Şimdi Ara

Asus X550JK-XO012D 8GB vs Victor G451 ? Son karar . (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
1
Favori
3.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Sıkörtıl

x500jk yı çıkmadan öncesinden beri takip eden birisi olarak bende yorum yapayım.

Öncelikle dediğiniz gibi Asus dünya markası ve 1-2 müşterinin hesabını yapmaz. Ufacık bir sorunda bile umursamayabilir. İmajı kolay kolay zedelenmez. Burada teknik servisine bir lafım yok ama genel olarak çoğu büyük marka bu şekilde. Bunun yanında Victor daha yerel bir firma ve 1-2 müşteride olsa ilgilenmek zorunda. Bu forumda bile birisi gelip victorla ilgili sorun problem konusu açılıyor ve x550jk nın konusunda birisi çıkıp üstüne biraz daha para koyup victor alın denilince herkes o problemi ortaya sürüyor. Victor bu önyargıları kaldırmak için sizinle zaten ilgilenmek zorunda.

Ayrıca artı yönlerine gelirsek; 1080p ekranı olan 2000 lira altı notebook yok. gtx850 ve 1080p ikisi bir arada zaten 2500 3000 3500 lirayı buluyor. Oyunlarda 850m geride kalacak diyorsanız görüntü çözünürlüğünü 1080 den 768 e düşürerek aynı noktayada dönebilirsiniz tabi. İleride de SSD almayı düşünürsen Dvd sürücüsünü çıkartmana vs. gerekte kalmaz ayrıca.

Kendi yorumum: İstediğini, güvendiğini al. İhtiyacına göre seçim yap derim.

Teşekkürler hocam cevabın için .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Marka tercihi olarak Asusdan şaşma derim

012d modelinin kullanıcı kulübüne bakman yeterli bence.. kaç kullanıcısı var ? çok kişinin tercih etmesini dezavantaj olarak görmek ve hizmeti az alırsın algısı oluşturmak çok komik geldi

Apple da almayalım o zaman, herkes kullanıyo, bize nasıl hizmet verecek ki ? bu mudur yani

• Full Hd & HD kıyaslamasından sonra okumadım

• Bende aynı konudan muzdaribim.hangisini seçsem bilemiyorum.takip

• quote:

Orijinalden alıntı: Victor Gaming Machine

quote:

Orijinalden alıntı: ultr4slan

victor bilgisayarlarında Ekran kartı slotunuz lehimlimi yoksa soketlimi yani dha sonradan üst modele geçme gibi şansımız var mı ?

Gamer modellerinde onboard yani lehimli zaten 840M-850M ve 860M in MXM yani mobil grafik kartı çözümü yok. 860M in biraz daha farklı özelliklere sahip bir modelinden başlayarak MXM kart üretimi yapılıyor ama mantık olarak MXM kartlı notebook 870M ve 880M gibi ekran kartlarını da desteklemesi gerektiğinden ve bu kartlarda üst seviye soğutma ve güç ihtiyacı olduğundan MXM kartlı ürünler daha kalın yapıya sahip oluyorlar.

Hocam bide benim bir kaç sorum daha olucak cihazı ankara'da alabileceğimiz bir yer yoktur dimi ? Yada İstanbul'da direk perpada elden alınabiliyormu ? Siz direk kendi cihazınızı sattığınız için garanti konusunda bi problem yaşamam diye düşünüyorum fakat Asus'un bu yazdığım modeli hiçbir firmada (vatan,bimeks,teknosa) yok onu ancak pcdepodan falan alabiliyoruz fakat ben o tarz sitelere güvenmiyorum açıkçası herhangi bir problemde bana sıkıntı yaşatıcaklarmış gibi geliyor .

• quote:

Orijinalden alıntı: erkanrap

asusus işlemcisi daha iyi ekran kartları da aynı, harddiske takılmayın ucuz parçaları dert etmeyin, servis ağı yönüyle de asus önde. asus kullanıyorum memnunum bu cihazı aldıktan sonra kardeşima asus tablet de aldım zenfone 6 da alıcam. kalite güzel bişey:) tavsiye ediyorum asusu

not: bi abimiz de fonepad kullanıyordu, yazılımsal bir sorunla ilgili koreden mi çinden mi ne uygun yazılım getirtilip sorun düzeltildi, bu yazlılımsal bi örnek ama donanımsal açıdan da yaşanabilecek gıcık bir arıza, öngörülemeyen standard olmayan bir garanti durumunda hektorun bunu yapabilecek gücünün olduğunu sanmıyorum

Asus'un işlemcisi daha iyi demek bence yanlış 0,3Ghz daha hızlı şeklinde belirtmek daha doğru. Daha iyi demenin neden yanlış olduğunu kendi fikrimce şöyle izah edeyim. O işlemci 47W ve anakart üzerine entegre, değiştirilemiyor. Victor'un kullandığı işlemci 37W bu daha az güç tüketimi ve daha az ısınma anlamına da gelir ve ileride değiştirilebilir. Ayrıca Victor üzerinde mSATA SSD slotu da var yani mSATA SSD alarak SSD teknolojisine direk geçiş de yapılabiliyor ve aynı zamanda ürün üzerindeki HDD de atıl hale gelmiyor. mSATA SSD 240GB kampanya dahilinde 99$+KDV ye alınabiliyor. Modeli Crucial M500.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hameones

quote:

Orijinalden alıntı: Victor Gaming Machine

quote:

Orijinalden alıntı: ultr4slan

victor bilgisayarlarında Ekran kartı slotunuz lehimlimi yoksa soketlimi yani dha sonradan üst modele geçme gibi şansımız var mı ?

Gamer modellerinde onboard yani lehimli zaten 840M-850M ve 860M in MXM yani mobil grafik kartı çözümü yok. 860M in biraz daha farklı özelliklere sahip bir modelinden başlayarak MXM kart üretimi yapılıyor ama mantık olarak MXM kartlı notebook 870M ve 880M gibi ekran kartlarını da desteklemesi gerektiğinden ve bu kartlarda üst seviye soğutma ve güç ihtiyacı olduğundan MXM kartlı ürünler daha kalın yapıya sahip oluyorlar.

Hocam bide benim bir kaç sorum daha olucak cihazı ankara'da alabileceğimiz bir yer yoktur dimi ? Yada İstanbul'da direk perpada elden alınabiliyormu ? Siz direk kendi cihazınızı sattığınız için garanti konusunda bi problem yaşamam diye düşünüyorum fakat Asus'un bu yazdığım modeli hiçbir firmada (vatan,bimeks,teknosa) yok onu ancak pcdepodan falan alabiliyoruz fakat ben o tarz sitelere güvenmiyorum açıkçası herhangi bir problemde bana sıkıntı yaşatıcaklarmış gibi geliyor .

Cihaz Asus'un resmi distribütör ithalatı ise Asus servisinde prosedürler dahilinde sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum ama benim belirttiğiniz alışveriş siteleri ile ilgili hiçbir tecrübem bulunmuyor.

Günümüzde Türkiye de hizmet veren ve yeni yeni yapılanan markalar daha esnek ve daha kullanıcı dostu olacaklardır düşüncesindeyim. Bunu da "seve seve" yapmak zorundalar açıkçası. Marka yeni büyürken yada uluslararası markalara karşı savaşırken aksi durumda tavır alınması kendilerini bitirecektir. Asus'ta ise iş biraz prosedüre ve orada kiminle muhattap olduğunuza da bağlı. Onların da iyi niyetli yaklaşımı mutlaka olacaktır ama takdir edersiniz ki büyük firmaların kendi iç prosedürleri ve iş akışları dahilinde olmalı birçok şey. Mesela prosedür dışına çıkıp kabul ettikleri tek bir uygulamanın duyulması onlara belki yüzlerce kullanıcıdan aynı talebin gelmesi ve "onlara var da bize yok mu?" durumu yaratabilir, bu iş yükü, yedek parça maliyeti artmasına yol açabilir ki bu gibi durumlardan çekinmeleri de çok doğal.

İstanbul'da direk Perpa'dan elden alınabiliyor ama öncesinde siparişinizi hazırlattırmanız gerekiyor.

• Dostum ben olsam asus alırdım en azından aklımda şüphe kalmaz

• Victor Gaming Machine kullanıcısına yanıt
    0,3 ghz daha iyi demek daha iyi demektir. tek çekirdek üzerinden de 0.4 bir fark sözkonusu. ben açıkcası güç tüketimini bu cihazda umursamıyorum kimse de bir dizüstü cihazın güç tüketimine dikkat etmez çünkü bu konularda aslolan cihazın performansıdır. yani tam tersi durum olsa siz de böyle diyecektiniz yani kimse güç tüketimine bakmaz aslolan cihaz performansıdır. ayrıca ısınma ile ilgili cihazın coolmaster isimli bir teknolojisi var bu da cihazı ısıtmıyor. ayrıca bazı konularda belirtilen helikopter pervanesi seviyesinde desibelli bir turbo fana ihitiyacı da yok. 2000 yılından beri bilgisayar kullanıyorum asla işlemci değiştirmeyi düşünmedim düşünene de rastlamadım, işlemci değiştirmek nerden baksanız cihaz maliyetinin yüzde kırkına tekabül eder ki bu cihazın 4200h den söz ediyorum işlemcisinden daha pahalı bir işlemci satın almak belki de yüzde altmışa tekabül eder. bunu yapmak yerine cihazı satın üzerine de değiştireceğiniz işlemcinin parasını ekleyin hem yeni bir bilgisayara sahip olursunuz hem daha güçlü bir işlemciye. buna da değinmek cihazların ikinci el değerleri, isterse 360 çekirdekli olsun asus marka bir cihazın ikinci eli ile viktorunki kıyaslanmaz bile. tabiki msata slotunun bulunması bu cihazın bir artısı.

• Ben de victor almayı düşünüyorum fakat işlemci yüzünden asus ilgimi çekiyor. Çünkü dolphin emulatörünü kullanacağım. Bu emulatörü kullananlar bilir. İşlemciyi sömürüyor. Clock speed'in çok olması dolphin için bir artı. Dolphin ile wii oyunlarını oynamayı düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: 1ht1baron

Ben de victor almayı düşünüyorum fakat işlemci yüzünden asus ilgimi çekiyor. Çünkü dolphin emulatörünü kullanacağım. Bu emulatörü kullananlar bilir. İşlemciyi sömürüyor. Clock speed'in çok olması dolphin için bir artı. Dolphin ile wii oyunlarını oynamayı düşünüyorum.

Dostum bence Asus al emin ol iyikide Asus almışım diyeceksin
  • quote:

Orijinalden alıntı: TEKNOLOJİveBEN

quote:

Ben de victor almayı düşünüyorum fakat işlemci yüzünden asus ilgimi çekiyor. Çünkü dolphin emulatörünü kullanacağım. Bu emulatörü kullananlar bilir. İşlemciyi sömürüyor. Clock speed'in çok olması dolphin için bir artı. Dolphin ile wii oyunlarını oynamayı düşünüyorum.

Asus'un da hdd sesi çok çıkıyor ve ekranı mat olduğu için kötü diyenler var. Bu yüzden kafam epey karıştı.

• quote:

quote:

quote:

Asus'un da hdd sesi çok çıkıyor ve ekranı mat olduğu için kötü diyenler var. Bu yüzden kafam epey karıştı.

Hdd sesi var fakat çok değil bu ses aynı şekilde victorlardada vardır Ekranın mat olması bence iyi birşey çünkü yansıma yapmıyor diğer ekranlarda hele öğle saatleri ayna gibi kendinizi görürsünüz buda rahatsız edici bir durum bana göre

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hdd sesi var fakat çok değil bu ses aynı şekilde victorlardada vardır Ekranın mat olması bence iyi birşey çünkü yansıma yapmıyor diğer ekranlarda hele öğle saatleri ayna gibi kendinizi görürsünüz buda rahatsız edici bir durum bana göre

Evet, öğle saatinde güneş altında güneşi arkanıza alarak kullanmayın, parlar :)
    "Ekranım parlak olsun Full HD IPS" olsun. G451 lerin alt kısmına gaming machine yerine bunu yazdıracağım :P

• quote:

quote:

quote:

Ekran mat olduğu için kötü değildir. Muhtemelen parlaklık değeri düşük olabilir. Benzer problemler bazı Lenovo larda da var

• quote:

0,3 ghz daha iyi demek daha iyi demektir. tek çekirdek üzerinden de 0.4 bir fark sözkonusu. ben açıkcası güç tüketimini bu cihazda umursamıyorum kimse de bir dizüstü cihazın güç tüketimine dikkat etmez çünkü bu konularda aslolan cihazın performansıdır. yani tam tersi durum olsa siz de böyle diyecektiniz yani kimse güç tüketimine bakmaz aslolan cihaz performansıdır. ayrıca ısınma ile ilgili cihazın coolmaster isimli bir teknolojisi var bu da cihazı ısıtmıyor. ayrıca bazı konularda belirtilen helikopter pervanesi seviyesinde desibelli bir turbo fana ihitiyacı da yok. 2000 yılından beri bilgisayar kullanıyorum asla işlemci değiştirmeyi düşünmedim düşünene de rastlamadım, işlemci değiştirmek nerden baksanız cihaz maliyetinin yüzde kırkına tekabül eder ki bu cihazın 4200h den söz ediyorum işlemcisinden daha pahalı bir işlemci satın almak belki de yüzde altmışa tekabül eder. bunu yapmak yerine cihazı satın üzerine de değiştireceğiniz işlemcinin parasını ekleyin hem yeni bir bilgisayara sahip olursunuz hem daha güçlü bir işlemciye. buna da değinmek cihazların ikinci el değerleri, isterse 360 çekirdekli olsun asus marka bir cihazın ikinci eli ile viktorunki kıyaslanmaz bile. tabiki msata slotunun bulunması bu cihazın bir artısı.

Çok detaya girmek istemem ama o cihaza coolmaster teknolojisi de koysanız daha fazlasını da koysanız yük altında işlemci ısınacağını düşünüyorum. Daha fazla güç tüketen daha çok ısınır ve Turbo Boost ta işlemci frekansı daha erken keser.

Güç tüketimine dikkat ederim açıkçası, güç tüketimi pilde kullanım süresi ile %100 doğru orantılıdır.

Victor'un konsepti zaten Custom Gaming PC yani Özelleştirilebilir Oyun Bilgisayarı olmasıdır. Bileşenler alırken yada aldıktan sonra değiştirilebilir. Bu tür konseptte bir makinaya sahip olmak isteyenler tarafından tercih edilmelidir. Ben i5 li alıp canım isterse i7 takabilme lüksüne sahip olmayı tercih ederim açıkçası, hatta belki i5 in yeni bir modeli çıkarsa onu da takabilirim. Daha önce Asus'ta yaptım, gayet de iyi oldu. Gerçi kendi işlemcimi satmadim ama ikinci el uygun mobil işlemciyi sanal magazadan almistim.

Tabii bunlar beim kendi düşüncelerim ve tecrübelerim.

kullanıyorum. ısınmıyor. cihazları fansız çalıştırsanız evet ısınır ama cihazın sahip olduğu soğutma teknolojisi bunu gayet çözmüş.ben de değiştirmeyeceğim parçaların daha kaliteli üst seviye daha iyi olmasına dikkat edebilirim hayal kurmaktan öte. bunlar da benim fikrim hayırlı satışlar. madem ikinci el işine girişilecek şu halde aşagı yukarı 2000 tl bu cihazlar bu paraya ne ikinci el makine alınır dimi ama
  • quote:

kullanıyorum. ısınmıyor. cihazları fansız çalıştırsanız evet ısınır ama cihazın sahip olduğu soğutma teknolojisi bunu gayet çözmüş.ben de değiştirmeyeceğim parçaların daha kaliteli üst seviye daha iyi olmasına dikkat edebilirim hayal kurmaktan öte. bunlar da benim fikrim hayırlı satışlar. madem ikinci el işine girişilecek şu halde aşagı yukarı 2000 tl bu cihazlar bu paraya ne ikinci el makine alınır dimi ama

Aslında siz söylediklerinizde haklısınız. Ben ekranın 1366x768 olduğunu unutmuşum. 47W işlemci de olsa en fazla 1366x768 ekran ile kullanabileceğinizden işlemci zorlanmayacak büyük ihtimalle ve çok fazla ısınma görmeyeceksiniz. Benim söylediklerim daha çok Full HD ekran çözünürlüğünde geçerli.

bunlarla gelin:) saygılar
  • asus kasa bakımından çok daha iyi
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.