Şimdi Ara

Asus X550LN Serisi Notebook İncelemesi ve Kullanıcılar Kulübü (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.746
Cevap
17
Favori
72.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aleyküm selam. hoşgelmişsen :)
  • Merhaba. Ben de bu cihazlar alma arifesindeyim. Aklıma takılan birkaç şey var:

SSD HDD kullanmak istiyorum kendi HDD si ile birlikte. CD ROM yerine takılan bir Aparat ile bu mümkün gözüküyor. Nette izlediğim videoların bazısında CD ROM u sökmek için kapağın çıkarılması gerekiyor. Açıkcası buna cesaret edemem garanti dışı kalırsa diye. Kasanın altına bakar mısınız CD ROM u
    çıkarmak için bir vida var mı?

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azil48 -- 12 Temmuz 2014; 17:48:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • diğer sorumlarım:

-Cihazda ses ısınma durumu nedir? Konuyu okudum ama tam yanıt alamadım. Cihazı uzun süre açık bırakabilirim download yapması için.

-sata 3 destekliyor mu cihaz (cihazın SSD uyumunu öğrenemedim.

-kasa alüminyum mudur tamamen?

-ram Max 8 GB mi

• Azil48 kullanıcısına yanıt
    Merhaba.

Baktığım da vida olduğu gözükmüyor. Kapağın çıkarılması gerekiyor sanırım. videolarda da zaten kapağı çıkarılarak o işlem yapılıyor.
    -Cihazın ısınma durumu gerçekten tatminkar. Bende bazen download yaparken 24 saatin üzerinde açık bırakırım bilgisayarı. Normal kullanımda herhangi bir ısınması yok. Oyun oynarken fan hissedilir bir derece de sıcak hava üflemeye başlıyor. Yalnız bu sıcak hava pc nin kasasını pek etkilemiyor. Kol dayama paneli dediğimiz yer kesinlikle ısınmıyor. Sanırım alüminyum olması nedeniyle.

-Evet SSD Destekliyor.

-Üst tarafı alüminyum, alt tarafı plastik.

- Evet Ram max- 8 GB, İki bölümü bulunuyor. her bölüm 4 er GB destekliyor. Daha fazla takılması durumunda bilgisayar açılmıyormuş. Asusa attığım e mail de cevap olarak bu gelmişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcgoktug

L serisi kasaları aynı olduğu için videodaki gibi takılabilir. Ancak sökmesi biraz zahmetli

Bu kadar kolaycı olmayın biraz okuyun. Forum yalnızca son mesajı okumak için yok. Bakın 2. sayfada sorduğunuz soruya bir cevap var

• quote:

Orijinalden alıntı: messevim

Ben geçenlerde bu konu ile alakalı asusa e mail attım.

Sorduğum Soru: İyi günler.
    Asus X550LN-XO007D Notebook markalı bir laptobum var. iki hafta oldu alalı. Acaba
    biz kendimiz laptoba SSD harddisk veya RAM yükseltmesi yapabiliyor muyuz ? Ram
    yükseltmesi yaptığımız halde veya SSD disk taktığımız durumda garanti dışımı kalıyor
    ?

Gelen Cevap: Merhaba Sn. Emin Sevim,

Talebiniz ASUS Türkiye ofisi tarafından ele alınmaktadır.

Serviste orjinalin HDD bulunan cihazlara SSD ile değişim yapma desteğimiz bulunmamaktadır. Cihaza kendiniz SSD takmanız durumunda garanti dışı kalmaktadır. Cihazınızda onboard ve harici olmak üzer 4+4 toplamda 8 GB ram bulunmaktadır. Ürün içerisinde 1 tane harici ram slotu bulunmaktadır. Max ram desteği 4 GB olarak görünmektedir. Daha yüksek ram takıldığında cihaz açılış vermemektedir. Bu nedenden dolayı ürün içerisinde ram arttırımı olmamaktadır.

• mcgoktug kullanıcısına yanıt
    Biraz baksalar konu içeriğine tüm cevaplar var aslında.. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: messevim

Biraz baksalar konu içeriğine tüm cevaplar var aslında.. :)

Evet haklısınız ve maalesef toplum olarak kolaycıyız. Ben bu bilgisayara sahip değilim, hatta almayı bile düşünmüyorum ama o soruların cevaplarının 2. sayfada olduğunu biliyorum. Siz çok samimi ve özveriyle konu başından beri herkesin sorusunu cevaplamaya çalışıyorsunuz. Ancak aynı sorular defalarca sorulursa konu da forum da çöplük olur. Bu sefer kimse aradığını bulamaz. Soruyu soran arkadaşımızın profilinde "öğretmen" yazıyor olması da daha vahim.
  • mcgoktug kullanıcısına yanıt
    Söylediklerinize harfiyen katılıyorum.Malesef dediğiniz gibi kolaycı bir toplumuz.

Bu duyarlılığınızdan dolayı teşekkür ediyorum :)
    Evet bende doğrusu bu bilgisayar ile bahsettiğiniz dell bilgisayarın arasın da kalmıştım. Daha sonra bunda karar kıldım.

Pcdepo.com ebrar bilgisayar gibi siteleri takipte kalın. saatlik fiyatlarda oynama oluyor. Dolar kuru yüzünden. Ortalama 1750 ye iner en fazla inerse. Bence bu bilgisayarı seçmeniz Asus markası yönünden daha sağlıklı olacaktır. Yine tercih sizin.

Bir insanın yaptığı bir yanlışı o kişinin tüm meslektaşlarına bindirmek malesef çok yaygın. O arkadaşta hatasını az çok anlamıştır. Kafaya takmamak lazım fazla.
  • Pcdepo 1780 seviyesinde şu an. İşin garip tarafı Maximum karta peşin fiyatına 6 taksit verirken şu an fiyat farkı var. Yukarıda bahsettiğim gibi hızlıal en uygun fiyatı sağlıyor. Peşin fiyatına 9 taksit yapıyor. Hızlı al dan daha önce toshiba almıştım 3.500 TL Ye ve cihazda ilerleyen zamanlarda sorunlar çıktı. Bundan dolayı toshiba ve hızlı al a karşı bi soğukluğum var. Tavsiyeniz üzere bir süre pcdepo ve diğer birkaç siteyi takip edeyim. Belki bi kampanya yapan olur. Cihazı ben oyun için hiç kullanmayacağım. Grafik tasarım programlarında yeterli hızı performansı versin yeterli. Bunun için de SSD önemli idi benim için. Fakat çıkar yol görünmüyor. Masa Üstü almak istemiyorum. Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azil48 -- 13 Temmuz 2014; 1:13:46 >
  • ebrar bilgisayardan alıcaktım bu durumu gördükten sonra almaktan vazgeçtim . Pc depo dan almayı düşünüyorum da orada da fiyatlar sürekli oynuyor . Pek güven vermedi açıkcası . Kararsız kaldım.
  • Iresco I kullanıcısına yanıt
    Dolar kuruna bağlı olduğu için saatlik oynamalar bile oynuyor. Sürekli takip etmeniz gerekmekte.
  • Hocam sen pc depo dan kredi kartı ile mi aldın ?
  • Dolar kuruna baktım hafta sonu ile bugünkü kur farkı yok denecek kadar az. Fakat dünkü fiyattan yaklaşık 120 Tl fark koymuşlar. Afalladım. Diğer sitelerde fiyat aynı. PC depo ya özel kur mu var ki dünden bu yana bu kadar zam yapıyor anlamadım

• Acaba forumu takip ediyorlar da nasıl olsa alacaklar diyorlarsa daha çok beklerler

Evet.
  • Öyleyse başka siteden alın hocam.
    Bana gelenler mi sorunlu yoksa benim evde mi problem var bilemiyorum. 4 kere ürün değiştirdim. Lenovo Z510-i5, Z510-i7 ve 2 kerede Asus X550LN. Burda şirketi kötülemiyorum da, 4 kere farklı marka olmasına rağmen hepsinde de aynı sorunlu olarak çıkması dolayısıyla artık firmaya biraz soğuk bakıyorum. Pc depoda da fiyat uçmuş, dün fiyatı bu kadar fazla değildi, 1750 civarıydı.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.