Şimdi Ara

<< Asus XONAR D1 - D2 - HDAV1.3 - ESSENCE - ROG Ses kartı kullananlar >> (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
643
Cevap
6
Favori
32.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: LEBRON JAMES HETFIELD

Asus Xonar Essence STX stoklara girermi. D2X ile arasında çok fark varmıdır müzik konusunda

Bende d2, arkadaşımda essence stx var. Bir ara kasamı götürdüğümde onkyo amfi ve klipsch 5.1 hoparlörler ile bir kaç gün denemiştik. Analog çıkışları ile stereo modda essence stx daha başarılı. Onun dışında spdif çıkışlardan aldığımız 5.1 kanala sahip film, oyun vb. seslerde bariz bir fark yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burbarian -- 12 Ekim 2012; 20:13:13 >
  • merhaba arkadaşlar,kartı hallettik iyi hoşta bu velede hangi ses sistemi gider.bir haftadan beri bakıyorum foruma 2-3 yollu ses sistemi kullanan bile var.hoş baya büyük haporlerler bile var.
    diğer taraftan bakıyom edifer baya kaliteli duyuyoruz 5+1 cephesinde.oyun olarak zaten oyun kulaklığı aldığım için sadece film ve müzik için bir ses sistemi önerebilirmisiniz...
    bütçe pek onemli değil,fazla olmasına gerek yok,400-500 olsa iyi....
  • merhaba arkadaşlar

asus xonar kullanan arkadaşlar, dolby virtual speakers özelliği ile bir kaç adet hd ac-3 dizi veya film test edip bana yorumlarınızı yazar mısınız? kulaklık değilde 2.1 ses sistemi veya stereo hoparlör ile test yaparsanız sevinirim.
    zira elimdeki Fiio E10 USB-DAC i satıp sırf bu özelliği ve yüksek DAC performansından dolayı asus xonar d1 alacağım..
  • Ya arkadaşlar o kadar konuşulmuş ama asıl merak edilen konular konuşulmamış.

1- Asusun dx2 yada rog kartında nerede bu s-pdif çıkış ? 5.1 avr var bırde 5.1 true headphone var ? headphone u 3.5mm jack ıle avr yı de optıc yada coaksıyle baglamak ıstıyorum bu mumkun mudur?

2- Ses kartı olarak creatıve recon 3d kullanıyorum ve asusun kartlarını kullananlar kesınlıkle asus u tercıh edıyor.Gercekten gecıs yaptıgım da bu kadar barız farklar hıssedebılecek mıyım?Yoksa sadece psıkolojık olarak mı bana iyi gelecek?

3- Gercekten creatıve kartların wın7 de yasamıs oldugu problemlerı (directsound) v.s yasamayacam değil mi?Win7 de creatıve kartlar resmen cuvallıyor xp ye gore!

4- Kulaklıgım roccat 5.1 kave ses sıstemım onkyo ht-s3200 (avr ht-r370) daha cok muzık ve fılm agırlıklı olarak kullanıcam hangı kartı almalıyım dx2 mı rog mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DUKES

Ya arkadaşlar o kadar konuşulmuş ama asıl merak edilen konular konuşulmamış.

1- Asusun dx2 yada rog kartında nerede bu s-pdif çıkış ? 5.1 avr var bırde 5.1 true headphone var ? headphone u 3.5mm jack ıle avr yı de optıc yada coaksıyle baglamak ıstıyorum bu mumkun mudur?

2- Ses kartı olarak creatıve recon 3d kullanıyorum ve asusun kartlarını kullananlar kesınlıkle asus u tercıh edıyor.Gercekten gecıs yaptıgım da bu kadar barız farklar hıssedebılecek mıyım?Yoksa sadece psıkolojık olarak mı bana iyi gelecek?

3- Gercekten creatıve kartların wın7 de yasamıs oldugu problemlerı (directsound) v.s yasamayacam değil mi?Win7 de creatıve kartlar resmen cuvallıyor xp ye gore!

4- Kulaklıgım roccat 5.1 kave ses sıstemım onkyo ht-s3200 (avr ht-r370) daha cok muzık ve fılm agırlıklı olarak kullanıcam hangı kartı almalıyım dx2 mı rog mu?

1- Spdif çıkış koaksiyel olarak var. Ayrıca kutudan coax-optik dönüştürücü aparat çıkıyor. Amfiye coax veya dönüştürücü ile optik kabloyla bağlayabilirsiniz. Kulaklığı da 3 adet analog çıkışa bağlayıp aynı anda hem avr hem kulaklığı kullanabilirsiniz.

2- Farkı mutlaka hissedeceksiniz. Plasebo etkisi yok, ona emin olun. Bir kere asus dinleyenler bir daha creative dinlemekten zevk almıyor.

3- Creative de yıllardır yaşadığımız sürücü sorunu asus kartlarda yok.

4- Özellikle müzik öncelikli tercihiniz ise essence serilerine bakın. Ama film de işin içine girerse d2x hepsine yetecek bir kart. Rog biraz daha oyun için tasarlandığından müzik konusunda yeterli gelmeyebilir.

• Arkadaşlar merhaba...

Film izlemek için KMplayer'ın 3.3.0.33 sürümünü kullanıyorum. Soracaklarım ve sorunlarım var. Öncelikle sistemim şu şekilde:

Windows 7 64bit SP1
    Asus Xonar D2/PM (Dolby, Dolby Pro, DTS vs. destekleri var)
    2+1 Edifier S330D Hoparlör (Dijital girişleri var fakat dts ve ac3 için dahili kod çözücüsü yok)

** Hoparlör coax kabloyla ses kartına bağlıdır.

Sorunlarım ve sorularım şunlar:

1) İleri geri sararken KMplayer bazı filmlerde cızırtı yapıyor. (oynatırken sorun yok) Sanırım ses kartı değişikliğinden sonra oldu. Audigy SE varken bu sorun yoktu diye hatırlıyorum.

2) TrueHD ses codec'lerini KMPlayer ile çözemiyorum. Bu filmlerde ses çıkmıyor. Ne yapmalıyım?

3) KM Player'da bir sürü ses ayarı var. DTS vs. gibi codecleri doğrudan ses kartı çözsün istiyorum. Mevcut ayarlarla; yazılım yoluyla işlemci mi çözüyor, ses kartı mı çözüyor nasıl anlarım? Böyle bir kullanım için KMplayer ayarlarını gösteren bir link verebilir misiniz?

4) Ses hesaplayıcısı olarak aşağıdakilerden hangisini seçmeliyim? Hangisini seçersem seçeyim ses geliyor?

<< Asus XONAR D1 - D2 - HDAV1.3 - ESSENCE - ROG Ses kartı kullananlar >>

Umarım derdimi anlatabilmişimdir. Teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: burbarian

quote:

1- Spdif çıkış koaksiyel olarak var. Ayrıca kutudan coax-optik dönüştürücü aparat çıkıyor. Amfiye coax veya dönüştürücü ile optik kabloyla bağlayabilirsiniz. Kulaklığı da 3 adet analog çıkışa bağlayıp aynı anda hem avr hem kulaklığı kullanabilirsiniz.

2- Farkı mutlaka hissedeceksiniz. Plasebo etkisi yok, ona emin olun. Bir kere asus dinleyenler bir daha creative dinlemekten zevk almıyor.

4- Özellikle müzik öncelikli tercihiniz ise essence serilerine bakın. Ama film de işin içine girerse d2x hepsine yetecek bir kart. Rog biraz daha oyun için tasarlandığından müzik konusunda yeterli gelmeyebilir.

İşte olay budur, sorular net cevaplar net tesekkur ederım dostum +1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DUKES -- 20 Kasım 2012; 15:43:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MacGyver.

Arkadaşlar merhaba...

Film izlemek için KMplayer'ın 3.3.0.33 sürümünü kullanıyorum. Soracaklarım ve sorunlarım var. Öncelikle sistemim şu şekilde:

Windows 7 64bit SP1
    2+1 Edifier S330D Hoparlör (Dijital girişleri var fakat dts ve ac3 için dahili kod çözücüsü yok)

1) İleri geri sararken KMplayer bazı filmlerde cızırtı yapıyor. (oynatırken sorun yok) Sanırım ses kartı değişikliğinden sonra oldu. Audigy SE varken bu sorun yoktu diye hatırlıyorum.

2) TrueHD ses codec'lerini KMPlayer ile çözemiyorum. Bu filmlerde ses çıkmıyor. Ne yapmalıyım?

3) KM Player'da bir sürü ses ayarı var. DTS vs. gibi codecleri doğrudan ses kartı çözsün istiyorum. Mevcut ayarlarla; yazılım yoluyla işlemci mi çözüyor, ses kartı mı çözüyor nasıl anlarım? Böyle bir kullanım için KMplayer ayarlarını gösteren bir link verebilir misiniz?

4) Ses hesaplayıcısı olarak aşağıdakilerden hangisini seçmeliyim? Hangisini seçersem seçeyim ses geliyor?

1), 2), 3), 4) Hepsine tek cevap vereyim. KMplayer ince ayarları çok iyi yapılmadığı takdirde default ayarlarda çok kötü bir oynatıcı. Özellikle de video görüntüsü rezalet. Benim tavsiyem MPC-HC kullanın. Dxva default olarak geliyor. Ses konusunda da hiç sıkıntı yaratmaz. Bir deneyin derim.

• quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba...

Windows 7 64bit SP1

1), 2), 3), 4) Hepsine tek cevap vereyim. KMplayer ince ayarları çok iyi yapılmadığı takdirde default ayarlarda çok kötü bir oynatıcı. Özellikle de video görüntüsü rezalet. Benim tavsiyem MPC-HC kullanın. Dxva default olarak geliyor. Ses konusunda da hiç sıkıntı yaratmaz. Bir deneyin derim.

aradığım cevap değildi ve sorunuma da çare olacak gibi gözükmüyor ama yine de deneyeceğim. tavsiye için teşekkürler.

• Merhaba arkadaşlar.. audigy ses kartım ömrünü sonlandırmış bulunmakta.. (artık vakti gelmişti ruhu şad olsun )

asus u takip ediyordum bi süredir.. (creative in driver zımbırtıları yetti gali ) turk ve yabancı forumlarda oldukça olumlu yorumlar bulduğumu söyleyebilirim..

şimdi gelelim sorularımıza =)

1) xonar ds/a (/a sının ne olduğunu bulamadım ) veya o kadar para vermişken 30-40 daha ekle d1 al mıdır neden ?

2) bunların birde pci-x leri var.. bu anakartta bulunan fındık(pci-x1) kadarlık slotu ekran kartım kapatıyor.. illa oraya mı takmam lazım.. yoksa ekran kartlarını bağladığımız diğer x16 veya x8 lere takabilir miyiz..

3) pci veya pci-x performans veya başka şeylerde (aklıma gelmiyor) artısı eksisi var mıdır..

satırlarımı burda sonlandırırken;
    sevgiler - saygılar - teşekkürler ..

imza: öğrenci

• quote:

Orijinalden alıntı: dioksan

Merhaba arkadaşlar.. audigy ses kartım ömrünü sonlandırmış bulunmakta.. (artık vakti gelmişti ruhu şad olsun )

asus u takip ediyordum bi süredir.. (creative in driver zımbırtıları yetti gali ) turk ve yabancı forumlarda oldukça olumlu yorumlar bulduğumu söyleyebilirim..

1) xonar ds/a (/a sının ne olduğunu bulamadım ) veya o kadar para vermişken 30-40 daha ekle d1 al mıdır neden ?

2) bunların birde pci-x leri var.. bu anakartta bulunan fındık(pci-x1) kadarlık slotu ekran kartım kapatıyor.. illa oraya mı takmam lazım.. yoksa ekran kartlarını bağladığımız diğer x16 veya x8 lere takabilir miyiz..

3) pci veya pci-x performans veya başka şeylerde (aklıma gelmiyor) artısı eksisi var mıdır..

D1/DX de Dolby , DS(X) te DTS kodlama desteği bulunur. en önemli farklılıkları bu.

o slota oluyor mu o kadar teknik bilgim yok yanıltabilirim,

performans farkı yok sadece arabirimleri farklı,

geleceğe yatırımsa amaç dx kartlar tercih edilebilir, çok upgrade yapmıyorsanız pci slotunuz varsa alın düz pci geçin ama unutmayın, bu kartları alıp satarken bile ayrılamayabilirsiniz ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technics -- 12 Aralık 2012; 23:47:48 >

• quote:

quote:

eline sağlık burbarian

• quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba...

Windows 7 64bit SP1

aradığım cevap değildi ve sorunuma da çare olacak gibi gözükmüyor ama yine de deneyeceğim. tavsiye için teşekkürler.

Sorularınızın tamamına yakını kmplayer ile alakalı olduğu için, doğrudan bağlantılı cevaplar gelmemesi normal, bende kullanmıyorum malesef, size oynatıcı olarak splash pro'yu öneririm, görüntü kalitesi ön planda, ses konusunda ben işe yazılımları pass geçip doğrudan ses kartı ayarlarımdan ve z5500 üzerinden hallediyorum. ortalık gayette yıkılıyor her daim

• quote:

Merhaba arkadaşlar.. audigy ses kartım ömrünü sonlandırmış bulunmakta.. (artık vakti gelmişti ruhu şad olsun )

quote:

PCIe arabirimleri geriye doğru uyumludur. Yani PCIe x16 yuvaya PCIe X4 veya X1 kart takıp kullanabilirsiniz; aynı şekilde X4 yuvaya X1 kart takabilirsiniz.

Technics arkadaşımızın da söylediği gibi, eğer özel bir neden yoksa (anakartta PCIe yuva yetersizliği), PCI yerine PCIe kart almakta fayda var; zira birkaç sene sonra piyasada olacak anakartlarda PCI yuva bulmakta zorlanacağız.

Saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: siyau

quote:

PCIe arabirimleri geriye doğru uyumludur. Yani PCIe x16 yuvaya PCIe X4 veya X1 kart takıp kullanabilirsiniz; aynı şekilde X4 yuvaya X1 kart takabilirsiniz.

Technics arkadaşımızın da söylediği gibi, eğer özel bir neden yoksa (anakartta PCIe yuva yetersizliği), PCI yerine PCIe kart almakta fayda var; zira birkaç sene sonra piyasada olacak anakartlarda PCI yuva bulmakta zorlanacağız.

Saygılar

Technics ve Siyau.. arkadaşlar teşekkür ederim verdiğiniz cevaplar için.. "Asus Xonar DX in Yolu" diyerekten başlayalım maceramıza =)

• ASUS Xonar Essence One satan bir firma biliyormusunuz İstanbulda? Bendeki Pioneer SDJ05 DJ Monitörleri bu karttaki Balanced çıkışları ile bilgisayara bağlamak istiyorum, şu an Yamaha 6CH USB Mixer kullanıyorum bu iş için ama bildiğin stüdyo için yapılmış alet.

http://www.asus.com/Multimedia/Audio_Cards/Xonar_Essence_One/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Divinity -- 21 Aralık 2012; 1:28:41 >
  • Arkadaşlar merhaba

Özellikle müzik ağırlıklı olacak şekilde daha kaliteli ses alabilmek için ses kartı mı değiştirmeyi düşünüyorum. Yalnız aynı sistemde oyun da oynamayı düşündüğüm için stereo ses kartlarını eliyorum. bu sebeple müzik performansı iyi olan oyun performası da çok kötü olmayan bir 5.1 ses kartı arıyorum. elimde Creative X-fi surround usb ses kartı var. linki altta

http://www.vatanbilgisayar.com/oem-muhtelif-kart/creative-xfi_surround_51-x-fi-surround-51-harici-ses-karti/productdetails.aspx?I_ID=34569

sistem ise aşağıdaki gibi
    anakart:http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-880gma-ud2h_20
    VGA:http://www.pclabs.com.tr/2011/07/11/xfx-radeon-hd-6850-black-edition-ekran-karti-incelemesi/

Ekran kartı iki PCI Express x16 slotunu kapattığı için elimde PCI Express x1 ve PCI yuvası kalıyor. Bu durumda aşağıdaki kartlardan hangisini almamı tavsiye edersiniz? Yada elimdeki ses katına göre bir fark olmayacaksa değiştirsem de olur mu? Kartlar aşağıdaki gibi ve fiyatları teknobiyotik ten aldım.

Xonar DS 128 TL - Audio Processor :ASUS AV66 High-Performance Sound Processor (Max. 192KHz/24bit) 107dB output
    http://www.asus.com/Multimedia/Audio_Cards/Xonar_DS/#specifications

Xonar DSX 160 TL - Audio Processor :ASUS AV66 High-Performance Sound Processor (Max. 192KHz/24bit) 107dB output
    http://www.asus.com/Multimedia/Audio_Cards/Xonar_DSX/#specifications

Xonar DX 185 TL - ASUS AV100 High-Definition Sound Processor (Max. 192KHz/24bit) 116dB output
    http://www.asus.com/Multimedia/Audio_Cards/Xonar_DX/#specifications

Xonar D1 190 TL - ASUS AV100 High-Definition Sound Processor (Max. 192KHz/24bit) 116dB output
    http://www.asus.com/Multimedia/Audio_Cards/Xonar_D1/#specifications

hoparlör ve anfi olarak ise aşağıdakileri kullanacağım.

Ön sağ ve sol hoparlörler için Anfi olarak BOTS AV711 model bir lambalı anfim var ve bu anfi ile birlikte Grundig marka raf tipi hoparlör kullanıyorum. Bu anfi forumda oldukça övgü alan bir anfi fiyatına göre (150TL) gerçekten güzel. linki aşağıda
    http://forum.donanimhaber.com/m_59249460/tm.htm

arka, merkez ve sub için ise Edifer M3500 hoparlör takımını kullanacağım. Link aşağıda
    http://www.vatanbilgisayar.com/Hoparl%C3%B6r%20(Speaker)/edifier-m3500-m3500-5+1-speaker/productdetails.aspx?I_ID=43909

şimdiden cevaplarınız için teşekkürler

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: siyau

quote:

Saygılar

Technics ve Siyau.. arkadaşlar teşekkür ederim verdiğiniz cevaplar için.. "Asus Xonar DX in Yolu" diyerekten başlayalım maceramıza =)

ne demek hocam, ne yaptınız hallettiniz mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Divinity

ASUS Xonar Essence One satan bir firma biliyormusunuz İstanbulda? Bendeki Pioneer SDJ05 DJ Monitörleri bu karttaki Balanced çıkışları ile bilgisayara bağlamak istiyorum, şu an Yamaha 6CH USB Mixer kullanıyorum bu iş için ama bildiğin stüdyo için yapılmış alet.

http://www.asus.com/Multimedia/Audio_Cards/Xonar_Essence_One/

Malesef TR'de çok zor bulabileceğiniz bir kart Essence. Yılda bir 2. ele düşer, düşünce de pek uzun sürmez satılması.

• quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Arkadaşlar merhaba

Özellikle müzik ağırlıklı olacak şekilde daha kaliteli ses alabilmek için ses kartı mı değiştirmeyi düşünüyorum. Yalnız aynı sistemde oyun da oynamayı düşündüğüm için stereo ses kartlarını eliyorum. bu sebeple müzik performansı iyi olan oyun performası da çok kötü olmayan bir 5.1 ses kartı arıyorum. elimde Creative X-fi surround usb ses kartı var. linki altta

http://www.vatanbilgisayar.com/oem-muhtelif-kart/creative-xfi_surround_51-x-fi-surround-51-harici-ses-karti/productdetails.aspx?I_ID=34569

sistem ise aşağıdaki gibi
    anakart:http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-880gma-ud2h_20
    VGA:http://www.pclabs.com.tr/2011/07/11/xfx-radeon-hd-6850-black-edition-ekran-karti-incelemesi/

Ekran kartı iki PCI Express x16 slotunu kapattığı için elimde PCI Express x1 ve PCI yuvası kalıyor. Bu durumda aşağıdaki kartlardan hangisini almamı tavsiye edersiniz? Yada elimdeki ses katına göre bir fark olmayacaksa değiştirsem de olur mu? Kartlar aşağıdaki gibi ve fiyatları teknobiyotik ten aldım.

Xonar DS 128 TL - Audio Processor :ASUS AV66 High-Performance Sound Processor (Max. 192KHz/24bit) 107dB output
    http://www.asus.com/Multimedia/Audio_Cards/Xonar_DS/#specifications

Xonar DSX 160 TL - Audio Processor :ASUS AV66 High-Performance Sound Processor (Max. 192KHz/24bit) 107dB output
    http://www.asus.com/Multimedia/Audio_Cards/Xonar_DSX/#specifications

Xonar DX 185 TL - ASUS AV100 High-Definition Sound Processor (Max. 192KHz/24bit) 116dB output
    http://www.asus.com/Multimedia/Audio_Cards/Xonar_DX/#specifications

Xonar D1 190 TL - ASUS AV100 High-Definition Sound Processor (Max. 192KHz/24bit) 116dB output
    http://www.asus.com/Multimedia/Audio_Cards/Xonar_D1/#specifications

hoparlör ve anfi olarak ise aşağıdakileri kullanacağım.

Ön sağ ve sol hoparlörler için Anfi olarak BOTS AV711 model bir lambalı anfim var ve bu anfi ile birlikte Grundig marka raf tipi hoparlör kullanıyorum. Bu anfi forumda oldukça övgü alan bir anfi fiyatına göre (150TL) gerçekten güzel. linki aşağıda
    http://forum.donanimhaber.com/m_59249460/tm.htm

arka, merkez ve sub için ise Edifer M3500 hoparlör takımını kullanacağım. Link aşağıda
    http://www.vatanbilgisayar.com/Hoparl%C3%B6r%20(Speaker)/edifier-m3500-m3500-5+1-speaker/productdetails.aspx?I_ID=43909

şimdiden cevaplarınız için teşekkürler

elinzde 1 adet pci-x slotu kalıyorsa tercihiniz pci-x ses kartından olmalı, ileriye dönük kullanım için.
    dx veya d1 tercih edebilirsiniz ses kartı olarak.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.