Şimdi Ara

Asus X550JK XO012D Inceleme ve Kullanıcı Platformu (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21.020
Cevap
233
Favori
708.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar mrb şimdiden hayırlı bayramlar akşamlar... PC Depodan almış olduğum alet bugün elime ulaştı ilk olarak cihaz dış tasarımı oldukça güzel bu kadar beklemiyordum beklentimin üstünde diyebilirim yanisi tasarım olarak bu paraya bu kadar olur.... f/p düzeyi 10/10 ısınma problemi yaşamadım 1.5 saatlik battfield 4 high süresince kısa süreli deneyimlerimi paylaştım iyi forumlar... battfield 4 e devam :
  • Steamden ilk oyunumu aldım Ets 2 multiplayer arkadaşlar tavsiyedir.
  • The Witcher 2 Assassins of Kings Enhanced Edition

ultra ayarlarda ısı 75 79 arası

Video sahnelerde kaplamalar bazen geç geliyor ram den oda sanırım ani fps düşüşleri yaşamadım
  • aslında iobit start8 e bile gerek yoktu herşey o kutucukların olduğu yerde ha bulamadın mı altta aşağı ok var ona basıyorsun tüm programları orada görüyorsun arama için sağ tarafta bir bölüm mevcut oradan arıyorsun mesela ne olsun çalıştır olsun çalıştırı oradan bulup çalıştırıyorsun aynı hesap bence windows 7 yi harmanlamışlar aynı sistemi entegre etmişler 1 haftaya kalmaz benim gibi olur ve düşünürsün

uefi olduğunu anlamak için bende tam bilmiyorum ne yapmak gerekiyor ama ilk sayfada baya bi bilgi vardı,sistem kaç snde açılıp kapanıyor ? 15-17 sn sürmesi lazım tabi sistemin kendine gelmesi en az 1 dk sürüyor yine win7 nin yanında hiçbirşey win7 1dk küsürde açılıyor kimi bilgisayarda
  • quote:

Orijinalden alıntı: rfncskn

arkadaşlar mrb şimdiden hayırlı bayramlar akşamlar... PC Depodan almış olduğum alet bugün elime ulaştı ilk olarak cihaz dış tasarımı oldukça güzel bu kadar beklemiyordum beklentimin üstünde diyebilirim yanisi tasarım olarak bu paraya bu kadar olur.... f/p düzeyi 10/10 ısınma problemi yaşamadım 1.5 saatlik battfield 4 high süresince kısa süreli deneyimlerimi paylaştım iyi forumlar... battfield 4 e devam :
    KVR16S11S8 -

KVR16LS11 -

KVR16S11 -http://www.gold.com.tr/kingston-kvr16s11-4-ram_u

ramlerin üçü de neredeyse aynı fiyat. modelleri de sanırım aynı hangisini alayım? hbdekinde 16L yazıyor fark nedir üçü de value ram olarak geçiyor. elden almak istiyorum malum bayram falan 1 haftaya elime geçmez. hbdeki daha iyiyse ama ordan da alabilirim. sizin fikriniz nedir?

• tw1sted kullanıcısına yanıt
    hocam bunların hiçbirinde ddr3l yazmıyor yanlış ram alma iadesi de yok bu parçaların aman diyim
  • beyler ben w8.1 i usb den kurarken hiç bir uefi ayarı yapmadım. bunun katkıları neler? sadece açılış hızı mı?
  • az kurcalasa hem rahat hem daha stabil çalıştığını anlayacak ama anlatamazsın :) benim de bir arkadaşım var yeni notebook aldı içinde win8 yüklüydü sildi şuan korsan win7 kullanıyor.

iade ettiğim notebooka uefi kurulum yapmıştım 10 saniyede açılıyordu şifreyi girdikten sonra masaüstüne gelmesi biraz uzun sürüyordu. yeni aldığımda şuan power tuşuna bastıktan 6 saniye sonra şifre ekranı geliyor hızlı yazarsam 10 saniyede masaüstündeyim. :) sanırım güncellemelerle alakalı bir durum bu windowsu kurduktan sonra bir kere güncelleme yaptım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: avcitalip

hocam bunların hiçbirinde ddr3l yazmıyor yanlış ram alma iadesi de yok bu parçaların aman diyim
    kingstonun sitesinde x550jk diye arattığımda hepsiburadadaki modele yönlendirdi. ama ben hbden almak istemiyorum o yüzden alternatiflerini buldum. hbninkinde 16L yazıyor sanırım ordaki L ddr3l anlamında :D o yüzden sordum diğerlerinde L yok acaba farklı modeller mi.

edit: 3ü de low değilmiş, türkiyede sadece bilendenalda var galiba bunlar da yurtdışından sipariş veriyorlarmış tedarik süresi 7-10 iş günü diyor.

ilave 4 gb ddr3 ram takanlar bilgisayar yük altındayken(oyun program vs) sıcaklık değerleri hakkında bilgi verebilirse çok sevinirim. yabancı bir forumda okuduğuma göre low olmayan bellekler sıcaklığı arttırıyormuş sizlerde durum nedir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tw1sted -- 3 Ekim 2014; 23:52:50 >

bence sen bu olay netlik kazanana kadar alma abi,bilgisayar sarf malzemeleri keyfi hiçbir şekilde geri alınmıyor çünkü.Valla Kingston'a göre 8+4 de oluyor ne bileyim orada bir yanlışlık ta olabilir sanki o sonundaki L value ram anlamını taşıyor diye bir yerde okumuştum sanki ama emin değilim ha birde şu var L ramler 1,5V ile çalışıyor diye okumuştum bir yerde ama bundan da tam emin değilim tabi

edit ; 1,35V da olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FDCF59BE8 -- 3 Ekim 2014; 23:50:36 >
  • Shinku kullanıcısına yanıt
    güvenlik te var diye biliyordum
  • şimdi baktım da novabilgisayarın taktığı ram low değil. büyük ihtimal pcdepo da aynı rami takıyor aradaki fiyat farkına bakıldığında. 8 gb kullananlardan sıcaklık değerlerini ve pil ömrünü öğrenebilsek çok iyi olacak.
    aslında bu konuda yapılacak en garanti iş ; destek@asus.com.tr 'ye ayrı ayrı mailler atıp teyit etmemiz olacaktır kanaatindeyim
  • menagon61 kullanıcısına yanıt
    hangi ayarlarda kaç fps alıyorsun sabırsızlıkla merak ediyorum
    Merhaba,Asus X550JK-XO012D Notebook kullanıyorum,4GB dahili Ram'e sahip ancak ben bunu maximum kapasitesine yükseltmek istiyorum fakat çeşitli yerlerden çeşitli bilgiler aldığım için Asus Türkiye'ye bu konuyu danışmak istedim ;

Öncelikle Ram takviyesi cihazı garanti dışı bırakır mı ? bu konuda çeşitli kaynaklardan çeşitli cevaplar alıyorum kimisi bırakır kimisi bırakmaz diyor bu konuda net bir cevap istiyorum!

Ram takviyesi olarak ne tür ve kaç GB ram kullanmalıyız ? kimi kaynaklarda 4+8 GB olabileceği bilgisi varken kimi kaynaklar ise yalnızca 4+4 GB diyor ortada ciddi bir bilgi kirliliği var bu konuda(Kingston'un sayfasına bakarsanız en basitinden görebilirsiniz)ve bu ram'in hangi türde olması gerekiyor ? kimi kaynaklar DDR3 kimi kaynaklar DDR3L takılabilir demiş.

Bu 2 soru hakkında Donanımhaber Asus X550JK-XO012D Kullanıcıları Platformu olarak sizden net bir bilgi bekliyoruz,Saygılar...

http://forum.donanimhaber.com/m_97065331/tm.htm

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    destek@asus.com.tr'ye böyle bir mail atılmıştır,benzeri bir maili herkesin göndermesini ve sonuçlarını paylaşmasını rica ediyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: avcitalip

güvenlik te var diye biliyordum

nasıl yani?
  • iyi geceler benide ekleyebılırsınız gruba 3 haftadır kullanıyorum ghost mw3 lol bf4 ufak 1-2 oyun daha denedım ısınma kasma sorunu yasamadım wacth dogs kurana kadar wacth dogs da optım. sorunundan dolayı ya da 4 gb ram ım yetersız kaldıgı ıcın sıkıntı oldu onun dısında gayet memnunm fanın sesı ya da hdd sesı rahatsız edıcı derecede degıl bırde youtube da gordugum su vıdeo sanırım tum x550 kullanıcılarının işine yarar:
    danythe007youtube
    Asus x550 SSD+HDD upgrade
    https://www.youtube.com/watch?v=y71mgaM3fY0

• o videoyu ilk mesaja eklemeliyiz sanki ?
  • Shinku kullanıcısına yanıt
    UEFI (Birleşik Genişletilebilir Bellenim Arabirimi) bilgisayarlar için standart bir bellenim arabirimi olup, BIOS'un (temel giriş/çıkış sistemi) yerine koyulmak için tasarlanmıştır. Bu standart UEFI konsorsiyumunun bir parçası olarak Microsoft dahil 140'tan fazla teknoloji şirketi tarafından oluşturulmuştur. Yazılım birlikte çalışılabilirliğini ve BIOS'un adres sınırlamalarını iyileştirmek için tasarlanmıştır. UEFI bellenim avantajlarından bazıları şunlardır:

Başlangıç veya başlatma öncesi işlemini bootkit saldırılarına karşı korumaya yardımcı olarak daha iyi güvenlik.

Daha hızlı başlangıç süresi ve hazırda beklemenin ardından daha çabuk sürdürme.

2,2 terabayttan (TB) daha büyük sürücülere destek.

Sistemin başlangıç süresince 17,2 milyar gigabayttan daha fazla adreslemeye kullandığı modern 64 bit bellenim cihaz sürücülere destek.

BIOS'u UEFI donanımıyla kullanma özelliği.

Windows'un sitesinden alıntı ;

Azcık araştıralım her şeyi sormayalım lütfen

• menagon61 kullanıcısına yanıt
    arkadaşım çok güzel bir paylaşım olmuş emeğine sağlık. bende aldım ama w7 ultimate kurdum asusun sayfasından indirdiğim driverları kuramıyorum kabul etmiyor donanım desteklenmiyor gibi hatalar veriyor. son olarak ağ denetleyicisi, ethernet ve basit işlem denetleyicisi driverları kaldı usb ler çalışmıyorintenete bağlanamıyorum ve deli oluyorum bana acil yardım lütfen.
  • 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.