Şimdi Ara

Asus X550JK-XO012D 8GB vs Victor G451 ? Son karar .

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
1
Favori
3.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.ebrarbilgisayar.com/asus-x550jk-xo012d-8gb-notebook-pmu332968#
    http://www.victor.com.tr/urunler/gamer/g451
    Evet arkadaşlar hangisini seçerdiniz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• asus tabiki.
  • Konu ile ilgili olarak Victor'un artıları

* Full HD IPS ekran (Asus 1366x768)
    * 2 adet bellek slotu 8GB alırsanız 1 adet hala boş olacak (Asus ta 1 adet bellek slotu var diğer 4GB çakılı)
    * mSATA SSD Slotu ile SSD teknolojine hazır yapı (Asus ta mSATA yok)
    * Değiştirilebilir ve az güç tüketen 37W i5 4200M işlemci (Asus ta 47W ve değiştirilemez)
  • Bir tarafta DUNYA MARKASI ASUS Bir tarafta Victor bide böyle düşün

• quote:

Orijinalden alıntı: Victor Gaming Machine

Konu ile ilgili olarak Victor'un artıları

* Full HD IPS ekran (Asus 1366x768)
    * 2 adet bellek slotu 8GB alırsanız 1 adet hala boş olacak (Asus ta 1 adet bellek slotu var diğer 4GB çakılı)
    * mSATA SSD Slotu ile SSD teknolojine hazır yapı (Asus ta mSATA yok)
    * Değiştirilebilir ve az güç tüketen 37W i5 4200M işlemci (Asus ta 47W ve değiştirilemez)

karşılaştırma için ben de bu özellikleri ile victoru tavsiye edecektim.

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: maliakin95

Bir tarafta DUNYA MARKASI ASUS Bir tarafta Victor bide böyle düşün

Dünya markası olmasının bize "gerçek" faydası nedir ? Dünya markasi olmasi, sattığı ürün için ne gibi bir üstünlük sağlıyor ? yada dünya markası olmasının daha düşük özelliklerle daha yüksek fiyatlı ürün satması noktasında kendisine bizden daha çok mu faydası var ? Gerçek dünya markası olmasının avantajının "aynı fiyata daha yüksek özelliklere sahip ürünler" olması gerekmez mi ?
  • quote:

quote:

Dünya markası olmasının bize "gerçek" faydası nedir ? Dünya markasi olmasi, sattığı ürün için ne gibi bir üstünlük sağlıyor ? yada dünya markası olmasının daha düşük özelliklerle daha yüksek fiyatlı ürün satması noktasında kendisine bizden daha çok mu faydası var ? Gerçek dünya markası olmasının avantajının "aynı fiyata daha yüksek özelliklere sahip ürünler" olması gerekmez mi ?

En basiti Iğdırda bile olsan bir teknik servis var.Kargo ile uğraşmana acaba ne olacak ne zaman gelecek diye düşünmene gerek yok.Bu arada Asus mu Victor mu diye bir konu açın ve bakın neler oluyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lenovo z580 SSD Ekleme
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

En basiti Iğdırda bile olsan bir teknik servis var.Kargo ile uğraşmana acaba ne olacak ne zaman gelecek diye düşünmene gerek yok.Bu arada Asus mu Victor mu diye bir konu açın ve bakın neler oluyor

Ben Iğdır'daki servisin gerçek bir arızaya parça bazında müdahale edebileceğine inanmıyorum. Bugün en kötü durumda Victor servisinin hizmet süresi, kargonun servise varıp, arızanın çıkması arasındaki süre 7 gün, ortalama 48 saat. Siz de bir Asus ortalamalarını, Asus'un "gerçek" ten 100% parça hizmeti ile servis verdiği noktaları araştırmalısınız bence.

Ayrıca ben her durumda 2 - 3 gün kargo süresi daha fazla bekleyip, ana merkez servise ürünümü göndermeyi tercih ederim. Gereken tüm parçalar ve en tecrübeli, yetkin teknisyenler her zaman ana serviste bulunacaktır.

Bugün İstanbul'da bile arızalı ürününüzü götürüp, "bekliyorum, ufak bir arızası var, yapıverin" diyebileğiniz bir uluslararası merkez servis var mı?

Peki, bunu Türkiye deki Custom Gaming PC - Özelleştirilebilir Oyun Bilgisayarı markalarında yapabilir misiniz ?
    Victor'da ürünü arızalanan ve gelip bir çay içimi sürede ürününün bileşen değişikliğini tamamlayıp alan var mı? Evet,var.

• Victor Gaming Machine kullanıcısına yanıt
    Victor'un ekranının full hd olması ileride sıkıntı olmaz mı? Çünkü ilerleyen zamanlarda gtx850m oyunlara yetmeyecek. Çözünürlüğü 1366x768 yapınca görüntü kalitesi hd olan asusun ekranı ile fullhd olan victorun ekranında aynı mı hissedilecek? 1080p ekranda oynanan 720p oyun daha kötü göstermez mi? Kafama takıldı bu soru.

• Bu konuda çalışmalarınız var mı bilmiyorum,fakat şu an sektör ''taşınabilir'' odaklı çözümler üretmeye odaklanmış.Tabi dizüstü bilgisayarlar taşınabilir,fakat ultrabook konseptinde ve yüksek verimli ürünler rağbet gösteriyor.MSI,GIGABYTE-AUROS,RAZER vb. şirketler ince,hafif,performanslı çözümleri sunuyor.Viktor sitesine baktım ve perfromans ürünlerinden ziyade tipik kullanıcı odaklı ürünlerinde kalın kasaya sahip olduğunu gördüm.Bu konuda bir düzenlemeye gidilmesi gerekli,Razer istediği zaman çok ince oyuncu bilgisayarı kasası yaptırabiliyorsa,Victor yapmalı.İşte o zaman yabancı,yerli inceleme videolarında ürünleriniz kıyaslanır yada daha tanınmış olur.Tek gereklilik ''fark''.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1ht1baron

Victor'un ekranının full hd olması ileride sıkıntı olmaz mı? Çünkü ilerleyen zamanlarda gtx850m oyunlara yetmeyecek. Çözünürlüğü 1366x768 yapınca görüntü kalitesi hd olan asusun ekranı ile fullhd olan victorun ekranında aynı mı hissedilecek? 1080p ekranda oynanan 720p oyun daha kötü göstermez mi? Kafama takıldı bu soru.

İstenirse çözünürlük değiştirilebilir yani Full HD IPS bir panelin ulaşabileceği en yüksek çözünürlük 1920x1080 dir. Oyunun gereksinimi yüksek ise 1600x900 ki bu da çok iyi bir çözünürlük bence yada 1366x768'e kadar düsülebilir ama bence Full HD yada 1600x900 çözünürlükte oyun oynamak yada oynayacak teknolojiye sahip olmak güzel. Özellikle de IPS bir panel ile. Tabii bu benim görüşüm. Ben öncelikle AA ayarlarını çözünürlüğü düşürmeye tercih ederim.

1080p ekranda oynanan 720p oyun derken ? Oyun 1366x768 çalışıyorsa zaten ekranda o şekil çalışır ama bugün yıllar öncesinin oyunları bile Full HD destekli. Hatta abartıp 4K çıkanlar var. Çoğu akıllı telefonda bile Full HD çözünürlük var. Bence Full HD + IPS olması kesinlikle tercih sebebi ama bu benim tercihim. Sizin tercihiniz daha farklı olabilir, bu hem doğal hem de yanlış birşey değil. Burada amaç bilgilendirme yapmak.

• quote:

Orijinalden alıntı: kımyasal

Bu konuda çalışmalarınız var mı bilmiyorum,fakat şu an sektör ''taşınabilir'' odaklı çözümler üretmeye odaklanmış.Tabi dizüstü bilgisayarlar taşınabilir,fakat ultrabook konseptinde ve yüksek verimli ürünler rağbet gösteriyor.MSI,GIGABYTE-AUROS,RAZER vb. şirketler ince,hafif,performanslı çözümleri sunuyor.Viktor sitesine baktım ve perfromans ürünlerinden ziyade tipik kullanıcı odaklı ürünlerinde kalın kasaya sahip olduğunu gördüm.Bu konuda bir düzenlemeye gidilmesi gerekli,Razer istediği zaman çok ince oyuncu bilgisayarı kasası yaptırabiliyorsa,Victor yapmalı.İşte o zaman yabancı,yerli inceleme videolarında ürünleriniz kıyaslanır yada daha tanınmış olur.Tek gereklilik ''fark''.

Ultrabook konseptinde ve yuksek verimli ürünler maalesef günümüzde Custom - Özelleştirilebilir konseptinde değiller.

Bizim konseptimiz olan Custom Gaming PC konseptindeki ürünler, sizin alıp üzerindeki bileşenleri değiştirebileceğiniz ve ürünü en uzun süre güncel tutmanızı sağlayacak ürünlerdir. 2 vida ile arka kapakları açılıp ürün üzerindeki wireless kart, bellek, mSATA SSD bağlantısı, disk, işlemci gibi bileşenlere rahatça ulaşabilirsiniz. Hatta bilgisayarınızı 2nci bir disk 3ncü bellek gibi daha zengin bileşenlerle de daha zengin konfigürasyonlarla da kullanabilirsiniz. Burada söz konusu ürünlerin soğutma performansı önemlidir.

Maalesef hem bu değiştirilebilir ve zengin özelliklere sahip olmak hem de i7 mobil işlemci ve 860M gibi kullanmak çok iyi soğutmanız gerekir ki bu da makinelerin ultrabook konseptinden kalın olmasına sebebiyet verir ama bu kalınlık da abartılı birşey değil. Ultrabook olmayan bilgisayardan belki biraz daha kalın o kadar.

İnce notebook isterseniz aslında o da var. Bakınız P503S, SLIM 970M olan bu modelin genisleme opsiyonları da muadillerine göre gayet zengindir ve su ana kadar notebookcheck.net te slim notebooklar üzerinde yapılmış incelemere göre en iyi sonucu almış bir platform. İncelemede kendileri yazmış.

Bu arada Razer istediği zaman çok ince oyuncu kasası yaptırabiliyorsa, Victor da yapmalı mantığı doğru değil. Bizim mantığımız daha çok Origin, AvaDirect, Sager, AfterShock, CyberPower, FalconNorthwest vs.ye benzer.

• quote:

quote:

İstenirse çözünürlük değiştirilebilir yani Full HD IPS bir panelin ulaşabileceği en yüksek çözünürlük 1920x1080 dir. Oyunun gereksinimi yüksek ise 1600x900 ki bu da çok iyi bir çözünürlük bence yada 1366x768'e kadar düsülebilir ama bence Full HD yada 1600x900 çözünürlükte oyun oynamak yada oynayacak teknolojiye sahip olmak güzel. Özellikle de IPS bir panel ile. Tabii bu benim görüşüm. Ben öncelikle AA ayarlarını çözünürlüğü düşürmeye tercih ederim.

1080p ekranda oynanan 720p oyun derken ? Oyun 1366x768 çalışıyorsa zaten ekranda o şekil çalışır ama bugün yıllar öncesinin oyunları bile Full HD destekli. Hatta abartıp 4K çıkanlar var. Çoğu akıllı telefonda bile Full HD çözünürlük var. Bence Full HD + IPS olması kesinlikle tercih sebebi ama bu benim tercihim. Sizin tercihiniz daha farklı olabilir, bu hem doğal hem de yanlış birşey değil. Burada amaç bilgilendirme yapmak.

Yani demek istediğim Far Cry 4'ü 1920x1080 çözünürlüklü victorda ve 1366x768 çözünürlüklü Asus'ta yani her iki pcde de 1366x768 çözünürlük ile açsak ikisinde de aynı görüntü kalitesini mi verir?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Evet modeli gördüm iyi düşünülmüş,yalnız logonuzu aşırı büyük bence.Gerçi kişiden kişiye değişir,onun haricinde hesaplı fiyatta güzel ürünler çıkarıyorsunuz.Peki anlaşma sağladığınız şirketler varmı,CPU-GPU haricinde klavye,soğutma sistemi,ses sistemi gibi donanımlar için anlaştığınız şirketler varmı yada planlıyormusunuz.Ayrıca size aiıt geliştirdiğiniz teknolojiler varmı ''farklı'' kılacak özellikler.
  • Victor ve Asus'ta 720p film açsak ikisinin ekranında da aynı görüntü kalitesi mi olur? Yoksa çözünürlüğü düşük olduğu için Asus'ta daha kaliteli mi gösterir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1ht1baron -- 4 Aralık 2014; 15:54:56 >
  • quote:

Victor ve Asus'ta 720p film açsak ikisinin ekranında da aynı görüntü kalitesi mi olur? Yoksa çözünürlüğü düşük olduğu için Asus'ta daha kaliteli mi gösterir?

Çözünürlüğü daha düşük olduğu için Asus daha kaliteli gösterir dersem inanacak mısınız ? Bence Asus almak istiyorsanız Asus alın, Asus almak için bahane aramanıza gerek yok. Markası ne olursa olsun Full HD daha iyidir ama karar mercii sizsiniz yani gönlünüz ne isterse onu almakta özgürsünüz, çekinmeyin.
  • Asus pişman etmez adı şanı belli

• quote:

quote:

Victor ve Asus'ta 720p film açsak ikisinin ekranında da aynı görüntü kalitesi mi olur? Yoksa çözünürlüğü düşük olduğu için Asus'ta daha kaliteli mi gösterir?

Çözünürlüğü daha düşük olduğu için Asus daha kaliteli gösterir dersem inanacak mısınız ? Bence Asus almak istiyorsanız Asus alın, Asus almak için bahane aramanıza gerek yok. Markası ne olursa olsun Full HD daha iyidir ama karar mercii sizsiniz yani gönlünüz ne isterse onu almakta özgürsünüz, çekinmeyin.

Hayır, alakası yok. Hangisi f/p ise onu almak isterim. Ama victorun bu pc sinde 1920x1080 gereksiz olmuş. 1366x768 yapılıp daha düşük fiyata satılsa daha iyi olurdu. Çünkü birkaç sene sonra 850m oyunlar için yeterli olmayacak. Asus'ta çözünürlüğü 1366x768 yapıp güzel kalitede oynayabiliriz ama victorda çözünürlüğü düşürürsek görüntü çamurlaşır. Zaten yüksek çözünürlükte oynamak isteyen biri pc yi tv ye bağlayarak rahatça oynar.

• quote:

Orijinalden alıntı: TeknoÖneriler

Asus pişman etmez adı şanı belli

Valla tabikide öylede insanın bazen farklı şeyler deneyesi geliyor bide victor pro2000 altyapısından gelme bir firma anladığım kadarıyla pro2000ide kullanmış biri olarak bira sempatim var victora karşı .

• AS-SUS Victor

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.