Şimdi Ara

at eti yasallaşmış duyanınız?At etininde günah olduğunu söleyenler var! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
3.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: pacman

Niye at etini iğrenç buluruz ki hiç anlamam, ne farkı var inekten, keçiden. Sonuçta ot ile beslenen bir hayvan.... (ha ben de yemem o başka)

aliskanlik.
  • ayrica bu benim de hosuma gitmedi ama at eti yemeyiz olur biter
    hem suda var ben at eti satilan kasaptan kesinlikle alisveris yapmam.
    ya dusunsenize kasap once at etinden kiyma cekiyor sonra ben giriyorum kasaba ayni makinanin icinde bana dana eti cekiyor kiyma olarak.
    her kasapta at eti satilacagini dusunmuyorum ben.

cok kez elime domuz jambonu aldimda sonradan domuz oldunu farkettim.
    at eti sebes olacaksa domuzun sebesligide soz konusu.
    arkadaslar buyuk marketlerden alisverislere dikkat derim ben.

ya bide bisey daha sorucam size
    mesela ben. yengec, ahtapot, karides, deniz anasi, yosun ve aklima gelmeyen bursuru deniz urunleri yiyorum
    sushe ye bayiliyorum.
    bunlarda ayni domuz eti gibi gunah mi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi felsefika -- 4 Temmuz 2005, 16:57:26 >
  • at etinin tadi guzel degilmis
    attansa dana daha guzelmis.
    ama domuz etinin tadi mutismis cok arkadasimdan duydum bunu.
    domuz eti yiyenler domuz etinin hepsinden daha guzel oldugunu soyluyorlar.
    cok yagli bisey ya ben bukadarini biliyorum.
    yemedim yememde sadece tabakta kalan yagin goruntusu yika yika cikmamasi bunu biliyorum.
    belkide bilmeyerek yemisimdir bilmiyorum.
    insallah yememisimdir.
  • junayerturk merhaba... sorunu cevaplamak istedim inşallah yanlış bilgilendirmiyorumdur ama yanlışım varsa arkadaşlar düzeltir nasılsa.Domuzun neden yenmediğini sorduğumda bana hep şunu sölediler; Domuz kendi pisliğini yiyen bir hayvan olduğu için yenmesi günahmış,sanırım domuz eti pis oluyo bu anlamda dinimizcede bu yüzden yasaklanmış demekki.Senin sölediğin deniz ürünlerinde bilmiyorum kendi pisliğini yiyen varmı!Olduğunu sanmıyorum bu yüzden denizden çıkanları yiyebiliyoruz.Ha bende her çıkanı yemem mesela midye böcek gibi bişe ya!
  • quote:

Orjinalden alıntı: sedaba_82

junayerturk merhaba... sorunu cevaplamak istedim inşallah yanlış bilgilendirmiyorumdur ama yanlışım varsa arkadaşlar düzeltir nasılsa.Domuzun neden yenmediğini sorduğumda bana hep şunu sölediler; Domuz kendi pisliğini yiyen bir hayvan olduğu için yenmesi günahmış,sanırım domuz eti pis oluyo bu anlamda dinimizcede bu yüzden yasaklanmış demekki.Senin sölediğin deniz ürünlerinde bilmiyorum kendi pisliğini yiyen varmı!Olduğunu sanmıyorum bu yüzden denizden çıkanları yiyebiliyoruz.Ha bende her çıkanı yemem mesela midye böcek gibi bişe ya!

hayır arkadaşım seni yanıltmışlar domuz eti sağlığa zararlı olsaydı milyarlarca insan hasta olurdu şimdiye kadar

biz müslümanların yememesinin nedeni ise Allah yeme demiş bizde yemiyoruz , aynı şekilde zamanında yahudilere de haram kılınmış onlar hala domuz eti yemezler ,

deniz ürünlerine gelirsek mezhepler arasında farklılık var ,maliki mezhebinde deniz ürünleri yenilebilir ama sushi gibi çiğ olarak yemek veyahutta herhangi bir hayvan ürününü çiğ olarak yemek yamyamlık veyahutta leş hükmündedir

• sanirim parazit ,
    ama tam olarak bilmiyorum,domuzlar et yiyor o yüzden sanirim,
    et yiyor olarak sadece balik yemek günah degil sanirim,ya ben bilir kisi degil,sadece su an aklima gelenleri yaziyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: junayerturk

ayrica bu benim de hosuma gitmedi ama at eti yemeyiz olur biter
    ya dusunsenize kasap once at etinden kiyma cekiyor sonra ben giriyorum kasaba ayni makinanin icinde bana dana eti cekiyor kiyma olarak.

mesela ben. yengec, ahtapot, karides, deniz anasi, yosun ve aklima gelmeyen bursuru deniz urunleri yiyorum
    sushe ye bayiliyorum.

domuz etinde kaynatınca bile ölmeyecek kadar sağlam yapılı parazit kurtlar var.onu yiyince vucutta açılıp çeşitli organlara yerleşiyorlar ya da tahribat yapıyorlar.bundan dolayı domuz kesinlikle yenmemeli.

deniz ürünlerine gelince.denizden babam çıksa yerim derler ya ben de o fikre katılıyorum.deniz ürünlerinin sakıncası yok.ama pişmiş olarak yemelisin.yani sanırım o sushe denen şey çiğ oluyor.onu yememelisin.

• quote:

Orjinalden alıntı: elec

sanirim parazit ,
    ama tam olarak bilmiyorum,domuzlar et yiyor o yüzden sanirim,
    et yiyor olarak sadece balik yemek günah degil sanirim,ya ben bilir kisi degil,sadece su an aklima gelenleri yaziyorum

domuzlar b.k yiyiyor biliyorum ben
  • quote:

Orjinalden alıntı: 17_Ocak

..biz müslümanların yememesinin nedeni ise Allah yeme demiş bizde yemiyoruz , aynı şekilde zamanında yahudilere de haram kılınmış onlar hala domuz eti yemezler ...

quote:

@17_ocak

deniz ürünlerine gelirsek .......

Şafii: "Denizden babam çıksa yerim"
    Hanefi:"Balık cinsinden ne olsa yerim"

• quote:

Orjinalden alıntı: derkin

domuz eti yiyen var mı aranızda?
    Ben hiç yemedim tadı nasıl?
    at etinin tadı nasıl?

yurtdışında farkında olmadan yemişim, yedikten epey sonra öğrendim tabi. yani bi fark aklıma gelmiyor....
  • Düşününce en iyisi aslında vejeteryanlık, ata yazık olur diye yiyemem ,koyun kuzu ve hatta dana da şirin hayvanlar şimdi ama şu et kokusu yok mu öldürür adamı ....
  • Nofrostun açıklamasını bence dikkate alın arkadaşlar!Başka arkadaş da "Allah yeme demiş bizde yemiyoruz "gibi biraçıklama yapmış beni pek tatmin etmedi açıkcası.yinede herkesin fikrine saygı duyuyorum tabiki...
  • quote:

Nofrostun açıklamasını bence dikkate alın arkadaşlar!Başka arkadaş da "Allah yeme demiş bizde yemiyoruz "gibi biraçıklama yapmış beni pek tatmin etmedi açıkcası.yinede herkesin fikrine saygı duyuyorum tabiki...

seni tatmin etmemiş ama bu böyle

islamiyet teslim dinidir , her gün bir bardak şarap çok sağlıklıdır ama Allah çoğu haram olan bir şeyin bir damlası da haramdır demiş ve yasaklamış ,yani bu gibi konularda sağlıklı mı sağlıksız mı bakılmaz , Allah ne diyor ona bakılır

kısacası dini konularda hikmete göre iş yapılmaz
  • Sanırım yanlış anladın beni benim sölediğim dinimize karşı gelmek değil tabiki bende dinimizin kurallarına uyuyorum. ama sen açıklamada "Allah yeme demiş bizde yemiyoruz" diyosun bu açıklama böle olmamalı asıl olayın özü neden yasaklamış, acaba et mikroplumudur nedir ,haram olmasının sebebi ne ?bunların açıklamasını istiyorum ben sen genel konuşmuşsun ama kendine sormadınmı bugüne kadar "tamam Allah bunu yasaklamış ama neden yasaklamış diye!" ölesine yasaklamadı herhal.benimde bilirkişilerden istediğim açıklama buydu!
  • quote:

Orjinalden alıntı: derkin

domuz eti yiyen var mı aranızda?
    Ben hiç yemedim tadı nasıl?

Gayet güzel hele salamı çok güzel oluo (ama hafif yağlı). Izgarası fln sulu oluyo. Bide çevirmesini yapıolardı ondan deneyemedim. Zaten domuz eti yememek için yurt dışına çıkınca vejeteryan takılman lazım yoksa kurtuluşu yok, adamlar eti olmasa, yağını katkı maddesi olarak kullanıolar.
  • quote:

Sanırım yanlış anladın beni benim sölediğim dinimize karşı gelmek değil tabiki bende dinimizin kurallarına uyuyorum. ama sen açıklamada "Allah yeme demiş bizde yemiyoruz" diyosun bu açıklama böle olmamalı asıl olayın özü neden yasaklamış, acaba et mikroplumudur nedir ,haram olmasının sebebi ne ?bunların açıklamasını istiyorum ben sen genel konuşmuşsun ama kendine sormadınmı bugüne kadar "tamam Allah bunu yasaklamış ama neden yasaklamış diye!" ölesine yasaklamadı herhal.benimde bilirkişilerden istediğim açıklama buydu!

kardeş hala anlatamadım herhalde

islamiyette nedenler yoktur , Allah yasaklamışsa olay bitmiştir
  • quote:

Orjinalden alıntı: 17_Ocak

quote:

Sanırım yanlış anladın beni benim sölediğim dinimize karşı gelmek değil tabiki bende dinimizin kurallarına uyuyorum. ama sen açıklamada "Allah yeme demiş bizde yemiyoruz" diyosun bu açıklama böle olmamalı asıl olayın özü neden yasaklamış, acaba et mikroplumudur nedir ,haram olmasının sebebi ne ?bunların açıklamasını istiyorum ben sen genel konuşmuşsun ama kendine sormadınmı bugüne kadar "tamam Allah bunu yasaklamış ama neden yasaklamış diye!" ölesine yasaklamadı herhal.benimde bilirkişilerden istediğim açıklama buydu!

kardeş hala anlatamadım herhalde

islamiyette nedenler yoktur , Allah yasaklamışsa olay bitmiştir

sedaba_82 Belki Farkında değil ama çok güzel açıklamış bence. 17_ocak arkadaşımız ise tam tersine İslamı o kadar yanlış yorumluyorki icler acısı bi durum sözkonusu. (bence)
    Arkadaşlar Allahın hiçbir emri ve yasağı yokturki hem dünyevi hem uhrevi nedeni olmasın. İnanıyorsak ve içimizde hiçbir şüphemiz yoksa (ki olmamalıda) sırf Allahın emri olduğu için bunu uygulamalıyız, ammaa velakin sebebini öğrenmek çok faydalıdır, en azından diğer insanlara anlatırken 17_ocak arkadaşımızın anlattığı gibi "Allah öyle demiş" şeklinde bir açıklama yapmamış oluruz ve daha bir tatminkar cevap veririz.

17_Ocak haklısın, günümüzde tıp çevreleri günde bir kadeh alkollü içkinin yararlı olabileceğini söylüyorlar, ama emin ol o tıpçılar reçeteye yazdıkları herhangi bir ilacın ileriki yıllarda insan bünyesinde ne gibi etkileri olacağını dahi çoğu kez bilemiyorlar, sadece GÜN'ü kurtarıyorlar.
    onun içindirki önümde iki seçenek varsa, birinde Allah Yapmma diyor, diğerinde tıp yap diyorsa, ben Allahın dediğininden şaşmam, bugün açıklanamıyor bile oolsa vardır mutlaka bir hikmeti. Benim bu düşünceme sizler teslimiyetçilik diyorsunuz belki, ama bunun adı İMAN dır.

• quote:

Orjinalden alıntı: nofrost

quote:

Orjinalden alıntı: junayerturk

ayrica bu benim de hosuma gitmedi ama at eti yemeyiz olur biter

sushe ye bayiliyorum.

domuz etinde kaynatınca bile ölmeyecek kadar sağlam yapılı parazit kurtlar var.onu yiyince vucutta açılıp çeşitli organlara yerleşiyorlar ya da tahribat yapıyorlar.bundan dolayı domuz kesinlikle yenmemeli.

deniz ürünlerine gelince.denizden babam çıksa yerim derler ya ben de o fikre katılıyorum.deniz ürünlerinin sakıncası yok.ama pişmiş olarak yemelisin.yani sanırım o sushe denen şey çiğ oluyor.onu yememelisin.

evet domuz etı ozellıklede cıg yenırse saglıga zararlı.
    ama sushının cıg olsada zararlı oldugunu sanmıyorum zaten her balık cıg yenmez sushının ıcınde ton var ve taze olması sartıyla cıg yenılır.

• avrupa ülkelerinin çoğunda, müslüman (özellikle türk) nüfus çok olduğundan, islami usullere uygun yapılmış et bulabilirsiniz. ben yinede garanti olsun diye yurtdışına çıktığımda tavuk yerim. fakat avusturyada bir kızarmış tavuk yedim, inanın şimdiye kadar hiç o kadar lezzetlisini yememişdim. sebebini sorduğumda cevap pek hoşuma gitmemişti. kullanılan yağ domuz yağıymış. ordan bir gol yedik anlayacağınız.
  • at etı bence yenmez...

yense kurban edilirdi..

nıye kurban etmiyos demekkı yenmez
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.