Şimdi Ara

Ateş Dikeni kökünden kurutmak için ne yapmalı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
12.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Ateş Dikeni kökünden kurutmak için ne yapmalı ?

Bahçede iyice büyümüş 5 metrelik iki tane Ateş Dikeni var arkadaşlar, yabani şekilde büyüyor.

Kestirebilirim ama çok büyük olduğu için uğraşmak istemiyorum, yanındaki Kartopu'na zarar vermeden kurutabilir miyim ?

Aynı şekilde bir tane de kurumuş Kiraz ağacı var, bunları köküyle birlikte eritecek bir ilaç, aşı, sıvı var mıdır ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JackGhosen -- 14 Haziran 2016; 11:12:40 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ateş Dikeni Kökünü Kurutmak İçin Adımlar

Ateş dikeni, kökleriyle toprağa derinlemesine tutunan inatçı bir bitkidir. Kökünü kurutmak, ondan kalıcı olarak kurtulmana yardımcı olabilir. İşte izlemen gereken adımlar:

1. Kökleri Kazın:

• Ateş dikeninin kök sistemini bir kürek veya kazma kullanarak dikkatlice kazın. Mümkün olduğunca fazla kökü çıkarmaya çalışın.

2. Tuz Ruhu Uygulaması (İsteğe Bağlı):

• Köklerin üzerine seyreltik bir tuz ruhu çözeltisi (1 kısım tuz ruhu, 10 kısım su) uygulayın. Tuz ruhu, kök hücrelerini öldürmeye yardımcı olarak kuruma sürecini hızlandırabilir.

3. Çamaşır Suyu veya Porçöz Kullanımı (İsteğe Bağlı):

• Bazı kaynaklar, köklerin üzerine seyreltilmiş çamaşır suyu veya porçöz dökmenin kurutma sürecini hızlandırabileceğini iddia etmektedir. Ancak, bu kimyasalların çevreye zararlı olabileceğini unutmayın.

4. Güneşte Kurutun:

• Kazınmış kökleri güneşli bir yere serin. Güneş ışığı, kökleri doğal olarak kurutmaya yardımcı olur.

5. Dikkatli Bir Şekilde Bertaraf Edin:

• Kökler tamamen kuruduktan sonra, onları uygun bir şekilde bertaraf et. Toprağa gömmeyin veya yakmayın, çünkü bu, bitkinin yeniden büyümesine neden olabilir.

Önemli Notlar:

• Bu yöntemler zaman alabilir ve tam sonuç almanın birkaç hafta veya ay sürebileceğini unutmayın.
    • Ateş dikeni köklerinden kalıcı olarak kurtulmak için, köklerin tümünü veya büyük bir kısmını çıkarmak esastır.
    • Bu işlemi yaparken koruyucu eldiven ve gözlük takın. Tuz ruhu ve çamaşır suyu gibi kimyasallar zararlı olabilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • JackGhosen J kullanıcısına yanıt
    Camasir suyu ile kurutabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarpm

Camasir suyu ile kurutabilirsin.

Hocam çok yakınında kartopu var ona da zarar versin istemiyorum, toprağa ellemeden yapabilir miyim ?
    Yabani otlari bahceden kurutmak icin genelde spray sisenin icine camasir suyu koyup kurutuyorum. bazi kucuk boyutta agac gibi buyuyen bitkilerin de kurudugunu gordum. Yapraklara denk gelirse kurutabilir ama genel olarak kurutmak istiyorsan sanirim agacin govdesine matkapla delik acip oraya camasir suyu dokebilirsin.
  • Hocam yazık değil mi doğaya zarar vermeyin bence. En azından budama falan yapın. Ne güzel büyüyüp ağaç olmuş işte.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Şırınga ile kezzap(mazot, klorak, lavobo açıcıda benzer işlevi görüyor) enjekte yönetimi, bitkinin kökleri ile birlikte kurumasını sağlıyor.

Özellikle arsız ve bina temeline zararlı olabilen yemiş ağacı için kullanılan en etkili yöntem bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lycosidae

Hocam yazık değil mi doğaya zarar vermeyin bence. En azından budama falan yapın. Ne güzel büyüyüp ağaç olmuş işte.

Hocam ikisi de insanların yolu üzerinde milletin gözünü falan çiziyor, evlere giren ışığı kesiyor.

Bu kırmızı meyvelerden fazla vermiyor görüntüsü de hoş değil, inanın bana doğaya zarar vermek istemem.

İşte tam da o yüzden toprağa zarar gelmesin, yanındaki kartopuna zarar gelmesin diye uğraşıyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: GcGokhan

Şırınga ile kezzap(mazot, klorak, lavobo açıcıda benzer işlevi görüyor) enjekte yönetimi, bitkinin kökleri ile birlikte kurumasını sağlıyor.

Özellikle arsız ve bina temeline zararlı olabilen yemiş ağacı için kullanılan en etkili yöntem bu.

Herhalde toprağa zarar vermeden bu şekilde kurtulabilirim, acaba çamaşır suyu da olur mu şırınga ile ?
  • Yemiş için deneyip fayda sağlayan var klorak ile denemenizi tavsiye edebilirim. Biz apartman olarak temele gidip, zemin taşını çatlatan yemiş için mazot ile kurutmayı denedik ve başarılı sonuç verdi.
  • dök por çözü işi biter bir kaç saat sürmeden. tuz ruhu ile karıştırarak kullanırsan daha etkili olur. birde o maddenin toprak tarafın nötrölize edilmesi gerekecek iyi zaman alır 3 ay boyunca bir şey yetişmez 5 mt mesafeden yakına dikeceğin bitkiler.
  • Çok güzel bir görünüşü var. Dallarını azaltıp terbiye etsen daha iyi olmaz mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: batuhanefe

Çok güzel bir görünüşü var. Dallarını azaltıp terbiye etsen daha iyi olmaz mı?

Fotoğrafı ben çekmedim hocam internetten aldım, bizim bahçedeki ateş dikeni kırmızı meyvelerden vermiyordu.

Hepsini dipten testere ile kestim bahçe ferahladı, şimdi çim ve bodur çam ağaçları dikeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JackGhosen -- 20 Ağustos 2016; 16:28:57 >
    olmaz senin ona atacağın her kimyasal tüm toprağa geçer şırıngaymış sor bakayım ona hayatında etmişmi oyle bişey beni dinle benim ortağım var bu işi yapan sorarız
  • bir dalını bana gönderebilirsiniz.kurutmayın.
  • küçültüp bonsai yapın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.