Şimdi Ara

<< Asus XONAR D1 - D2 - HDAV1.3 - ESSENCE - ROG Ses kartı kullananlar >> (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
643
Cevap
6
Favori
32.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Technics abimize açtığı konudan ötürü teşekkür ederim.

Elimde .m2ts formatlı ham bluray dosyaları ve remux dosyalar mevcut. Öncelik film olmak üzere oyunlarda da kullanacağım bir ses kartı arıyorum.Bu durum oran olarak verecek olursam %60 Film - %40 oyun şeklindedir.
    ASUS Xonar HDAV1.3 Deluxe kartının ne ikinci eli ne de sıfırını Türkiye'de bulamadım. Kaldıki yurt dışında da sınırlı 1-2 yerde bulabildim.
    Burada sormak istediğim;

Türkiye'de de bulunan ROG Xonar Phoebus ve ASUS XONAR D2X ile ilgili.

ROG Xonar Phoebus-Oyun öncelikli bir ses kartı. Bu kartın filmlerdeki durumu nasıldır?
    ASUS XONAR D2X film ve müzik öncelikli bir kart. Bu kartında oyunlardaki durumu nasıldır?

Esas dizayn amaçlarının dışında diğer istediğim film ve oyun performansını hangisi daha iyi verir. Karar verme aşamasındayım, yardımcı olursanız sevinirim.

• öncelikle bu konuyu açan Technics abimize çok teşekkür ederim sayesinde creative den sonra asus phoebus sahibi oldum kartın oyun,film, müzik performansları bana yeterince iyi geldi (hatta fazlasıyla sanki odada z5500 den başka bir ses sistemi var gibi oldu resmen ) alacak arkadaşlara tavsiye ederim
  • Arkadaşlar "ASUS XONAR DG 5.1" sahibi olan ve ya kullanmış olanların kart hakkında fikirlerini merak ediyorum. Nette birçok sitede oldukça övülmüş. Ucuz ve giriş seviyesi oyuncular için yeterli bir ses kartı deniliyor. Kartın genel performansı ve özellikle fps oyunlarındaki performansı onboad ses entegresine göre (alc888) fark yaratır mı?

Creative sb audigy value 7.1 ile bu kart arasında kaldım. Şu an ilgim asusa kaydı. Eğer onboarda göre fark yaratacaksa almayı düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KovenanT

Arkadaşlar "ASUS XONAR DG 5.1" sahibi olan ve ya kullanmış olanların kart hakkında fikirlerini merak ediyorum. Nette birçok sitede oldukça övülmüş. Ucuz ve giriş seviyesi oyuncular için yeterli bir ses kartı deniliyor. Kartın genel performansı ve özellikle fps oyunlarındaki performansı onboad ses entegresine göre (alc888) fark yaratır mı?

Creative sb audigy value 7.1 ile bu kart arasında kaldım. Şu an ilgim asusa kaydı. Eğer onboarda göre fark yaratacaksa almayı düşünüyorum.

dostum daha dün aldım bende asus xonar phoebus daha önce creative x-fi vardı ama arasında çoook fark var asus öneririm yazılım sorunu falan da yok asusda bence asus al verdiğin parayı hakediyor ama senin dediğin ses kartını kullanmadım

• quote:

Orijinalden alıntı: egeliilkerr

Technics abimize açtığı konudan ötürü teşekkür ederim.

Elimde .m2ts formatlı ham bluray dosyaları ve remux dosyalar mevcut. Öncelik film olmak üzere oyunlarda da kullanacağım bir ses kartı arıyorum.Bu durum oran olarak verecek olursam %60 Film - %40 oyun şeklindedir.
    ASUS Xonar HDAV1.3 Deluxe kartının ne ikinci eli ne de sıfırını Türkiye'de bulamadım. Kaldıki yurt dışında da sınırlı 1-2 yerde bulabildim.
    Burada sormak istediğim;

ROG Xonar Phoebus-Oyun öncelikli bir ses kartı. Bu kartın filmlerdeki durumu nasıldır?
    ASUS XONAR D2X film ve müzik öncelikli bir kart. Bu kartında oyunlardaki durumu nasıldır?

Esas dizayn amaçlarının dışında diğer istediğim film ve oyun performansını hangisi daha iyi verir. Karar verme aşamasındayım, yardımcı olursanız sevinirim.

bende senin gibi dediğin 2 kart arasında kaldım asus phoebus aldım filmlerde falan da güzel gerçekten müziklerde bile farkı var bütçe sorunu yoksa asus phoebus tavsiye ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: cenk501923

quote:

Burada sormak istediğim;

bende senin gibi dediğin 2 kart arasında kaldım asus phoebus aldım filmlerde falan da güzel gerçekten müziklerde bile farkı var bütçe sorunu yoksa asus phoebus tavsiye ederim

Bütçeyi çok zorlayamam. Bana da asus daha mantıklı gelmeye başladı. Biraz daha pahalı ama en azından dediğin gibi driver derdi falan olmaz.

Edit: Asus Xonar DG 5.1 siparişi verdim. Umarım aldığıma değer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KovenanT -- 30 Ocak 2013; 18:36:56 >

• quote:

quote:

quote:

Burada sormak istediğim;

Bütçeyi çok zorlayamam. Bana da asus daha mantıklı gelmeye başladı. Biraz daha pahalı ama en azından dediğin gibi driver derdi falan olmaz.

Edit: Asus Xonar DG 5.1 siparişi verdim. Umarım aldığıma değer

Benimde aklımda var hocam, geldikten sonra bilgilendir bizi sana zahmet...

• Paketiniz teslim sürecinde diyor. Bugün gelmez artık büyük ihtimal. Gelir gelmez onboarda göre karşılaştıracağım. Yanlız ses sitemi kullanmıyorum. Kulaklığı referans olarak yorumlarımı yapacağım.

Edit: Kart bu akşam üzeri geldi. Hemen montaj yapıp "ASUS XONAR Unified Driver" kurulumu yaptım. Öncelikle görüşlerimi sennheiser mx 170 kulaklık baz alarak yapacağımı belirtmek isterim. Deneme yaptığım ayarlar da aşağıdaki gibi;

<< Asus XONAR D1 - D2 - HDAV1.3 - ESSENCE - ROG Ses kartı kullananlar >>

Müzik;

Yeni aldığım sennheiser mx 170 kulaklıktan gelen sesler, onboad ses kartı ile fazlasıyla basslı ve biraz boğukçaydı. Bazı yüksek tizlerde de dijitalize ses geliyordu. Mp3 dinlerken vokaller, mid sesler daha arka planda kalıyordu. Asus Xonar DG ile dinlemeye başlayınca sorunun kulaklıkta olmadığını anladım. Tüm sesler olması gerektiği gibi dengeli geliyor. Basslar temiz ve ne çok aşırı ne de zayıf. Vokaller ve mid sesler rahatlıkla duyulabiliyor. Sesi arttırdığımda da onboardda olduğu gibi seste dijitalize olma sorunu yaşamadım.

Onboarddaki kulaklık sanallaştırma ile asus`sun dolby headphone özelliğini karşılaştırdığımda, gene dolby headphone daha doğal bir çevresel ses efekti sağlıyor. Genel olarak mp3 dinleme zevkini arttırdı diyebilirim.

Film;

Elimde bulunan birkaç dizi ve filmde yer yer denemeler yaptım. Netten tavsiye edilen ayarlarla (8 kanal, 48khz örnekleme hızı, dolby headphone ve 7.1 virtual speaker) filmlerde de daha canlı bir ses elde ettim. Ses farkı onboarda oranla çok büyük olmasada gene de onboarda göre daha tatmin edici diyebilirim.

Oyun;

Cs:go ve Dota 2`de denedim biraz. Cs:go`da pozisyonel sesler daha anlaşılır kesinlikle. Özellikle aşağı ve yukarı taraftaktan gelen sesleri bariz şekilde daha iyi algılayabildim. örneğin aşağıdan gelerek merdivenden çıkıp yaklaşan bir düşmanının hareketlerini pozisyonel olarak daha rahat algılayabiliyorsunuz. Dota 2`de çok büyük farka rastlamadım. Gene genel olarak temiz sesler burada da geçerli. (Sonuçta pozisyonel sesler, fps oyunlarındaki daha çok kendini hissettiriyor.)

Sonuç olarak film ve oyunlarda size yep yeni bir ses deneyimi yaşatmıyor belki ama kullandığım kulaklıkla bile hiddedilen farklar gerçekten sevindirici. Çok daha kaliteli kulaklık/ses sistemi ile neler yapabileceğini tahmin etmek zor değil. Kaliteli bir oyuncu kulaklığı ile kesinlike onboarda karta fark atacağından şüphem bile yok. İyi ki almış mıyım? Evet! Sadece mp3 keyfi için yarattığı farka bile değen bir kart.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KovenanT -- 1 Şubat 2013; 21:27:50 >

• asus xonar d1 aldım 150 liraya mormaniden av100 cipsetine sahip olan kart müzik için üretilmiş bir kart işinizi fazlasıyla görecektir elimde cretive xfi titanium fatality bulunuyor z623 kullanıcısıyım asus xonar d1 den aldığım verimin yanına bile yaklaşamaz
  • Win xp deki ses kalitesi win7'de olsa keşke.
  • quote:

Burada sormak istediğim;

Sağol kardeşim, nasıl oldu ayağın?

Karar verebildinmi ses kartı için,

arkadaşlar İlkerle beraber size de ihbarını yapayım şuan mormanide indirimli satılıyor asus ses kartları

ihtiyacı olanlara duyurulur

ASUS ROG Xonar Phoebus Nakit 480 TL
    http://www.mormani.com/urun/5cd2ace4546ae90a30ec78affeb9427c/ASUS-ROG-Xonar-Phoebus-7.1-PCI-Exp-Ses-Karti

BF3 Hediyeli D2X 445 TL

http://www.mormani.com/urun/9251c2fac228ae901b3957c6f6e3868c/ASUS-Xonar-D2XXDTA-PCI-Express-7.1-Dolby-Digital-Ses-Karti-(Battlefield-3-Full-Game)

• quote:

öncelikle bu konuyu açan Technics abimize çok teşekkür ederim sayesinde creative den sonra asus phoebus sahibi oldum kartın oyun,film, müzik performansları bana yeterince iyi geldi (hatta fazlasıyla sanki odada z5500 den başka bir ses sistemi var gibi oldu resmen ) alacak arkadaşlara tavsiye ederim

Cenk sağol kardeşim nasıl gidiyor ? memnunmusun kartının performansından
  • quote:

Paketiniz teslim sürecinde diyor. Bugün gelmez artık büyük ihtimal. Gelir gelmez onboarda göre karşılaştıracağım. Yanlız ses sitemi kullanmıyorum. Kulaklığı referans olarak yorumlarımı yapacağım.

KovenanT öncelikle iyi günlerde kullan sende, satın aldığın ses kartı Asus'un giriş seviyesi modeli ama sınıfındaki creativelerden çok daha iyi olacağını biliyorum. daha sonra bütçen izin verirse en azından d2x tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: o6mertsever

asus xonar d1 aldım 150 liraya mormaniden av100 cipsetine sahip olan kart müzik için üretilmiş bir kart işinizi fazlasıyla görecektir elimde cretive xfi titanium fatality bulunuyor z623 kullanıcısıyım asus xonar d1 den aldığım verimin yanına bile yaklaşamaz

aynen öyle mert
  • quote:

Orijinalden alıntı: groll

Win xp deki ses kalitesi win7'de olsa keşke.

creative kullanıyoruz sanırım :)

ben gayet iyi ses alıyorum w7 den de w8 dende xpye göre
  • quote:

Orijinalden alıntı: Technics

quote:

Paketiniz teslim sürecinde diyor. Bugün gelmez artık büyük ihtimal. Gelir gelmez onboarda göre karşılaştıracağım. Yanlız ses sitemi kullanmıyorum. Kulaklığı referans olarak yorumlarımı yapacağım.

KovenanT öncelikle iyi günlerde kullan sende, satın aldığın ses kartı Asus'un giriş seviyesi modeli ama sınıfındaki creativelerden çok daha iyi olacağını biliyorum. daha sonra bütçen izin verirse en azından d2x tavsiye ederim

Teşekkürler. Şu an bütçe dolayısıyla böyle bir tercih yaptım. İleride yeni pc toplarsam üst model ses kartı + güzel bir kulaklık almayı düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Technics

quote:

öncelikle bu konuyu açan Technics abimize çok teşekkür ederim sayesinde creative den sonra asus phoebus sahibi oldum kartın oyun,film, müzik performansları bana yeterince iyi geldi (hatta fazlasıyla sanki odada z5500 den başka bir ses sistemi var gibi oldu resmen ) alacak arkadaşlara tavsiye ederim

Cenk sağol kardeşim nasıl gidiyor ? memnunmusun kartının performansından

iyidir ümit abi sen nasılsın güzel ama tam ayarlarını yapamadım heralde gerçi pek vaktim olmadı ugrasacak ama müzikler ve oyunlar özellikle çok güzel ya sesin tam nerden geldiğini çok rahat anlaşılabiliyor film konusunda dts yi donanımsal olarak çözebiliyor mu bilmiyorum ama zaten z 5500 e çözdürüyorum o yüzden film konusunda pek birsey diyemeyeceğim

• quote:

iyidir ümit abi sen nasılsın güzel ama tam ayarlarını yapamadım heralde gerçi pek vaktim olmadı ugrasacak ama müzikler ve oyunlar özellikle çok güzel ya sesin tam nerden geldiğini çok rahat anlaşılabiliyor film konusunda dts yi donanımsal olarak çözebiliyor mu bilmiyorum ama zaten z 5500 e çözdürüyorum o yüzden film konusunda pek birsey diyemeyeceğim

Hangi sürücü kullanıyorsun peki? istersen bu sürücüyü incele. Benim çalışma saatlerim baya bir garipleştiği için inceleyip bakamıyorum.

tıkla

• Selamünaleyküm arkadaşlar

Sizlerin tavsiyesine ihtiyacım var. Durum şöyle: Elimde z-5500 hoparlör, playvision 5.1 kulaklık ve decoder, aşağıda linklerini vereceğim kasa ve anakart mevcut. Amaç sadece film ve müzik. Oyun kesinlikle olmayacak. Bas seslerden hoşlanmam. Müzikte kaliteli,berrak bir ses ; filmde kendini filmin içinde hissettiren çevresel ses istiyorum. Bunu en düşük maliyetle nasıl gerçekleştirebiliriz? Bir de diyelim ki tavsiye edeceğiniz asus kartlar bu anakarta ve kasaya olur mu? ( Belki de en önemlisi bu)

1. Yol : İyi bir ses kartı alsam bu sistemle (z- 5500) ile amacıma ulaşabilir miyim?
    2. Yol: Ses kartına bir dünya para vereceğime aşağıdaki gibi amfi+hoparlör takımı mı alayım? Fiyat: 799 tl

http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productid=10186727

http://www.msi.com/product/mb/E350IA-E45.html#/?div=Detail

http://www.vatanbilgisayar.com/Bilgisayar%20Kasas%C4%B1/frisby-fc-s6020b-fc-s6020b-300w-kulplu-slimt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=58115

Teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: ***radyo***

Amaç sadece film ve müzik. Oyun kesinlikle olmayacak.

1. Yol : İyi bir ses kartı alsam bu sistemle (z- 5500) ile amacıma ulaşabilir miyim?
    2. Yol: Ses kartına bir dünya para vereceğime aşağıdaki gibi amfi+hoparlör takımı mı alayım? Fiyat: 799 tl

A.S.

Öncelikle şunu söylemem gerekirki; anakartın mini kartlardan ve pcı veya pcı-e slotu yok. gördüğüm kadarı ile ondan dolayı sana dahili ses kartı olmaz. Ancak harici ses kartı yani usb ses kartı alman gerekiyor.
    Anfi ve hop takımı için ise; avr fiyatına göre çok güzel bir anfi ve ileride hop takımını değiştirerek sistemi güncelleyebilirsin. Fakat hopları bilmediğim için birşey diyemem. Kesin olan şu kesinlikle z5500 daha iyidir buna eminim. Baslar hariç olabilir.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.