Şimdi Ara

Asus Zenfone 2 Laser 5.5' ZE550KL Yardım Masası ve Kullanıcı Kulübü [ANA KONU] (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
658
Cevap
13
Favori
26.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Leodex

Arkadaşlar bu telefonu almayı kafaya koydum ne dersiniz memnunmusunuz beni 2-3 sene idare edermi ?

Ne olarak kullanacağınıza bağlı olarak değişir. Sosyal medyaya gireyim whatsapp facebook instagram vs. sarjı iyi gitsin kameraları güzel olsun online clash of clans tarzı orta yarda oyunlar oynuyayım. Tabiki asphalt 8 real racing 3 modern combat 4 5 i de oynatır ama mükemmel performans vermez yani. Ben çift sim çıkarılabilir batarya uzun pil ömrü ve clahs of clans oynama kiçin aldım her işimi görüyor kaç kişiyede alırdırdım bu modeli tavsiye ederim yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: dndd

Bunu bend denedim aynı hatayı aldım bir arkadaş recovery den yüklemeyi denemeden önce zip dosyasnın adını değiştirmemi önerdi şimdiki sürümden daha yüksek sayılar yazıp öyle yükemeyi henüz denemedim siz denerseniz snuçlarını yazın

Neyseki artık lolipopa dönebildim :) anlatımı güzelce düzenleyip yeni konu açacağım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bandit43

quote:

Orijinalden alıntı: dndd

Bunu bend denedim aynı hatayı aldım bir arkadaş recovery den yüklemeyi denemeden önce zip dosyasnın adını değiştirmemi önerdi şimdiki sürümden daha yüksek sayılar yazıp öyle yükemeyi henüz denemedim siz denerseniz snuçlarını yazın

Neyseki artık lolipopa dönebildim :) anlatımı güzelce düzenleyip yeni konu açacağım :)

Peki geri dönüşte garanti dışı kalabiliyor mu? Herhangi bir uyumsuzluk çıkarmıyor değil mi hocam?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bandit43

Recoveryden yuklemeye calistim su hatayi verdi
    Can't install this package tarihler filan var over newer build
    E: Error in/sideload/package.zip
    E: fota_return_code 409
    Installation aborted

Bu hatada yazan o tarihler ve recovery numarasını bilmeden birşey diyemiyorum. Lollipop recovery.img ini yükledikten sonra sideload ile yollandığında kabul edebiliyor bazı cihazlarda. Muhtemelen garanti olması için boot.img de flashlamak gerekebilir hata alındığında.
  • quote:

Arkadaşlar bu telefonu almayı kafaya koydum ne dersiniz memnunmusunuz beni 2-3 sene idare edermi ?

bandit43 arkadaşımızın da söylediği gibi hafif kullanımda uzun şarj süreleri almak için gayet makul bir cihaz. Şuan Vatan, Teknosa gibi marketlerde 799TL, internette daha da uygun bulunabiliyor.

Yine Zenfone Max da 899TL fiyatla bir alternatif olabilir ancak ben 2-3 senelik periyotta 3000mah çıkarılabilir bataryayı 5000mah çıkmayan batarya yerine tercih ederdim. 5,5" Laser alıp yanına 1 adet yedek batarya almak daha mantıklı.

Max ın tanıtımlarında bahsedilen ekstra özellikleri 5000mah pil ve diğer cihazları usb otg den şarj edebilmesi. Laser 5,5" de usb otg ile diğer cihazları şarj edebiliyor. Bizzat denediğim için biliyorum. S3 ve Iphone 5 şarj etmişliğim var yani :)
    Bir de örnek olarak akıllı saat kullanıyorsanız kablonuz ve usb otg aparatınız yanınızdaysa her iki cihazdan da şarj edebiliyor olmanız rakip cihazlara göre güzel bir özellik bence.

• Hiç oyun oynamıyorum internet,sosyal medya birde bol bol fotoğraf çekiyorum,led bildirim varmı birde hangi rengini önerirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 5.5 olan modelde android 5.0 da yoğun kullanımda ekran süreleriniz ne kadar oluyor?
    Dediğim gibi yoğun kullanım senaryosu soruyorum mobil veri 4G de hep açık,ekran parlaklığı %80 ve üzeri ve sosyal medyayı aktif olarak kullandığınız durumu merak ediyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: CanKartaL84

quote:

Orijinalden alıntı: Goodex

quote:

quote:

Orijinalden alinti: Goodex

Merhaba. Zenfone 2 laser ze550kl modelini aldim içinde android m yüklü geldi ve ayarlar menüsünde kisiler menüsü yok. Ikinci kullanici benim için önem arz ediyor. Root yapmadim gerek görmüyorum root olmadan kisiler menüsünü nasil olustururum. Kesin olmazsa android l sürümüne nasil dönebilirim?

Rootsuz olarak kullanıcılar menüsünü getirme imkanıyla ilgili birkaç sayfa önce link paylaşmıştım diye hatırlıyorum ancak yöntem biraz karışık.

Lollipop a dönmek için Lollipop romunu sd karta atıp recovery menüsünden "apply from sd card" ile yüklemeniz yeterli olabilir.
    Hata verirse lollipop romunun recovery.img ini yükleyip daha sonra adb sideload ile yüklemeyi deneyebilirsiniz.

Hocam tüm forumu taradım ama bulamadım. Google aramasında İngilizce bir kaynak buldum ama yeterli ingilizcem yok. Android l sürümüne sd karta rom atarak dönmüyor eski sürüm diyor. Android m güzel ama tek kullanıcı yetmiyor. Forumda root atmadan bunu yapanlar varmış fakat kimse yardımcı olmuyor. Benim telefon nisan 2016 üretimli acaba bundan mı dönmüyor. İkinci kullanıcı olsa bana yeter yardımcı olursanız çok minnettar kalıcam.

Ben de İngilizce bir kaynak paylaşmıştım zaten.

Şahsen versiyon düşürme işlemini uygulamadığım için birşey diyemiyorum. Birkaç kaynaktan okuduğum kadarıyla dönüş yapanlar direk romu recovery den yüklediğini söylüyordu. Olmayanlar da Lollipop recovery.img ini fastboottan flashladıktan sonra yine recovery den sd karttan yüklemişler. Bu yöntemi deneyin hocam, çalışması lazım.

Hocam ben ingilizce kaynaklardan anlamadım ve ingilizce hazırlıkta öğrenilen kadar yetersiz. Sizin ingilizce kaynak belki farklıdır tekrar paylaşırmısınız.

Benim telefon 2016 model ve android m ile geldi. Recovery den olmuyor. Çok denedim. Bu fastboot isi nasıl bilmiyorum onu anlatırsanız deneyebilirim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Hiç oyun oynamıyorum internet,sosyal medya birde bol bol fotoğraf çekiyorum,led bildirim varmı birde hangi rengini önerirsiniz.

Fotoğraf olarak sizi orta derecede memnun edeceğini düşünüyorum. Güzel özellikleri olan bir kamerası var, parasına göre tatmin eder.
    Led bildirim var. Şarj olurken veya pil zayıfken kırmızı yanıyor, mesaj/çağrı bildiriminde yeşil. Renk değişimini desteklemiyor led ama işinizi görüyor.
    Beyaz kullanıyorum. Geçen gün siyahına baktım, üzeri kadifemsi biraz hassas diyebileceğim bir boyayla kaplı ve bu boya ufak tefek çizikleri belli ediyor malesef. Kılıfla kullandığınızda da böyle bir sorun oluşur mu bilemiyor ama kılıfsız kullanacaksanız siyahı tavsiye edemiyorum malesef. Zaten kılıfsız ve temperli camsız kullanmanızı da tavsiye etmiyorum.

• bandit43 B kullanıcısına yanıt
    sizede teşekkür ederim yardımınız için

• CanKartaL84 kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: Yalnız Yolcu

Arkadaşlar 5.5 olan modelde android 5.0 da yoğun kullanımda ekran süreleriniz ne kadar oluyor?
    Dediğim gibi yoğun kullanım senaryosu soruyorum mobil veri 4G de hep açık,ekran parlaklığı %80 ve üzeri ve sosyal medyayı aktif olarak kullandığınız durumu merak ediyorum

Ekran parlaklığını sürekli güneşin altında durmuyorsanız %80 veya üzerinde tutmanın anlamı yok aslında.
    Benim kullanım şeklimi söyleyeyim size;
    sabah 8 gece 1-2 arasında ekran parlaklığı otomatik en kısıkta, sürekli wifi, gps ve 4g açık, çoğunlukla wifi bağlı 2 saat civarı oyun 4 saat civarı sosyal medya 1-2 saat dizi izleyerek 9-9,5 saat ekran süreleri alıyordum Lollipop ile.
    Sizin beklentiniz nedir?
    Eğer bu süreler yetmezse Zenfone Max'ı değerlendirmenizi tavsiye ederim.

• Arkadaşlar merhaba.

Telefonu 2-3 gün önce aldım.Tabii ki ilk olarak 6.0 a güncelledim tüm güncellemelerini yaptırdım kırılmaz cam ve kılıf aldım bir de.Fakat telefonumda dokunmatik arada bir sapıtıyor.Kendi kendine üstten panel açıyor.Rastgele bir yerlere basıyor ve ben ekranı açıp kapatıncaya kadar da düzelmiyor.Açıkçası acayip sinirimi bozdu bu olay.Sizce yazılımsal mı donanımsal mı yoksa taktırdığım kırılmaz camla alakası varmı?Ve sizce garantiye göndermeli miyim?Yardımcı olursanız sevinirim.

• Merhabalar. Sorununuz kılıftan(eğer manyetik ise) da ekran koruyucudan da kaynaklanabilir. Tüm güncellemeleri yaptiktan sonra fabrika ayarlarına sıfırlamayı deneyin ama elinizi çabuk tutun eğer yeni aldıysanız değişim hakkınız var diye biliyorum. Saygılarımla.

• quote:

quote:

Arkadaşlar 5.5 olan modelde android 5.0 da yoğun kullanımda ekran süreleriniz ne kadar oluyor?

Ekran parlaklığını sürekli güneşin altında durmuyorsanız %80 veya üzerinde tutmanın anlamı yok aslında.
    sabah 8 gece 1-2 arasında ekran parlaklığı otomatik en kısıkta, sürekli wifi, gps ve 4g açık, çoğunlukla wifi bağlı 2 saat civarı oyun 4 saat civarı sosyal medya 1-2 saat dizi izleyerek 9-9,5 saat ekran süreleri alıyordum Lollipop ile.
    Sizin beklentiniz nedir?

Hocam bende Laser 5" var dediğim senaryoda 5 saat ekran süresi alıyorum canımı sıkıyor bazen acaba satıp 5.5" mi alsam diyorum

• quote:

quote:

quote:

Sizin beklentiniz nedir?

Hocam bende Laser 5" var dediğim senaryoda 5 saat ekran süresi alıyorum canımı sıkıyor bazen acaba satıp 5.5" mi alsam diyorum

Ekran parlaklığını otomatikte kullanmayı denediniz mi?
    Operatörden operatöre şarj durumları da değişir, 4.5G yi kapatıp 2g-3g olarak kullanmayı deneyebilirsiniz.

5" ile 5,5" arasında şarj olarak %15-20 civarı fark olacaktır ancak bu da size yetmez ise Zenfone Max alabilirsiniz.

Hali hazırda cihazınıza alacağınız yedek pil ile de bahsettiğiniz senaryoda 10 saat civarına çıkartabilirsiniz kullanımınızı.

5 saat ekran süresi yeterli gelmediğinden pek başka cihaz imkanınız da olmuyor.

• Yeni bir güncelleme geldi
    Ww 21.40.1220.1794

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cem al -- 5 Ağustos 2016; 11:27:46 >
  • Yeni güncelleme gelmiş fakat benim cihaz rootlu olduğundan sanırım gelmiyor :( 1.6gb dosya indirip yüklücez herhalde.

21.40.1220.1794 güncellemesiyle;
    Mobil data açınca reset atma sorununu(bende sürekli mobil açık ama reset yok)
    Menüdeki led notification sorununu(böyle bir sorun mu varmış ki?) düzeltmişler.
    Güç tüketimi ile optimizasyon ve performans güncellemesi yapmışlar.

Deneyen arkadaşlar fikirlerini yazarsa iyi olur.

Bir de güncellemeyi ota dan indiren bir arkadaş dosya yöneticisinden dosyayı bulabilirse sd kartına falan kopyalayıp sonra da upload edebilse süper olur
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Sizin beklentiniz nedir?

Ekran parlaklığını otomatikte kullanmayı denediniz mi?
    Operatörden operatöre şarj durumları da değişir, 4.5G yi kapatıp 2g-3g olarak kullanmayı deneyebilirsiniz.

5" ile 5,5" arasında şarj olarak %15-20 civarı fark olacaktır ancak bu da size yetmez ise Zenfone Max alabilirsiniz.

Hali hazırda cihazınıza alacağınız yedek pil ile de bahsettiğiniz senaryoda 10 saat civarına çıkartabilirsiniz kullanımınızı.

5 saat ekran süresi yeterli gelmediğinden pek başka cihaz imkanınız da olmuyor.

Hocam kusura bakmayın işten güçten anca girebildim hesabıma.
    5.5" olan model 7-8 saat ekran süresi alıyor diyorlar eğer böyleyse elimdekini satıp 5.5" almaya değer ama dediğim senaryoda 5.5" 6 saat ekran süresi alacaksa gerekte yok çünkü ben zaten 5 saat alıyorum.
    Dün 4G yerine 2G de kullandım telefonu bir değişiklik olacak mı diye ama ilginçtir ekran süresinde değişiklik olmadı halbuki eski telefonumda 3G den 2G ye geçiş çok farkettirirdi.Laser 5" de neden bilmem ama değişen bir şey olmuyor hocam

• Hocam son güncellemeyi yaptım ama kullanıcılar menüsü gelmemiş. İngilizcesi çok iyi olan arkadaşla denedik ama bu ikinci kullanıcı isini çözemedik. Uygulamalar da sd karta hala taşınamıyor. Guncelleme ile bu gelecek mi bilginiz var mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.