Şimdi Ara

<< Asus XONAR D1 - D2 - HDAV1.3 - ESSENCE - ROG Ses kartı kullananlar >> (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
643
Cevap
6
Favori
32.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Technics

quote:

Orijinalden alıntı: Castiell07

quote:

geç geri dönüşüm için üzgünüm,
    sorun hala devam ediyor mu? bağlantınızı iyi yapamamışsınız belliki.

Hocam dogru baglantilar foobar2000 gibi muzik calar larin dsp ayarlari sayesinde surround ses aliyorum ama dolby nin stereo kaynaklari coklu kanala cevirme olayina ragmen cevirmiyor sanirsam phoebusun sürücüleri sorunlu

hocam imzanıza şöyle bir baktım tam olarak speaker sisteminizi göremedim. Surround konusunda bir sorun olacağını pek sanmıyorum hele ki sürücü ile alakalı. ses panelinizde ki durum nedir? bir ss alalım vaktiniz olduğunda ben kullanmıyorum phobeus, kullanan arkadaşlardan da destek bekleyelim bir yandanda beraber bir gözden geçirelim. Tüm bunları denemeden bence thrd party sürücülerini yükleyip bir kontrol edin öncelikle dilerseniz. ilk sayfada ilgili linkler mevcut

Creative T6300 5.1 kullaniyorum, 1 2 aya degistirecegim gerci ama, suan evde degilim sali aksami atabilirim ss

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Castiell07 kullanıcısına yanıt
    tamam hocam bu hafta ilgilenelim sizin meseleyle umarım halledebiliriz ;)
  • Asus Noxar D2 PM Stereo sistemlerde seste değişim sağlar mı ?
  • Asus Xonar stereo ses sistemlerini daha önce hiç dinlemediğiniz şekilde dinlemenize imkan sağlar ;)
  • Technics kullanıcısına yanıt
    Bende Asus Noxar D2 PM ve Sony LBT-XGV10AV mevcut . Ama sanki pek farkı yokmuş gibi geldi Onboard ile .

Ya driver konusunda bir sıkıntısı mevcut , ya da bendeki sisteme yaramadı :)

Ayarlarım da normal standart ayarlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NeVeR LooK BacK

Bende Asus Noxar D2 PM ve Sony LBT-XGV10AV mevcut . Ama sanki pek farkı yokmuş gibi geldi Onboard ile .

Ya driver konusunda bir sıkıntısı mevcut , ya da bendeki sisteme yaramadı :)

Ayarlarım da normal standart ayarlar.

normal standart ayarlardan kastımız nedir hocam ? her sisteme göre ayrı ayar yapmanız gerekir xonara, gayette ciddi ses farkı gözlemlersiniz onboarda göre. Ama hep söylüyorum bu biraz kişisel beklentiler, ve ses algı yeteneğinizle de alakalı.
    Noxar'ın kendi standart ayarlarından bahsettim , Main , Mixer , Flexbass vs .

Mevcut sistemime göre nasıl bir ayar yapmalıyım acaba , bilginiz var mıdır ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: NeVeR LooK BacK

Noxar'ın kendi standart ayarlarından bahsettim , Main , Mixer , Flexbass vs .

Mevcut sistemime göre nasıl bir ayar yapmalıyım acaba , bilginiz var mıdır ?

ekran görüntüsü atın ana konsol üzerinden bakalım ;)
    Buyur hocam , sisteminde resmini attım temsili olarak .
     << Asus XONAR D1 - D2 - HDAV1.3 - ESSENCE - ROG Ses kartı kullananlar >> << Asus XONAR D1 - D2 - HDAV1.3 - ESSENCE - ROG Ses kartı kullananlar >> << Asus XONAR D1 - D2 - HDAV1.3 - ESSENCE - ROG Ses kartı kullananlar >> << Asus XONAR D1 - D2 - HDAV1.3 - ESSENCE - ROG Ses kartı kullananlar >> << Asus XONAR D1 - D2 - HDAV1.3 - ESSENCE - ROG Ses kartı kullananlar >>

• ses kartınızın dahili equalizer ayarı bile yapılmamış bence oradan başlayabilirsiniz ;)
    sonrasında da bağlantı türünüze göre ilk ekran üzerinde ki ayarlarla devam ederiz
    Eq ayarı tamamdır ,

Bağlantı türü sistem resminde gözüktüğü gibi , ben resim de atıyorum
     << Asus XONAR D1 - D2 - HDAV1.3 - ESSENCE - ROG Ses kartı kullananlar >>
  • Duyduğunuz sesin kalitesine etki eden birçok unsur var. Şöyle ki:

1. En önemli unsur kaynak dosya. Hangi ses formatını kullanıyorsunuz? Kayıpsız sıkıştırma yöntemleriyle oluşturulan ses dosyası formatlarını (örneğin FLAC) tercih etmelisiniz.

2. Bu dosyaları çalmak için kullandığınız oynatıcı yazılım da önemli. foobar2000 yazılımı, WASAPI (Windows Vista ve üstü için) veya ASIO ses çıkış arabirimi ile tercih edilebilir. foobar2000 yazılımı, upsample işlemine de izin veriyor. SOX veya SSRC resample rutinlerini kullanarak, çaldığınız 44.1 kHz örneklenmiş ses dosyalarını 96K veya 192K gibi değerlere upsample edebilirsiniz.

3. Ses kartınız ile müzik setiniz arasında kullandığınız analog bağlantı kablosunun kalitesi de önemli. Uygun biçimde zırhlanmış (yalıtılmış) ve fişleri altın kaplama olan bağlantı kabloları, analog ses iletiminde hissedilebilir fark yaratırlar.

4. Hi-Fi sistemlerde amaç, sesi orijinaline en yakın halde duyabilmektir. Bu yüzden equalizer gibi sese yapay efekt veren şeylerden uzak durulur. ASUS'un denetim panelinin DSP kısmında HF diye bir seçenek var. Bunu aktif hale getirerek, ses kartının sese uyguladığı (equalizer dahil) tüm efektleri devre dışı bırakabilirsiniz.

5. Son olarak, zincirin son halkası, yani kullandığınız amfi ve hoparlör sistemi de önemli. Siz ne kadar kaliteli kaynak, oynatıcı, ses kartı kullanırsanız kullanın, sesi oluşturan son halka, yani amfi ve hoparlörlerinizin sesi üretebilme yeteneğiyle sınırlısınız.

• siyau kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle teşekkür ederim , emek verip yazmışsınız .

Kullandığım format Mp3 , istediğim çoğu müziği Flac formatında bulamıyorum maalesef . Ama indirdiğim Mp3'lerde 320 kbps olmasına özellikle dikkat ediyorum .

Oynatıcı olarak WMP Kullanıyorum , Foobar2000 hiç kullanmadım ve kurulum vb. ayarları nasıl yapılır hiç bir fikrim yok .

Bu bahsettiğiniz Altın kaplama bağlantı kablolarını internet üzerinde bulup sipariş verebileceğim bir site mevcut mudur ?

Kullandığım sistem Sony LBT-XGV10AV . Sesinden çok memnunum fakat Onboard'dan Noxar'a geçince pek bir fark göremedim gibi hissettim açıkçası .
  • quote:

Orijinalden alıntı: siyau

Duyduğunuz sesin kalitesine etki eden birçok unsur var. Şöyle ki:

1. En önemli unsur kaynak dosya. Hangi ses formatını kullanıyorsunuz? Kayıpsız sıkıştırma yöntemleriyle oluşturulan ses dosyası formatlarını (örneğin FLAC) tercih etmelisiniz.

2. Bu dosyaları çalmak için kullandığınız oynatıcı yazılım da önemli. foobar2000 yazılımı, WASAPI (Windows Vista ve üstü için) veya ASIO ses çıkış arabirimi ile tercih edilebilir. foobar2000 yazılımı, upsample işlemine de izin veriyor. SOX veya SSRC resample rutinlerini kullanarak, çaldığınız 44.1 kHz örneklenmiş ses dosyalarını 96K veya 192K gibi değerlere upsample edebilirsiniz.

3. Ses kartınız ile müzik setiniz arasında kullandığınız analog bağlantı kablosunun kalitesi de önemli. Uygun biçimde zırhlanmış (yalıtılmış) ve fişleri altın kaplama olan bağlantı kabloları, analog ses iletiminde hissedilebilir fark yaratırlar.

4. Hi-Fi sistemlerde amaç, sesi orijinaline en yakın halde duyabilmektir. Bu yüzden equalizer gibi sese yapay efekt veren şeylerden uzak durulur. ASUS'un denetim panelinin DSP kısmında HF diye bir seçenek var. Bunu aktif hale getirerek, ses kartının sese uyguladığı (equalizer dahil) tüm efektleri devre dışı bırakabilirsiniz.

5. Son olarak, zincirin son halkası, yani kullandığınız amfi ve hoparlör sistemi de önemli. Siz ne kadar kaliteli kaynak, oynatıcı, ses kartı kullanırsanız kullanın, sesi oluşturan son halka, yani amfi ve hoparlörlerinizin sesi üretebilme yeteneğiyle sınırlısınız.

Creative xf titanyum kullanıyorum, oyun, muzik, film amaçlı hangi karta geçmeliyiz..

• essence one güzel bir cihaza benziyor yalnız sanırım hem türkiyede yok hem de yurtdışı fiyatı bile biraz yüksek geldi bana.o fiyata profesyonel çözümler var.hele muses edition olanı var iyice uçmuş.1500 dolar falan yanlış hatırlamıyorsam yurtdışı fiyatı.umarım değiyodur.
  • Ben oyun sistemimde X-Fi Titanium HD ses kartını kullanıyorum. Kart üzerindeki kritik bileşenler (DAC, Headphone AMP, OPAMP vs.) Essence ile neredeyse eşdeğer seviyede.

Yalnız Titanium HD de, Essence gibi analog tarafında sadece Stereo ses çıkışı veren bir karttır; surround ses çıkışını sadece optik bağlantı üzerinden verebiliyor, buna dikkat edilmesi lazım. Kartı ekseriyetle kulaklıkla kullandığım için bu bir sorun teşkil etmiyor benim için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: siyau

Ben oyun sistemimde X-Fi Titanium HD ses kartını kullanıyorum. Kart üzerindeki kritik bileşenler (DAC, Headphone AMP, OPAMP vs.) Essence ile neredeyse eşdeğer seviyede.

Yalnız Titanium HD de, Essence gibi analog tarafında sadece Stereo ses çıkışı veren bir karttır; surround ses çıkışını sadece optik bağlantı üzerinden verebiliyor, buna dikkat edilmesi lazım. Kartı ekseriyetle kulaklıkla kullandığım için bu bir sorun teşkil etmiyor benim için.

Titanyum Hd nin, asus d2 den geri kaldığını okumuştum.. üyle kalmış aklımda..x fi titanyumdan geçiş yapmaya degermi bilemiyorum

• Xonar D2 ile Titanium HD'yi birbiriyle kıyaslamak pek mantıklı değil. D2'nin üzerinde ayrı bir kulaklık amfisi yok mesela. Yine aynı şekilde D2 analog 7.1 çıkışı verebiliyor; Titanium HD'de ise analogda sadece Stereo çıkışı alabiliyorsunuz.

Kulaklıkla veya Stereo sistemle kullanmak için Titanium HD, D2'ye nazaran daha iyi bir seçim olur. Farklı kullanımlar için üretilmiş, farklı amaçlara hitap eden kartlar ikisi de.
  • quote:

tamam hocam bu hafta ilgilenelim sizin meseleyle umarım halledebiliriz ;)

Ayarlar bu şekilde iken şimdi center dan sorunsuz şekilde ses geliyor ama arka da durum çok kötü müziğin sesi geliyor şarkıcının söylediği sözler bıdı bıdı gibi çok kötü geliyor.

Başka menü yok önerdiğiniz bir ayar varmı? Yada önceki driver a geri mi dönsem onda menüler özellikler çok farklıydı
     << Asus XONAR D1 - D2 - HDAV1.3 - ESSENCE - ROG Ses kartı kullananlar >>

• Castiell07 kullanıcısına yanıt
    hocam pazar günü ben tatilim sizde müsait zaman bulursanız bağlanıp bakalım beraber ;)
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.