Şimdi Ara

Asus Zenfone 2 Laser 5.5' ZE550KL Yardım Masası ve Kullanıcı Kulübü [ANA KONU] (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
658
Cevap
13
Favori
26.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Leodex

Hiç oyun oynamıyorum internet,sosyal medya birde bol bol fotoğraf çekiyorum,led bildirim varmı birde hangi rengini önerirsiniz.

Bayan için alınacaksa kırmızı çok güzel.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Goodex kullanıcısına yanıt
    kendime alacağım ama cok kararsızım güneş altında ekran nasıl görüntü kaybı cokmu birde alcatel idol 3 var oda güzel bir telefona benziyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leodex

kendime alacağım ama cok kararsızım güneş altında ekran nasıl görüntü kaybı cokmu birde alcatel idol 3 var oda güzel bir telefona benziyor

Güneş altında orta ve üstü ışık kullanmak gerekiyor. Ben çok güneş varsa full ışıkta kullanıyorum sorun olmuyor. Sizi üzmez hocam kendi sınıfındaki telefonlardan daha iyi. Eğer Antalya gibi güneşi çok bol yerde kullanacaksanız güneş camı gibi biraz koyu ekran koruyucu camlar var ondan taktirabilirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu telefonun tam karşılığı başka hangi telefon var?
    tüm donanım ve yazılım aynı diyebileceğimiz.
    ve aynı fiyat aralığında.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yalnız Yolcu

quote:

Orijinalden alıntı: CanKartaL84

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar 5.5 olan modelde android 5.0 da yoğun kullanımda ekran süreleriniz ne kadar oluyor?
    Dediğim gibi yoğun kullanım senaryosu soruyorum mobil veri 4G de hep açık,ekran parlaklığı %80 ve üzeri ve sosyal medyayı aktif olarak kullandığınız durumu merak ediyorum

Ekran parlaklığını sürekli güneşin altında durmuyorsanız %80 veya üzerinde tutmanın anlamı yok aslında.
    Benim kullanım şeklimi söyleyeyim size;
    sabah 8 gece 1-2 arasında ekran parlaklığı otomatik en kısıkta, sürekli wifi, gps ve 4g açık, çoğunlukla wifi bağlı 2 saat civarı oyun 4 saat civarı sosyal medya 1-2 saat dizi izleyerek 9-9,5 saat ekran süreleri alıyordum Lollipop ile.
    Sizin beklentiniz nedir?
    Eğer bu süreler yetmezse Zenfone Max'ı değerlendirmenizi tavsiye ederim.

Hocam bende Laser 5" var dediğim senaryoda 5 saat ekran süresi alıyorum canımı sıkıyor bazen acaba satıp 5.5" mi alsam diyorum

Ekran parlaklığını otomatikte kullanmayı denediniz mi?
    Operatörden operatöre şarj durumları da değişir, 4.5G yi kapatıp 2g-3g olarak kullanmayı deneyebilirsiniz.

5" ile 5,5" arasında şarj olarak %15-20 civarı fark olacaktır ancak bu da size yetmez ise Zenfone Max alabilirsiniz.

Hali hazırda cihazınıza alacağınız yedek pil ile de bahsettiğiniz senaryoda 10 saat civarına çıkartabilirsiniz kullanımınızı.

5 saat ekran süresi yeterli gelmediğinden pek başka cihaz imkanınız da olmuyor.

Hocam kusura bakmayın işten güçten anca girebildim hesabıma.
    5.5" olan model 7-8 saat ekran süresi alıyor diyorlar eğer böyleyse elimdekini satıp 5.5" almaya değer ama dediğim senaryoda 5.5" 6 saat ekran süresi alacaksa gerekte yok çünkü ben zaten 5 saat alıyorum.
    Dün 4G yerine 2G de kullandım telefonu bir değişiklik olacak mı diye ama ilginçtir ekran süresinde değişiklik olmadı halbuki eski telefonumda 3G den 2G ye geçiş çok farkettirirdi.Laser 5" de neden bilmem ama değişen bir şey olmuyor hocam

Çevrenizdeki baz istasyonlarıyla alakalı bir durum o 2g ve 3g de. Bu yüzden farktan çok da emin olamıyorsunuz bazen. Zaten fark da sizde ayrı bende ayrı başkasında ayrı oluyor. Dediğim gibi baz istasyonlarıyla alakalı bir durum 2g/3g/4g olayı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Goodex

Hocam son güncellemeyi yaptım ama kullanıcılar menüsü gelmemiş. İngilizcesi çok iyi olan arkadaşla denedik ama bu ikinci kullanıcı isini çözemedik. Uygulamalar da sd karta hala taşınamıyor. Guncelleme ile bu gelecek mi bilginiz var mı?

Hiçbir fikrim yok açıkcası böyle bir güncelleme falan gelecek mi diye. Sadece kendim cihazımı rootlayıp denemiştim bir arkadaş için. Ordan bilgim var nasıl yapıldığıyla ilgili. Uygulamaları sd karta taşımak için hafıza kartınızı telefonda biçimlendirip dahili hafızayla hafıza kartını birleştirmeniz gerekiyor. Marshmallow özelliklerinden Adoptable memory diye geçiyordu sanırım bu olay.
  • 6.0 da cpu z de işlemcilerin durumu nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: hgurbuz50

6.0 da cpu z de işlemcilerin durumu nedir?

İşlemci hızı 200-1209 mhz olmasına rağmen sürekli 4 cpu da 800-1209 mhz arasında ve 4 ü de genelde aynı frekansta çalışıyor. Arasıra farklı frekans oluyor ama nadiren denk geliyor.
    Lollipop ile sanki çekirdekler ayrı ayrı hareket ediyordu diye hatırlıyorum. Hatta çekirdeklerden bazıları durdurulup çalışıyordu. 6.0 a geçildiğinde hotplug yapamamaya başladı ve şarj süresi bu yüzden biraz düştü.
    SD410 kullanan GM 4G de aynı durumda. 6.0 ile onun da çekirdekler aynı şekilde çalışıyor, şarj durumu onda da düştü.
  • Dun kilifim sebebiyle kotu olan ekran koruyucusunu cikardim. Ekranin iki noktasinda beyaz parlaklik fark ettim. 14 subatta almama ragmen biraz moralim bozuldu. Umarim sizde bu problem yoktur.

Isterseniz mini dh uzerinde sayfayi yukari asagi biraz oynatin. Renk gecisinin oldugu yerde beyazlik fark ederseniz, bendensiniz.

• bu sabah son güncellemeyi yaptım (ww.21.40.1220.1794)
    ekrana çift tıklama ile ekran kapanıyor, fakat çift tıklama ile ekran açılmaz oldu. güç düğmesi ile açabiliyorum.
    bunun bir ayarı vs. var mı? ben bulamadım da.

düzeltme: galiba sensörün önüne çöp gibi birşey gelmiş. şimdi düzeldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vatandas30 -- 11 Ağustos 2016; 21:20:32 >
  • Merhaba, ben de bir ze550kl kullanıcısıydım. Telefonum arızalanana kadar. Gerçe hoş hata bendeydi, flashlarken bozdum telefonu. Şimdi ise yetkili servis ücret karşılıdığında telefon hakkında değişim/iade raporu verdi. Raporu satın aldığım firmaya sundum ancak sanırım ellerinde olmadığından dolayı ücret iadesi yapılacak. Yani yeni bir telefon satın alma sürecine gireceğim. Hazır ze550kl'nin tadını tatmışken, yine aynı telefonu almaktansa, tafsiye ettiğiniz başka bir telefon olabilir mi diye size bir sorayım istedim. Var mıdır fiyat/özellik olarak eş değer bir marka model tavsiyeniz?
  • quote:

quote:

İşlemci hızı 200-1209 mhz olmasına rağmen sürekli 4 cpu da 800-1209 mhz arasında ve 4 ü de genelde aynı frekansta çalışıyor. Arasıra farklı frekans oluyor ama nadiren denk geliyor.
    Lollipop ile sanki çekirdekler ayrı ayrı hareket ediyordu diye hatırlıyorum. Hatta çekirdeklerden bazıları durdurulup çalışıyordu. 6.0 a geçildiğinde hotplug yapamamaya başladı ve şarj süresi bu yüzden biraz düştü.
    SD410 kullanan GM 4G de aynı durumda. 6.0 ile onun da çekirdekler aynı şekilde çalışıyor, şarj durumu onda da düştü.

resmi yayımlanan downgrade dosyası yada bildiğimiz sideload ile düşme yokmu 5.0.2 ye?
    yada hiç yama gelmedimi?

• quote:

Orijinalden alıntı: dangerous

Merhaba, ben de bir ze550kl kullanıcısıydım. Telefonum arızalanana kadar. Gerçe hoş hata bendeydi, flashlarken bozdum telefonu. Şimdi ise yetkili servis ücret karşılıdığında telefon hakkında değişim/iade raporu verdi. Raporu satın aldığım firmaya sundum ancak sanırım ellerinde olmadığından dolayı ücret iadesi yapılacak. Yani yeni bir telefon satın alma sürecine gireceğim. Hazır ze550kl'nin tadını tatmışken, yine aynı telefonu almaktansa, tafsiye ettiğiniz başka bir telefon olabilir mi diye size bir sorayım istedim. Var mıdır fiyat/özellik olarak eş değer bir marka model tavsiyeniz?

aynı fiyat ve özellikte başka bir telefon bende bulamadım.
    ama sırf asusa oluşan cins durumdan dolayı almicam bu telefonu.
    almicam almicam :)
    android güncellemesi için gm 4g deneyebilirsiniz bi süre.

• quote:

quote:

quote:

resmi yayımlanan downgrade dosyası yada bildiğimiz sideload ile düşme yokmu 5.0.2 ye?
    yada hiç yama gelmedimi?

Gerek duymuyorum ki hocam. 6-7 saat ekran süresi alıyorum zaten bu halde de. Oynadığım oyunlara rağmen hem de.

Downgrade için 5.0.2 romunu direk adb sideload ile yüklemek yetiyor galiba. Denemedim ama birkaç kişi direk bu şekilde geçmişti. Sadece telefonu direk Marshmellow yüklü alanlar Lollipop a dönememişti bu yöntemle. O da muhtemelen ön yüklü 6.0 ile gelenlerin recovery versiyonu farklı sanırım, o yüzden olsa gerek. Recovery flashlayıp ardından adb sideload ile onlar da geçecektir. Yine de dediğim gibi gerek duymuyorum şu ara. Belki ilerisi için denerim :)

• Arkadaşlar 5.5 İnch olanı alıcam Hat Önerirmisiniz Vodafone-Turkcell?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertrey30

Arkadaşlar 5.5 İnch olanı alıcam Hat Önerirmisiniz Vodafone-Turkcell?

Turkcell ile şarj konusunda 1 tık daha iyi olur. Vodafone biraz fazla şarj tüketebilir. Yine de çok çok fark olmayacaktır bu telefonda.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

yada hiç yama gelmedimi?

Gerek duymuyorum ki hocam. 6-7 saat ekran süresi alıyorum zaten bu halde de. Oynadığım oyunlara rağmen hem de.

Downgrade için 5.0.2 romunu direk adb sideload ile yüklemek yetiyor galiba. Denemedim ama birkaç kişi direk bu şekilde geçmişti. Sadece telefonu direk Marshmellow yüklü alanlar Lollipop a dönememişti bu yöntemle. O da muhtemelen ön yüklü 6.0 ile gelenlerin recovery versiyonu farklı sanırım, o yüzden olsa gerek. Recovery flashlayıp ardından adb sideload ile onlar da geçecektir. Yine de dediğim gibi gerek duymuyorum şu ara. Belki ilerisi için denerim :)

gene genel bir geçiş sonrası ekran süresi azalmış ya ondan dedim.

• Downgrade icin ufak bir konu derleyebilirmisiniz? Cidden buna ihtiyacim var.

• Telefonu yeniden baslattım ama surekli resetliyor fabrika ayarlarına donmek de ise yaramadı ne yapabiliriz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • daha öncede sormuş olabilirim ama.
    cihazı yeni aldıktan sonra 5.0.2 de kalmakmı lazım
    yoksa 6 ya yükseltmek mi lazım.
    bu arada sitede yeni bir 6.0 güncelleme dosyası var.
    bazı hataları gidermişler miş.
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.