı arkadaşların dokunmatik hakkında soruları olmuş Kısaca açıklayayım. Piyasada X200CA önadlı 3 adet model var:
Asus X200CA-KX011D (Intel Celeron 1007U işlemcili, FreeDos, Dokunmatik ekrana sahip değil) Asus X200CA-CT079H (Intel Celeron 1007U işlemcili, W8 yüklü, Dokunmatik ekranlı) Asus X200CA-CT056H (Intel Pentium 2117U işlemcili, W8 yüklü, Dokunmatik ekranlı)
(Dokunmatik hakkındaki bilgiler, Asus Türkiye Teknik Servisinin verdiği bilgilerdir.)
batarya suresı nedir acaba tahmını
Bu bilgisayarı alasım var yalnız linux dağıtımı yükleyecem, su an için fedora yüklemeyi düşünüyorum yükleyip deneyen var mı uyumluluğunu merak ediyorum?
Beyler bu notebooka kurulacak en ideal işletim sistemi nedir? Win8/Win7 32bit/64bit?