Şimdi Ara

Asus Zenfone 2 Laser 5.5' ZE550KL Yardım Masası ve Kullanıcı Kulübü [ANA KONU] (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
658
Cevap
13
Favori
26.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hgurbuz50

daha öncede sormuş olabilirim ama.
    cihazı yeni aldıktan sonra 5.0.2 de kalmakmı lazım
    yoksa 6 ya yükseltmek mi lazım.
    bu arada sitede yeni bir 6.0 güncelleme dosyası var.
    bazı hataları gidermişler miş.

Son versiyon 1794 ile biten. Geçen haftadan beri onu kullanıyorum. Hafta sonu arkadaşlarla geziye gittik ve sabah 9 dan gece 1 e kadar sürekli mobil veri açık, instagram, facebook falan kullandım arada. Gün içinde güneş altında 150-200 civarında fotoğraf çektim. Hatta yurtdışından aldığım mobil zoom lensi takıp fotoğraf çekmeden yaptığım denemeler de cabası. Arada az da MKX oynadım. 5,5 saat ekran süresi aldım gece baktığımda ve %3 şarjım kalmıştı. Ne kadar daha giderdi bilmiyorum ama sürekli mobil internetle bu kadar fotoğraf çektiğim halde(fotoğraflarda ekran ışığı otomatik full ışığa geçiyor) bu kullanım bana gayet yeterli geldi.
    Önceki yazılımla 5 saati anca görürdü muhtemelen bu tempoda. Bakalım normal kullanımlarda pek test etmedim ama şimdilik iyi gibi. Tabi 5.0.2 ile 1 tık daha başarılı gibiydi ama bu düşüşün sebebi Lollipop-Marshmellow farkı değil de Google Hizmetleri de olabilir. O geçiş döneminde pili en çok tüketen servislerden birisi Google Hizmetleri olmuştu çünkü.

• Lenovo k5 ile bu cihaz arasında kaldım.Kronik bir sıkıntısı var mıdır ? 6.0 ile şarjı ne kadar dayanıyor ? 6.0 için root ve orjinal firmware var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CanKartaL84

quote:

Son versiyon 1794 ile biten. Geçen haftadan beri onu kullanıyorum. Hafta sonu arkadaşlarla geziye gittik ve sabah 9 dan gece 1 e kadar sürekli mobil veri açık, instagram, facebook falan kullandım arada. Gün içinde güneş altında 150-200 civarında fotoğraf çektim. Hatta yurtdışından aldığım mobil zoom lensi takıp fotoğraf çekmeden yaptığım denemeler de cabası. Arada az da MKX oynadım. 5,5 saat ekran süresi aldım gece baktığımda ve %3 şarjım kalmıştı. Ne kadar daha giderdi bilmiyorum ama sürekli mobil internetle bu kadar fotoğraf çektiğim halde(fotoğraflarda ekran ışığı otomatik full ışığa geçiyor) bu kullanım bana gayet yeterli geldi.
    Önceki yazılımla 5 saati anca görürdü muhtemelen bu tempoda. Bakalım normal kullanımlarda pek test etmedim ama şimdilik iyi gibi. Tabi 5.0.2 ile 1 tık daha başarılı gibiydi ama bu düşüşün sebebi Lollipop-Marshmellow farkı değil de Google Hizmetleri de olabilir. O geçiş döneminde pili en çok tüketen servislerden birisi Google Hizmetleri olmuştu çünkü.

anladığım kadarı ile
    Sürüm WW-21.40.1220.1794(andriod M)
    olan versiyonda ozaman daha stabil hale getirdiler 6.0 marsmallow u
    doğrumu?
    yinede 5.0.2 yeterli bi sürüm heralde.

• quote:

Orijinalden alıntı: mangdasire

Lenovo k5 ile bu cihaz arasında kaldım.Kronik bir sıkıntısı var mıdır ? 6.0 ile şarjı ne kadar dayanıyor ? 6.0 için root ve orjinal firmware var mıdır?

k5 i teknomarkette uzun uzun denedim
    samimiyetle söylüyorum kamera performansı çok vasat.

şu cihaz gelirse bi bakmak lazım

www.gsmarena.com
    Honor 5A - Full phone specifications
    http://www.gsmarena.com/huawei_honor_5a-8149.php

• quote:

Lenovo k5 ile bu cihaz arasında kaldım.Kronik bir sıkıntısı var mıdır ? 6.0 ile şarjı ne kadar dayanıyor ? 6.0 için root ve orjinal firmware var mıdır?

Sizin mesajınızın üstündeki mesajı okursanız şarj konusunda yardımcı olacaktır.
    Kronik sıkıntı göremedim ben 6-7 aydır.
    Root var. Konu içerisinden yardımcı da olabilirim. Orjinal fw ler zaten Asus un sitesinden sürekli paylaşılmakta.
  • quote:

quote:

quote:

anladığım kadarı ile
    Sürüm WW-21.40.1220.1794(andriod M)
    olan versiyonda ozaman daha stabil hale getirdiler 6.0 marsmallow u
    doğrumu?
    yinede 5.0.2 yeterli bi sürüm heralde.

Evet hocam, 6.0.1 şuan daha stabil oldu gibi.
    Hatta bu kadar stabil olmasın diye xposed ile n-ify falan yükledim cihaza o derece. Bozulmazsa neyini kurcalıcam yoksa :D:D

5.0.2 ile alırsanız birkaç gün deneyin. Sonra 6.0.1 e geçip beğenmezseniz 5.0.2 ye dönersiniz tekrar.

• quote:

quote:

k5 i teknomarkette uzun uzun denedim
    samimiyetle söylüyorum kamera performansı çok vasat.

şu cihaz gelirse bi bakmak lazım

http://www.gsmarena.com/huawei_honor_5a-8149.php

quote:

Sizin mesajınızın üstündeki mesajı okursanız şarj konusunda yardımcı olacaktır.
    Kronik sıkıntı göremedim ben 6-7 aydır.
    Root var. Konu içerisinden yardımcı da olabilirim. Orjinal fw ler zaten Asus un sitesinden sürekli paylaşılmakta.

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mangdasire -- 16 Ağustos 2016; 19:20:27 >

• abd kullanarak update için asus_z00ld driverini nerden bulabilirim
  • ne yaptiysam olmadi telefon maalesef servise gidecek :( :( :(
  • Arkadaşlar merhaba Telefonu alalı 1 hafta kadar oldu. 5.02 den 6.01 en son sürüme kadar yükledim. batarya hızlı boşalıyor.
    lolipop da marshmallow da aynı 5 saati geçemedim. sizce hangi güncellemde bırakmalıyım.
    downgrade işleminde sorun yok. Sadece asus sitesinden indirmek istediğiniz romu sd karta atıp wipe cache ve data yapın arkasından sd karttan yükle deyip istediğiniz yazılımı seçin . ben en son 5.02 1531 sürümündeyim. Telefon yeni olunca batarya daha açılırmı 6.01 güncelleyip bırakmalımıyım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: palanagar

abd kullanarak update için asus_z00ld driverini nerden bulabilirim

Asus un sitesinde telefon modelinizin destek sayfasında adb driverı mevcut.
    http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/ZenFone/ZE500KL/ASUS_Android_USB_drivers_for_Windows_20150316.zip
  • quote:

Orijinalden alıntı: hunter1

Arkadaşlar merhaba Telefonu alalı 1 hafta kadar oldu. 5.02 den 6.01 en son sürüme kadar yükledim. batarya hızlı boşalıyor.
    lolipop da marshmallow da aynı 5 saati geçemedim. sizce hangi güncellemde bırakmalıyım.
    downgrade işleminde sorun yok. Sadece asus sitesinden indirmek istediğiniz romu sd karta atıp wipe cache ve data yapın arkasından sd karttan yükle deyip istediğiniz yazılımı seçin . ben en son 5.02 1531 sürümündeyim. Telefon yeni olunca batarya daha açılırmı 6.01 güncelleyip bırakmalımıyım.

Laser 5" mi yoksa 5,5" mi kullanıyorsunuz?
    5" için 5 saat güzel bir süre. 5,5" için ise sürekli mobil veri ile tüm gün kullandıysanız normal sayılabilecek bir süre. Ben yoğun tempoda günlük 5-5,5 saat ekran süresi alıyorum. Genelde ise çoğunlukla wifi bağlı olduğunda 6-7 saat civarı ekran süresi alıyorum.
    Zaman zaman olmuyor değil günlük 3-4 saat ekran süresiyle şarjın %20 lere düştüğü ama arasıra denk gelen ve twrp den yüklemeler, flash bellek ile dosya aktarımları, arkadaşlarımın telefonlarını şarj etme gibi işlemler yaptığım günlerde oluyor bu durum. Onun dışında 5-7 saat civarı normal ekran süresi diyebilirim. Bazen bu süreyi 8-9 saat hatta 9,5 saate kadar görmek mümkün.
    Birkaç gün daha deneyin isterseniz. Duruma göre karar verirsiniz. Genelde bataryaların oturması 15 günü falan bulur.

• 5,5 kullanıyorum. Dikkat ettiğim bir konuda play store fazla pil harcıyor. Sanki bu 6.01 de yok gibiydi. Olmzsa 6,01 yükleyip 1-2 hafta daha bakmak lazım.
    Daha önce kullandığım telefonlarımdan root rom olaylarına yabancı değilim. Bu cihaza yükleyeceğimiz tavsiye custom rom varmı. xda daki 6.01 ler nasıldır.
  • 5.5 için orjinal şarj aletini nerden bulabilirim internetden? n11.com da var ama orjinaliğinde şüpheliyim. Asus eshopdada kalmamış
  • quote:

Orijinalden alıntı: hunter1

5,5 kullanıyorum. Dikkat ettiğim bir konuda play store fazla pil harcıyor. Sanki bu 6.01 de yok gibiydi. Olmzsa 6,01 yükleyip 1-2 hafta daha bakmak lazım.
    Daha önce kullandığım telefonlarımdan root rom olaylarına yabancı değilim. Bu cihaza yükleyeceğimiz tavsiye custom rom varmı. xda daki 6.01 ler nasıldır.

Büyük sürüm değişikliklerinden sonra play store un aşırı şarj tüketmesi google hizmetleri ve google play güncellemesinden kaynaklı. Bence 1 hafta daha kullanın bu şekilde bakalım süre nasıl olacak.

Bu arada Asus romlarından genel olarak memnunum. Costum rom ihtiyacı pek duymadım şuana kadar. Sadece stock rom üzerinden düzenlenmiş rootlu bir rom olursa tavsiye edebilirim.
    Eğer görünüm değişikliği olsun derseniz Themer isimli bir launcher vardı xda da. Onu tavsiye edebilirim. Veya Xposed ile N-ify gibi görüntü yamaları uygulayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanKartaL84 -- 17 Ağustos 2016; 17:32:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SiYaH

5.5 için orjinal şarj aletini nerden bulabilirim internetden? n11.com da var ama orjinaliğinde şüpheliyim. Asus eshopdada kalmamış

5v 1,35A lık şarj aletleriyle kullanabilirsiniz cihazınızı. N11 ve benzer sitelerdekilerin orjinalliğinden şüphelenmeniz normal, çoğu "orjinalle %100 aynı" anlamında orjinal yazıyor.
  • CanKartaL84 kullanıcısına yanıt
    dün denedim ama ilginç şekilde kabul etmedi :( teşekkürler yine de
  • buralar çok sessiz :)

zenfone 5 forumundan sonra hayalet kasaba gibi :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

buralar çok sessiz :)

quote:

Orijinalden alinti: hgurbuz50

buralar çok sessiz :)

Sadece ZE550KL ye it olduğundan sanırım.

Aslında bazı yazılım ve notları paylaşabilmek için bir konu mu açsam diyorum. Rom, Root, Geliştirme şeklinde 2smoke hocamın konusu gibi.

Dün dahili hafızanın yetmemesi ve uygulama taşıyamama sorunundan dolayı bıktım ve telefonun hafızasını sd kartla birleştirdim, hem de pc kullanmadan :)
    Normalde adb den adb shell komutu gerekiyor, ben rootlu telefonda direk terminal komutuyla hallettim mesela pc falan olmadan 30 saniyede kod işini.

Bunları falan paylaşmak için bir konu açayım diyorum.

• Zahmet olmazsa, zamanınız varsa iyi olur. Mediatek ile çok uğraştım ama snapdragon biraz farklı ben isterim böyle bir paylaşımı
    Bu arada cihaza 6,01 kurdum wipe cache ile yeniden başlattım. Sorun yok gibi şimdilik % 65 2,5 saat ekran süresi var. Play store sorunu hallolmuş gibi. Cihaz boşta iken battery drain gibi bir sorun yok.
    Yalnız cpu-z den gördüğüm cihaz boşta iken bile 4 çekirdek te en düşük 800 mhz de çalışıyor. cihaz 200-1200 arası görünüyor. Bu da şarjı çok etkiler diye biliyorum. Mtk da boşta tek çekirdek çalışır mesela
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.