< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hey Mr Jack -- 17 Mayıs 2020; 18:21:18 > |
Ataköy NEF22'den motorum çalındı, 34CEN486 Yamaha R25 Siyah (11. sayfa)
-
-
motor hırsızlığı kadar kötü bi durum yok
cidden evlat acısı gibi koyar adama
yapan kişi inş cezasını çeker ve sende motorunu bulursun dostum
geçmiş olsun -
-
Gercek mesaj sayisi 24086 hocamquote:
Orijinalden alıntı: sacmAdam
Babuş, her konuda senin mesajın oluyor fakat toplam 287 mesaj bu nasıl iş?
Konu disi mesajlari sayilmiyor o yüzden -
karantinadayız diye gprs için paket yüklememiştim şimdi inip gprs taktım onguard kilidinide taktım sitede oturuyorum fakat geçen sene mt25 sıfır motoru siteden çaldılar -
Bunu söylemek istemezdim ama şuan ancak motorun parçalarını sahibinden'den bularak toplayabilirsiniz. -
Keşke bulabilsem ama daha ilana düşmemiş herhalde.
-
Geçmiş olsun öncelikle umarım en kısa sürede motorunuzu geri bulursunuz...
Yardımı olabilir veya yaptınız mı bilmiyorum ama youtube da motor vlogları yapan kanallara yazın derim Motorum çalındı geri bulduk gibi başlıklar var bi şekilde organize olup whatsapp üzerindeen iletişimler buluna bilir.... -
Hocam motosiklette disk kilidi ya da zincir kilidi yokmuydu?quote:
Orijinalden alıntı: LacrymatoireArkadaşlar, hepinize teşekkür ederim.
*Görüntüler elimde var, iki kişi bir scooter ile sitenin ana otoparkından giriyor, güvenlik durduruyor ama içeri giriyorlar, direk benim motorumun bulunduğu bölgeye geçiyorlar, ardından motoru çalıştırıp basıp gidiyorlar, güvenlik şüpheli şahıs diye anons geçiyor ama çoktan çalıp gidiyor kişiler.
*Yetkili servis dışında bir yere gitmedi motor, ki oradaki adresim de güncel değil.
*Yönetimle görüştüm, şahısları tespit ettiklerini fakat geç kaldıklarını söylediler.
*Motorumu hep güvenlik kamerasının önüne park ederim, ama ilginçtir, o kamera başka yöne bakıyormuş...
*Yine aynı sitede NEF 22'de motorumu bir kere devirmişlerdi, yine bulamamıştı güvenlik...
*Polisler, ancak asayiş kontrol veya benzinliğe gelirse motor bulunma şansı var dedi. Şahıslar motorumla E5 e bağlanıp kaçmışlar, o bölgedeki kayıtları sordum, mümkün değil göstermek dediler...
Avukatım ilgilenecek konu ile, NEF22 ve Tepe Güvenlikle görüşecek, bakalım neler olacak.
Artık evlerinizin kapalı garajlarına da güvenmeyin motor sahibi arkadaşlar, -4 bodrum katından motor çalınabiliyor, kilitleyin, disk kilidi takın, zincirleyin, aklınıza ne geliyorsa ekstra, yapın.
Birde güvenlik görevlisi durdurmuş madem, bunlar nasıl girmiş içeri?
Birde otoparka bir kaç farklı giriş mi mevcut?
Nerden girdiyse ordan çıkmışlardır.
Birde direk senin motosikletin oraya gittilerse, demek ki ya seni tanıyan biri ya da daha önce keşif yapmaya gelmişler.
Bende aprilia srv 850 sahibiyim.
Kapalı garajım mevcut.
Allahtan İstanbul’da yaşamıyorum.
Abus disk kilidi almıştım 500 liraya para çok gelmişti ama bence değer.
Ayrıca araç takip sistemi ve zincir kilit de mevcut..
İnşallah bulursunuz allah yardımcınız olsun
-
Disk kilidi de abus marka olmalı birde.
Ben geçen sene 500 liraya almıştım, içim cız etmişti ama iyiki almışım. -
Sadece disk kilidi vardı. Onlarca farklı motor vardı, Ducati'sinden tut, Harley, R6, en az 4-5 tane daha R25 vardı. Piyango bana vurdu.
Ana otopark kapısından girip oradan çıkıyorlar. Hızlıca iş bitiyor, kameraların önüne en az 5 kere gelip bakıyorlar, kaskları çıkarmadan, ama alıp gidiyorlar işte.
-
Ya en büyük korkum. Çok geçmiş olsun. Kapalıda duruyor benimki de. Üstünde 3 kilit var ama hırsıza kilit dayanmaz sözü doğru.
Her otoparka indiğimde motorumu göremeyeceğim diye bir heyecan yaşıyorum. Allah belasını versin her türlü hırsızın -
Son bir kaç senedir o kadar çok güvenlikli siteden hırsızlık haberi duydum ki artık güvenlikli sitelerin normal apartmanlardan daha güvenliksiz olduğunu düşünmeye başladım. Geçen caddebostan sahilde bir güvenlikli sitede evlere güzelce hırsızlar girdi. Sonra güvenlikler değiştirildi falan. Ondan öncede Bostancı gibi bir kaç yerde yine güvenlikli sitede hırsızlıklar duydum. Aynı gece 3-4 evi soymuşlardı.
Ya kimileri de güvenliğin işi değil demişlerde. Her gelene gidene eyvallah yapıyorlarsa işleri ne peki? Kapıcı mı bunlar bir tek? E onun için güvenliğe gerek yok ki. Her apartman sakinine girişteki bariyeri kaldıracak anahtarı dağıtırsın olur biter. Olay bariyer kaldırıp indirmek ise bir tek. Onun dışında harbiden çoğunlukla bu hırsızlıkların zaten güvenlikçiler ile beraber çalıştığı düşünülür. O sebeple güvenlik olması daha bile tehlikeli gibi. Ne zaman evdesin değilsin, her şeyi rahatça takip edebilirler. Tüm zayıf noktaları bilirler. Bence aynı kasko gibi, bireysel anlaşma yerine güvenlik şirketi ile anlaşmak lazım ve ondan sonra şayet bir hırsızlık vs olursa tamamen güvenlik şirketinin sorumluluğunda olmalı. Masrafları karşılamalı. Ondan sonra elemanlarını da ona göre eğitir derecelendirir. Kameraları, sistemleri de ona göre üst düzey tutar. Buna rağmen hırsızlık olduysada hırsızları da ona göre peşine düşüp bulur.
Bunlar olmadıkça güvenlikli sitede yaşamak daha güvenliksiz. Daha tehlikeli. Evde olmadığını net olarak takip eden içindeki düşmanlar var.
-
Ne kadar cahil cühela insan var yahu sitenin otoparkına giriş kartıyla giriliyor yani o sitenin otoparkına kartı olmayan giremiyor bir komşu veyahut orada oturan motoru çalmıştır motoru dışarı çıkarırken güvenlik dur diyemez ya dostlar akıl var mantik var az mantıklı olun lütfen -
aynen bendeki biri XENA biri ABUS tu ama disk kilidi tek başına sadece belki sağa sola gidildiğinde motordan çok fazla uzaklaşılmadığında öneririm. disk kilidini değilde diski kırarak motoru minimum hasarla götürebiliyorlar youtube da çok fazla videosu var o yüzden ona kesinlikle güvenmeyin ve tekrar söylüyorum alarmlı disk kilidi olmalı kulağı sağır eden ses çıkarıyorlar en azından belki dikkat çeker.
ayrıca SPY 5000m alarm öneriyorum daha önce bahs etmiştim. düz kontak vs yapılırsa motoru stop eden bir sistemi var, çalıştırabilmenin tek yolu kumandanın düğmesinden alarmı iptal etmek yoksa ne marş basıyor neden benzin pompası çalışıyor.. iterek götürürlerse tabi ona engel olamaz :) -
Arkadaş üzülmemek elde değil. Bunların cezası artırılmalı dicem ama kendimde inanmıcam söylediğime adalet malesef çok zayıf. umarım bulunur kardeşim yasaklardan dışarı çıkamıyoruz yolda oluyorum görürsem anında dönüş yaparım. -
Bilip bilmeden konuşmayalım. 3 bariyerden de motorlar iki bariyer arasından rahatlıkla geçiyor. Yani motor için karta veya stickera gerek yok.
-
Öncelikle canına geleceğine malına gelmesine sevindim sevgili dostum.
Umut ediyorum ki Türk polisi hayırlı haberle telefonunu arar.
En kötü senaryoda bile oturduğun sitede en düşük aidat 500TL civarıydı diye hatırlıyorum. O zaman Nef yönetimi neden bu bedeli senden istiyor ki ? Kapalı, bariyerli bir otoparktan araç çalınmasının bir açıklaması yok olamaz. Cezasını Türk yargısı karşısında vermeliler bu işgüzarlığın. -
Gecmis olsun umarım bulunur. Konu sayesinde bir arabacı olarak R25 almak fikri kazındı kötü oldu bu :) -
geçmiş olsun, 4.kattan motor çalmakta ne bileyim üstelik güvenlik olan yerde. bence işi kurcalayın oradan birileri çıkar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X