Şimdi Ara

Asus X550JK XO012D Inceleme ve Kullanıcı Platformu (61. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21.020
Cevap
233
Favori
708.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: HeroLynx

Öncelikle yeni ram'iniz hayırlı olsun oldukça uzun bir süredir bu sorunun cevabını arıyorduk bunun içinde ayrıca teşekkür ediyorum öncü oldunuz yolumuzu açtınız

Ben cihaza 120 Gb kingston ssd taktım, dvd-rom yerine mevcut hdd'yi aldım aparatlada Dvd-rom'u harici olarak usb ile bağlanacak şekilde ayırdım laptoptan. Şu anki planım ise yaptığınız gibi 8gb ram'i ekleyerek modifikasyon işlemini sonlandırmak

Benim bu işlemler konusundaki kişisel fikrim bu cihazın bu işlemlere çok yatkın olduğu ve bu işlemlerle çok ciddi bir potansiyele ulaşabildiği için, garanti konusuna fazla takılmamak lazım.

Zaten üretici firmalar bir şekilde olayı kullanıcı hatası olacak şekilde yorumlayabiliyorlar. Bu cihaz elektronik sonuçta, yarın öbür gün cihaz bozulsa ücretli tamir yoluna gidilebilir sonuçta

Ama şunu söyleyeyim ssd takmayı düşünen arkadaşlar bana özelden ulaşabilir gerekirse cep numaramıda verebilirim özelden elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım deneyimli değilseniz kendiniz takmaya çalışmayın diye uyarayım dedim

tam olarak aklımdaki işlemleri yapmışsınız bende aynını yapıcam tam olarak size maliyeti ne oldu ? birde bunu mu yapsam yoksa 1 tb sshd mi alsam karar veremedim vatan da 1 tb sshd 284 liraymış
    ayrıca ram ile garanti konusunda asus.com.tr ye attığım maile cevap aşağıda
     Asus X550JK XO012D Inceleme ve Kullanıcı Platformu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnsngr -- 8 Ekim 2014; 15:05:18 >

• Arkadaşlar hâlâ hangi işletim sistemini kuracağı konusunda kararsız kalan varsa resimdeki sistemi öneririm. Driverlarda 1 sorun bile çıkmadı. Zaten yanında gelen DVD'de tek uygulamayla bütün driverlar kuruluyor. Çok basit yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SonSamsunlu -- 8 Ekim 2014; 15:03:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkanozden

Arkadaşlar hâlâ hangi işletim sistemini kuracağı konusunda kararsız kalan varsa resimdeki sistemi öneririm. Driverlarda 1 sorun bile çıkmadı. Zaten yanında gelen DVD'de tek uygulamayla bütün driverlar kuruluyor. Çok basit yani.

hocam dreamshack verdıgı surum mu acaba?

• kocaman29 kullanıcısına yanıt
    evet
  • cnsngr C kullanıcısına yanıt
    Ben ekteki ssd yi ve aparatları aldım,

Bu aparat ssd'yi sata3 olan hdd slotuna takmak için kullandım: 9.5 mm olan uyuyor bu cihaza ilk etapta 12.5 mm gönderdiler kalın geldi geri gönderdim değiştirdiler.
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-notebook-dizustu-sokkk-cd-rom-yuvasina-takilan-2-hdd-ve-ssd-aparatlar-129931937/detay/

İkinci aldığım cihaz cihazdan çıkan dvd-rom'u harici olarak kullanabilmeyi sağlıyor linki ekliyorum biraz erken davranmışım daha uygun fiyatlıları varmış piyasada..
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-cevre-birimleri-usb-ide-harici-cd-dvd-rw-kutu-external-sata-180885255/detay/

Üçüncü cihazımsa aldığım SSD linkini ekliyorum:
    www.vatanbilgisayar.com
    Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
    http://www.vatanbilgisayar.com/120gb-v300-serisi-sata-30-cache-ssd-okuma-hizi-450mb-_-yazma-hizi-450mb.html

Bu arada bana soracak olursan önünde iki seçenek var bunlardan birincisi:
    Altta linkini verdiğim cihazı alırsın (bizim modele sığabiliyormu iyi araştır derim bir fikrim yok bu konuda) dvd-rom'a dokunmazsın olay biter.
    www.vatanbilgisayar.com
    Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
    http://www.vatanbilgisayar.com/120gb-v300-serisi-sata-30-cache-ssd-okuma-hizi-450mb-_-yazma-hizi-450mb.html

Ama ben senin yerinde olsam cihazı 12 gb ram'e çıkartmışsın hazır, güzel bir ssd al benim yaptığım işlemin aynısını yap makina çok sağlam olur..
    Ssd alırsan benim aldığım aparatlarıda alman gerekeceğini unutma tabi hesapla onlarıda

• ekle knk 8gb ramlisi sipariş verdm gelecek hafta sonuna kdr
  • quote:

Orijinalden alıntı: LeokinQ

ekle knk 8gb ramlisi sipariş verdm gelecek hafta sonuna kdr

Hocam hangi siteden satın aldı niz ve kaca aldınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam aldığınız ramin linkini atabilir misiniz ? Bir aksilik olmazsa bende alacağım

• quote:

Orijinalden alıntı: kocaman29

quote:

Orijinalden alıntı: LeokinQ

ekle knk 8gb ramlisi sipariş verdm gelecek hafta sonuna kdr

Hocam hangi siteden satın aldı niz ve kaca aldınız

pcdepo 1983e gelcek
  • quote:

Orijinalden alıntı: nasergun

Ben asus un bu çelişkili ifadelerinden bıktım. Benim sorduğum pc servisleri (ki bir tanesi resmi olmayan asus servisiydi) bana bir sorun olmayacağını söylediler. Herhangi bir servislik durumda ram sökülüp gönderilir zaten. Bu e-ticaret siteleri ise rami kendileri takıp üzerinden kar elde ettikleri için bu tarz saçmalıklara başvuruyorlar. Sen kutuyu aç ram takviyesi yap sonra da bizim taktığımız garanti kapsamında de. Senin taktığın garantiye giriyorsa benim taktığım niye girmiyor arkadaş veya tam tersi benim takviyem bozuyorsa seninki de bozmalı. O hologramı ben bozuyorsam sen nasıl oluyorda bozmuyorsun diye sormak lazım bunlara. Ben asus a da bunlara da itibar etmiyorum ezbere konuşuyorlar. Kendi sitesinde bile max 8gb ram demişlerdi, 12 desteklediği ortaya çıktı.

asusa dün mail atmıştım bugün yanıt geldi max 8 gb ram diyor ama gördüğümüz kadarıyla 12 gb destekliyor alet yani asus türkiye destek birimi bilmiyor

• Windows 8.1 Kurma :
    Technopatyoutube
    Adım Adım Windows 8.1 Kurulumu, Ayarlar ve Sürücü Güncelleme Rehberi
    https://www.youtube.com/watch?v=r7XvSYAgnbM

Rufus programıyla boot usb yapma uefi veya normal:
    Technopatyoutube
    UEFI Windows 8.1 Kurulumu için USB Bellek Hazırlama
    https://www.youtube.com/watch?v=6sk6k4aICOE

• quote:

Orijinalden alıntı: asus44

Hocam aldığınız ramin linkini atabilir misiniz ? Bir aksilik olmazsa bende alacağım

http://www.gold.com.tr/kingston-8-gb-ddr3-1600mhz-1-35-volt-kvr16ls11-8_u
  • ram konusunda yorumum 4gb ın şimdilik yeterli olduğu. 2yıl sonra bile bu bilgisayar 1366x768 olması sayesinde güçlü olmaya devam edecektir. ps4 ve xbox one da anca 8gb a geçmiş olur ve pc nin garantisi de bitmiş olduğu için +4gb ram ve +ssd ile bilgisayarın ömrüne 2 yıl daha eklenir gibime geliyor. pcdepo geceyarıları bazen iyi indirim yapıyor, 1600tl civarına getirirsem ben de vericem siparişi

Hayırlı olsun hocam ve paylastıgınız içni teşekkür ederim, ilk mesajımıda düzeltiyim ram konusunda
  • Ekle benide ama henüz ekran kartı sorununu aşamadım.Cd'den yüklediğim ekran kartının üzerinde ünlem çıkıyor.
    Windows 7 kullanıyorum.
  • Bende bugün aranıza katıldım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mekatronikçi06

Bende bugün aranıza katıldım

Hocam acaba nerden aldiniz

• Sinirden kırıcam saatlardir ekran kartını halledemedim yok mu yardım eden?Kuruyorum yanında ünlem çıkıyor her defasında.
  • hafif bir cızırtı sesi oluyor mu sizde de. çok fazla değil ama bende oluyor
  • fluox kullanıcısına yanıt
    bildiğim kadarı ile DVD deki sürücüde w7 desteği yok hatta makinanın w7 desteği yok sürücü ile sorun yaşamanız normal w8.1 öneririm
  • 
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.