Yukarıdaki bilgiler, anakartımın kutusu üzerinde yazılanlar. ATA Hardiske sahibim. Anakartta Sata2 de var.
Şimdi sorunu size kabaca anlatmak gerekirse;
Tüm donanımsal bağlantıları yaptım. Bilgisayarı açıyorum fakat windows yazısı gelmeden bilgisayar restart atıyor. Her şekilde açmayı denedim (güvenli mod'da dahil), açılmıyor bilgisayar. Her seferinde restart atıyor. İnternet dışında çoğu kişiye sordum, ATA'yı SATA'ya çevirmelisin dediler fakat onlarda tam emin değiller hatanın ne olduğundan.
Size danışmak istiyorum lütfen yardım ederseniz memnun olacağım.
ATA'yı SATA'ya çeviren bir kablo varmış. Benim sorunumu çözer mi bu kablo. Sizce sorun nedir? Nerededir? Bios'ta da tüm ayarları denedim olmadı.
Şimdiden teşekkür ederim.
Not: Anakart CD'sini takıyorum. Karşıma iki seçenek çıkıyor: BACKUP ve REBOOT diye. REBOOT dediğim de ekran siyah beyaz oluyor ve restart atıyor yine yani bir şey değişmiyor. BACKUP dediğim de ise HDD yetersiz diyor. Sanırım C:'de yeterli boş alan yok. 10GB alan istiyor. Bilgisayara format atıp C:'de yeterli alanı oluştursam bunun soruna bir etkisi olur mu?
Harddiskin jumper'ını kontrol edip doğru ayarlandığından emin olduktan sonra BIOS'u standart ayarlara getir. Windows'u yeniden kur, kurarken de harddiske format at. Tabi bunları yapmadan önce harddiskte önemli şeyler varsa yedeğini almayı unutma.