Şimdi Ara

Asus Zenfone 2 Laser 5.5' ZE550KL Yardım Masası ve Kullanıcı Kulübü [ANA KONU] (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
658
Cevap
13
Favori
26.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: CanKartaL84

quote:

Orijinalden alinti: hgurbuz50

buralar çok sessiz :)

zenfone 5 forumundan sonra hayalet kasaba gibi :)

Sadece ZE550KL ye it olduğundan sanırım.

Aslında bazı yazılım ve notları paylaşabilmek için bir konu mu açsam diyorum. Rom, Root, Geliştirme şeklinde 2smoke hocamın konusu gibi.

Dün dahili hafızanın yetmemesi ve uygulama taşıyamama sorunundan dolayı bıktım ve telefonun hafızasını sd kartla birleştirdim, hem de pc kullanmadan :)
    Normalde adb den adb shell komutu gerekiyor, ben rootlu telefonda direk terminal komutuyla hallettim mesela pc falan olmadan 30 saniyede kod işini.

Bunları falan paylaşmak için bir konu açayım diyorum.

bence güzel olur yeni konu.
    senin gibi bilgili bir yöneticininde başında olması gayet iyi olur.
    asında bu konuyuda onla birleştirip coşturabilirsinde.
    android 6 da uygulamaları taşımama olayı bazı kimselerin canını sıkabilir ama
    bence hafıza kartı ile birleştirip kullanmak çok daha mantıklı.
    kocaman bir dahili hafızaya sahip oluyorsunuz.
    zaten artık 32GB dahili hafıza yavaş yavaş standart olmaya doğru gidiyor.
    bazı cihazlarda 64 ve 128GB gibi dahili hafızalar görünmeye başladı.
    dahili nand hafızalar erişim hızı açısından daha hızlı ve stabil olduğundan kullanma açısından daha mantıklı.
    aynı şekilde 16dahiliye eklenecek hızlı bir 16GB sd kart ile iyi bir performans alınabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: hunter1

Zahmet olmazsa, zamanınız varsa iyi olur. Mediatek ile çok uğraştım ama snapdragon biraz farklı ben isterim böyle bir paylaşımı
    Bu arada cihaza 6,01 kurdum wipe cache ile yeniden başlattım. Sorun yok gibi şimdilik % 65 2,5 saat ekran süresi var. Play store sorunu hallolmuş gibi. Cihaz boşta iken battery drain gibi bir sorun yok.
    Yalnız cpu-z den gördüğüm cihaz boşta iken bile 4 çekirdek te en düşük 800 mhz de çalışıyor. cihaz 200-1200 arası görünüyor. Bu da şarjı çok etkiler diye biliyorum. Mtk da boşta tek çekirdek çalışır mesela

Fırsat bulursam düzenleyeceğim bir konu. Aslında işlemciden çok genel Android deneyimlerimle karıştırdığım, bir çok cihazda uygulanması mümkün şekilde anlatmayı düşünüyorum paylaşımları. Sadece Laser 5,5" e özel değil yani ama test cihazı olarak bu cihazın kullanıldığı bir konu şeklinde olacak muhtemelen.

6.0 ile gelen doze nin agrasif çalışmasından ve varsayılan olarak kullanılan hotplugging desteksiz interactive governer dan kaynaklı olarak telefon ekranı açıkken sürekli 4 çekirdek 800-1200 mhz olarak çalışıyor dediğiniz gibi. Ekran kapandıktan kısa süre sonra ise çekirdekleri uyutuyor. Lollipop ta iken tek tek çalışıyordu o çekirdekler.
    Aynı sıkıntı Sd410 kullanan GM 4G nin de başında.
    Doze olayı günde yarım saat veya 1 saat ekran süresiyle 3-4 gün idare edenler için avantajlı olan bir durum olsa da bu çekirdek kapatamama sorunundan dolayı günlük 4-5 saat telefonunu kullanan kullanıcılar için şarj tüketiminde artışa sebep oluyor. Ben bir kernel güncellemesi bekliyorum bakalım. Hot plugging eklenirse kernele ve governera 2-3 günlük kullanımlarda 7-8 saat gibi ekran süreleri alma imkanımız olabilir.

• Evet özellikle çok fazla oyun oynamayan günlük 2 3 saat sıradan kullanım facebook WhatsApp konuşma mesaj gibi fazla işlemciye yüklenmeyen kullanıcılar için. En azından 2 gün ve 7 8 saat ekran telefon için iyi olur. Kamera ok. Batarya güzel. Fiyatta güzel. Kullanıcısı artar gibime geliyor. Bana göre yukarıda bahsettiğim kullanıcı grubu çoğunlukla. 4k video gibi parmak izi gibi eklense zaten fiyat artırdı. Telefon güzel.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WhatsApp'tan birini aradığımda ekran kapanıyor.

Bir daha da açılmıyor.

Ta ki karşımdaki kişi kapatana değin ekran açılmıyor. Çok sinir bozucu bir durum.

Benzeri sorunu yaşayan var mı

• quote:

Orijinalden alıntı: Civitas Terrana

WhatsApp'tan birini aradığımda ekran kapanıyor.

Bir daha da açılmıyor.

Ta ki karşımdaki kişi kapatana değin ekran açılmıyor. Çok sinir bozucu bir durum.

Normal aramalarınızda sorun oluyor mu peki?
    Acaba sorun sensörünüzle mi ilgili, yoksa whatsapp ile mi ilgili.
    Sensörle ilgiliyse ekran koruyucu camdan veya sensörün üzerinde kalmış olabilecek ufacık bir lekeden kaynaklanıyor olabilir.
    Whatsapp ile ilgili ise recovery menüsüne girip wipe cache işlemi yapmanız sorununuzu çözebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Civitas Terrana

WhatsApp'tan birini aradığımda ekran kapanıyor.

Bir daha da açılmıyor.

aynı durum işyerinde galaxy s4 kullanan arkadaşımda vardı.
    telefonla arama yapınca (whatsapp yada normal) ekran kapanıyor ve bidaha sizdeki gibi karşı taraf kapatana kadar yada güç tuşuna basana kadar açılmıyordu.
    telefonu bi güzel açıp sensörün olduğu yeri açtım ve hem sensörün önündeki camı hemde sensörü temizledim düzeldi
    bunu tespit için test menüsünden yakınlık sensörü kısmını açıp ordaki değere bakabilirsiniz.
    elinizi sensöre yaklaştırıp uzaklaştırdıkça ordaki değerler değişir.
    değişmiyorsa %80 pislik vardır temizlenince geçer.
    wipe cache işlemide denenebilir.
    test menüsüne hesap makinesini açıp orda .12345+= basın çıkan menüde proximty test olan yer var ordan bakın.

• 6.0 dan 5.02 ye dönerken status 7 hatası aldım.
    1531 romu yerine 349 romunu yükleyim 1531 e yükseltdim. 6,01 de bootloader kilidi açılmıyor.

bootloader kilidini açtım
    root yapmak için
    adb dosyalarını indirdim
    adb fastboot ile boot.img ve twrp dosyalarını atsam yeterlimi
    elinde bu dosyalar olan upload ederse sevinirim.

orjinal romu rootlamak istiyorum. asusun kendi programları sanki çok fazla pil harcıyor gibi geldi bana.Daha sonra belki cm 13 ler denenebilir.
  • Cihazı rootlu olarak kullanırsak daha sonra rootu kaldırabiliyor muyuz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• buyrun isteyen imzalasın

• quote:

Orijinalden alıntı: hunter1

6.0 dan 5.02 ye dönerken status 7 hatası aldım.
    1531 romu yerine 349 romunu yükleyim 1531 e yükseltdim. 6,01 de bootloader kilidi açılmıyor.

bootloader kilidini açtım
    root yapmak için
    adb dosyalarını indirdim
    adb fastboot ile boot.img ve twrp dosyalarını atsam yeterlimi
    elinde bu dosyalar olan upload ederse sevinirim.

orjinal romu rootlamak istiyorum. asusun kendi programları sanki çok fazla pil harcıyor gibi geldi bana.Daha sonra belki cm 13 ler denenebilir.

Hocam, 6.0.1 ile root yaparken eski versiyonlardan farklı olarak adb den fastboot ta twrp dosyasını flashlamadan sadece boot ediyorsunuz. Sonrasında da açılan twrp den supersu nun 2.76 versiyonu yükleyerek rootlamış oluyorsunuz. Twrp 3.0.2-4 Z00L versiyon ve SuperSu 2.76 beta ile yapmıştım ben.

• quote:

Orijinalden alıntı: kental

Cihazı rootlu olarak kullanırsak daha sonra rootu kaldırabiliyor muyuz?

SuperSu dan rootu kaldır dedikten sonra Supersu yu kaldırın. Ardından factory reset atıp orjinal romu tekrar flashlayarak veya farklı bir versiyonu flashlayarak rootu kaldırabilirsiniz.
    Şahsen factory reset atmadan da mevcut sürümün üzerine yeni güncelleme dosyasını adb den yüklemeye kalktığımda root gidiyor ama tamamen izlerini silmek isterseniz üstte dediğim şekilde yapmanız gerek.
  • arkadaslar root yapacam v6.0.1 botloader i açmak için kilit açma aracını yukluyorum kuruyorum uygulamaya giriyrum 2 sekmeyi onaylıyorum lütfen bekleyin yazısı geliyo ardından kilit açma aracı durduruldu hatasını verip uygulama kapanıyor.root için baska bi yöntem bilen varmı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmeterg

arkadaslar root yapacam v6.0.1 botloader i açmak için kilit açma aracını yukluyorum kuruyorum uygulamaya giriyrum 2 sekmeyi onaylıyorum lütfen bekleyin yazısı geliyo ardından kilit açma aracı durduruldu hatasını verip uygulama kapanıyor.root için baska bi yöntem bilen varmı.

Hocam o kilit açıcı uygulama 5.0 için. 6.0 için yok malesef.

Root için telefonunuza Twrp 3.0.2-4 Z00L u fastboottan flashlamadan sadece boot etmesi için yolluyorsunuz.
    fastboot boot twrp.img
    bu komutta twrm.img yerine sizdeki twrp ismini yazabilir veya twrp dosyasının adını değiştirebilirsiniz. Adb fastboot ekranında bu kodu yazıyorsunuz.
    fastboot bootloader bootloader
    komutuyla twrp nin çalışmasını sağlayıp twrp den önceden sd kartınıza attığınız SuperSu2.76 versiyonu yükleyerek telefonunuzu rootlayabilirsiniz.

• Root için telefonunuza Twrp 3.0.2-4 Z00L u fastboottan flashlamadan sadece boot etmesi için yolluyorsunuz.
    fastboot boot twrp.img
    bu komutta twrm.img yerine sizdeki twrp ismini yazabilir veya twrp dosyasının adını değiştirebilirsiniz. Adb fastboot ekranında bu kodu yazıyorsunuz.buraya kadar yaptım
    ancak twrp caliştir komutunu girince fastboot bootloader bootloader i yani
    bu yazılar geliyo

• Marshmelow 6.0.1 için recovery.img yi telefon içinden yedek alabilirmiyiz yada upload edebilecek biri varmı

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmeterg

Root için telefonunuza Twrp 3.0.2-4 Z00L u fastboottan flashlamadan sadece boot etmesi için yolluyorsunuz.
    fastboot boot twrp.img
    bu komutta twrm.img yerine sizdeki twrp ismini yazabilir veya twrp dosyasının adını değiştirebilirsiniz. Adb fastboot ekranında bu kodu yazıyorsunuz.buraya kadar yaptım
    ancak twrp caliştir komutunu girince fastboot bootloader bootloader i yani
    bu yazılar geliyo

Hocam kusura bakmayın, kodu yanlış yazmışım sanırım.
    fastboot reboot bootloader
    olması gerek kodun :(

• Usb bellek takıp deneyen var mı benimki sadece fat32 leri görüyor ntfs leri görmüyor arkadaşta zenfone5 var o taktı pat gördü ntfs yi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dndd -- 2 Eylül 2016; 14:47:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dndd

Usb bellek takıp deneyen var mı benimki sadece fat32 leri görüyor ntfs leri görmüyor arkadaşta zenfone5 var o taktı pat gördü ntfs yi

Sürekli 8-16-32 gb lık belleklerimi takar kullanırım telefona ancak ntfs kullanma ihtiyacı duymadım hiç. Lollipop ile Android Ntfs formatında biçimlendirilen sd kartları kullanmayı bıraktı. Root ile belki tekrar aktifleşiyordur bilemiyorum şuan.
    Arkadaşınızın Zenfone5 inde Kitkat yüklü ise bu yüzden sorunsuzca takıp kullanmış olabilir.
    Özellikle Ntfs seçmenizde bir sebep var mı ki? Dediğim gibi root ile açılıyor olabilir, onu bir araştırın eğer böyle bir mecburiyetiniz varsa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dndd

Usb bellek takıp deneyen var mı benimki sadece fat32 leri görüyor ntfs leri görmüyor arkadaşta zenfone5 var o taktı pat gördü ntfs yi

paragon nfts uygulamasını yükleyin :) rootsuz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaslar root koonusunda benim gibi sıkıntı yasayan arkadaslar varsa asagıdaki linkde hazır rootlu romlar var ze550kl için

buradada anlatımı var
    http://zenfoneasus.com/asus-zenfone-2-laser-rootlama/
    bende sorunsuz calişiyor denemek isterseniz

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.