Şimdi Ara

Asus ZenFone Max ZC550KL [Ana Konu] - 5000mAh Batarya / OTG Şarj (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.901
Cevap
13
Favori
39.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sauce_2k
    Güle güle kullanın hocam :) Ben kılıf jelatin ya da kırılmaz cam hiç birini kullanmadan kullanıyorum telefonu. Açıkçası ben mi telefona hizmet edeceğim telefon mu bana hizmet edecek diye düşünüyorum. Gorilla glass 4 diye güveniyorum :)

Teşekkür ederim. Bugüne kadar 2 telefon parçaladım bu sebeple mecburen kılıf ve cam kullanacağım. Yoksa dediğinizde haklısınız ve bende aynen sizin dediğiniz gibi düşünüyordum.
  • valla ben ne kılıf kullanıyorum ne kırılmaz cam. z5'ide böyle kullanıyordum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pil için yeterli zamanı bekledim ve cihazı biraz önce pilden çıkartıp açtım.

Sorularım;

+ Tüm güncellemeleri yaptım ancak Android sürümü 5.0.2 olarak görünüyor. Daha güncel Android sürümü veya 6 yok mu?
    + Son sistem güncellemesi olarak epey indirme yaptı ve son olarak 12.8.10'da kaldı. Bu son sürüm yapımıdır?
    + Her şey sorunsuz çalışıyor ancak son Hangouts güncellemesinden sonra telefon açılırken Hangouts maalesef durduruldu hatası alıyorum. Genel bir hata mıdır?
    + Root atmadan DR. Safety denen uygulama nasıl kaldırılabilir?
    + Durdurmamı tavsiye ettiğiniz veya kaldırmamı tavsiye ettiğiniz Asus uygulaması var mı?
    + Kişiselleştir > Renk teması altında 8 tane renk var. Bu 8 renkte benim rengim değil. Bu sayıyı arttırmanın yolu var mı?
    + Mozilla Firefox kurdum biraz kasıyor, Google Chrome ve Opera'da ise hiç sorun yok. Bu normal mi?
    + Temaya dokunmadan sadece simge paketini nereden değiştirebilirim?

Sorularıma cevap veren herkese teşekkürler.

Genel olarak Wifi performansı bana oldukça iyi geldi, 4.5G'ye hemen bağlandı. Dış ses iyi, konuşma sesi son seste biraz cızırdıyor ama bir kademe altında sorun yok ve oldukça yeterli.

• Bu telefonun yeni versiyonunu bekliyorum hazır yeni zenfone 3 seriside tanıtıldı fiyatı uçuk olmaz diye düşünüyorum şarj sizin için önemli bir kriterse bütçesi yetmiyenler lenovo p1m modeline baksınlar benzer ekran süreleri veriyor zenfone max ile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LTE

Pil için yeterli zamanı bekledim ve cihazı biraz önce pilden çıkartıp açtım.

Sorularım;

+ Tüm güncellemeleri yaptım ancak Android sürümü 5.0.2 olarak görünüyor. Daha güncel Android sürümü veya 6 yok mu?
    + Son sistem güncellemesi olarak epey indirme yaptı ve son olarak 12.8.10'da kaldı. Bu son sürüm yapımıdır?
    + Her şey sorunsuz çalışıyor ancak son Hangouts güncellemesinden sonra telefon açılırken Hangouts maalesef durduruldu hatası alıyorum. Genel bir hata mıdır?
    + Root atmadan DR. Safety denen uygulama nasıl kaldırılabilir?
    + Durdurmamı tavsiye ettiğiniz veya kaldırmamı tavsiye ettiğiniz Asus uygulaması var mı?
    + Kişiselleştir > Renk teması altında 8 tane renk var. Bu 8 renkte benim rengim değil. Bu sayıyı arttırmanın yolu var mı?
    + Mozilla Firefox kurdum biraz kasıyor, Google Chrome ve Opera'da ise hiç sorun yok. Bu normal mi?
    + Temaya dokunmadan sadece simge paketini nereden değiştirebilirim?

Sorularıma cevap veren herkese teşekkürler.

Genel olarak Wifi performansı bana oldukça iyi geldi, 4.5G'ye hemen bağlandı. Dış ses iyi, konuşma sesi son seste biraz cızırdıyor ama bir kademe altında sorun yok ve oldukça yeterli.

Hocam verdiğiniz sürüm numaraları şu an bizim cihaz için en güncel olan sürümler. Henüz 6.0 gelmedi ancak asusun sözü üzerine gelmesini bekliyoruz.

Ana ekrandayken aşağıdan yukarı çekme hareketini yaptığınızda bir kişiselleştirme arayüzü geliyor karşınıza. Orada simge paketleri menüsünü bulabilirsiniz. Daha fazla renk konusunda bilgim yok herhangi bir değişiklik yapmadığım için.

Tarayıcı olarak da asusun varsayılan tarayıcısını kullanmaktayım gayet yeterli geldiği için diğer tarayıcıları denemedim chrome u devre dışı bıraktım hatta.

Asusun uygulamaları işe yarar gözüküyor. Ben olduğu gibi bıraktım ancak deneyip hangisinin işinize yarayacağını hangisinin yaramayacağını tespit edebilirsiniz. Genel olarak sade ve kullanışlılar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Hocam verdiğiniz sürüm numaraları şu an bizim cihaz için en güncel olan sürümler. Henüz 6.0 gelmedi ancak asusun sözü üzerine gelmesini bekliyoruz.

Ana ekrandayken aşağıdan yukarı çekme hareketini yaptığınızda bir kişiselleştirme arayüzü geliyor karşınıza. Orada simge paketleri menüsünü bulabilirsiniz. Daha fazla renk konusunda bilgim yok herhangi bir değişiklik yapmadığım için.

Tarayıcı olarak da asusun varsayılan tarayıcısını kullanmaktayım gayet yeterli geldiği için diğer tarayıcıları denemedim chrome u devre dışı bıraktım hatta.

Asusun uygulamaları işe yarar gözüküyor. Ben olduğu gibi bıraktım ancak deneyip hangisinin işinize yarayacağını hangisinin yaramayacağını tespit edebilirsiniz. Genel olarak sade ve kullanışlılar.

Cevap için teşekkür ederim. Bu 8 renk olayını çözemedim çok yazı okudum ama nafile. DR. Safety denen uygulama root atmadan kalkmıyor mu? Hiç sevmediğim bir uygulama ve kaldır seçeneği yok. Kendi tarayıcısı bana yeterli gelmedi en azından reklam engelleme eklentisi dahi yok Bu sebeple daha önceki cihazlarda olduğu gibi Firefox kullanacağım ama Firefox çok kasıyor. 2 GB Ram varken böyle kasması normal gelmedi. Bu sebeple kullanıcılarından yorum bekliyorum.

Cihazdan genel olarak memnunum.

• quote:

quote:

Cevap için teşekkür ederim. Bu 8 renk olayını çözemedim çok yazı okudum ama nafile. DR. Safety denen uygulama root atmadan kalkmıyor mu? Hiç sevmediğim bir uygulama ve kaldır seçeneği yok. Kendi tarayıcısı bana yeterli gelmedi en azından reklam engelleme eklentisi dahi yok Bu sebeple daha önceki cihazlarda olduğu gibi Firefox kullanacağım ama Firefox çok kasıyor. 2 GB Ram varken böyle kasması normal gelmedi. Bu sebeple kullanıcılarından yorum bekliyorum.

Cihazdan genel olarak memnunum.

Devre dışı bırakma seçeneği de mi yok hocam? Çok enteresan bende öyle bir uygulama bile yok :)

• Bendede yok o uygulama iyikide yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ne diyorum -- 31 Mayıs 2016; 22:39:17 >
  • Ayrıca opera mini kullanıyorum veri tasarrufu gerçekten çok iyi. Aynı zamanda hızlı bir tarayıcı.

• quote:

Devre dışı bırakma seçeneği de mi yok hocam? Çok enteresan bende öyle bir uygulama bile yok :)

Devre dışı bırakabiliyorsunuz ama telefon başladığında yeniden aktif oluyor. Benim cihazın garanti belgesinde C5 elektronik yazıyor ama Teknosa Asus Türkiye garantili dedi. Teknosa acaba beni kandırdı mı? DR. Safety'nin sizde olmayıp bende olması biraz kafama karıştırdı. Paralel ithalat cihaz mı geldi diye yanılgıya düştüm.

Bahsettiğim uygulama :
    play.google.com
    Dr.Safety - Üstün Güvenlik, Ücretsiz Antivirüs - Google Play'de Uygulamalar
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.trendmicro.freetmms.gmobi&hl=tr

• Programı kaldırmayı asus forumdan öğrendim. Tüm Zenfone modellerinde bu uygulama yüklü geliyormuş ve benim gibi kaldırmak isteyen oldukça fazla.

Bilmeyenler ve kaldırmak isteyenler için kaldırma yöntemi. Root gerekmiyor herkes yapabilir.

+ Telefonu fabrika ayarlarına döndürüyorsunuz.
    + Telefonu açıyorsunuz ve hiç İnternet'e bağlanmadan otomatik başlat menüsüne giriyorsunuz.
    + Önceden Yüklenmiş sekmesine gelip tüm uygulamalar reddedildi özelliğini aktif ediyorsunuz.
    + Telefonu yeniden başlatıyorsunuz.
    + Cache Cleaner+ uygulamasını kurup çalıştırıyorsunuz.
    + Uygulamayı çalıştırıyorsunuz ve üstte bulunan temizle simgesine tıklıyorsunuz.
    + Uygulamalar menüsü altında Tümü seçeneğine giriyorsunuz ve DR. Safety'yi buluyorsunuz ve üstüne tıklıyorsunuz.
    + Kaldır seçeneği aktif olmalı. Vakit kaybetmeden tıklayın ve uygulama kalksın.
    + Sonra işleri normal seyrine döndürebilir ve tüm güncellemeleri alabilirsiniz.

• quote:

Programı kaldırmayı asus forumdan öğrendim. Tüm Zenfone modellerinde bu uygulama yüklü geliyormuş ve benim gibi kaldırmak isteyen oldukça fazla.

Bilmeyenler ve kaldırmak isteyenler için kaldırma yöntemi. Root gerekmiyor herkes yapabilir.

+ Telefonu fabrika ayarlarına döndürüyorsunuz.
    + Telefonu açıyorsunuz ve hiç İnternet'e bağlanmadan otomatik başlat menüsüne giriyorsunuz.
    + Önceden Yüklenmiş sekmesine gelip tüm uygulamalar reddedildi özelliğini aktif ediyorsunuz.
    + Telefonu yeniden başlatıyorsunuz.
    + Cache Cleaner+ uygulamasını kurup çalıştırıyorsunuz.https://play.google.com/store/apps/details?id=com.isnowstudio.cachecleaner
    + Uygulamayı çalıştırıyorsunuz ve üstte bulunan temizle simgesine tıklıyorsunuz.
    + Uygulamalar menüsü altında Tümü seçeneğine giriyorsunuz ve DR. Safety'yi buluyorsunuz ve üstüne tıklıyorsunuz.
    + Kaldır seçeneği aktif olmalı. Vakit kaybetmeden tıklayın ve uygulama kalksın.
    + Sonra işleri normal seyrine döndürebilir ve tüm güncellemeleri alabilirsiniz.

Çok enteresan ben gördüğümü hatırlamıyorum hiç Dr. Safety diye bir program. Üstelik devredışı bile bırakılmış değil. Telefonumda direkt olarak bulunmuyor. Mağaza linkine girdiğim zaman "Etkinleştir" değil de "Yükle" seçeneğinin olmasından bunu anlıyorum.

Ya da şöyle bir seçenek var ben genelde telefonu normal kullanıma başlamadan önce bu tarz uygulamalardan arındırırım. O arada kendiliğinden yüklü olan üçüncü parti uygulamaları hiç çalıştırmadan ve cihazı kullanmaya başlamadan sildiysem hiç sorun çıkarmadan silinmiş olabilir. Henüz herhangi bir cache vs biriktirmemişken yani.

• Acaba dr.safety veya asusun diğer yuklu uygulamalarını neden silme ihtiyacı hissetmiştiniz ? Mesela ben alsam ve kullansam ekstra bir zararı falan mı var ?

• quote:

quote:

Devre dışı bırakabiliyorsunuz ama telefon başladığında yeniden aktif oluyor. Benim cihazın garanti belgesinde C5 elektronik yazıyor ama Teknosa Asus Türkiye garantili dedi. Teknosa acaba beni kandırdı mı? DR. Safety'nin sizde olmayıp bende olması biraz kafama karıştırdı. Paralel ithalat cihaz mı geldi diye yanılgıya düştüm.

Bahsettiğim uygulama :https://play.google.com/store/apps/details?id=com.trendmicro.freetmms.gmobi&hl=tr

hocam bu uygulama bendede yok kuzenimde max kullanıyor ondada yok ilginç..

• olmadığıda bir yönden iyi..

• quote:

Orijinalden alıntı: ddnet

Acaba dr.safety veya asusun diğer yuklu uygulamalarını neden silme ihtiyacı hissetmiştiniz ? Mesela ben alsam ve kullansam ekstra bir zararı falan mı var ?

Yok tabii ki zararı falan yok da sponsor uygulamalarından nefret ederim eğer ihtiyacım olursa zaten gider yüklerim gerekli uygulamayı bana dayatmasının boşu boşuna telefonda yer kaplamasının bi anlamı yok :) elbette istediğiniz uygulamayı kullanırsınız, istediğinizi silersiniz istediğinizi silmezsiniz :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ddnet

Acaba dr.safety veya asusun diğer yuklu uygulamalarını neden silme ihtiyacı hissetmiştiniz ? Mesela ben alsam ve kullansam ekstra bir zararı falan mı var ?

Dr. Safety saçma sapan bir uygulama. Kendi kendine sürekli devreye giriyor ve bir işe yaradığı da yok. Ben antivirüs için başka bir uygulamanın pro sürümünü kullanacağımdan ötürü kaldırmak istedim. Ayrıca hiçbir firmanın bana zorla bir antivirüs uygulamasını dayatması hoşuma gitmez.
  • quote:

Çok enteresan ben gördüğümü hatırlamıyorum hiç Dr. Safety diye bir program. Üstelik devredışı bile bırakılmış değil. Telefonumda direkt olarak bulunmuyor. Mağaza linkine girdiğim zaman "Etkinleştir" değil de "Yükle" seçeneğinin olmasından bunu anlıyorum.

Ya da şöyle bir seçenek var ben genelde telefonu normal kullanıma başlamadan önce bu tarz uygulamalardan arındırırım. O arada kendiliğinden yüklü olan üçüncü parti uygulamaları hiç çalıştırmadan ve cihazı kullanmaya başlamadan sildiysem hiç sorun çıkarmadan silinmiş olabilir. Henüz herhangi bir cache vs biriktirmemişken yani.

Sizlerde Asus Mobile Manager'da Virüs Tarayıcı (Virus Scanner) bağlantısına tıklandığında sizde hangi uygulama aktif oluyor acaba?

play.google.com
    Mobile Manager - Google Play'de Uygulamalar
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.asus.mobilemanager&hl=tr

quote:

Orijinalden alıntı: ne diyorum

Asus'a kayıt olunca sizde de model olarak bu mu çıkıyor?

İçime kurt düştü. Yabancı forumlarda tüm Zenfone serilerinde yüklü geliyor denmiş ve bende var ama sizlerde yok. Bu sebeple akşam 5'den sonra telefonu da alıp Teknosa'ya gideceğim ve teşhirdeki Zenfone Max telefonlarını inceleyeceğim. Eğer teşhirdekilerde de bu antivirüs uygulaması kendiliğinden yüklü değilse veya bir fark varsa değişim talep edeceğim.

• quote:

quote:

Sizlerde Asus Mobile Manager'da Virüs Tarayıcı (Virus Scanner) bağlantısına tıklandığında sizde hangi uygulama aktif oluyor acaba?

quote:

İçime kurt düştü. Yabancı forumlarda tüm Zenfone serilerinde yüklü geliyor denmiş ve bende var ama sizlerde yok. Bu sebeple akşam 5'den sonra telefonu da alıp Teknosa'ya gideceğim ve teşhirdeki Zenfone Max telefonlarını inceleyeceğim. Eğer teşhirdekilerde de bu antivirüs uygulaması kendiliğinden yüklü değilse veya bir fark varsa değişim talep edeceğim.

Bende asus mobile managerda virüs koruyucuya tıklayınca dr. Safety uygulamasının mağaza indirme sayfasına yönlendirdi.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bende asus mobile managerda virüs koruyucuya tıklayınca dr. Safety uygulamasının mağaza indirme sayfasına yönlendirdi.

Evet aynen benden tıkladıgımda yönlendirdi. Ama yüklü değil istersen yükleyebiliyorsun google play sayfasına yönlendiriyor.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.