selamlar çarpan kilidi olmayan barton 2500+ işlemci aldım. fsb 200, 1.7v, 11.5 çarpanda 2300 mhz hızına geldim. yanlış bişey yaparak sisteme zarar vermek istemiyorum. güvenli bir şekilde o/c ye devam etmek istiyorum. bundan sonra ne gibi ayarları zorlamalıyım yardımcı olur musunuz?
epox8rda+ pro amd 2500+ barton 2 x 512 kingston 200gb quantum sata fic 9600xt
dostum psu n mutlaka kaliteli olsun... voltaja abanmadan rik yok.. zaten ramin veya cpu nun tıkandığı yerde sistem kitlenir
İşlemcinin sıcaklığına dikkat et Birde Super Pi indir netten onunla test et Super pi 32M i bitirirse süperdir FSB yide yavaş yavaş arttırmaya çalış eğer kingston lar iyi ise 220FSB felan yapabiliriler olmazsa çarpanı yükseltmeye çalış Kolay gelsin sanaa :)
ikinizede +1 evet arkadaşlar doğru demiş...
Bartonda günlük kullanım için 1.75 V üzerini geçme, soğutma extreme değilse kısa süreli testler için dahi 1.9 Voltu geçme. İşlemci sıcaklığın da 65 C üzerine çıkmasın.
super pi 32m demin bitti, işlemci 45 dereceyi geçmedi. asus kasa almayı planlıyorum, hava sirkülasyonu ve psu daha iyi olacaktır. o zaman biraz daha zorlayabilirim. şimdilik herşey yolunda. ilgilenenlere teşekkür ederim...