Şimdi Ara

ASUS Zenfone 3 (ZE552KL) Kullanıcıları Paylaşım Grubu (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.778
Cevap
42
Favori
219.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar Asus zenfone 3 ve Sony xperia X arasında çok kararsız kaldım sizce hangisini almalyım? Oyun oynamıyorum Genelde sosyal medya ve kamera ile işim En azından karar vermeme yardımcı olabilirseniz çok sevinirim çok araştırdım ama kararsız kaldım yine de. Teşekkürler.
  • arjenrobbenn A kullanıcısına yanıt
    Xperia x donanım olarak güçlü görünse de zenfone 3 e göre daha düşük batarya daha güçlü işlemci var, bir günü sosyal medyada dolaşırken zor çıkartır,kamera olarak da sony tartışmasız kamerası iyi ama sadece donanım olarak kamerası iyi kamera yazılımı yıllar geçmesine rağmen hala kötü ve müşteri desteği çok kötü. Hatalı üretim olarak milyonlarca sattıkları cihazı bile evet hata yaptık diye kabullenmeyen ve müşteriyi mağdur eden bir fimadır sony. Bakınız :https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=123363240
  • quote:

Orijinalden alıntı: arjenrobbenn

Merhaba arkadaşlar Asus zenfone 3 ve Sony xperia X arasında çok kararsız kaldım sizce hangisini almalyım? Oyun oynamıyorum Genelde sosyal medya ve kamera ile işim En azından karar vermeme yardımcı olabilirseniz çok sevinirim çok araştırdım ama kararsız kaldım yine de. Teşekkürler.

Merhaba kardeşim. Ben yaklaşık 3 aydır zanfone 3 kullanıyorum. Pil günü rahat çıkarıyor. Minimum 6 saat ekran süresi. Kamera özellikleri de benim için yeterli. Genel itibariyle özelliklerine bakınca xperia x karşısında bence daha üstün. Daha önce xperia z5 ve xperia z5 compact kullandım. Pil olarak çok vasattılar. Ayrıca kamera da beklediğim kadar iyi değildi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hani şu MTK işlemcili 6 inç Sony Xperia XA Ultra telefona 2700 MAh pil koyan ve bunu da 1.500 TL'den piyasaya sunan SONY'den bahsediyoruz değil mi?
  • Pulstar kullanıcısına yanıt
    Hakkını yemeyelim, x modelinde snapdragon 650 işlemci var 😊😊

• quote:

Orijinalden alıntı: Ekinoks-28

Hakkını yemeyelim, x modelinde snapdragon 650 işlemci var 😊😊

Olsun, bu yine de bahsettiğim gerçeği değiştirmez hocam.

Telefonun ölçüleri 164 x 79 x 8.4 mm

Bu kasayı ver ASUS'a, ver LENOVO'ya en az 6000 MAh pil koyar.

SONY'nin bazen kullanıcılarla dalga geçtiğini düşünüyorum.

Ayrıca Snapdragon 650 işlemci 28 nm bir işlemci.

Pil tüketimi ve nispeten küçük kasada ısınma konusunda Zenfone 3 ile ne derece kıyaslanabilir bilmiyorum.

Sonuçta her şey performans demek değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pulstar -- 13 Mayıs 2017; 21:41:21 >
    Ben aslında sana karşı bir cevap yazmamıştım. Sadece mediatek işlemci olmadığını esprili şekilde söylemek istedim 😊 Bu telefonu almadan önce Sony de Sony diyen biriydim ama z5 ve z5 compact kullanıp dilim yazdıktan sonra bir daha Asla. Ayrıca şuan için xz modeli tepe model ama tip olarak tam bir takoz. Sony öncelikle tasarım olayında baştan sona yeniliğe gitmeli. Fiyat performans olarak da uçmazsa belki kendini kurtarabilir. Fakat gidişat şu an için yokuş aşağı...

• quote:

Ben aslında sana karşı bir cevap yazmamıştım. Sadece mediatek işlemci olmadığını esprili şekilde söylemek istedim 😊 Bu telefonu almadan önce Sony de Sony diyen biriydim ama z5 ve z5 compact kullanıp dilim yazdıktan sonra bir daha Asla. Ayrıca şuan için xz modeli tepe model ama tip olarak tam bir takoz. Sony öncelikle tasarım olayında baştan sona yeniliğe gitmeli. Fiyat performans olarak da uçmazsa belki kendini kurtarabilir. Fakat gidişat şu an için yokuş aşağı...

Ben de sohbete katılmak istedim hocam.

Hatta biraz daha açayım.

SONY ve HTC iyi gitmiyor. Tasarım olarak iPhone gibi birkaç senedir kısıra bağladılar.

LG ise G2'den beri tutturamadı. G2 kalitesinde ve yenilikçiliğinde bir telefon üretemediler.

Şu an üst segmenti Samsung tek başına domine ediyor.

Orta segmentte ASUS ve Lenovo gibi oyuncular iyi iş çıkarıyor. Bu ikisinin arasında Xiaomi var. Üst seviye modelleri orta seviye fiyattan satıyorlar. Ancak bir türlü global olamadılar. Onların sorunu çift SIM'li telefon üretmeleri. GSM Operatörleri de doğal olarak buna karşı. İnadı kırıp tek SIM'li versiyon çıkarsalar Samsung'u yer, SONY, HTC ve LG'yi bitirirler. Huawei ise Xiaomi ayarında telefon üretip bu 4 büyük markanın fiyatına satarak garip işler çeviriyor.

Ayrıca şu an Samsung, LG gibi firmalar ihtiyacımız olmayan şeyleri (EDGE ekran, 2K veya 4K ekran, 18:9 ekran oranı, nabız ölçer, retina kilidi vs.) varmış gibi gösterip şişirme fiyatlarla ürün satıyorlar.

Xiaomi, OnePlus gibi son kullanıcı için efektif işler çıkaran firmaların bir şekilde global olmaları lazım diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Pulstar

quote:

Ben de sohbete katılmak istedim hocam.

Hatta biraz daha açayım.

SONY ve HTC iyi gitmiyor. Tasarım olarak iPhone gibi birkaç senedir kısıra bağladılar.

LG ise G2'den beri tutturamadı. G2 kalitesinde ve yenilikçiliğinde bir telefon üretemediler.

Şu an üst segmenti Samsung tek başına domine ediyor.

Orta segmentte ASUS ve Lenovo gibi oyuncular iyi iş çıkarıyor. Bu ikisinin arasında Xiaomi var. Üst seviye modelleri orta seviye fiyattan satıyorlar. Ancak bir türlü global olamadılar. Onların sorunu çift SIM'li telefon üretmeleri. GSM Operatörleri de doğal olarak buna karşı. İnadı kırıp tek SIM'li versiyon çıkarsalar Samsung'u yer, SONY, HTC ve LG'yi bitirirler. Huawei ise Xiaomi ayarında telefon üretip bu 4 büyük markanın fiyatına satarak garip işler çeviriyor.

Ayrıca şu an Samsung, LG gibi firmalar ihtiyacımız olmayan şeyleri (EDGE ekran, 2K veya 4K ekran, 18:9 ekran oranı, nabız ölçer, retina kilidi vs.) varmış gibi gösterip şişirme fiyatlarla ürün satıyorlar.

Xiaomi, OnePlus gibi son kullanıcı için efektif işler çıkaran firmaların bir şekilde global olmaları lazım diye düşünüyorum.

Sevgili kardeşim çok güzel özetlemişsin. Üst segmenti Samsung domine ediyor etmesine ama, orta segment telefonları da üst segment fiyatına satabiliyor. Bu da tamamen marka ile alakalı diye düşünüyorum.

A 2017 serisi, Asus zanfone 3 'den çok da özellikli değil. Sadece suya ve toza dayanıklılık farkı var.

Htc ise, Htc 10 ile biraz olsun tasarımı düzeltti ama yine de kalın. Fiyat performans anlamında çok pahalı. Sadece güzel ses çıkaran bir telefon olarak hafızalarda yerini aldı.

Lg konusunda tamamen katılıyorum. G2 efsane idi. Hatta akıllı telefon sektöründe Türkiye için çıtayı yükselten ve diğer firmaları da yönlendiren bir model oldu.

Sony telefonlara değinecek olursak, aslında parmak izi ve tuşu z5 ve z5 compact modellerinde çok hoş duruyor.

Fakat telefonların sanal taşlarının altındaki boş alanlar insanı soğutuyor.

Asusun yaptığı gibi o tuşları ekranın içinden alta alarak yavaş yavaş tasarım anlamında yenilik yaparlar diye düşünürken, xz modelinin takoz görünümü bende tam bir hayal kırıklığına sebep oldu.

Lenovo hiç kullanmadım ama en son çıkan p2 modelinin tüm özellikleri ve o gövdeye o bataryayı sığdırmış olmaları övgüye değer.

Sanırım kamera konusunda biraz zayıf. Pil özellikle olmazsa olmaz olanlar için çok ideal bir telefon.

Sonuçta telefonlarla profesyonel fotoğraflar çekme şansımız yok. O yüzden lenovoyu bu konuda eleştiremem.

Xoami meizu one Plus one gibi modellere gelince, ülkemizde 800 bandını çoğunun desteklemiyor olması elbette handikap.

Zaten xoaminin orta segment bir telefonunu deneyimlemiş biri olarak telefonun pili için mükemmel ama kamera ekran vs. için ise vasat tabirini kullanabilirim. Özellikle ekran çok mat idi.

Velhasıl şuan telefon alacak olsam, 2000 TL fiyatlar vererek Samsung a serisi veya lg g5 gibi telefonlar almak yerine, orta segment ama çok dengeli telefonlar olan Asus zanfone 3, lenovo p2, Huawei mate 8 gibi telefonlara yönelmek daha mantıklı diye düşünüyorum. Bu arada Huawei hiç kullanmadım. Sadece özellikleri itibari ile yorum yaptım 😊😊

• Yapı kredi mobile göz taraması ile giriyorum.

Garanti cep cihazınız göz taramayı desteklememektedir diyor.

• Arkadaslar zenfone 3 laserim var marsmelovda sarj bostayken gitmiyordu yani aksam wifi yi filan kapatiyordum sabaha kadar yuzde bir bile gitmiyordu ama nougata gecitim her zaman ki gibi aksam wifiyi kapattim sabah bosta yuzde 20 sarj yemiş bide telefonun wifi kalitesi düştü ceken yerlerde cekmiyor artik telefon nerdryse 2 haftalik daha guncellemeden sonra telefona format atmadim bundan olabilirmi

Biri yardim etsin arkadaslar lütfen sinirlerim bozuldu garantiye verimi
  • OĞUZ_33_ O kullanıcısına yanıt
    Aynı sorundanmı bilmiyorum ama boşta çok şarj yeme sorunu bendede olmuştu facebook uygulamasını kaldırıp hafıza temizleme yaptım mobil yöneticiden sonra diğer bakım temizlikleri yaptım aynı yerden düzeldi akşam 100 bıraksam sabaha en kötü 97 alıyorum oda normal bir değer.(Wifi bağlı iken)
  • quote:

Orijinalden alıntı: OĞUZ_33_

Arkadaslar zenfone 3 laserim var marsmelovda sarj bostayken gitmiyordu yani aksam wifi yi filan kapatiyordum sabaha kadar yuzde bir bile gitmiyordu ama nougata gecitim her zaman ki gibi aksam wifiyi kapattim sabah bosta yuzde 20 sarj yemiş bide telefonun wifi kalitesi düştü ceken yerlerde cekmiyor artik telefon nerdryse 2 haftalik daha guncellemeden sonra telefona format atmadim bundan olabilirmi

Biri yardim etsin arkadaslar lütfen sinirlerim bozuldu garantiye verimi

Hocam pil kullanım istatistiklerinde WhatsApp yukarılardaysa o da yapabilir.

Son güncellemeden sonra fazla pil tüketiyor.

Sohbet yedekleri önemliyse onları alıp Ayarlar-Uygulamalar bölümünden verilerini silip baştan kullanmaya devam edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pulstar -- 14 Mayıs 2017; 12:32:10 >
  • ts2000 kullanıcısına yanıt
    Telefonu aldigimdan beri 3-4 kere guncelleme geldi en son gelen nougat onu yaptim ama hic format atmadim bi format atsam duzelirmi ki cunku bosta bu kadar yememesi lazim bi uygulama filan calisiyodur

• OĞUZ_33_ O kullanıcısına yanıt
    Aynen haklısınız.Genelde büyük güncellemelerden(Android 6dan 7ye geçmek gibi) dan sonra formatlama önerilir.Verilerinizi google hesabınıza senkorize edip fabrika ayarına döndürün sonra ilk dil seçimine geldiğinde kapatıp hard reset de yaparsanız eski sistem kalıntıları tamammen silinmiş olur.Tabi burda telefon hafızasında olan resim rehber vs,hepsi silinir rehberi google ile senkorize edebilirsiniz ama resimleriniz vs. yedeğini ayrı alın mutlaka.
  • telefonun sesi kısıkken cızırtılı çıkıyor ses %50yi geçtikten sonra telefonun sesi cızırtıyı bastırıyor ama yine de var gibi. sizde de kısık seslerde öyle mi ?
  • ts2000 kullanıcısına yanıt
    Yani ilk once ayarlardan telefonu sifirla diyim sonra acildiktan sonra hic ellemeden telefonu kapatip hard reset yapim dogrumu

Bide bazi arkadaslar wipe cache yapin filan demis ayrintili olarak yapacagim islemleri anlatirmisiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: OĞUZ_33_

Yani ilk once ayarlardan telefonu sifirla diyim sonra acildiktan sonra hic ellemeden telefonu kapatip hard reset yapim dogrumu

Bide bazi arkadaslar wipe cache yapin filan demis ayrintili olarak yapacagim islemleri anlatirmisiniz?

Hard Reset yaparken Wipe Data ve ardından Wipe Cache yaparsanız yeterli olur.

Başlığın ilk mesajındaki videoya bakmanızı tavsiye ederim. Sanırım sizin model için de aynı yöntem geçerlidir.
    Tamam bi video yu izleyim yapmaya calisim herhangi bi sorunda buraya gelirim

• Arkadaşlar son yazışmalara bende dahil oluyum asus zenfone e ze552kl modelinde telefon rehberini guncelleyemiyoruz bunu bir arkadaş google kişilerden cozebilecegimi söyledi servisten gelince deniyecegim. Onun dışında bariz kamerada karıncalanma var elime kendi telefonum dışında 4 adet daha ze552kl geçti hepsinde bu durum ayni. Bu telefonun çok övülecek bir yani yok samsung htc xiaomi lenovo gibi silindirik markalardan daha iyi ama anladığım kadarıyla da nokia apple gibi markalardan daha iyi olacağını sanmam neticede bu telefonu üreten cinliler bu konuda tecrubesizler bilgisayar tasarlamaya benzemez bu. Yok 5 mıknatıslı hoparlör felan hikaye bunlar. Hp laptobumdan kristal seviyesinde ses alıyorum kulakliktan saatlerce müzik dinlememe rağmen kulağım yorulmuyorken bu telefonda kulaklığı takınca yarim saat sonra kulağım zonkluyor. Nokia 6 keske turkiyeye gelse artik özledim nokia yi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SIRADANVATANDAŞ42 -- 15 Mayıs 2017; 1:55:57 >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.