Şimdi Ara

ASUS ZENFONE 5-6 LOLIPOP ROM/YAZILIM/DONANIM-ROOT-GELİŞTİRMELER (SES-PİL) GÜNCEL (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.407
Cevap
62
Favori
236.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Arkadaşımda Zenfone 5 mevcut ve 4.3'den 4.4'e güncellemiş fakat memnun kalmadığı için downgrade yapmak istemiş.Downgrade sırasında da bir sorun çıktığı için cihaz şimdi açılmıyor.Cihazı açmaya çalıştığında ekranında Asus yazısından sonra USB işareti geliyor ve kapanıyor.Recovery moduna geçirmeyi denedik fakat o da olmadı.Cihazı nasıl fabrika ayarlarına döndürebiliriz?
  • aslanemre58 A kullanıcısına yanıt
    İlk mesajda yazıyor hocam, FİRMWARE DÜŞÜRME (BİR ALT VERSİYONA DÖNÜŞ)

Cihazı sakın fabrika ayarlarına döndürmeyin, elinizde kalır. Servise gitmek zorunda kalırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

501 olan 1gb/8b versiyon. Düşük versiyon yani kısaca.

Ustat bendede a601cg yaziyor bu en son guncel kernel versiyonumu?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • WebServisi kullanıcısına yanıt
    Hayır hocam o cihazın modeli.
  • Disable uygulaması ile Google kişileri dondurma rağmen uygulama tarafından kullanılan pil grafiginde 4. Sırada. %8 olarak... Anlamadım bu işi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonumda V1.18.40.9 yüklüydü ve root'luydu. V1.18.40.10'a OTA ile upgrade ettim. Baktım root gitmiş, normal dedim, bir süre root'suz kullanırım dedim. bir gün sonra telefonu kapatıp açtım, bir baktım telefon tekrar root'lu :)

Bıu durum V1.18.40.9 - V1.18.40.10 arasında özel bir durum mu acaba?
  • ilk sayfada bahsedilen kitkat root işlemi için Windows mu kullanmak lazım? Linux ile olmaz mı bu iş?

• coolman7 C kullanıcısına yanıt
    Denemedim hocam bilmiyorum, adb nin vs. linux sürümü ile olabilir tabiki.
    Supersu OTA üzerinden yapılan güncellemelerde 2 restart sonra hayatta kalabiliyor. :) Bazende kalmıyor şansa. 4.4.2 ye bile geçip de rootlu kalanlar duydum ama 100 kişide 1 kişi anca çıkıyor. Sebebini de bilmiyorum. OTA güncellemesinde oluyor bu sadece. Sanırım OTA güncellemesi daha ziyade ufak yama niteliğinde olduğundan kaynaklanıyor.
  • mrttgl M kullanıcısına yanıt
    Hocam karıştırıyorsunuz, disable service uygulaması sadece servisleri durdurur. Uygulama çalışmaya devam eder. Çalışmasını istemiyorsanız komple dondurmalısınız, titanium backup yada link2sd olabilir, app freezer olabilir. Bu uygulamalar lazım.
  • 2smoke kullanıcısına yanıt
    20 mb lik ufak bir güncellemeydi. Ondan dolayı olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu telefonda misafir modu yok sanırım böyle bilinen bir uygulama varmıdır. lg g2 ve g3 te vardı.
    yanlış yazmışım.. titanyum ile dondurmuştum... ama yinede pil harcıyor gibi gözüküyor dediğim gibi..
    birde gpsd diye bişey çıktı pil kullanımına 3. sıraya yerleşti maşallah.. gpsd ne alaka anlamadım.
  • mrttgl M kullanıcısına yanıt
    ekran görüntüleride bu şekilde..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrttgl -- 17 Ekim 2014; 12:43:59 >

• Gps ile ilgili bir iş yapıp yarım bıraktıysanız açık kalabiliyor arkada. Mesela konum bul dediniz, gps bağlanmaya çalışırken vazgeçip uygulamayı kapadınız. O zaman bazen böyle yapıyor. Konumu bir kere tespit ettirin haritalardan falan. Sonra gider.

Kişi senkronuda siz dondurmadan önce çalışmış olabilir. Hemen geçmiyor çünkü istatistiklere.
    4.4.2 OTA upgrade'ini de yaptım. ve bir reboottan sonra root geri geldi. şu an 4.4.2 root'lu ve ilk sayfadaki root işlemlerini yapmak zorunda kalmadım. Umarım 4.4.2'den memnun kalırım.

• OTA'dan gelen Kitkat'ı yüklerken hata verip recovery ekranında kalıyor. Bakalım, elle güncellemeyi deneyeceğim.
    Dediğim gibi işte, OTA dan güncelleme gelince, ellen kurmuş gibi sistemi komple değiştirmiyor, sadece yama yapıyor. Bu sebeplen SU kodunu kaldırmıyor demek ki.

Neyse hayırlısı :)
    teşekkürler.. evet geçenlerde chorome den konumumu sordu reddettim kapattım osırada hata verdi bende chorome yi zorla durdurdum. sonra bu sorun çıktı sanırım. dediğini yaptım. Pil istatistiğinide sıfırladım.. bakalım akşama kadar ne olacak.
    Google kişiler senkronizasyonu dondurmama rağmen yine çıkarsa haber veririm.
    Sadece şöyle bir durum var. Google kişiler senkronizasyonunu dondurduktan sonra kişilerde görüntülenecek kişilerde artık Google yok.. buna rağmen rehberde kişi sayısı 340 diyelim.. acaba halamı semron etmeye çalışıyor göreceğiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

Dediğim gibi işte, OTA dan güncelleme gelince, ellen kurmuş gibi sistemi komple değiştirmiyor, sadece yama yapıyor. Bu sebeplen SU kodunu kaldırmıyor demek ki.

Neyse hayırlısı :)

Hocam izninizle size bir sorum var, ben biraz nasıl desem pimpirikli bir insanım; yani bir güncelleme için fabrika ayarlarına dönüp her güncelleme arası tekrar fabrika ayarlarına dönerim sistem temiz kurulsun diye. Bilgisayarda falan da öyle 8.1i 8'in üstüne kurmam da sıfırdan 8.1 falan kurarım. Bilmiyorum belki boş yere uğraşıyorum ama içim rahat etmiyor öbür türlü şeytan dürtüyor. Soruma gelirsek, ben OTA'dan Kitkat'ı çektim ama yükleyemedim recovery ekranında hata verdi şuan hata mesajı aklımda değil. Şuan telefon Kitkat'a manuel güncelleniyor. Bu telefonun manuel güncellemesi sıfırdan temiz olur mu? Yoksa telefona bağlayıp ADB ile tekrar FW mi yazmam gerekir? Boşuna uğraştığımı düşünüyorum ama işte o OTA güncellemesinde hata verince pimpirik kapmaya başladım.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.