Şimdi Ara

<< Asus XONAR D1 - D2 - HDAV1.3 - ESSENCE - ROG Ses kartı kullananlar >> (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
643
Cevap
6
Favori
32.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yine bir yanlıs anlasılma var sanırım 7 kanal pre in yani multi channel in neredeyse her entegre amplide var giriş seviyesinden itibaren bu bahsettigim giriş dvd blu ray playerların analog olarak baglanmasını saglayan giriştir bu girişe 7 kanal kulaklık jack veya rca jack olarak cıkısı olan her ses kartını baglayabılırsınız ben suan kendı sıstemımde hem optık baglantı hemde 7 kanal analog baglantı kulanıyorum fılm muzk ve oyunda ıkı ınput arasında gecıs yaparak tecrube edıp denıyorum avr den multı kanal in e gectıgımde yanı analog 7 kanal baglantıya gectıgımde basslarda cıddı bır dolma ve ses te detaylanma farkedıyorum ama ses modlarından yanı thx cinema yada dts neo gibi modları secemıyorum avr ızın vermıyor dırek ne gonderıyorsam sınyal olarak ses kartından onu verıyor burdada ses kartından mudahale edıp mod secıyorum gonderdıgım sınyal ıkı kanal stereo olsa bıle ses kartı + avr gayet tatmın edıcı bır sekılde 7.1 e up scale edıp sıfrelıyor ama optıge gectıgımde sınyal kalıtesı degısmemesıne ragmen volumde dusme ve bass larda dolgunluk gıdıyor ses acmak ve avr yı yormak durumunda kalıyorum ama bu seferde dsp modlarını secebılıyorum fılmlerde ve oyunlarda bu sekılde tatmın edıcı sonuclar alırken muzıkte ıse dırek avrden stereo ya gecıp multı kanaldan analog baglantıdan dınlıyorum yıne tatmın edıcı bır sahne ve dınleme zevkı alıyorum fakat sunu belırtmek ısterım ses kartım da DTS mod sureklı acık yanı pc den sınyal olarak ne gonderırsem gonderıyım fılm muzık oyun farketmeden hepsının sınyalını ses kartı up scale edıp DTS e cevırıp AVR ye yolluyor bu bır avantaj mı dez avantajmı tartısılır tabıkı bunu kapatıp pcm olarakta yollıyabılıyorum yanı bana sorarsan ses kartı her halukarda bir media center vey HTPC kullanıcısına fılm muzık oyun ıcın cıddı farklar ve detaylar saglıyacaktır gorusundeyım

• DarthSidious kullanıcısına yanıt
    Söyledikleriniz dogru fakat ben bıraz eksık anlatmısım ben multı channel analog yanı her kanalın ayrı baglandıgı rca baglantıda hd codeclerın decode edılebılıcegını soyledım coaxıel den kastım oydu yanlıs terım kullanmısım yanı ses kartından multı kanal baglantı yapılırsa hd codeclerde bypass edebılır üst seviye ses kartlarındakı 7 kanal rca daughter board larında kullanılmasının sebebı bu dıye dusunuyorum cunku o ses kartlarının cogunda hatta nerdeyse hıcbırınde hdmı cıkıs yok buda hd codec sınyallerını avr ye gonderemıyceklerı anlamına gelırkı buda buyuk bır eksık olur cunku HTPC ve Media center cıhazların ve bu cıhazlarda ust sevıye ses kartlarının kullanımı yaygınlastı blu ray lı bır htpc de hd codeclerı avr ye gonderememek bence kabul edılemez dıye dusunuyorum
  • mandrake2047 M kullanıcısına yanıt
    Dostum sizin kullandığınız AVR'nin marka ve modeli nedir? Bende orta üst seviye sayılan Onkyo 828 var ve analog çok kanal bağlantı özelliği yok. Altta da fotosunu görebilirsiniz. Siz ayrıca bir Power amfi mi kullanıyorsunuz?

Dediğiniz gibi filmler için dijital bağlantı daha mantıklı ama müzik için analog bağlantı gerçekten fark yaratıyor. Basların doluluğu ve derinlik gerçekten artıyor.

<< Asus XONAR D1 - D2 - HDAV1.3 - ESSENCE - ROG Ses kartı kullananlar >>

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Pioneer vsx ax 3 kullanıyorum pre out ın dısında multı channel ın olması lazım blu ray ve dvd lerin analog baglanması ıcın konulan gırıs ama sızın avr nızde sadece pre out var multı ın yok ben biraz eski avr leri tercih ettigim için kullandıklarımda hep multı ın vardı o yuzden hepsınde vardır mutlaka dedım ama yanılmısım resimde pre out ın altında multı channel in i gorebılırsınız

• arkadaşlar merhaba
    win 8.1 işletim sistemi ile d2(uni driver 1.75a)kullanmaya başladım önceki kartım auzen prelude idi

sorunum dts kodlu filmi spdif üzerinden aktardığımda 2 kanal çalışıyor kesinlikle dts çömüyor kart optik ile sony str 520 avrye bağlı atladığım nedir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aemless -- 24 Aralık 2014; 22:16:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aemless

arkadaşlar merhaba
    win 8.1 işletim sistemi ile d2(uni driver 1.75a)kullanmaya başladım önceki kartım auzen prelude idi

sorunum dts kodlu filmi spdif üzerinden aktardığımda 2 kanal çalışıyor kesinlikle dts çömüyor kart optik ile sony str 520 avrye bağlı atladığım nedir

Selamünaleyküm hocam.

1. Varsayılan aygıtı birinci sıradaki hoparlör asus xonar yapın.

2. PCM yazan yeri DTS i....... Yapın.

3 . AVR den sinyal seçeneğini optik yapın. Filmi biraz ileri alip deneyin.

• ***radyo*** * kullanıcısına yanıt
    vealeykümselam üstad
    dediğniz şekilde yapınca pass etmiş olmuyor sesi kart çözmüş oluyor derdim sesi anfiye çözdürmek preludede encoderi off yapıp çıkışı optike aldığımda avrde direk ses formatı beliriyordu bu kartta sadece 2 kanal ses veriyor pass modunda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aemless -- 25 Aralık 2014; 8:52:48 >
  • aemless A kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=87054142

Bu başlıkta benim Pc'den AVR'ye sese dokunmadan aktarma (passthrough) ayarlarım mevcut. Program olarak media player Classic kullanıyorum. Sanırım 3.resimdeydi, ffdshow sesi seçeneğinden spdif seçeneğini seçmeniz gerekiyor. Benim Pc hdmi ile bağlı olduğu için hdmi seçili.

Bu şekilde filmleri oynattığınız programın sese dokunmadan optik çıkış ile AVR'ye aktarmanız mümkün olacaktır. Aksi takdirde program sesi yüklü kodek vs'ye göre çözüp öyle aktaracaktır.

• mehaba

asus xonar hd1av 1.3 deluxe ve stx 2 essence 7.1 arasında kaldım htpc için suan creative fatalyti pro kullanıyorum onuda satıyorum bu arada
    bu ıkı kart arasında kaldım karar vermekte zorlanıyorum ıkısınıde avrye 7.1 analog ve optıkle baglıycam ama hd av da hadmı olması hd codeclerı saglaması bır artı fakat stx 2 de teknık olarak ustun ozellıklere sahıp ama ondada dts yok sadece dolby dıgıtal var neden bu kadar ust sevıye bır kartta dts olmaz bır turlu anlayamadım
    fıkırlerınız nedır
    tesekkurler
  • stx'in dts desteklemedigi ya da sadece dolby yi destekledigini nereden ogrendiniz? bununla ilgili bir kaynaginiz var mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • DarthSidious kullanıcısına yanıt
    okudugum review lerden asusun kendi sitesindeki teknik bilgilerden ögrendim
    dts desteklemıyor derken yanlıs anlasılmasın dts codeclı bır kaynak calıstırıldıgında tabıkı calıcaktır kendı ıcınde dts ıslemcısı yok yanı 2 kanal kaynakları dts e cevırmesı upscale etmesınden bahsedıyorum
  • Arkadaşlar merhaba . HTPC kurmak istiyorum . Amacım avr almadan bilgisayar üzerinden sesi işleyip ufak t -amp lar ile hoparlörlere vermek.
    Sizce bu fikir için hangi ses kartı mantıklı . Sistem 7.1 olacak .
  • ROG Xonar Phoebus Solo ile Sound Blaster Recon3D Fatal1ty Professional arasında kararsız kaldım. Ses sistemim z5500. Xtreme music kartım vardı, ömrünü tüketti. Tavsiyeniz nedir? Sound Blaster üzerinde barındırdığı iki optik çıkış ile bir adım önde benim gözümde.
  • Son mesaj yazılalı baya olmuş ancak benim bir sorum olacak;

Xonar Phoebus Solo aldım karttan çok memnunum ama 5.1 ses sistemim bulunuyor bir türlü sesi 5 hoparlöre birden yayamadım Dolby Home Theater vs surround ayarları var basıyorum bir işe yaramıyorlar,yardımcı olabilecek biri var mı?

Sırf bu sorun yüzünden D2 almayı düşünüyorum.

Technics nickli dostum bilgin olabilir diye mesaja ekledim seni
  • Konu Hortlamış Madem Bende Sorayım :)

Asus Xonar DGX 5.1 PCI Express Ses Kartı Almayı Düşünüyorum Ama Kulaklığa Verdiği Sesin Yüksek Olmadığı Şeklinde Yorumlar Okudum. Ben Bilgisayarda Sesi Sadece Kulaklıkla Kullanıyorum. Dolayısıyla Kulaklıktan Sesi Az Verecekse Almış Olsam Bile Çıkartıp Onboard Kart Kullanmaya Devam Ederim. Kullanan Arkadaşlar Beni Bu Konuda Aydınlatırlarsa Memnun Olacağım
  • Castiell07 kullanıcısına yanıt
    geç geri dönüşüm için üzgünüm,
    sorun hala devam ediyor mu? bağlantınızı iyi yapamamışsınız belliki.
  • Ahmet DOĞAN kullanıcısına yanıt
    kulaklık kullanımı için ben böyle bir para vermem şahsen
  • jackalmordor J kullanıcısına yanıt
    gözümüzden kaçmış, nedir son durum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Technics

Hocam dogru baglantilar foobar2000 gibi muzik calar larin dsp ayarlari sayesinde surround ses aliyorum ama dolby nin stereo kaynaklari coklu kanala cevirme olayina ragmen cevirmiyor sanirsam phoebusun sürücüleri sorunlu

• quote:

Orijinalden alıntı: Castiell07

quote:

Orijinalden alıntı: Technics

Hocam dogru baglantilar foobar2000 gibi muzik calar larin dsp ayarlari sayesinde surround ses aliyorum ama dolby nin stereo kaynaklari coklu kanala cevirme olayina ragmen cevirmiyor sanirsam phoebusun sürücüleri sorunlu

hocam imzanıza şöyle bir baktım tam olarak speaker sisteminizi göremedim. Surround konusunda bir sorun olacağını pek sanmıyorum hele ki sürücü ile alakalı. ses panelinizde ki durum nedir? bir ss alalım vaktiniz olduğunda ben kullanmıyorum phobeus, kullanan arkadaşlardan da destek bekleyelim bir yandanda beraber bir gözden geçirelim. Tüm bunları denemeden bence thrd party sürücülerini yükleyip bir kontrol edin öncelikle dilerseniz. ilk sayfada ilgili linkler mevcut

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.