Şimdi Ara

Asus z370 Anakart seçimi Yardımı Asus uzmanları buraya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba 4 gün sonra sistem toplayacağım fakat anakart konusunda oldukça kafam karıştı. İki anakart arasında kaldım sitelerden 2 gündür araştırma yaptım benchmark vs. 3. günde buraya yazma kararı aldım.

Asus Prime z370-A

Asus Rog Strix z370-E

Bu iki anakart arasında tıkandım kaldım.

Prime olan 2 benchmark sitesinde oldukça başarılı sonuçlar vermiş, fakat rog strix olan ise 1 benchmark sitesinde gaming yüzdesi birazdaha iyi görünüyor. Lütfen bana yardım edin. İşlemci olarak 8700k işlemci takacağım.

Kullanım amacım youtube ile ilgileniyorum hem canlı yayın hemde video render işleri ile uğraşıyorum. Strix modeline fazladan para vermem doğrumu ? Wifi özelliği filan kullanmayacağım. Ses özelliğini kullanmayacağım çünkü harici ses kartım var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batabata -- 21 Şubat 2018; 0:19:28 >

• Wifi ve ses kartı kullanmayacaksanız, z370-a daha mantıklı bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: RASP

Wifi ve ses kartı kullanmayacaksanız, z370-a daha mantıklı bence

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Fakat usercpubenchmark adlı sitede gaming yüzde oranı z370-e modeline göre biraz düşük kalıyor ? sebebi nedir acaba.
  • anakartlarda benchmark falan pek takılmayın yalan dolan işler onlar size uygun neyse onu alın, atıyorum 4 veya 2 ram slotu, sli yapcaksanız 2 ekran kartı girişi, usb girişi sayısı, m2 ssd desteği vs vs
  • Hocam az daha ekleyin maximus x hero alın kafanız rahat olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rogue Agent

anakartlarda benchmark falan pek takılmayın yalan dolan işler onlar size uygun neyse onu alın, atıyorum 4 veya 2 ram slotu, sli yapcaksanız 2 ekran kartı girişi, usb girişi sayısı, m2 ssd desteği vs vs

Saydığınız özellikler her ikisinde de var zaten. Ufak çaplı oc yapacağım sli yapmayacağım. Bu karttan hangilerini almalyıım sorusuna cevap bu olmamalıydı üzgünüm :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: iNetwork12

Hocam az daha ekleyin maximus x hero alın kafanız rahat olsun.

Malesef Bu kadar miktara ne yazıkki çıkamıyorum. Bu iki anakart arasında seçim yapmak istiyorum sadece ek özellik değilde amacım ikisinin arasında performans farkı varmıdır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    z87-a Anakart için ram sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam strix ile prime a arasındaki farkları zaten kullanmayacağım demişsiniz. Prime alın geçin. Anakartın performansa bir etkisi olmaz hız aşırtma potansiyeli haricinde ki neredeyse aynı potansiyele sahip kartlar. Strix biraz daha cicili bicili. Yani prime a alın

Edit: hocam bir de bilgisayarı açar açmaz BIOS’u güncelleyin öyle kurun windows’u. İlk bioslar biraz sıkıntılıydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psikososyal -- 21 Şubat 2018; 11:18:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • batabata B kullanıcısına yanıt
    demek istedigim ihtiyaciniza uygun slotlara sahip en ucuzu hangisiyse onu alin, chipset ayni oldugu icin ucuzunda da pahalisinda da yapabileceginiz mudahaleler ayni, fiyat farkini malzeme kalitesi ve diger lazim bile olmayacak olan ekstralar yaratiyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psikososyal

Hocam strix ile prime a arasındaki farkları zaten kullanmayacağım demişsiniz. Prime alın geçin. Anakartın performansa bir etkisi olmaz hız aşırtma potansiyeli haricinde ki neredeyse aynı potansiyele sahip kartlar. Strix biraz daha cicili bicili. Yani prime a alın

Edit: hocam bir de bilgisayarı açar açmaz BIOS’u güncelleyin öyle kurun windows’u. İlk bioslar biraz sıkıntılıydı.

Çok mantıklı Değerli bilgilerinizi benimle paylaştığınız için teşekkür ederim. Kararımı şuan netleştirdim Prime-A
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rogue Agent

demek istedigim ihtiyaciniza uygun slotlara sahip en ucuzu hangisiyse onu alin, chipset ayni oldugu icin ucuzunda da pahalisinda da yapabileceginiz mudahaleler ayni, fiyat farkini malzeme kalitesi ve diger lazim bile olmayacak olan ekstralar yaratiyor

Çok teşekkürler Kararım Prime-a dan yana
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psikososyal

Hocam strix ile prime a arasındaki farkları zaten kullanmayacağım demişsiniz. Prime alın geçin. Anakartın performansa bir etkisi olmaz hız aşırtma potansiyeli haricinde ki neredeyse aynı potansiyele sahip kartlar. Strix biraz daha cicili bicili. Yani prime a alın

Windows kurulduktan sonra bios güncellemek riskli galiba. Bu aşamayı ilk yapmak daha stabilite mi sağlayacak bize.
  • batabata B kullanıcısına yanıt
    Hocam konuya çok sonradan dahil oldum ama kısaca baştaki sorulara da cevap vermek isterim.

Öncelikle iki kart temel teknoloji olarak çok yakın anakartlar. Güç fazı olsun, kullanılan komponentler olsun performans farkı hissedilir olmayacaktır ve muhtmelen hiç fark yok. İki kartın soğutucular ve plastikleri soyulmuş halini Google üzerinden bulup bakarsanız neredeyse aynı devre kartı var. Z370-A Sabertooth S serisi yerine gelmiş gibi duruyor. Bu nedenle bir tık daha stabil overclock verebilir gibi geliyor. Sizin yerinizde olsam bu ikisi arasından net bir şekilde Z370-A'yı alırdım.

BIOS güncellemesini nerede yaptığınızın çok bir önemi olmayacaktır. USB ile BIOS'a bile gelmeden; BIOS üzerinden ve Windows üzerinden güncelleme yaptım. Eğer doğru BIOS ve doğru kurulum yaparsanız bir şey fark etmeyecektir. Sadece ayarlarınız kayboluyor ben ona uyuz oluyorum.

Edit: Benim için sıcaklık sensör sayısı ve 4pin PWM fan bağlantı noktası sayısı daha kritik olduğu için Z370-A bir tık daha üstün bu konularda ve tercih sebebini perçinleyen noktalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi massacrer -- 21 Şubat 2018; 13:21:28 >

• Kardeşim sen daha anakart için temel bilgiyi bilmiyorsun, aynı chipsetli anakartlar arasında performans farkı olmaz ister teki 500 TL teki 3000 TL olsun chipset aynıysa Z370 performansı aynıdır. Aynı iki anakartın kullanılsa bile windowsun o anki durumuna göre oluşabilecek %1'lik farkları saymıyorum.

Dandik anakart ile kaliteli anakart arasında ki fark VRM farkıdır.

Prime Z370 A ile STRIX E-F'nin VRM yapısı %100 aynıdır yani aslında aynı anakartdır, bu nedenle almanız gereken model Prime Z370 A'dır. Zaten harici ses kartı kullanacağınızı ve wifi kullanmayacğaınızı belirtmişsiniz bu durumda gidip VRM'lere sahip Strix E'ye para vermeniz parayı boşa harcayacağınız anlamaına gelir.

Param çok dersen MXH modelini almalısın VRM'leri daha üst düzey.
    https://forum.donanimhaber.com/z370-anakart-tavsiyesi-yardim-iceri--129540037

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 21 Şubat 2018; 14:31:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: massacrer

Hocam konuya çok sonradan dahil oldum ama kısaca baştaki sorulara da cevap vermek isterim.

Öncelikle iki kart temel teknoloji olarak çok yakın anakartlar. Güç fazı olsun, kullanılan komponentler olsun performans farkı hissedilir olmayacaktır ve muhtmelen hiç fark yok. İki kartın soğutucular ve plastikleri soyulmuş halini Google üzerinden bulup bakarsanız neredeyse aynı devre kartı var. Z370-A Sabertooth S serisi yerine gelmiş gibi duruyor. Bu nedenle bir tık daha stabil overclock verebilir gibi geliyor. Sizin yerinizde olsam bu ikisi arasından net bir şekilde Z370-A'yı alırdım.

BIOS güncellemesini nerede yaptığınızın çok bir önemi olmayacaktır. USB ile BIOS'a bile gelmeden; BIOS üzerinden ve Windows üzerinden güncelleme yaptım. Eğer doğru BIOS ve doğru kurulum yaparsanız bir şey fark etmeyecektir. Sadece ayarlarınız kayboluyor ben ona uyuz oluyorum.

Edit: Benim için sıcaklık sensör sayısı ve 4pin PWM fan bağlantı noktası sayısı daha kritik olduğu için Z370-A bir tık daha üstün bu konularda ve tercih sebebini perçinleyen noktalar.

Merhaba çok faydalı bilgiler aktardığınız için teşekkür ederim. Araştırıpta kararsız kalanlar için gayet kısa ve öz açıklamalı bir konuya dahil olduğunuz için teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

Kardeşim sen daha anakart için temel bilgiyi bilmiyorsun, aynı chipsetli anakartlar arasında performans farkı olmaz ister teki 500 TL teki 3000 TL olsun chipset aynıysa Z370 performansı aynıdır. Aynı iki anakartın kullanılsa bile windowsun o anki durumuna göre oluşabilecek %1'lik farkları saymıyorum.

Dandik anakart ile kaliteli anakart arasında ki fark VRM farkıdır.

Prime Z370 A ile STRIX E-F'nin VRM yapısı %100 aynıdır yani aslında aynı anakartdır, bu nedenle almanız gereken model Prime Z370 A'dır. Zaten harici ses kartı kullanacağınızı ve wifi kullanmayacğaınızı belirtmişsiniz bu durumda gidip VRM'lere sahip Strix E'ye para vermeniz parayı boşa harcayacağınız anlamaına gelir.

Param çok dersen MXH modelini almalısın VRM'leri daha üst düzey.
    https://forum.donanimhaber.com/z370-anakart-tavsiyesi-yardim-iceri--129540037

Evet detaylı bilgi almak için konu açtım bildiğim bir konuda zaten konu açmak mantıksız olur. Sizler gibi donanımdan anlayan insanlardan yardım almaktan mutluyum, fakat uslubunuzdan açıkçası üzgün olduğumu belirtmek isterim.

• ASUS uzmanı nedir ya

Anakart uzmanı demen gerek kardeş ona.. Markanın önemi yok, önemli olan donanımdır :) Azıcık öğrenin şunları ya :)
  • Bu arada yanlış anlaşılmasın, ASUS'u çok severim.. Bundan yıllar yıllar önce hiçbir firma AMD'ye anakart üretmezken, İntel'in baskısından korkarken, el altından çaktırmadan etiket basmadan amd için anakart üreten asus'tur :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: dancerboy14

ASUS uzmanı nedir ya

Anakart uzmanı demen gerek kardeş ona.. Markanın önemi yok, önemli olan donanımdır :) Azıcık öğrenin şunları ya :)

Asus seviyorum. Bundan önce x79 Pro kullanıyordum 5 yıl kullandım çok memnun olduğum için Marka tercihimi bu yönde kullandım. Fan boyluğu değil yani bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dancerboy14

Bu arada yanlış anlaşılmasın, ASUS'u çok severim.. Bundan yıllar yıllar önce hiçbir firma AMD'ye anakart üretmezken, İntel'in baskısından korkarken, el altından çaktırmadan etiket basmadan amd için anakart üreten asus'tur :)

İntel ve Amd'nin şuan işbirliği yaptığını biliyor musun :) İşim ve konumum gereği olayların bu boyutundan iyi anlarım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.