Şimdi Ara

Asus X550JK-XO012D 8GB vs Victor G451 ? Son karar . (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
1
Favori
3.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dostum senin için hangisine ısınıyorsa onu al
  • Bende iki model arasında kaldım Asus alacaktım ama Wifi kopma sorunu ekranın mat olması ve hdd den ses gelmesi gibi sorunları varmıs g451 in kronik bir sorununu duymadım kullanıcı sayısı az olduğu için de olabilir sizce hangisini almalıyım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asus kaliteli belki ama özellikleri çöp

• victorumu aldın?
  • Asus alanın aklı yoktur. Ekranı dunyanın en kotu lcd sine sahip. Harddisk desen hem çok yavaş hemde sesli birde kasa yapısıda çok adi plastikten yapılmış. Victorun ekranı çok süper Full hd ips artı olarak m-sata slotu var cihazda

• Selamlar arkadaşlar, şu Victor G451'in linkini yollar mısınız?
  • asus k555ln aldım arkadaşlar internetten alışverişe pek sıcak bakmıyorum bu konuda elden aldım teknosadan bilgisayardan genel anlamda memnunum hiç bi sıkıntısı yok şimdilik .
  • ASUS AL KEYFİNE BAK
  • ben de hala karar veremedim ikisi arasındayım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Victor sorunları çok güzel cevaplıyor

• 1ht1baron 1 kullanıcısına yanıt
    Vermez victorda pixel sayarsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr.StArLoRd

Full hd de pixel saymak ? Tam tersi olmasın o
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaxAurilius

quote:

sen git dene bakalım 1366 ekranda oyunu 1366 da oyna bide 1080p ekranda 1366 oyna öyle cahilce konuşma Allah bilir denememişsindir bile
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MaxAurilius

quote:

sen git dene bakalım 1366 ekranda oyunu 1366 da oyna bide 1080p ekranda 1366 oyna öyle cahilce konuşma Allah bilir denememişsindir bile

1366 ve 1080 de zaten denedim, 1 sene içerisinde asus x550, lenovo z510 ve şu an da victor g451 kullandım. Önceki yorumlarımda zaten denediğimi çoğu yerde yazdım. Full hd ve hd ye fazla takılmayın diye belirtmiştim çoğu kişiye.

Fakat siz diyorsunuz ki full hd de pixel sayarsınız. 1080p ekranda pixeller küçülüyor zaten bunu görmemek imkansız. 1366 ve 1080de 1 adet ölü pixel olsun, 1080de nokta kadar çok küçükken 1366 da daha büyük oluyor ve göze batıyor. E bu durumda nasıl pixel saymak oluyor ? Aynı durum oyunlarda da geçerli. 1080 ekranda 1366 çözünürlüğünde oynayınca oyun anlamında 2sinde de farkı olmuyor zaten onda hem fikiriz, görüntü olarak aynı oluyorlar. Fakat 1366da pixelleri sayarsınız 1080de değil.

Gidin doğru düzgün araştırın. Pixel saymak farklı birşey, full hd panelde hd çözünürlükle oynamak farklı şeyler.

• ''1080 ekranda 1366 çözünürlüğünde oynayınca oyun anlamında 2sinde de farkı olmuyor``
    Sacmalama ben oyun gozuyle diyorum
    1080p ekranda 1366 oynamakla 1366 ekranda 1366 oynamak durumunda 1080p ekranda pixel kaybi olur goruntu kotulesir anlatamiyomuym yoksa anlamiyormusunuz çozemedim

• Siz 1366da oynayınca bütün pixeller 1080den 1366a mı düşüyor sanıyorsunuz ? Öyle birşey mümkün değil, saçmalamayın. Pixeller yok olmaz her zaman sabit kalır, çözünürlük azalır. 1080 ekranda 1366da da, 1600x900da da oynasan pixeller sabit kalır, hiç bir şekilde pixel kaybı olmaz. Sadece pixel tanesine düşen görüntü tekrar ölçeklendirilir, bu durumda da 1080lik oyunu 1366a uyarlanacağından/ölçeklendireleceğinden görüntü kalitesi azalır. Yani bu durumda haklısınız, her oyunda olmamakla birlikte yazılımsal olarak ölçeklendirildiğinden kalite kaybı olur fakat oyun oynarken yakından bakılmayacağı için görüntü yine aynı gözükür(2sininde bir farkı olmuyoru bu sebeple demiştim). Yakından bakılırsa 1080de görüntü bulanık olduğu belli olur ama pixel saymazsınız, 1366da ise pixel sayarsınız fakat görüntü bulanık olmaz. 1080i 1366a uyarlayınca, sizin dediğiniz o eksik kalan pixeller tahmin yöntemiyle yazılımsal olarak dolduruluyor, bu da görüntü kalitesini azaltıyor. Aslında aynı şeyi anlatıyoruzda siz pixel kaybına takıldınız.

Her zaman diyorum 15 inç bir notebookda 1080p çözünürlük kullanmak pek gerekli birşey değil diye. Avantajları var ama dezavantajları da var. Aynı şey akıllı telefonlar içinde geçerli

http://www.enpedi.com/2011/09/ekran-cozunurlugu-karmasas-ve-gercekler.html Şurayı okuyun, demek istediğimi anlarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asriell -- 13 Nisan 2015; 19:21:21 >

• şimdi birbirimizi iyi anladık kardeşim
  • quote:

Orijinalden alıntı: FlexibLe0361

Selamlar arkadaşlar, şu Victor G451'in linkini yollar mısınız?

http://www.victor.com.tr/urunler/gamer/g451
    http://dr.victor.com.tr/gamer/victor-g451-incelemesi/

• 2 Senedir Asus G75VW kullanmış biri olarak sana deneyimlerimden bahsetmek istiyorum.

Yaklaşık 1.5 sene önce Laptop durduğu yerde (evet yanlış okumadın, gündüz çalışıyordu, akşam eve dündüğümde açılmadı) bozulan laptopumu servise götürdüğümde ekran kartı+anakart+ram'leri değiştirdiler. Asus gibi bir markanın gaming laptopu durduğu yerde bozuldu.

Yaklaşık 1 ay önce de yine aynı şekilde bozuldu. Garantiye verdim, anakartın bozulduğunu belirttiler. Tamam dedim garanti süresi bittiyse yeni anakart takın ücreti ne ise verelim, 820 tl. anakart ücreti talep ettiler, onay verdim. 1 aydır anakartın gelmesini bekliyordum ta ki düne kadar.

3 gün önce bu kadar bekletmelerinin normal olmadığını, laptopsuz şekilde mağdur olduğumu belirten bir mail attım. Bana gelen baştan savma cevaba inanamazsınız. Gayet sinirli bir şekilde müşteri hizmetlerini aradım ve ödeme onayını iptal etmelerini, bir daha da Asus'la işimin olmayacağını belirttim. Bugün şikayetvar.com'da gördüğüm kadarıyla benim gibi bayağı bir insan varmış.

Demem o ki Asus almayın, aldırmayın. Yoksa inanın bana aldığınıza pişman ediyorlar.

Bugün ise şans eseri monster laptop'lara bakarken vector'ü gördüm. Bundan sonraki laptopum kesinlikle Monster veya Victor olacak. En azından müşteri memnuniyetlerini düşünen firmalar.

• Asusun servisi gerçekten çok berbat. X550jk yı iade edene kadar canım çıktı. Bir daha asusa bulaşmam şuan Asusun monitoru var evde. Dahada asusdan birsey almam.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.