1800 lü yılların sonunda bir alman kurmay bizim kuleliyi ziyaret eder.. koğuşları hamamı falan gezdirirler tabi her yer pırıl pırıldır..adamın çok hoşuna gider..tam gidecekken tuvaleti de görmek ister.Tabi bizimkiler rahat..Adam wc yw gider sağa sola bakar en sonda deliğe bakar uzun uzun bizim boklara...yaverine döner ve çabuk bir bok uzmanı çağırın almanyadan der..uzman gelir buyur paşam der..paşa olum bunların boku kalın uzun ve sert bizimkilere benzemiyor tez araştırın der..uzman numuneyi alır götürür bir süre sonra şöyle bir bok raporu gelir... türkler inançları gereği koyun keçi ve büyük baş hayvan etleri yiyorlar.Bunlarında üreme miktarları sınırlı olduğu için yeteri kadar tüketemiyorlar ve ihtiyaçları olan besini aşırı tahıl tüketerek karşılıyorlar.Ama biz domuz gibi yılda 1 e 10 veren bir et tüketme alışkanlığımız olduğu için bizim bok onların boka doğal olarak benzemiyor.. çetin altan
AT ETİ 1-DANA VE KOYUN ETİNE GÖRE DAHA KURU GELİR 2-KIZARTICASAN EN GÜZRL KIVAMI KULAK MEMESİ(JELİBON)KIVAMI AZCIKTA KANLI KALMASIDIR YOKSA TADI EKŞİR VE KAYIŞ GİBİ OLUR (YEMEK TARİFİ GİBİ OLDU) 3-BESLENME TİPİ VE HAYATTAYKEN GÖRDÜĞÜ İŞLEVE GÖRE TADI DEĞİŞİR. MESELA ÇALIŞAN VE KIRDA BESLENEN HAYVANIN ETİ MÜKEMMEL BİRŞEYDİRVE DİRİDİR AMA AMA KÜSPE VB. İLE BESLENENLER (BESİ HAYVANI) ETİ KOKAR VE TADI EKŞİR KARNIM ACIKTI BİRAZDA AĞZIM SULANDI AMA EN İYİSİ GEYİK ETİ TAVSİYE EDERİM AMA TÜRKİYEDEKİLERİ DEEEL ZATEN AZKALDI HE BİDE TAVŞAN VAR TABİ AMA TOPİĞİ İİİCE DAĞITMAYIM
Benım bır sorum olucak ,yahu ben yurtdisinda okuyrum fakat burada dana eti pek gozde degil , bizde domuz yemeyelim diye paso tavuk eti dana kiyma , pirzola falan aliyorduk , ama bulmasi zor adamlar her eti karistirarak satiyorlar a.k. gecenlerde arkadas icime ates dusurdu , dedigi bunlar domuz ile inek hayvanini ayni ortamda , domuz eti ile dana etlerini ayni kiyma makinasindan gecirirler diye soylemisti aslinda buda bana mantikli geldi , herifler gavur a.k. simdi ben alsam hala gunah veya herhangi bir hastalik bulasirmi , yoksa burada daha 3-4 yil et yemiyecezmi ?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme