Bu sistem ile şuan cpu freq 266 ht trans 4x cpu mult x9 mem clock 333mhz (3-3-3-8) şeklinde 2.4ghz de kullanabiliyorum
Biraz daha overclock yapayım dedim ve değerleri cpu freq 300 ddr volt 2.8 chipset volt 1.8 cpu mult x9 cpu volt 1.55 pci clock 33.33 ht trans 3x timing 2T mem clock 400mhz (3-3-3-8)
aldım sistem (vista ultimate) çok tutarsızdı yani bazen açılıyor bazen takılıyor bazende mavi ekran veriyordu her seferinde bios u geçiyordu ama vista açılır açılmaz kesin mavi ekran veriyordu ki bunun ramlerden olduğunu düşünüyorum mavi ekran vermeden önce bilgisayarımdan işlemcinin 2.71ghz olduğunu gördüm ancak hemen mavi ekran çıktı ayrıca ramleri yeni aldım ve aldığım ark da ramlerin defualt volt da 520mhz yani 2.5 3 3 7 1T çalışabildiğini söyledi o değerleride denedim ama mavi ekran dan kaçamadım bir yerde yanlış mı yapıyorum ???
Bu sistem ile şuan cpu freq 266 ht trans 4x cpu mult x9 mem clock 333mhz (3-3-3-8) şeklinde 2.4ghz de kullanabiliyorum
Biraz daha overclock yapayım dedim ve değerleri cpu freq 300 ddr volt 2.8 chipset volt 1.8 cpu mult x9 cpu volt 1.55 pci clock 33.33 ht trans 3x timing 2T mem clock 400mhz (3-3-3-8)
aldım sistem (vista ultimate) çok tutarsızdı yani bazen açılıyor bazen takılıyor bazende mavi ekran veriyordu her seferinde bios u geçiyordu ama vista açılır açılmaz kesin mavi ekran veriyordu ki bunun ramlerden olduğunu düşünüyorum mavi ekran vermeden önce bilgisayarımdan işlemcinin 2.71ghz olduğunu gördüm ancak hemen mavi ekran çıktı ayrıca ramleri yeni aldım ve aldığım ark da ramlerin defualt volt da 520mhz yani 2.5 3 3 7 1T çalışabildiğini söyledi o değerleride denedim ama mavi ekran dan kaçamadım bir yerde yanlış mı yapıyorum ???
İyide arkadaşım önceden ramlerini 333 mhz e alıp 2.4 ghz de kullanıyordum demişsin ve oc. u daha yükseğe çekmek istediğinde ramleri 400 mhz e alıp yürümüşsün. Mavi ekran yemenin nedeni ramdir. ramini 333 mhz alıp denemeni tavsiye ederim. Birde Anakartında SB==> NB ve Nb==>Sb çarpan ayarları mevcut ise ki herhalde vardır; ve x4 tekdir onlar onalrı ya 3 yada 2 ye al...
Kolay gelsin..
hepsini denedim 333 ve hatta 266 ile de denedim x3 ede aldım ama ginede mavi ekran çıkıyor ...
quote:
Orjinalden alıntı: tub1s
hepsini denedim 333 ve hatta 266 ile de denedim x3 ede aldım ama ginede mavi ekran çıkıyor ...
ramin def. voltajı nedir ve sen kaç volt veriyosun... Chipset voltajlarını biraz daha yükseltseydin ve ram timinglerini yüksek tutsaydın yani 3-3-3-8 ise 4-4-4-9 gibi.. Ddr sistem kullanmadım yani 939 sc. o üzden tam zamanlamaları bilmiyorum... Birde ram timingerinin ayarlarının olduğu yerde "Memory Hole Remapping" var onu disable yapı dene bakalım...
dediğiniz gibi yaptım ancak yine olmadı ztn cas latency 4 olmuyor 2-2.5-3 bunlardan birini seçmem gerekiyor bende 3-4-4-9 yaptım x2 x3 ikisinide denedim dediğiniz gibi remapping 2 tane ayarı vardı 2sinide disable yaptım 266 ve 333 her iki mhz dede denedim ama mavi ekran dan kurtulamadım chipset volt sormuşsunuz 1.5 ve 1.6 dışında bir tercih yapamıyorum anakart yüzünden sanırım yukarıdada yanlış yazmışım 1.8 olmuyor en son 1.6 var ...
Bende de asus a8n sli deluxe var, 3000+ venice ile en fazla 2650 de stabil kullanıyorum. ram frequency 333 yapıp, işlemci fsb yi de 290 yapıp deneyin, 300 de benim windows bile açılmıyor, ısınma sorunum da yok ama ramler işi bozuyor sanırım. Şu an 2650 ve sürekli %100 load'da 47 dereceyi geçmiyor. (TT bigwater 745) HW bot to 3000 mhz yi gecenler var ama nasıl yapmışlar anlamış değilim , belki extreme ramlerle olabilir. Bu arada A8N sli da pek uygun değil o/c için.
Valla helal olsun rakamlarınız süper bence...Benim A8V ile anca 2500 civarı yapabiliyorum....Ama benim sorunum ramleri , HT yi en düşüğe alsam bile sistem açılıyor ama süper pi yapamıyorum....Ramleri 266 ya HT yi 800 falan yaptım ama nafile....Anakart dandik ya sanırım ondan
walla bnde twinmos 2*512 warken 2800e kadar çıkıyordum 3.5 ile 2*1 GB Kingston Ddr400 aldım şimdi 2700 e çıkamıyorum büyük bir ihtimal ramlerden çünkü defult voltajı 2.8 olması lazım bn twinmosa 3.1 verdigimde oluyordu maşallah iyi gidiyordu kardes senin ramlerden olabilir
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme