Şimdi Ara

ASUS ZENBOOK UX31A-R4003V ANA BAŞLIK (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
207
Cevap
4
Favori
29.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ASUS UX31A CORE İ5 3317U-1.7GHZ-4GB DDR3-128GB SSD-13.3''-INTEL HD4000-BT-CAM-W7PRE

vatandan kampanya ile alıp aranıza katıldım ürün bir iki güne elimde olur.Şimdi kafam karma karışık bir sürü problemden bahsediliyor.Ben ne yapmalıyım diye soruyorum kurtarma cd si nasıl oluşturacam optik sürücüsü yok flash olur mu? updateler otomatik mi yapılıyor yoksa manuel mi. bu ürünü hiç açmadan geldiği gibi geri mi yollamalıyım lütfen yeni bir zenbookçuya yardım edin kafam çok karışık.Ben bu kadar parayı bu sorunlarla uğraşmak için mi verdim? herkese teşekürler.panik atak oldummmm
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrku

ASUS UX31A CORE İ5 3317U-1.7GHZ-4GB DDR3-128GB SSD-13.3''-INTEL HD4000-BT-CAM-W7PRE

vatandan kampanya ile alıp aranıza katıldım ürün bir iki güne elimde olur.Şimdi kafam karma karışık bir sürü problemden bahsediliyor.Ben ne yapmalıyım diye soruyorum kurtarma cd si nasıl oluşturacam optik sürücüsü yok flash olur mu? updateler otomatik mi yapılıyor yoksa manuel mi. bu ürünü hiç açmadan geldiği gibi geri mi yollamalıyım lütfen yeni bir zenbookçuya yardım edin kafam çok karışık.Ben bu kadar parayı bu sorunlarla uğraşmak için mi verdim? herkese teşekürler.panik atak oldummmm

Bana göre sorun olmayıpta sorun yapılan tek kısmı ışık sızması, oda diğer bilgisayarımda da olduğu için sorun olarak bakmıyorum. Ben usb hdd ye dvd iso su oluşturdum sonradan dvdye aktarmak için. asus live update çalıştırdığınızda size update olanları söyler. Panik atak olacak durum yok. Isınma sorunu diyorlar ama inan bana diğer laptopların yanında ısınmıyor sayılır.
    Işık sızmasıda karanlık ortamda ve siyah ekranda belli oluyor sadece.
    İ5 işlemci nasıldır bilmiyorum ama i7 işlemci gerçekten çok hızlı.

• quote:

Orijinalden alıntı: xms
    A nin ekrani ile E nin ekrani arasinda çok fark var. ux31e nin ekranında açıyı hafif büüttüğünüz zaman görüntü siyahlaşıyor, ips ekranda ise açıyı istediğiniz kadar değiştirin netlik hiç bozulmuyor. Gerçekten olağan üstü bir ekran kalitesi var.

Görüntü siyahlaşmıyor ancak parlaklığını yitiriyor. O zaman sen de ekranın açısını arttırmazsın olur biter. Ben bu güne kadar Notebook'uma 180 derece açıyla bakma ihtiyacı hissetmedim ama siz bu açıda kullanıyorsanız IPS daha iyi tabii ki

Bununla birlikte IPS'in Kontrast kalitesine söz yok gerçekten, Vaio Z serisi kadar başarılı

Işık sızıntısı konusunda güncel bir bilgi aktarmak isterim, bu bilgiyi de cihazı ilk çıktığında alıp halen kullanan kullanıcıların yorumlarından elde ettim: zaman geçtikte, açılan-kapanan ekranın montajında gevşemeler sebebiyle ışık sızıntısı artıyor ve artacak. O yüzden bundan rahatsız olan varsa en başta tedbirini alsın. Ama olmayan arkadaşlar var onlar için sorun değil, güle güle kullansınlar derim fazla kafaya takmadan

• quote:

Orijinalden alıntı: hakkan

quote:

Orijinalden alıntı: xms
    A nin ekrani ile E nin ekrani arasinda çok fark var. ux31e nin ekranında açıyı hafif büüttüğünüz zaman görüntü siyahlaşıyor, ips ekranda ise açıyı istediğiniz kadar değiştirin netlik hiç bozulmuyor. Gerçekten olağan üstü bir ekran kalitesi var.

Görüntü siyahlaşmıyor ancak parlaklığını yitiriyor. O zaman sen de ekranın açısını arttırmazsın olur biter. Ben bu güne kadar Notebook'uma 180 derece açıyla bakma ihtiyacı hissetmedim ama siz bu açıda kullanıyorsanız IPS daha iyi tabii ki

Bununla birlikte IPS'in Kontrast kalitesine söz yok gerçekten, Vaio Z serisi kadar başarılı

Işık sızıntısı konusunda güncel bir bilgi aktarmak isterim, bu bilgiyi de cihazı ilk çıktığında alıp halen kullanan kullanıcıların yorumlarından elde ettim: zaman geçtikte, açılan-kapanan ekranın montajında gevşemeler sebebiyle ışık sızıntısı artıyor ve artacak. O yüzden bundan rahatsız olan varsa en başta tedbirini alsın. Ama olmayan arkadaşlar var onlar için sorun değil, güle güle kullansınlar derim fazla kafaya takmadan

Hakkan internet ten ise yorumlar link verebilirmisin rica etsem

• quote:

ASUS UX31A CORE İ5 3317U-1.7GHZ-4GB DDR3-128GB SSD-13.3''-INTEL HD4000-BT-CAM-W7PRE

ben aldım ve dün iade ettim açıkçası

beklentinle alakalı bir durum

ışık sızması standart bir sorun

açılışta veya film vs izlerken göze batıyor onun dışında pek hissedilmiyor

ama benim iade sebebim ışık sızmasından ziyade yazıların çok ufak olması

1920*1080 çözünürlük bu ekrana çok çok fazla

10 dakika forumda gezemedim çözünürlüğü azalttım öyle biraz bakabildim

• Hakkan gözün aydın 32vd nin 3.nesil i7 işlemcili rami artabilen, hddli 1366*768 ekran çöznürlüklü ips ekran olmayan, gt620 ekran kartlı versiyonu pc depoda satılmaya başlanmışhttp://www.pcdepo.com/asus-ux32vd-r4002v-ultrabook-urun8139.html
    İlgilenenlere duyurulur
  • bencede güzel seri gerçekten
  • quote:

Orijinalden alıntı: alien_turk

Hakkan gözün aydın 32vd nin 3.nesil i7 işlemcili rami artabilen, hddli 1366*768 ekran çöznürlüklü ips ekran olmayan, gt620 ekran kartlı versiyonu pc depoda satılmaya başlanmışhttp://www.pcdepo.com/asus-ux32vd-r4002v-ultrabook-urun8139.html
    İlgilenenlere duyurulur

Süper, işte tam alınacak sistem

Buna hızlı bir 256 GB SSD, 8 GB da RAM takacaksın Concord'dan farkı kalmaz

Oyun, iş, internet hangi amaçla kullanırsan kullan istisnasızen fazla genişleyebilir Ultrabook nihayet aramızda.

• ux31a kullanıcısı arkadaşlar r4003v nin şarj durumu hakkında fikirleriniz ve gözlemleriniz nedir?
  • quote:

ux31a kullanıcısı arkadaşlar r4003v nin şarj durumu hakkında fikirleriniz ve gözlemleriniz nedir?

kullanıma bağlı tabi ama sürekli diyebilebileceğim bir kullanımla yaklaşık 5 saat kullandım. akşamüstü 5te çektim şarjdan ve saat 10 a geldiğinde taktım. bu arada kızım 2saate yakın internette barbie tarzı oyunlar oynadı ben ve eşim internette dolaştık youtubedan klip açtım kızım istediği için. kalvye ışığı kapalı batery save modunda ve ekran ışığı tamın bir kademe altındaydı sanırım yada tam açıktı.
  • bilgisayrım ux31a i5 r4005 4gb 1600 mhz ekran süper.. ışık sızması bende de var filmlerde ve başlangıçta belirgin ısınma normal sınırlarda klavye kullanımı touch pad rahat touch pad fonksiyonlarına göz atmakta fayda var ..ekranı büyütme fonksiyonu harika ve bu çözünürlükte kullanışlı kılıyor.youtubdan full hd izledim harika. şarz süresi yoğun kullanımda 4 saati buldu 3g modem ve bloutoot mousla yüksek performasta.sessiz çalışıyor ve urfada 34 derece bu sıcaklarda devreye girmedi yada ben sesini duymadım....

asus update gerekli güncellemleri yaptı. bios güncellemesi yapmadı sanırım güncel geliyor yada daha sonradan ben yapmalıyım bilenler yardımcı olursa sevinirim....

ses kullanım amacına göre yeterli düzeyde.bu ürünlerde mobilite ve performans güzel bence ...

ışık sızdırmaları sorun olmayacaksa ki ileri derece bir sorun olmadığı sürece alınabilir...karşılaşacağım sorunları yazarım şimdilik harika bir alet

• Bilgisayarı kapatıp, daha sonra açtığınızda şarjı azalmış oluyormu? Normal kullanımda evet 5 saat civarı gidiyor. Akşam kapatıp sabah açtığınızda şarjı ne durumda dikkat edebilirmisiniz?
  • quote:

bilgisayrım ux31a i5 r4005 4gb 1600 mhz ekran süper.. ışık sızması bende de var filmlerde ve başlangıçta belirgin ısınma normal sınırlarda klavye kullanımı touch pad rahat touch pad fonksiyonlarına göz atmakta fayda var ..ekranı büyütme fonksiyonu harika ve bu çözünürlükte kullanışlı kılıyor.youtubdan full hd izledim harika. şarz süresi yoğun kullanımda 4 saati buldu 3g modem ve bloutoot mousla yüksek performasta.sessiz çalışıyor ve urfada 34 derece bu sıcaklarda devreye girmedi yada ben sesini duymadım....

asus update gerekli güncellemleri yaptı. bios güncellemesi yapmadı sanırım güncel geliyor yada daha sonradan ben yapmalıyım bilenler yardımcı olursa sevinirim....

ses kullanım amacına göre yeterli düzeyde.bu ürünlerde mobilite ve performans güzel bence ...

ışık sızdırmaları sorun olmayacaksa ki ileri derece bir sorun olmadığı sürece alınabilir...karşılaşacağım sorunları yazarım şimdilik harika bir alet

benim aldığımın bios güncel değildi ben güncellemiştim

http://support.asus.com/Download.aspx?SLanguage=tr-tr&m=UX31A&p=3&s=369

urdan 206 nolu biosu indireceksin ve rardan çıkaracaksın

sonra bios araçlarındaki utility programını indirip çalıştır

ordan dosyayı göster ve flash de

restart edince bios yüklenecek

• quote:

Bilgisayarı kapatıp, daha sonra açtığınızda şarjı azalmış oluyormu? Normal kullanımda evet 5 saat civarı gidiyor. Akşam kapatıp sabah açtığınızda şarjı ne durumda dikkat edebilirmisiniz?

şu ana kadar dikkat etmedim ama bundan sonra ederim.
  • Merhaba bende UX31A kullanıcısıyım, yaklaşık 3 ay oldu ve cihazdan gayet memnunum, SSD disk sayesinde çok hızlı ve yazılımla uğraştığım için dünyanın programını yükledim banamısın demedi :) performansı hemen hemen ilk günkü gibi. Film çok izlerim,Işık sızması beni çok rahatsız etmiyor. Neyse Size bir kaç sorum olacak.

*Cihazı şirkette kullandığım için domaine almam gerekti ve üzerindeki işletim sistemini silip win-7 pro kurmak zorunda kaldım (Lisanslı),win 7 home sürümünde domaine alınmıyor. o nedenle kullanmadan format attım. SSD diski küçük olduğu için üzerindeki herşeyi sildim yani eski işletim sistemi yok, yerine lisanslı win-7 pro var bunu kurduğum için garanti bozulur mu? Böyle bir cihazda win7 home olması çok saçma...

*Cihaz kapalı olsa bile USB den şarj modu gibi bişey var sanırım bunun nasıl kullanıldığını bilen var mı?

*Üzerindeki ram 2*2 mi yoksa tek slot 4 GB mı? 6 GB veya 8 GB'a yükseltme şansım var mı? Garanti bozulur mu?

*Format attım tüm driverları sorunsuz kurdum. Asus Live update de var, fonksiyon tuşları sorunsuz çalışıyor ama klavye ışığı çalışmıyor. FN+f3 ve FN+f4 e bastığımda ekrana gerekli bilgiler geriyor ama yinede klavyede ışık yanmıyor. Cihazı alır almaz formatladığım için alır almaz denemedim formattan öncede klavye ışığı çalışmıyor olabilir. Bu arada cihazı sıfır hepsiburada sitesinden aldım. Klavye ışığı nasıl yanar? Çokta önemli değil ama yansa iyi olurdu :) sorun biosla alakalı olabilir mi? Bunun içinde cihazı değiştirmeyi düşünmem.

*Kameranın yanındaki ufak noktalar nedir? Sensör olduğunu düşünüyorum . Mikrofon, Sensör, Kamera desek diğer delik nedir acaba? Kamera ışığı sanırım :) Sensör FN+A tuşu ile mi devreye giriyor pek faydasını göremedim. Nedir bu sensör :)?

*Windows üzerindeki pil durumu bazen yanlış gösteriyor. 20 dk kaldı yazıyor 1 saat kullanıyorum. Normal notebook sanıyor sanırım:) bu nasıl düzelir?

*Hoş sağlam,sade kılıf önerisini olan var mı? macbook air kılıfları ve çantaları bunlara tam uyar mı?

*Bataryanın hemen ölmemesi için nasıl kullanmak gerekir. Şarjı bitince şarja takmaya çalışıyorum. Günde bir deşarj ve şarj yapıyorum. Eski dell notebookumda dikkatsiz kullandım batarya 6 ay da öldü artık şarj tutmuyor :)

*Intel'in kablosuz görüntü aktarım teknolojisi varmış bu işlemcilerde tabi TVnin uyumlu olması gerekiyor yada TVye bir parça takmanız gerekiyor bununla ilgili bilgisi olan var mı? işlemcinin uyumlu olması yeterli mi yoksa bazı programlar indirmemiz mi gerekli?

*Ekran menteşesinde ki delikler ne ? ses çıkıyor mu oradan da yoksa sadece sağ ve soldan mı ses geliyor çözemedim :)

---- Genel olarak cihazdan çok memnunum gerçekten çok hızlı ve şık. Oyun oynamadığım için tüm işimi görüyor (program yazma+internet+iş+film+müzik) hepsinde başarılı. Sadece bazı filmlerden de kaynaklı olabilir ses yetersiz.Müzik dinlerken idare eder. İşim gereği günde minimum 10 saat kullanıyorum cihaz ısınıyor ama aşırı değil. Bence ısınma normal zaten yaz ayındayız :) Sağ taraftaki shift tuşunu pek beğenmedim uzun olması güzel ama tuşun en sol tarafına basınca işlemiyor ya ortasından yada tuşun sağından basmak gerekiyor ona da alıştım :) Keşke ekran çerçevesi bu kadar kalın olmasaymış ekran büyük yada cihaz küçük olabilirdi:) Cihaz gerçekten çok ince o kadar ince ki uzanıp çalışmak gerçekten zor uç kısmı karnımı kesiyor ve iz kalıyor :D (sıcak ya üstüm çıplak kullanıyorum:D).

Bence Asus bu cihazla 10 üzerinden 9u hak ediyor :) Gelecek cevaplar için şimdiden teşekkür ederim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan9x -- 5 Ağustos 2012; 13:09:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: volkan9x

Merhaba bende UX31A kullanıcısıyım, yaklaşık 3 ay oldu ve cihazdan gayet memnunum, SSD disk sayesinde çok hızlı ve yazılımla uğraştığım için dünyanın programını yükledim banamısın demedi :) performansı hemen hemen ilk günkü gibi. Film çok izlerim,Işık sızması beni çok rahatsız etmiyor. Neyse Size bir kaç sorum olacak.

*Cihazı şirkette kullandığım için domaine almam gerekti ve üzerindeki işletim sistemini silip win-7 pro kurmak zorunda kaldım (Lisanslı), home sürümünde domaine alınmıyor. SSD diski küçük olduğu için üzerindeki herşeyi sildim yani eski işletim sistemi yok, yerine lisanslı win-7 pro var bunu kurduğum için garanti de bozulma olur mu?

*Cihaz kapalı olsa bile USB den şarj modu gibi bişey var sanırım bunun nasıl kullanıldığını bilen var mı?

*Üzerindeki ram 2*2 mi yoksa tek slot 4 GB mı? 6 veya 8 GB'a yükseltme şansım var mı? Garanti bozulur mu?

*Format attım tüm driverları sorunsuz kurdum. Asus Live update de var, fonksiyon tuşları sorunsuz çalışıyor ama klavye ışığı çalışmıyor. FN+f3 ve FN+f4 e bastığımda ekrana gerekli bilgiler geriyor ama yinede klavyede ışık yanmıyor. Cihazı alır almaz formatladığım için alır almaz denemedim formattan öncede çalışmıyor olabilir. Bu arada cihazı sıfır hepsiburada sitesinden aldım. Klavye ışığı nasıl yanar? biosla alakalı olabilir mi?

*Kameranın yanındaki ufak noktalar nedir? Sensör olduğunu düşünüyorum . Mikrofon, Sensör, Kamera desek diğer delik nedir acaba? Sensör FN+A tuşu ile mi devreye giriyor pek faydasını göremedim.

*Son olarak windows üzerindeki pil durumu bazen yanlış gösteriyor. 20 dk kaldı yazıyor 1 saat kullanıyorum. Normal notebook sanıyor sanırım:) bu nasıl düzelir?

*Hoş sağlam,sade kılıf önerisini olan var mı? macbook air kılıfları ve çantaları bunlara tam uyar mı?

*Bataryanın hemen ölmemesi için nasıl kullanmak gerekir. Şarjı bitince şarja takmaya çalışıyorum. Günde bir deşarj ve şarj yapıyorum. Eski dell notebookumda dikkatsiz kullandım batarya 6 ay da öldü artık şarj tutmuyor :)

*Intel'in kablosuz görüntü aktarım teknolojisi varmış bu işlemcilerde tabi TVnin uyumlu olması gerekiyor yada TVye bir parça takmanız gerekiyor bununla ilgili bilgisi olan var mı? işlemcinin uyumlu olması yeterli mi yoksa bazı programlar indirmemiz mi gerekli?

*Ekran menteşesinde ki delikler ne ? ses çıkıyor mu oradan da yoksa sadece sağ ve soldan mı ses geliyor çözemedim :)

---- Genel olarak cihazdan çok memnunum gerçekten çok hızlı ve şık. Oyun oynamadığım için tüm işimi görüyor (program yazma+internet+iş+film+müzik) hepsinde başarılı. Sadece bazı filmlerden de kaynaklı olabilir ses yetersiz.Müzik dinlerken idare eder. İşim gereği günde minimum 10 saat kullanıyorum cihaz ısınıyor ama aşırı değil. Bence ısınma normal zaten yaz ayındayız :) Sağ taraftaki shift tuşunu pek beğenmedim uzun olması güzel ama tuşun en sol tarafına basınca işlemiyor ya ortasından yada tuşun sağından basmak gerekiyor ona da alıştım :) Keşke ekran çerçevesi bu kadar kalın olmasaymış ekran büyük yada cihaz küçük olabilirdi:) Cihaz gerçekten çok ince o kadar ince ki uzanıp çalışmak gerçekten zor uç kısmı karnımı kesiyor ve iz kalıyor :D (sıcak ya üstümüz çıplak kullanıyorum:D).

Bence Asus bu cihazla 10 üzerinden 9u hak ediyor :) Gelecek cevaplar için şimdiden teşekkür ederim :)

Domaine alma ile ilgili sorunu kb2709630 nolu Delay occurs when you log on to a domain from a computer that is running Windows 7 or Windows Server 2008 R2 update ile halledebilirdin belki.
    Asus usb charge plus programı ile subden şarj konusunu ayarlayabilirsin.
    Onnard ram, ekstra ram takamiyorsun.
    Fn+a tuşu ile sensörü açıp kapıyorsun. Eğer ışık yanmıyorsa birşeyler kurulmamıştır.
    Pil durumu anlık kullanım durumuna göre deiğişiyor gibi ,
    bende tam ölçemedim.
    85 lerde iken test programı ile cpular yüksüz durumda iken 4:30 saat gösterdi.
    Ses hemen ekranın altındaki delikli kısımdan geliyor.
    Şarj durumunu bende tam bilmiyorum, tam şarj ettikten sonra adaptörü çıkardığınızda 95 in altına düşmedenyeniden takarsanız şarj etmiyor, direkt adaptörden besliyor sanırım.
    Umarım en az iki 3 sene götürür pili

Onun dışında bende memnunum kullanımdan, daha 20 gün oldu alalı ama :)

• Merhabalar,

Öncelikle alan arkadaşlara hayırlı olsun.

Benim aklım vga ve hdmi çıkışlarına takıldı. Bunlar için dönüştürücü kablo geliyor mu yanında? Ya da satın alabiliyor muyuz?

Ayrıca ssd markası kutunun dışındaki sticker'da yazıyor mu? Yani cihazı açmadan kutudan Adata SSD'yi anlayabilir miyiz?

Teşekkürler,
  • quote:

Orijinalden alıntı: KalinDona

Merhabalar,

Öncelikle alan arkadaşlara hayırlı olsun.

Benim aklım vga ve hdmi çıkışlarına takıldı. Bunlar için dönüştürücü kablo geliyor mu yanında? Ya da satın alabiliyor muyuz?

Ayrıca ssd markası kutunun dışındaki sticker'da yazıyor mu? Yani cihazı açmadan kutudan Adata SSD'yi anlayabilir miyiz?

Teşekkürler,

Evet geliyor.
    ux31a prime modellerinin hepsinde sanırım adata var, kutudan anlaşılmıyor.
    prime derken fullhd ips ekran ve ssd olanlar
  • bu cihazın ekran çerçevesini neden bu kadar geniş tutmuşlar anlamak mümkün değil halbuki rahatlıkla 14 inç olabilirmiş bu cihaz.
    bu arada aklıma birşey takıldı ekranın sağ üst tarafında iki tane masaüstü aracı var bunlardan biri instant on. burada iki özellik var biri sarı renkli şimşek logolu diyeyim. ona basınca stand by süresi azalıyor. kum saati logosuna basınca süre uzuyor. sanırım bir performans modu diğeri tasarruf modu gibi birşey. bir de altında bir araç daha var bu da iki özellik sunuyor biri batery save modu diğeri high performance. bu iki araç arasındaki fark nedir? aynı şey değilmi bunlar?
  • Cihazı dün Vatandan satın aldım.
    İlk açılışta cihazda ışık sızması çok fazla şekilde belli oluyor ama kullanırken ne kadar dikkatle baksamda ışık sızmasını göremedim.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.