Şimdi Ara

Asus X99 Anakart Kullanıcıları ve Yardımlaşma Konusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
1.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu platformda çok yeniyim, açıkçası pek bilgim yok. Zaten daha yeni kurdum sistemi. Sistemi kurarken bir sıkıntı yaşamadım. Sadece bir ara biosta 12 GB görünce ramleri başımdan aşağı kaynar su döküldü. Neyse ki çabuk toparladım ve sistemi kapatıp tüm ramleri tekrar yuvalarına taktım. Sorun kalktı.

Akabinde son bios versiyonuna güncelledim (USB flashback ile) Ram tanımama vs. gibi bir sorun yaşamadım. XMP seçtiğimde 2666Mhz olarak tanıdı. Windows'u USB'ye atmıştım, kısa bir süre içerisinde kuruldu. Gerekli güncellemeri yaptım ve yaklaşık 1.4 GB'lık bir güncelleme indirdi.

Sistem'de güncellenen parça ve yazılımlar;

Asus X99 Deluxe
    i7 5820k
    Gskill Ripjaws 2666mhz
    Windows 8.1 Pro 64 bit

Eski soğutucum : CoolerMaster Hyper 412S

Sistem kurduktan sonra;

Henüz sistemde bir resim düzenleme yazılımı vs. olmadığından ham atıyorum, kusura bakmayın. Hem windows 8.1'e hem de sistemin kendisine yabancı olduğumdan tam bir inceleme yapamam şimdilik.

Bu arada herhangi bir OC denemesi yapmadım ama, bios'ta 4500 görünce ne alaka dedim!? Sitemi açtım ve stres testi çalıştırdım. Yaklaşık 10 dakika çalıştırdım ve stabil gitti. Tek yaptığım Turbo Mode enabled demek.

TPU anahtarı ile filan oynamadım. Asus yazılımlarınıda kurmadım. Bir önceki sistemden başa bela bir yazılımlar olduğunu bildiğimden kurmayacağım zaten.

Fakat bu OC nasıl oluyor onu anlamadım? Üstelik voltaj vs. vermeden 1.276 V gayet güzel gidiyor :) Henüz OC için vakitimde yoktu açıkçası, daha yazılımları vs. kurmam gerekiyor.

Yazılım kullanarak OC yapmak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 25 Mayıs 2015; 20:55:20 >

• HAYIRLI olsun. Sistem güzel. Buna ekran Kartı olarak ne düşünüyorsunuz? 780ti ile devam mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carman1tr -- 25 Mayıs 2015; 0:28:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • carman1tr kullanıcısına yanıt
    Şimdilik evet. Karttan yana bir sıkıntım yok. Oynadığım tek oyun BF4 - onuda zaten yeterince kaldırabiliyor :) Beri yandan video vs. içinde son derece yeterli bana. X99A ile bunun arasında gittim geldim zaten. Dediğiniz gibi o kart sadece sade, yoksa performans açısından eksiği olduğunu sanmıyorum.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 25 Mayıs 2015; 0:38:34 >
  • cybernoid kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, ben de X99-A ile aynı işlemciyi kullanıyorum. Overclocku istemeden mi yaptın nasıl oldu :)

BIOS'da hazır profiller mi var ? Overclock ayarlarını paylaşabilir misin BIOS'daki ?
  • Şu an değil ama yarın paylaşayım. Valla istemeden oldu :)

Hem siz de bir yorum getirirsiniz, belki farkında olmadan yapmışımdır :)

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 25 Mayıs 2015; 0:44:03 >
    Sıcaklıklar da iyiymiş, 1.275 voltajla 4.5 Ghz iyi.
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    Gerçekse ben de çok şaşırdım :) Gerçekse diyorum; real temp ve CPU-Z yanlış okumuyorsa!? Ki böyle bir şey olacağınıda sanmıyorum açıkçası. Birazdan BF4'e gireceğim. Afterburner okusun bir de sıcaklıkları. Bakalım bir göçme bir sıkıntı yaşayacak mıyız.

Ayarlarıda 2K ultraya dayayacağım zorlasın diye.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Testte böyleyse sıcaklık, oyunda daha fazla olması zor. Bu arada, çözünürlük yükseldikçe CPU'ya düşen yük azalıyor :)
  • Hayırlı olsun,

1.275v 4.5 stabilse iyiymiş gerçekten,yeni denemeler bekliyorum..
  • benim işlemcide böyle çalişti ve sıkıntılı bir durum normal değil. Turbo modda böyle çalişmaması gerekir. büyük ihtimal sorun çikacaktir bende çikti windows çakiyordu devamli.
  • Yalnız dün ciddi bir sıkıntı yaşadım. Ancak bu tamamen ses kartı ve üretcisinin ilgisizliğinden (çözümüde yazacağım)

Ses kartım Maudio profire 610 harici Firewire bir kart. Yeni kartlarda Firewire bağlantısı olmadığı için yaklaşık 1 ay kadar önce Texas Instruments chip seti olan PCIEx bir kart aldım; (Firewire kamera ve ses kartları için TI chipset önerilir)

Windows 7 sistemde eski ankartımla gayet uyumlu çalışıyordu. Tabi bu sisteme de taktım, windows süeücüsünü otomatik kurdu zaten. Sonra ses kartımı takıp sürücüsünü kurdum ama ses çıkmıyor...

Ses kartı 8 çıkışı olan, 2 ayrı kulaklık çıkışı olan ve 4 girişi olan bir kart. Ben hoparlörleri 5 ve 6. çıkışlara veririm hep. 1 ve 2. kanalda kulaklık vardır. Ki ayrı işler yaptığımda her ikisini ayrı ayrı ayarlyabiliyorum.

Her neyse; hoparlörden ses gelmiyor ama kulaklık çalışıyor. Ben de herhalde sürücü aslında win 7'ye ait olduğundan, kanalaarı düzgün atayamıyor diye düşünerek hoparlörleride 1 ve 2. çıkışlara bağladım. Bağlamaz olaydım Aga bir ses çıktı dedim gitti hoparlörler.

Elim ayağıma dolaştı nasıl kapattım bilmiyorum. Kulaklık normal hoparlörler ses ayarlarına rağmen son seste verdi. Sonuçta ben bu sistemi esas ses / video için almıştım ama ses kartı üreticisi aylardır 8.1 için sürücü çıkartmadığından elimde patladı dedim...

Bir buldum gece. Biri windows firewire için bir fix yayınlamış, onu kurdum

1394_OHCI_LegacyDriver.exe

Kurduktan sonra aygıt yöneticisine girdim ve Texas Instruments diye otomatik tanımladığı sürücüyü güncelle diyerek;

bu sürücüye geçirdim. Şu anda farklı portlarda hem kulaklık hem hoparlörler sorunsuz çalışıyor.

Bu problem dışında kurulum ve uygulamalar ile şimdilik sıkıntı çıkmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 25 Mayıs 2015; 11:25:06 >

• Sentetik testlerde önemli tabi ama bana gerçek anlamda sonuç lazım. Bu yüzden dün eski sistemi sökmeden evvel Sony Vegas ile bir video renderı hazırladım.

Orijinali BluRay olan 3.24 dakikalık bir videoyu 1080p - 2pass - MP4 - 20.000-10.000 sadece CPU (i7 2600k 4500Mhz) kullanarak render ettim.

Aynı projeyi bir de şimdi 5820k ile render ettim. 4500Mhz'de çalıştı ve sıcaklık 72C'yi geçmedi.

Görüldüğü gibi 3 dakika 13 sn daha hızlı bir şekilde render eti. 2 saatlik bir videoyu render edecek olsak bu fark çok açılacaktır zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 25 Mayıs 2015; 11:57:11 >

• Öncelikle hayirli olsun. Bir soru da ben sorayım. işlemciden memnunsunuzdur büyük ihtimal. Ben anakarti merak ediyorum. Msi ya da asus x99a alsaydim su özelliği kullanamayacktim dediginiz bir sey var mi? Usb 3.0lar ve oc soket hariç.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bildiğim kadarı ile X99A daha sade bir model benzer performansı verecektir. Sade olduğu için kullanmayacağınız bir özelliği yok büyük ihtimal. MSI ile karşılaştırınca ne gibi farklar var bilemiyorum. Aynı ya da daha fazla özelliği daha uygun fiyata veriyorsa tabiki MSI alınabilir.

Teşekkürler.
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    Galiba OC'nin nerden olduğunu buldum. Yalnız ben ayarlamadım bunu; uygulamadım ama

Tekrar 125 seçince 4000 oluyor ama, muhtemelen BCLK Freq. de autoya geçiyor ondandır :) Muhtemelen Turbo Mode'u da kapatınca tamamen OC'siz çalışacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 25 Mayıs 2015; 13:02:34 >

• @Naughty

i7 5820K, nadiren de olsa 4.5 Ghz'i 1.27-1.28 gibi voltajla çalıştırabiliyor. İşlemci Overclock işi şans biraz da bildiğimiz gibi.

• Evet şans işi gerçekten. İşlemci elime geçtiğinde üzerinde çok hafif lekeler gördüm (kutunun üzerinden) ve eksen'e gittim. O da ban abu kutuların açılıp tekrar satılmasının mümkün olmadığını, etiketlerin dahi sadece Intel'in elinde olduğunu söyledi. Ben de güvenerek döndüm. İyi değişmemişim :) Belki uğraşsam OC'si biraz daha gider ama gerek yok. Hava soğtuma olduğu için riske girmeye değmez.

Bu arada tek sorunum hafif fan gürültüsü. Onuda Fan Uzatma kartını monte ederek çözeceğim sanırım. Kasa fanlarının 3'ü de PWM, dolayısı ile kartla sorunsuz çalışacaklardır. Ben geçici olarak akasa'nın bir kablosunu kullanıyordum ve doğal olarak tüm fanları tek fan görüyor ve hepsine yükleniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 25 Mayıs 2015; 13:22:24 >

• Firestrike sonucu

http://www.3dmark.com/3dm/7091331

bu da daha önceki sistemle almış olduğum bir sonuç

http://www.3dmark.com/fs/4157281

3Dmark11 sonucu - daha önce bu hızlarda sürekli Görüntü sunucusu yanıt vermeyi kesti uyarısı yapıp atıyordu. Şimdi sorunsuz bir şekilde tamamladı

http://www.3dmark.com/3dm11/9854244

Fan uzatma kartınıda çift taraflı bant kullanarak bu şekilde konumlandırdım;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 25 Mayıs 2015; 16:40:21 >

4.5 Ghz oldukça yeterli bir değer, bence de daha fazla zorlanmaması gerek.

Şu aparatla çözemedin mi fan kontrol olayını ?

Ön fanlar feci tozlanmış bu arada :)

Bir önerim var, bu konuyu "Asus X99 Anakart Kullanıcıları ve Yardımlaşma Konusu" na çevirirsen güzel olur :)
  • Bu sisteme güzel bir su soğutma yakışırdı, hayırlı olsun.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.