Şimdi Ara

Ateizm ve deizm gençleri tehdit ediyor ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
1.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Varlığın birliği fikri tektanrılı dinlerle geliyor. "Tanrının birleştirdiklerini, siz ayıramazsınız (Matta 16:9). Bu ana taşıyıcılar ortodokslukta da ana taşıyıcılar. İslamiyette sadece isimler değişiyor ve teslisin farklışatırma olduğu iddiası var. Aslında değil, özellikle baba oğul ve ruhlar birlik içinde anılır. Hep beraber anılmaları birlik, teklik fikrindendir. Dolayısıyla orjinal değil, çıkış noktası gibi görünmüyor, sonradan tariflenmiş.

İslamiyet, mabetlerindeki tartışma kültürünü kaybettiği için kurallarını güncelleyemiyor. Küçük bir gurup tarafından yorumlanmasına izin verilen güncellemeler her zaman şüphe uyandırıyor, toplumu her zaman hükm eden ve edilen olarak ikiye ayırıyor. Bütün islam devletlerinde toplum sınıflıdır, tahakküm eden ve edilen guruplar vardır. İran, Endonezya, Mısır fark etmiyor.

Kiliselerde ayinler saygı içinde bölünmeden yürütülür, ayinden sonra ise soruları olanlar peder/kardinal/despota soru sorarlar, onlarla tartışabilirler, bazen ayinlerden sonra uzun tartışmalar olur. Museviler ise ayin sırasında tartışabilirler, onlarda ayin okunan ve dinlenen şeklinde gitmiyor. Her ikisi de mabetlerine ailece giderler ve tartışmalarda merak eden herkes bulunur.

Türkler ve kuzeydeki bütün toplumlar islamiyeti bir ölçüde kendi geleneklerine yaklaştırmışlar, bunun da önemli özelliği geleneklerin, bayramların yaşayışdaki toplumsal farklılıkları, tek eşli olmaları, aile fikrinin farklı olması. Hadi erkekler camiden gelsin sonra bayramı yapalım... Bu 'bayram', eski geleneklerindeki gibi. Türkler eski gelenekleri itibarıyla Avrupalı'lardan da daha katılar tek eşlilik konusunda. Din değiştiren toplumlar geleneklerinden tamamen vazgeçmemişler, bir senteze gitmişler.

• İbretle okudum yazıyı Şeytandan kurtuluyor gençler sahtekar müslümanlardan kurtuluyor gençler deseler daha doğru olur :)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 27 Mayıs 2024; 14:26:3 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • cübbeli ye göre Kuran da 5 vakit namaz yokmuş, peki o zaman nasıl farz oluyorda müslümanlar 5 vakit namaz kılıyor. böyle konular sorgulayan bireyleri deizme hatta ateizme itiyor. kimse durduk yere inancını yitirmez. bir sebeb olur.

• Din kötülerin eline geçerse bu durumun yaşanması çok doğal.Gördüğüm en çıkarcı en sahtekar insanlar müslümanım diyor ve müslüman olarak ben utanıyorum onlar utanmıyor. Sürekli hadis arıyorsunuz ama ahir zaman hadislerinde din alimleri şeytana çalışacak diyor ve buna rağmen neden inatla ateistleri deistlere kafayı takıyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OPTİMİST kullanıcısına yanıt

basitçe Muhammed peygamberin içinde yaşadığı toplumun ve coğrafyanın aksine yaptığı şeyler dinin gereğidir diyerek bir kanıya varabiliriz.

örneğin herkes aynı elbiseyi giyerken, peygamber başka türlü bir elbise giydiyse o zaman bu Allah'ın emridir o yüzden böyle giyinmiştir diyebiliriz.

ama müslümanı, putperesti, hristiyanı, yahudisi hepsi aynı elbiseyi giyiyorsa, peygamberde onlarla aynı elbiseyi giymişse, bu dinin gereği değildir. içinde yaşadığı toplulukla alakalıdır.

çölde entari ile dolaşmak normaldir.

eğer bunu kutupta da yapsaydı o zaman bu dinin gereğidir, o yüzden böyle davranmıştır diyebilirdik.

• Kendim ateistim ben bile ateistlerden tiksiniyorum gerçekten toplumu mahvettiler.Özellikle ekşi sözlükteki ateistler toplumu resmen zehirlediler onları okuyan milyonlarca genç hastalıklı düşüncelere sahip oldular.Özellikle sosyal medya da resmen bir ateizm terörü var.Hiç birşeye saygıları yok ufacık bir insanlık bile yok.Sırf bunlar için keşke cehennem olsa diyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ahaber diye görür görmez midem kalktı. Hiç utanmadan kendilerine gazeteci falan diyorlar. Acaba orada çalışanlar toplum içinde, akraba, arkadaş ortamında falan utanmadan "ben Ahaber gazetecisiyim, muhabiriyim" vs. diyebiliyorlar mı? Ben büyük utanç duyardım.

• SUBJECT 101 kullanıcısına yanıt

Kiliseyi matbaa bitirdi. İslamı internet bitirecek.

• Ateist Hatip okulu öğrencileri tarafından tehdit ediliyorum bende. Bıçak çekip tanrının var olmadığını söyletiyorlar bana zorla.

• Din fakirin afyonudur..

• bu gençlerin maddi manevi tek sıkıntıları din ise, bu müthiş bir haber bu arada, bunca dert var diyoruz oysa yokmuş süper,

• İslâm çok güzel bir din lakin şuan Türkiye başta olmak üzere tüm dünyada İngiltere nin izin verdiği tasarladığı İslam yaşanıyor, bu nasıl oluyor derseniz İslam'ı Müslümanlığı kılık kıyafet olarak indirgenmiş hâle getirdiler dillerde pelesenk olmuş hadis ayet veya tüm kültürleri öldürmek pahasına merhaba yerine selamın aleyküm veya dedemden örnek vermek yerine Ebu uzeyfe den rivayet edilir diye söze başlama gibi vs İslam'ı Müslümanlığı böyle şeylere sıkıştırdılar, ama sen gel onların işine gelmeyen ayetleri hadisleri söyle herkes düşman kesilir

• mechatengu kullanıcısına yanıt

ben müslümanların kendi kendini yok edeceğini düşünüyorum. afganistanda 7-8 yaşında kız çocukları para karşılığı satılıyor, türkiyede yıllar önce yobazın teki 7-8 yaşında kızını kendisi evlendirmiş, tecavüzler, cinayetler, hırsızlıklar ortada, uyuşturucu, bu kadar pisliğin içine bulaşmış bir kitlenin yok olması için başka birşeye ihtiyacı yok bence.

• allah gerçekten olsaydı arapları yaratmazdı bence çünkü elle pilav yiyip kare şeklinde mercedesle tek tekere kalkıyorlar  

• kadının değeri bir hayvan kadar olursa o din bitmeye mahkumdur. İstediğin kadar cami aç, diyanetin bütçesi milyar dolar yap fayda etmez. İnsanlar apdal değil. Önlerinde internet var. Kadın hatta erkekden dahada zeki . Ama islam dinine göre fikri yok, karar veremez. Tecavüze uğrasa kadın suçlu. Yok öyle bir dünya. Akıl var fikir var. Biraz beyni çalışan insan bu saçmalıkları hemen anlar.

• dobrasam kullanıcısına yanıt

Bu allahın kenbdi hatası o zaman. Sen bir din gönderiyosun. Diyosun ki başka din yok bu son din.

Sonra bu dini başka bir milletin itin götüne çevirmesine izin veriyosun.

• emin olun dinden daha az tehdit ediyor..en azindan cehennem yada 70.000 yil yanacaksin gibi sacmaliklar yok. dinin kendisi tehdit zaten...yapmazsan yanarsin

• Hristiyan, Budist ülkelerde falan bu tür haberler yapılıyor mu acaba. Sanırım sadece islam ülkelerinde ateizm ve deizm tehlike olarak görülür. Adamlarda özgüven sıfır. Dinsizler geliyor diye korkudan altlarına edecekler neredeyse. Eee dinsizler gelirse din üzerinden akan para muslukları kesilecek tabi..en büyük korkuları o.

Sonra insanlar neden dinden soğuyorlar. Bu tür haberler yüzünden olabilir mi, einstein? Lan bir salın artık insanlığı be. İnsanlık sizden ilallah etti, yaka silkti var ya kabus gibisiniz ya. Ne gericiliğiniz bitiyor, ne ilkelliğiniz ne de terörünüz bitiyor. Lan bırak adam ateist olacaksa olsun. Ağaca tapacaksa tapsın sana ne

• Hemen dış etkenlere bağlayanlar var olayı. Çevremde görüyorum, gençler kolay para peşinde. Allah onu zengin yapmış ben niye değilim kafasındalar. Bir de kendi kendilerine hüküm koyuyorlar. Hani yaratıcı var madem bu niye böyle diyerekten hükmü veriyorlar. Çoğu kumardan, bilmem nereden kolay paranın derdinde. Tabi netten bir kaç ateistin de söylemlerini duyunca iş tamamen bitiyor.

• linkdeki paylaşılmış bazı text leri okudum da...

birinci olarak ateizm veya deizmin hangi zaman veya mekanda terörist faaliyet veya başkalarına zarar verme aracı olarak kullanıldığını isbat edebilecek var mı ?

ama ben tüm yazılı tarih de DİN SAVAŞLARI adı altında yapılan ve aynı din içinde oluşan adına mezheb dediğimiz grublaşmalar ile topluca katliamları gösterebilirim. örneğin islam içinde 2 itikad var bir tanesi maturidi itikadı diğer eşari itikadı. maturidi de kendi içinde 4 kabul edilen gruba ayrılıyor ve bunlar zamanında oldukça fazla can almadı mı ? hatta klasik sahabe zamanında ali ile ayşe arasındaki osman ın cinayeti konusunda olan savaş da var, haccacı zalimin yaptığı müslüman katliamları da var. Yani hiç de yabana atılacak bir durumu yok

iyi bir insan olmak veya başkalarına zararlı olmak için mutlaka bir dine inanmak gerekiyor ise; o zaman bu dindar grubunu nefreti ve kafir söylemlerinin kaynağı nedir ? senin itikadını veya dinini paylaşmayan birine yapılan zulmun amacı nedir ? hatta birisi dinden çıkarsa katli vacibdir gibi bir söz de nedir ?

DİN TACİRLİĞİ de ayrı bir konu. geldiğimiz gün itibari ile her hangi bir tarikat veya kendisine şeyhhhhh denen kişilerin bireysel servetlerinin kaynağı nedir ? kendileri oldukça lüx bir hayat ve maddi refah içinde iken müridlerinin hayat zorlukları?

geçen bir video da gördüm. peygamber hayatı boyunca kimseye el öptürüp sonra da elimi öpen cennetliktir dememiş iken bu şeyh denen kişilerin güveni nereden kaynaklanıyor ?

din ticareti ile dolandırıcılık yapanlar ?

ortalıkda birçok dini bütün dediğimiz ama varsa o amel defteri açıldığını ortaya dökülecek hıyanet ve dolandırıcılık da nasıl olacak ?

ateist biri seni nasıl maddi dolandıracak olmayan bir din ile senin zekat fitren hibelerin ile nasıl bir lüx araç veya konutlarda iskan edebilecek ?

deist veya ateist biri hayatın her kısmına saygı duyarken ve herkesin daha iyi bir yaşam özgürlük içinde olmasını isterken, kimse kimsenin elini ayağını öpmesin, kulluk yapmasın derken nasıl bir başkasını öldürtmek için bahane bulacak ?

kapitalist savaşlar bir yana yazılı tarih içinde yapılmış din savaşları ve katliamları diğer kefeye konduğunda hangisi daha çok insan öldürmüş ve esaretini - malını - namusuna el koymuştur ?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.