Şimdi Ara

Ateizm ve deizm gençleri tehdit ediyor !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
1.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Ateizm ve deizm gençleri nasıl tehdit ediyor?Gören uyuşturucudan,sigaradan vs bahsediliyor sanır...

Memlekette yüz binlerce cami,on binlerce İmam Hatip okulu ve lisesi,yüzlerce ve belki binlerce irili ufaklı tarikat/cemaat ve bunlara bağlı binlerce insan,yüz binlerce din görevlisi,imam,müftü ve din kültürü öğretmeni,binlerce Kuran kursu vs var...

Daha ne yaparak ateizm ve deizm ile mücadele edilecekmiş?

Eğer tüm bu uğraşlara rağmen gençler ateizme ve deizme yöneliyorsa sorun gençlerde vs değil sorun başka birşeydedir..

İşte bununla yüzleşebildikleri zaman ateizm ve deizme neden gençlerin yöneldiğini 'belki' anlarlar...

• Ateizm ve deizm gençleri nasıl tehdit ediyor?Gören uyuşturucudan,sigaradan vs bahsediliyor sanır...

Memlekette yüz binlerce cami,on binlerce İmam Hatip okulu ve lisesi,yüzlerce ve belki binlerce irili ufaklı tarikat/cemaat ve bunlara bağlı binlerce insan,yüz binlerce din görevlisi,imam,müftü ve din kültürü öğretmeni,binlerce Kuran kursu vs var...

Daha ne yaparak ateizm ve deizm ile mücadele edilecekmiş?

Eğer tüm bu uğraşlara rağmen gençler ateizme ve deizme yöneliyorsa sorun gençlerde vs değil sorun başka birşeydedir..

İşte bununla yüzleşebildikleri zaman ateizm ve deizme neden gençlerin yöneldiğini 'belki' anlarlar...

• Tabii gençlerin elinde her şeyi sorgulayabileceği telefon olunca, şıhlar şeyhler kolayca kafesleyemiyor. Bir telefona, bir internet paketine yenileceksiniz.

• Gençler deizm ve ateizmle müjdeleniyorlar.

• Bomboş, dejenere ve din düşmanı bir nesil yetişti. Yeni nesiller de ne yazık ki böyle olacak. Küreselcilerin ve Batı'nın planlarını boşa çıkaramadık.

• Rakanoth kullanıcısına yanıt

Küreselciler dindar nesil istedi ama interneti hesaba katmadılar. Yani dediğinin tam tersi. Planları boşa çıkıyor çok şükür.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuda sorumlular aranıyorsa, biz müslümanlarız. Küreselci, batıcı, haçlı oyunu ile bu hale gelmedik, bizzat biz yaptık.
    En iyi tebliğ eylemdir deriz ama eylemlerde de söylemlerde de sorun var.
    Bir camide hocayı dinliyorum, öyle şeyler duyuyorum ki bazen, çıkıp gidesim geliyor. Benim inandığım islamı anlatmıyor, bambaşka birşey. Ben bu durumu hocaya verebiliyorum ama çoğu genç bu ayrımı yapamıyor.

Gençlerin gidişatı beni de rahatsız ediyor. Değer yargıları çok zayıf hatta yok. Anı yaşıyorlar ve nefsleri için herşeyi feda edebilirler. Ahlaki yönden çoğu acınacak durumda. Ahlak deyince sadece bacak arasından bahsetmiyorum ama o da var. Bu gençlerin ebeveyn olduğu toplumu düşünemiyorum. Onların çocuklarını hele hiç.
    Kızsak, eleştirsek, eksik ve yanlış bulsak da bundan bir 30 sene sonra aile kavramını yaşatanlar büyük çoğunlukta muhafazakar insanlar olacak gibi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Işte bu yüzden diyanet bütçesi 8 kat arttırılmalıdır

• Navi kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    küreselci, batıcı, haçlı oyunu ile bu hale gelmedik, bizzat biz yaptık.

haçlı oyunu ne abi ya  hedef islamiyet mi ? asıl ateizm ve deizm artık batıda genel kabul görüyor özellikle iskandinavlar

batıyı da kendimizi de suçlamanın anlamı yok...dünya değişiyor

arabistan bile eski arabistan değil

• Ateizm ve deizm seni tehtid etmis anonim yapmisin kendini zaaa xd

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 27 Mayıs 2024; 9:17:45 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • arap kültürünü

islam dini

diye Türklere dayatırsanız

Türkler de arap kültürü diye islam dinine itiraz ediyorlar.

• Tehtid mi waaewww

• SUBJECT 101 kullanıcısına yanıt

Birinsici şeyh ve şıhları kimsenin dikkate aldığını sanmıyorum, dini temsil eden bir sınıf yok. Gençlerin sorgulayarak bir kanaate vardıklarını iddia etmen çok temelsiz , Bir şeyi sorgulamak için önce doğru malumat ve fikir sahibi olmak gerekir. Gençlerin duygu ve heyecanlarını kontrol etmede daha zayıf olduklarından, hissettiklerini , akıl yürütme ve sorgulama zannediyorlar.. Akıl yürütmenin de bir yöntemi ve usülü vardır. Her red ediş ve itiraz akıl yürütmenin sonucu değildir..

• august landmesser kullanıcısına yanıt

Yüzyıllardır bizi yıkmak istiyorlar diyenler var ya. Osmanlıyı da onlar yıktı derler mesela. Ama hiç düşünmezler Osmanlının geri kaldığını, bilimde, ilimde, teknolojide çağa ayak uyduramadığını ve bu yüzden yıkıldığını. Bu bir tür yansıtma olayı. Kendinde suç bulmama ve dış faktörlere bağlama hastalığı. Alıcısı çok fazla.

Aynı konu dinde de revaçta. Bizi birileri dinden uzaklaştirıyorlar derler. Ama biz ne yapıyoruz demezler. Müzik bile haram diyen hocaların sesi çıkar ama kul hakkı, yetim hakkı, kamu malı diyen çıkmaz.

• adolf1 kullanıcısına yanıt

Ezber cümleler. Arap kültürünü nedir tam olarak, hangi davranış arap kültürü hangisi değil ? İnsanın Varlığını borçlu olduğu Tanrı'yı hesaba katarak minnet duygusu ile yaşaması evrensel ve erdemli bir tutumdur. İnsan olmanın , bu dünyada bulunuşumuzun anlamı ve değerine göre yaşamak ( Dindarlık ) ırksal bir şey olamaz değil mi ?

• OPTİMİST kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    Gençlerin duygu ve heyecanlarını kontrol etmede daha zayıf olduklarından, hissettiklerini , akıl yürütme ve sorgulama zannediyorlar.. Akıl yürütmenin de bir yöntemi ve usülü vardır. Her red ediş ve itiraz akıl yürütmenin sonucu değildir..

Doğru. Gençler ilk hisleriyle ve (bu hislerin kolektif olanı) imajlarla karar verirler. Buna favoritizm de deniebilir. Hepimiz buradan geçtik, ve şimdi düşününce bilgim yokken nasıl karar veebilirdim. Aynı senelere dönsem yine aynı şekillerde karar verirdim herhalde. Akıl etmeyi öğrenmek, bunun yöntemlerini geliştirmek için önce taklit etmek, daha önce yürütülmüş akıllara bakmaktan başka çare var mı. Olgun yaşlarda ulaşılan akıllar da mutlak değil, onlar da gelişme içindeler, 50-60 yaşların zekaları da 30-40 yaş zekasından farklı olacak. Buradaki soru özü iyi iolan bir şeyin imajı (imgesi) ne kadar kötü olaibilir. Buradaki evrensel tutuarlılık da gençliğe özgü olan dolaysız duru-görüşü veren şey bence.

* * *

İkinci konuyu tersten de soralım. İslamiyet Arap kültürü değilse, bu kültürü islamiyetten çıkarınca da bir şey kalmalı. Doğal soru, bu halde geriye kalan şey nedir? Önceki tektanrılı dinlerden, musevilik veya ortdoksluktan farkı nedir? İsa'nın tanrının oğlu mu, elçisi veya postacısı, yoksa görümcesi mi olduğu gibi şekilciliklerin evrensel sorularımızın, dünyadaki varlığımızın sebepleri gibi sorulara verilecek cevapların, yani 'öz'ün üzerinde bir etkisi var mıdır?

Dünyayı gezip biraz protestan, katolik, Rus, Çinli, Japon, Güney Amerikalı v.b. gördükten sonra Araplar'ı bizim de pek uzak olmadığımız doğu ve güney Avrupalı'dan çok uzak görüyor değilim. Ayırt edici tarafı, can alıcı farklılıkları bence poligamik, yani çokeşli yaşayışlarıdır. Tarih boyunca poligamik bir toplumun kendisini, aileyi var edip düzeni korumak için geliştiridiği kültür Arap kültürüdür ve bence islamiyetin ortodokslardan farklı olan gelenekelerini verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karbon 12 -- 27 Mayıs 2024; 13:11:53 >

• Karbon 12 K kullanıcısına yanıt

İslam özelinde cevap verecek olursak , ayırıcı unsur olarak Tevhid ( Varlığın Birliği ) ve Nübüvvettir. ( önemli bir haberi bildiren kişi ) Öte dünya fikri içerik farkla olsa da tüm Dinler'de hatta Felsefede de vardır. Tevhid ve Nübüvvet İslam'ın ana taşıyıcısıdır. İnsanoğlu içinde yaşadığı fiziksel gerçeklik ve Kendi düşünce sınırları içinde Varoluşuna anlam vermeye muktedir değildir. Anlam yok ise bu dünyada yaşamak matah bir şey değildir. Resul tam olarak burada devreye girer, insanlar için çok önemli bir haberi getiren kişi olarak Dinin 2 nci ana sütunudur. İlahi iradenin ve insandan talebinin ne olduğunu insanlara ulaştıran kimsedir. Tam bu noktada beŞeriat ve Din ayrımı yapıyorum. Hz Peygamberi'in bazı uygulamaları yaşadığı dönem ve şartlar içinde değerlendirilmelidir. Bu çerçevede Şeriat / Fıkıh güncelleniyor zaten. Ama Din daha varoluşsal ve evrensel bir şeydir.. Biz Türklerin dini yorumlama ve uygulama biçimi de araplardan epey farklıdır. Semerkan üstünden Hoca Ahmet Yesevi ve ayrıca İran kültürü bizde daha etkilidir... Binbir çeşit zenginlik var bizde, araplar gibi selefi değiliz..

• Niye ateist ve deist olan gençleri sanki çok kötü birşey yapmışlar gibi eleştiriyoruz?İnanç kişiye özeldir.Eğer dayatılan inanç gençlere mantıklı gelmiyorsa ona pekala inanmak ve ona göre yaşamak istemezler.Bu çok doğaldır,haklarıdır.Sırf müslüman bir ailede,hrıstiyan bir ailede ya da dinsiz bir ailede doğduğu için bir çocuğun ailesinin inanca dair görüşlerini paylaşıp-paylaşmaması neden 'kötü' birşey olarak lanse ediliyor?

Burada asıl dikkat çekici nokta yüz binlerce cami,binlerce imam hatip lisesi ve ortaokulu,on binlerce din görevlisi,müftü,imam,din kültürü öğretmeni,binlerce Kuran kursu olduğu halde gençlerin ateizme ve deizme yönelmesi...Bunlara bir de dahil etmediğim irili ufaklı binlerce cemaati/tarikatı ve o cemaat ile tarikatların 'vakıf' adı altında açtıkları binlerce medreseyi,dini kurumu,yurtları vs dahil edersek memlekette ateist ve deizmin yükselmesi daha da dikkat çekici hale geliyor...Sorun nerede peki?Gençlerde mi yoksa başka bir şeyde mi?

Bununla yüzleşilmeden gençleri yargılamak pek doğru değil...Sanki bu gençlerin ana babası olan nesil çok düzgünmüş gibi hava estirmekte doğru değil..Memleketi bu hale getiren yargıladığımız gençler değil...

• dindar ve kindar nesiller yetiştireceeem diye çığlıklar atıyordu 2012-2013 gibi noldu o nesle aradan geçen 12 yılda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flying Dutchman -- 27 Mayıs 2024; 14:12:3 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.