Şimdi Ara

Asus X550LN Serisi Notebook İncelemesi ve Kullanıcılar Kulübü (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.746
Cevap
17
Favori
72.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ashlost

Fırsat bulursam BF4 ile Assassin's Creed IV Black Flag yükleyeceğim...

Sevinirim hocam
  • Merhaba arkadaşlar

ürünün kasasını s551lb ile kıyaslayabilir misiniz? (kalite, sağlamlık ve sıcaklık açısından)
  • Baracuda43 kullanıcısına yanıt
    Elimde pc olmadığı için ancak donanım ve görsel bakımda yorumda bulunayım.

İşlemciler, Ramler, Ekran Kartı Belleği, Ekranının Hd Led olması ve Ekran çözünürlükleri aynı...

Bizim modelde yeni Nvidia Geforce GT 840M sizin Beğendiğiniz modelde Nvidia Geforce GT 740M var. Bizim pcdeki ekran kartı daha güncel ve az enerji tükettiğinden 740M'e göre daha az ısınıyor. Oyunlarda da 840M 5-8-10 FPS önde.

Harddiskinde ekstradan 24Gb ssd hard disk birleşik durumda. Bu biraz avantaj sağlar ama nasıl çalıştığı konusunda bir fikrim yok.

Alüminyum kaplaması diyor bizim pcdede var mı bilmiyorum ama güncel çıkan oyunlarda kol dayama panelinin orada en ufak bir ısınma yok...

Benim size tavsiyem şu ara indirim varken bizim bilgisayardan satın almanız...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ashlost kullanıcısına yanıt
    Ek olarak, bizim kullandığımız modelin klavye çevresi alüminyum kaplamadır. :)
  • S551lb nin yan yüzeylerle birlikte klavye çevresi aüminyum ayrıca ince ve şık (ekranı da dokunmatik fakat benim için fiyatı arttıran bir faktör sadece)

Fakat ekran kartı benim içinde bir handikap yurtdışında s551ln olarak 840m li versiyon satışta, belki bize de gelebilir

Gönlüm 750m den ötürü dell 7537 de(full alüminyum kasa,16gb ram desteği ve aydınlatmalı klavye de cabası) fakat elden inceleme şansım olmadı, peder de soğuk bakıyor...

Bugün de x550jk yı gördüm gtx850m li, geliş tarihi belli değil..(üstelik 4gb ram ile geliyor)

Anlaşılacağı üzere kafam çok karışık

• Sevindim buna....

850mx modeli bekle eğer alabilecek düzeyde cebimi zorlae dersen. Dell Inspiron Serisi kullanmış biri olarak sakın ama sakın almanızı tavsiye etmiyorum. Bunun sebeplerini bu konuda belirttim...

Kafanız bu kadar karışık olmasın aslında.

En başta siz kendi ihtiyaçlarınızı belirleyin. Aydınlatmalı klavye bir ihtiyaçmdır ? Eğer ben geceleri çok yazışıyorum diyorsanız o sizin için bir seçenektir. Ama zaten on parmak yazmayı biliyorsanız, benim gibi klavyeye bile bakmazsınız yazarken.. Benim açımdan aydınlatmalı klavye bir ihtiyaç değil, sadece lükslüktür.

En başta size önerim 740m li ekran kartlı laptopu tercihleriniz arasından silin. Minimum 840m kalsın. 750m ekran kartı da çok iyidir.. Ama dell hiç kullanmadım..

850m de çok iyi bir ekran kartı . ama ne fiyatı belli nede Türkiyeye gelip gelmeyeceği..
    S551LB, X550LN e kıyasla daha sağlam bir ürün. X550' nin klavye üstü plastik-alüminyum karışımı bişi. S551LB nin klavye üstü alüminyum-metal karışımı bişi. Dolayısıyla o model daha kaliteli ve sağlam gözüküyor. Ayrıca hem ekran kartı farkı var hemde ekran paneli. X550 de mat ekran bulunurken, S551LB de parlak ekran mevcut. S551LB yi bu modele göre çok beğenmiştim, klavye üstü aynı z510daki metala benzeyen bir alüminyumdu ve sağlamlığını hissettiriyordu. Yalnız X550 de klavye üstü plastik-alüminyum karışımı olmasına rağmen baya kaliteli bir plastik kullanılmış. S551LB mat ekran, dokunmatiksiz ve ekran kartı 840m olsaydı alırdım kesinlikle.

X550JK nında eylülde çıkacağını duymuştum. Yalnız kasası plastik olacak ve fiyatının 2000-2200 seviyesinde olucağını düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asriell -- 22 Temmuz 2014; 21:43:13 >
  • Merhaba arkadaşlar bende lenovo z510, asus x550ln modelleri arasında kaldım asus dahttp://www.pcdepo.com/asus-x550ln-xo007d-notebook vehttp://www.pcdepo.com/asus-x550ln-xo062d-notebook arasında neredeyse 200tl fark var i7 işlemci var sizce çok fark ettirir mi 200tl farkla i7 olanını almak hız olarak gözle görünür bi fark yaratır mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3un1i -- 23 Temmuz 2014; 1:05:53 >

• 3un1i 3 kullanıcısına yanıt
    Merhaba.

Alacağını laptopu birkaç sene kullanacaksanız i7 işlemcili olanını tercih edin derim. İ7 İşlemicili olan 4500U İ5 işlemcili olan ise 4200U

Ha kullanımda belki çook bariz üstünlüğünü göremeyiz 4500 işlemcinin. Eğer laptobu 3-4-5 yıl gibi uzun bir süre kullanmayı planlıyorsanız 4500U , 1-2 yıl kullanırım sonra değiştiririm diyorsanız da 4200U lu i5 işlemciyi tercih edin.
  • U serisi işlemcilerde i5-i7 fark çok az. İkisi de çift çekirdekli sonuçta. i7 serisinde az bir miktar frekans artışı ve fark yaratmayacak 1 mb daha fazla önbellek var.Bu farklardan dolayı %10 daha fazla işlemci performansı için (bu fark oyunlara çok daha az yansır) fiyat farkı fazla bence. i5 ne kadar süre götürürse i7 de o kadar götürür. Normal M serisi işlemci olsaydı orada i5-i7 farkı oldukça fazla tabi 4 çekirdek faktörü ve diğer özellikler farkı açıyor. U serisi böyle değil, düşük güç tüketimine odaklanmış bir seri, i7 demeleri de tüketiciyi yanıltmak gibi olmuş..
  • Arkadaşlar bilgisayar plastik mi,alüminyum mu?
  • Klavye yüzeyi alüminyum plastik karışımı. Diğer yerler ise plastik.
  • bu gün inceledim pek aliminyum hissi vermiyor cihaz.

• mysrydn M kullanıcısına yanıt
    Zaten kasa full alüminyum değil.
  • Windows puanlarını paylaşabilir misiniz arkadaşlar? Özellikle nvidia ekran kartı puanlarını. Teşekkürler..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ceyhunc. kullanıcısına yanıt
    O puanları nereden paylaşıyoruz acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: messevim

O puanları nereden paylaşıyoruz acaba ?

Bilgisayarım a sağ tıklayıp özellikler i secerseniz çıkıyor. Çok sağlıklı bir puanlama değil ama merak ediyorum :)

• ceyhunc. kullanıcısına yanıt
    Hocam ben o dediğinizi yalnız windows 7 de görmüştüm. Windows 8 de öyle bir puanlamanın olduğuna emin misiniz ? Şu anda kontrol ettiğim de puanlama namına birşey yok.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.