Aaa sıçan etimi bu nerden çıktı ya!Açıklarsan biraz bilgilenelim
quote:
Orjinalden alıntı: faruk
Biraz mantıklı düşünün,bugün at eti kaç liraya mal olur?Eminim inek etinden çok daha fazla olur.Kesilip piyasaa sürülen etle hastalıklı veya ölmeye yakın yaşlı atlar oluyor.Bu nedenle sağlık açısından tehdit oluşturuyor.Bunun haricinde atın etinde bir iğrençlik göremiyorum fakar mecbur kalmadıkça yemem çünkü at besin kaynağı oalrak yaratılmamıştı.Onun görevi ulaşımı sağlamaktır.Her ne kadar teknoloji gelişsede atın işlevi değişmemeli
tamamiyle katılıyorm.. ve zeki hayvan yemek tehlikelidr!!!
Arkadaşlar lütfen fikir belirtirken eleştirici ve kırıcı olmayalım, foruma yazı yazan herkese teşekkürler!
AT ETİNİ ZATEN BİZ ET YENİLMEYE BAŞLADIĞINDAN BERİ YİYORDUK......................
AT ETİNİN SERBESTLEŞMESİ BİŞEY FARK ETTİRMEDİ ÖNCEDEN EL ALTINDAN PİYASAYA SÜRÜLEN AT ETLERİNİ YEMEMİŞ OLANIMIZ OLMAYA BİLİR....................................
at etini bizim burda her market satiyor
quote:
Orjinalden alıntı: 17_Ocak
kardeş at eti dinimizce de yenilebiliyor ,temiz hayvan ,ayrıca kars - ığdır gibi illerimizde kımız yapılıp içiliyor ,ayrıca ortaasyada at sürüleri besleniyor yemek için , bence hiç iğrenç değil ,şahsen denemek isterim
Üniversite yıllarımda tesettürlü bir bayan arkadaşıma bunu ispatlamak için çok çaba sarfetmiştim ama bir türlü ikna edememiştim. At eti haram değil diye diye dilimde sakal çıkmıştı ama nerdee.
evet ben de duydum at,domuz eti avrupa normlarına uygun gıda ürünleri olarak gösteriliyor ve biz avrupa birliğine girersek şayet bol bol yeriz artık eşek eti köpek eti.....gınam gınam şimdiden afiyet olsun
At etinin şafi mezhebinde sadece savaş,kıtlık v.s gibi durumlarda oda heryerini değil sadece sağ arka bacağını yemenin mekruh olduğunu biliyorum.At etini domuzla kıyaslamak mümkün değil.Ayrıca domuz yemenin dinen yasak olmasının bir sebebide insandaki eşini kıskanma duygusunu yok etmesidir.Pis olduğunuda biliyorum ama o kadar tehlikeli derecede pis olsa herhalde dünyanın yarısından fazlası telef olmuştu.Yinede domuzu çok iğrenç buluyorum ve çok pis kokuyor.Ne at nede domuz ikisinide yemek istemem.Fakat farkında olmadan bugüne kadar neler neler yemişizdir oda ayrı bir muamma.Zaten at ve eşşek çok fazla şekilde kesiliyor.Ve bizde farkında olmadan bunları tüketiyoruz.En basitinden hayvanat bahçelerinde bile at ve eşşek hergün kesiliyor Gözümle İzmir hayvanat bahçesinde şahit oldum.Ve İzmir fuardan kesinlikle et filan yemem.Ne malum orada çalışanları bir bacağıda yiyecek yapan yerlere ucuz yollu satmadıkları.Bu sadece bir örnek.Öğğkkkk
yaa şimdi at daha pahalı olmaz mı danadan? ne biliym dal gibi hayvan yani ...
bu yüzden pek dana etine karıştırıp satmazlar kazıklamazlar yani... ama bunun katırı ,eşeği var tabi
sağlıklı bir atı kimse kesmez durup dururken zaten bakımı çok pahalı kesmek için adam atmı yetiştiricek çiflikte ??? bizim yediğimiz atlar hastalıklı olanlar veya ölenler at etinde bi problem yok,temiz hayvan zaten
bize aynı şekilde dana koyun keçi inek vs gibi hayvanlarında hastalıklı etini kakalıyorlar
tek korkunuz hastalıklı hayvan yemek olsun, yok at yenmez bilmemne bence bunlar takıntı....... sağlıklı olsun bizim olsun
TAYYİP PAŞ NE DİYOSA DOĞRUDUR::::...
O HERŞEYİ BİLİR.........
insan sağlığına en yararlı at etiymiş,ama ben yiyemem soyumdada yarı tatarlık var ama(göya tatarlar yermiş hiç görmedim) avrupada kalp hastalarına at eti yiyin diyorlar at hayvanların en asaletlisi işte benim diyeceklerim bu kadar
evet arkadaşlar bir rivayete göre kavimler göçünde türklerin bir kısmı kuzeyden bering boğazını ggeçip amerika'ya gitmişler ama tabi doğruluğu tartışılır
at eti günah değilmiş cevat akşit böyle demişti biz yemiyoruz çünkü adetimiz değil yoksa yenebilri demişti
[image]Yüzde yüz Türk olduğun gün Cihan senindir..
Esir iken mümkün müdür ibadet Yatıp kalkıp Atatürk'e dua et... Senin gibi dürzülerin yüzünden Dininden de soğuyacak bu millet.
İşgaldeki hali sakın unutma Atatürk'e dil uzatma sebepsiz Sen anandan yine çıkardın amma Baban kimdi bilemezdin şerefsiz
quote:
Orjinalden alıntı: sedaba_82
Geçenlerde TRT 1de gece haberlerinde duydum arkadaşlar.Haberde şöle diyodu"At eti yasallaştı! artık at etini kasap reyonları ve büyük market reyonlarında görebilicez diye"Öğğ ne iğrenç olur ya! bu sayede ne dışarıdan etli yemek yicez ,nede eve kırmızı et alıcaz.Bu ne saçmalık ya kızılderilimiyiz biz yahu
Evet kızılderiliyiz.
kardeşim at eti dinimize göre haram değildir.ancak hanefi mezhebine göre mekruhdur.şafi mezhebine göre helaldir.mekruh olduğunu ileri sürmüşlerdir çünkü at savaş hayvanıydı.
quote:
Orjinalden alıntı: _TurkmenBoy_
[image]Yüzde yüz Türk olduğun gün Cihan senindir..
Esir iken mümkün müdür ibadet Yatıp kalkıp Atatürk'e dua et... Senin gibi dürzülerin yüzünden Dininden de soğuyacak bu millet.
İşgaldeki hali sakın unutma Atatürk'e dil uzatma sebepsiz Sen anandan yine çıkardın amma Baban kimdi bilemezdin şerefsiz
Bu nedir yaw at eti ile ne alakası var kardeşim.Rahatsızmısınız nesiniz ya ? Forumu allak bullak ettiniz.Allah akıl fikir versin ne diyeyim
arkadaslar at savas hayvani oldugu icin imami azam bu hayvanin yenmesinin uygun olmayacagini soylemistir. Bu arada orviper bildigin bisey varsa anlat devamini getir
Bu sadece yenilik .. 4-5 sene sonra herkez sanki dana-koyun etiymiş gibi bir et olarak görür bu eti türkiyede. Tad farklarına göre alışveriş eder, gerisi normal gelir aha şuraya yazıyorum. Yazdım.
quote:
nofrost:
yıllardır eşek kese kese memlekette eşek bırakmadı namussuzlar şimdi de at popülasyonunu yok ederler.