Şimdi Ara

<< Asus XONAR D1 - D2 - HDAV1.3 - ESSENCE - ROG Ses kartı kullananlar >> (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
643
Cevap
6
Favori
32.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende 2 ay önce asus d2/pm ses kartını forumdan bir arkadaştan aldım. z5500 ile kullanıyorum gerçekten süper bir kart. daha önceden creativenin sb fatality pro ve Z model kartlarını sıfır alıp kullanmıştım z5500le. ama gerçekten PCI slotu olduğu için alırken çekindiğim ve sonradan memnun olduğum bir kart oldu D2 ayarlarımıda paylaşıyorum z5500de stereo modda kullanıyorum. sürücülerde tweeter var sanki :) bu kartı kullanan ve kullanmış arkadaşlarda püf noktalarını söylerlerse sevinirim. oyunlarda PCM yazan kısmı dolby digital liveye alıp kullanıyorum. bf3de çok iyi bir ambians oluşturuyor.
     << Asus XONAR D1 - D2 - HDAV1.3 - ESSENCE - ROG Ses kartı kullananlar >>
     << Asus XONAR D1 - D2 - HDAV1.3 - ESSENCE - ROG Ses kartı kullananlar >>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Oxy.gen- -- 31 Ağustos 2015; 12:43:30 >

• optik bağlantıyla dolby digital modda deneyin farkı görün
  • Arkadaşlar ben de yıllardır audgy2 zs. creative titanyum, ve titanyum hd kartlarını kullandım, şimdi uygun fiyata essence stx kartı aldım,
    abartmıyorum gerçekten pc sınıf atladı diyebilirim, sesin bu kadar kaliteli bu kadar kulağıma hoş geleceğini bilseydim o kartlara okadar para dökmezdim,
    adamlar yapmış müzik bununla dinlenir diye. yamaha as500 amfi ve kef hoparlorlerde tabi katkı sağlıyor ama önceki kartlara göre
    essence stx ile çağ atladım diyebilirim. sürücü problemide yok. tabiki stereo olarak kullanıyorum sineme performansını bilemem.
    kısacası çok memnun kaldım ve herkese de tavsiye ederim...
  • bu arada Xonar Serileri için uyumlu asusun sitesinde windows 10 sürücüleri yayınlanmıştır
  • Asus Rog Phoebus ses kartım var. Z5500 ile kullanıyorum. Kartı optik çıkış ile kullandığımda film seyrederken dijital ya da dts ses aldığımda sistemden ses takılırcasına garip sesler geliyor. CD ya da DVD oynatıcılarda çizik medyalar olduğunda görüntü takıldığında çıkan sesi düşünün. Direk o ses işte. Sürücü güncellemesi yaptım ve yeniden kurdum ama nafile. Bir fikriniz var mı neden olabilir. Kartta sorun olabilir mi. Analog bağlantı da herhangi bir sorun yaşamıyorum bu arada. Codecleri de yeniden kurdum ama bir şey değişmedi.
  • jackalmordor J kullanıcısına yanıt
    işlemci ve anakart sorunu / darboğazı olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahemir

Arkadaşlar ben de yıllardır audgy2 zs. creative titanyum, ve titanyum hd kartlarını kullandım, şimdi uygun fiyata essence stx kartı aldım,
    abartmıyorum gerçekten pc sınıf atladı diyebilirim, sesin bu kadar kaliteli bu kadar kulağıma hoş geleceğini bilseydim o kartlara okadar para dökmezdim,
    adamlar yapmış müzik bununla dinlenir diye. yamaha as500 amfi ve kef hoparlorlerde tabi katkı sağlıyor ama önceki kartlara göre
    essence stx ile çağ atladım diyebilirim. sürücü problemide yok. tabiki stereo olarak kullanıyorum sineme performansını bilemem.
    kısacası çok memnun kaldım ve herkese de tavsiye ederim...

doğan ve mercedes kadar açık bence de fark. güle güle kullanın

• quote:

Orijinalden alıntı: Technics

Creative'in X-Fi Titanium HD kartını bu yorumun dışında tutmak lazım zira Xonar Essence ST(X) ile Titanium HD temelde aynı bileşenleri kullanıyorlar. Ürettikleri sesin kalitesini eşdeğerdir; ses rengi ise kişisel algıya göre pekala değişiklik gösterebilir. Ama aralarında gece-gündüz kadar fark yok. Her iki ses kartını da halen aktif olarak kullanan biri olarak benim görüşüm bu yönde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: siyau

quote:

Orijinalden alıntı: Technics

Creative'in X-Fi Titanium HD kartını bu yorumun dışında tutmak lazım zira Xonar Essence ST(X) ile Titanium HD temelde aynı bileşenleri kullanıyorlar. Ürettikleri sesin kalitesini eşdeğerdir; ses rengi ise kişisel algıya göre pekala değişiklik gösterebilir. Ama aralarında gece-gündüz kadar fark yok. Her iki ses kartını da halen aktif olarak kullanan biri olarak benim görüşüm bu yönde.

creativein yeni nesil kartlarında nispeten ses kalitesinde iyi hamleler olduğunu biliyoruz siyau, bugün de bir arkadaşımla özelden konuştuğum gibi mercedes doğan farkı sadece ses kalitesi olarak değil manteryalite olarak ta ele almak lazım. Yıllarca creative'in 2 sene sonra kesitiği sürücü desteğiyle yolunmuş kullanıcılarından birisi olarak 6 sene önce ki hdavım 3sene önce piyasadan kalktığı halde official site da sürücüsünü bulmak mümkün en güncel işletim sistemi için bile. Hal böyleyken treni kaçıran creative ağzıyla kuşu tutsa ne fayda artık bana :) kaç tane creative ses kartımı sürücü sorunu nedeniyle elden çıkarttım asussuz yıllarda. :) geçmiş olsun..

• işlemci veya darboğazla alakalı bir durum değil. windows 10'a geçtim win 10 beta driverini kurduktan sonra bendede bu durum mevcut bende Z5500 kullanıyorum. sorun kartlarda film izlerken sorun yok ama filmi kapattıkdan sonra dekoder DTS'den normal moda geçiyor normalde sinyal kesilmesi gerekirken dekodere sinyaller gönderiyor nedense..denemesinide şöyle yaptım film bittikten sonra optik kabloyu pcden söktüm gaipten çıkan sesler gitti taktım geri geldi. ama TV de Flash diske atıp izlerken sorun olmuyor. film bitince sinyal kesiliyor. ses kartım D2/PM.
  • UNi Xonar sürücüsünü denediniz mi
  • denedim hocam zaten şu an UNİ Xonar sürücüsünü kullanıyorum.
  • unixonarın forumunda böyle bir sorun varsa dile getirilip çözüm üretiliyor genelde. Enteresan çünkü benzer alt yapıları kullanan hdavı kullanıyorum ben windows 10 da herhangi bir sorun kesinlikle yok
  • pcye format atıcam yakın zamanda tekrardan kurulum yaptıktan sonra değişiklik olursa yazarım. düzelmezse dediğiniz gibi unixonarın foruma yazarım
  • Technics kullanıcısına yanıt
    sonuna kadar katılıyorum.
    Hocam öncelikle emeğinize sağlık bende zx kullanıyorum fena bi kart değil yalnız sırf hdmi çıkşlı ve dts-hd gibi formatları desteklediği için hdav delüxe geçmek gibi bi niyetim var ama mrk ettiğim bi kaç şey var.. oyun performansı nasıldır?
    win 10 da sıkıntısız çalışırmı?(sürücüsünü sitesinde listede göremedim) birde dts-hd gibi formatları kart kendimi çözüyo yoksa avr yemi çözdürüyo acaba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgul -- 11 Ocak 2016; 14:54:55 >
  • elbette avr ye cozduruyor. avr ye aktarim icin hdav deluxe bence gereksiz. guncel bir hdmi cikisli ekran kartini belirttiginiz ses formatlarini avr ye aktarmak icin kullanabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mcgul kullanıcısına yanıt
    rica ederim, hdav oyunlarda ve diğer pek çok şeyde çok çok çok iyi bir kart. O kadar iyi ki abartmıyorum 2000 tl veren olsa yenisini bulmadan satmam Win 10 da kullanıyorum ben hiç bir sorun yok.
  • DarthSidious kullanıcısına yanıt
    o şekilde kullanıldığını biliyorum hocam benim amacım oyunlardada iyi ses almak şu an optikle bağlı avr o yüzden bu kartı alıp bidaha sök takla uğraşmak istemiyorum.bu arada hem optik hem hdmi bağlantı olmuyo diye biliyorum yoksa yanlışmı biliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgul -- 12 Ocak 2016; 8:19:59 >
    hocam ikinci elde koruma kapaksız var bir tane satışı sorunsuz çalıştığı söylenmekte sizce sorun olurmu?birde win 10 sürücüsünü nerden buldunuz link varmı?
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.