Şimdi Ara

Asus X550JK XO012D Inceleme ve Kullanıcı Platformu (59. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21.020
Cevap
233
Favori
708.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pc depo bayram indirimi vs demiş şu an fiyatı tek çekime 1760 bir de 23:00'da bitecekmiş. Bu adamlar bizimle kafa buluyor resmen. Normal indirimlerle daha da aşağı inmedi mi bu ürünün fiyatı ?
  • Beyler bu laptopun işlemcisi ile ilgili bilgi verir misiniz sadece oyunlarda mi iyi yoksa Autocad photoshop 3ds max gibi programlar da da aynimi? Bide i7lerden iyimi bu ? Tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DevilUp

Arkadaşlar video yüklüyorum bendeki HDD sesi böyle kendinizinkiyle karşılaştırır mısınız sizde de böyle mi? Eğer sesin böyle olduğunu onaylarsanız alacak arkadaşlara da yardımcı olmuş oluruz.Hiç değilse alınca nasıl bir sesle karşılaşabileceklerini öğrenmiş olur.

Link:

Arkadaşlar sesin karakteristiği aynen böyledir. Fakat sanırım bu bir kayıt olduğu için ses fazla duyuluyor yani aslında o kadar fazla bir ses yok. Tabi bu durumu artık bildiğinizden eğer çok takan biriyseniz bilgisayarı soğutucusuz sessiz bi ortamda kullandığınızda o sesi duyuyorsunuz. Açıkçası pek kaliteli bir hdd ye benzemiyor. Hız yönünden de yetersiz bazı işlemleri yaparken bilgisayar donuyor bunun işlemciden kaynaklandığını düşünürdüm ama işlemcisi güçsüz değil muhtemelen hdd kaynaklı. Ben bazı oyunlarda ani fps çakılmaları yaşıyorum ayrıyetten bu sorunu yaşayan var mı bilmiyorum. Mesela call of duty 4 oynuyorum. Silahı döndürürken veya ateş ederken veya game saved yaparken 1 saniyenin yarısı kadar bi süre donuyor. Frapsla ölçtüğümde fpsnin o anlarda 0 a çakıldığını sonra tekrar yükseldiğini gördüm. Sizce bu sorunun kaynağı nedir. Sizlerde de var mı?

• Virüs yok eset kurdum zaten ilk gün hep böyleydi şimdi biraz daha azaldı.Yalnız şöyle bir sorun var oyun oynarken Bf4 ve Thief de bazen oyun diskte işlem yapıyor ve disk yazıyor bu yazım sırasında anormal bir kasma oluyor.Normalde rahat rahat oynarken iyi fps alırken bakıyorsun fps gene aynı ama mouse yi bi çevir donuyo kasıyor fps 0 a geliyor sonra gene yükseliyor felan bana çok anormal geldi.HDD ışığı sık aralıklarla yanıyor ve sık aralıklarla HDD cızırdıyor.Samsung Notebook var ondaada HDD cızırdıyor bu kadar ses çıkmıyor hatta nerdeyse hissedemiyorum cızırdadığını acaba yerleri felan mı farklı bu HDD bu kadar cızırtılı geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DevilUp -- 7 Ekim 2014; 23:32:05 >
  • Recece kullanıcısına yanıt
    Aynı sorunu bende yaşıyorum ve sorunu yaşadığım an görev yöneticisinden disk yazıyormu yazmıyormu ona bakıyorum.Win 8.1 varsa sende görebilirsin ve tespitim şu şekilde ne zaman oyun diskte yazma işlemi yapmaya başlasa ani fps düşüşü mouse u oynat kasıyor donuyor 0 a iniyor fps adım atamaz oluyorsun sonra düzeliyor yazma işlemi bitince. Disk bazen en ufak şeyde saçma sapan durumlarda bile bazen %100,%99 kullanıma geliyor o durumdayken google chrome u bile kasa kasa açıyorsun oyunda haliyle kasıyor benim tespitim bu şekilde .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shiftlenbik

Daha bir hafta olmadan batarya yıpranma oranı %5.9 anlamadım ben bu işi o kadar dikkat etmeme rağmen.

evdeyken bataryayı çıkar ÖYLE KULLAN mak,nayı dışarı çıkarırsan bataryayı takarsın
  • quote:

Aynı sorunu bende yaşıyorum ve sorunu yaşadığım an görev yöneticisinden disk yazıyormu yazmıyormu ona bakıyorum.Win 8.1 varsa sende görebilirsin ve tespitim şu şekilde ne zaman oyun diskte yazma işlemi yapmaya başlasa ani fps düşüşü mouse u oynat kasıyor donuyor 0 a iniyor fps adım atamaz oluyorsun sonra düzeliyor yazma işlemi bitince. Disk bazen en ufak şeyde saçma sapan durumlarda bile bazen %100,%99 kullanıma geliyor o durumdayken google chrome u bile kasa kasa açıyorsun oyunda haliyle kasıyor benim tespitim bu şekilde .

Haklısın galiba hocam. Bazı kaynaklar oyunlar açılışta hddden okur onları rame atar öyle oynarız demişti ama bazı anlarda da hddlerden okuma oluyormuş. Anlaşılan bizim hdd yetersiz kalıyor. Bu makine ram ve ssd veya artık daha iyi bir hdd takviyesiyle çok daha mükemmel olacaktır ama garanti konusunu düşünmekteyim hala.

• quote:

Orijinalden alıntı: jay1jay

quote:

Daha bir hafta olmadan batarya yıpranma oranı %5.9 anlamadım ben bu işi o kadar dikkat etmeme rağmen.

evdeyken bataryayı çıkar ÖYLE KULLAN mak,nayı dışarı çıkarırsan bataryayı takarsın

Bataryayı çıkarmak çok tehlikeli olabilir. Li-on bataryaların ömrü her halükarda 2 bilemedin 3 yıl bence 100 liralık aparat için bütün makineyi yakmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Recece

quote:

quote:

Bataryayı çıkarmak çok tehlikeli olabilir. Li-on bataryaların ömrü her halükarda 2 bilemedin 3 yıl bence 100 liralık aparat için bütün makineyi yakmayın.

tam emin değilim ama bataryayı kullanmazsan belki ömrü uzayabilir

• Recece kullanıcısına yanıt
    Bu durum pilin hücre sayısına da bağlıdır. Benim eski pc lenovo z570 modeli 6 hücreli pili vardı ve 3. senesine yaklaşmasına rağmen yıpranma %15i geçmemişti ve 2 saati çok rahat geçiriyordu. Ben genelde prizde kullanırdım. Çalınmamış olsaydı 2 seneyi daha devirebilirdim sanırım.
    Not:Benim de yıpranma şu an %5.3 arada 6 ya çıkıyor sonra yine düşüyor. (batterybar programının yalancısıyım)
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Ben şunu tavsiye ediyorum evde olduğunuz süreçte şarj aleti devamlı takılı olsun bataryada öyle. Bu durumda hem batarya kullanılmamış oluyor, hem de ani elektrik kesintilerine karşı bilgisayar savunmasız kalmaz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ben şunu tavsiye ediyorum evde olduğunuz süreçte şarj aleti devamlı takılı olsun bataryada öyle. Bu durumda hem batarya kullanılmamış oluyor, hem de ani elektrik kesintilerine karşı bilgisayar savunmasız kalmaz.

Şarjı tamamen dolunca elektriği kesiyor mu nasil oluyor o ? Kisacasi Batarya sürekli sarjda takılı olduğunda zarari değilde yarari mi var ?

• quote:

Orijinalden alıntı: nasergun

Bu durum pilin hücre sayısına da bağlıdır. Benim eski pc lenovo z570 modeli 6 hücreli pili vardı ve 3. senesine yaklaşmasına rağmen yıpranma %15i geçmemişti ve 2 saati çok rahat geçiriyordu. Ben genelde prizde kullanırdım. Çalınmamış olsaydı 2 seneyi daha devirebilirdim sanırım.
    Not:Benim de yıpranma şu an %5.3 arada 6 ya çıkıyor sonra yine düşüyor. (batterybar programının yalancısıyım)

Evet dediğiniz gibi pilin hücre sayısıyla ilgilidir. Tabiki hücre sayısı katlandıkça ömrü ve gücü artacaktır. Bahsettiğim konu x550jk ya ait bir yorumdu. Benimki de 4 ile 4.5 arası gidip geliyor battercare programı ile.
  • peypazar43 kullanıcısına yanıt
    Evet şarj %100 e ulaştığında ki bazen asuslarda %94 sonra falan doldurmaz batarya elektrik almayı kesiyor ve bilgisayar batarya takılı olsa prizden yiyor.
  • DevilUp D kullanıcısına yanıt
    +1

Garanti falan umrum da değil hdd yi değiştirecem az kaldı 6 yıllık masaüstüm oyun hariç her türlü konuda bu pc den daha iyi perfomans veriyor tamam f/p makina alak dedikte sadece oyun oynamıyoz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenpachii -- 8 Ekim 2014; 2:06:40 >
  • beyler biriniz windows derecelendirme puanını ayrıntılı olarak ss atabilirmisiniz ?
  • beyler sorunlar cidden çok mu can sıkıcı en azından benim gibi almayı düşünen arkadaşlara biraz olsun yardım edin 1800TL az para değil sonuçta?
  • Arkadaşın videosunu izledim. HDD sesi benim de canımı sıktı şimdi HDD demek ki kalitesiz yada bozuk mu ? Simdi yeni SSD ve RAM taktığımızı düşünsek 2000 tlyi buluyor fiyat

• quote:

O sorun bende de var(vic g501)

Sanırım güncellemelerle alakalı bi durum. 8.1 kullanıyorum açılışta çoğu kez disk kullanımı %100 oluyor, bi süre sonra düzeliyor.

• Bende 8.1 pro 64 bit kullanıyorum sorun yazılımdan mı acaba ?

• 
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.