Şimdi Ara

AthlonXP oc yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar athlanxp 1700 işlemcim(spmw kodlu)ve msi kt600 anakartım var.İşlemciyi 1.7 voltla 1900 mhz e çıkarabildim(def. 1.6v 1466mhz)anakart 45 işlemci 60 dereceyi geçmiyor.İşlemciyi 2ghzde çalıştırnak istiyorum bunun için işlemciyi riske atmadan en fazla kaç volt vereyim,bu işlemciler için sağlıklı sıcaklık sınırı nedir?Tahminim 1.8v da 2 ghz görür.Lütfen değerli yardımlarınızı esirgemeyin.Saygılar...

• yaw nooldu athlon xp patlaması yaşanıyo 1 haftadır
    bi arama butonunu kullansaydın, sana yardım edecek kişilerden çok bilgiye sahip olurdun,
    başlangıcı ben yapiim, bu linkten baya yararlanabilrsin, arama kısmına xp 1700+ yazarsan daha çok sonuça ulaşırsın
    http://forum.donanimhaber.com/m_3648357/tm.htm
    bu arada 60 derece çok fazla, bi fanı kontrol et, temizse ve hala sıcaklık bu düzeydeyse yeni bi soğutucu bakın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dikmenibo -- 16 Ağustos 2006; 21:23:41 >
  • http://www.pclabs.gen.tr/article.asp?doc=232 bu linkte athlon 1700 ü nasıl o/c yapıcagını a dan z ye öğrenebilirsin
  • Link vermenize gerek yok ki hele de PCLabs'tan felan niye link veriyorsunuz bizim forumda en az 1000 tane konu varken.

KT600 ile fazla bir OC yapacağınızı zannetmem ama iyi yerlere gelebilmesi lazım.
    Anakartınızın PCI/AGP hızı sabitleme özelliği yoksa fazla FSB abanmamanızı tavsiye ederim yoksa ekran kartına felan zarar verme durumu olabilir.

AthlonXP işlemcilerin 2.25V'a kadar yolu var...Ama iyi bir soğutma sistemi olmazsa yakarsınız işlemciyi.
    Stock cpu soğutucusu ile 1.8V'u geçmenizi tavsiye etmem hele de bu sıcaklar varken.

CPU sıcaklığının 60C'yi geçmemesine dikkat et...Yoksa stabiliteyi pek sağlayamazsın.

Sana tavsiyem sağlam bir soğutmaya geç ve bu işlemciyi uçuracam diyorsan iyi bir Nforce2 anakart bulmaya çalış 2.el felan.

NF7-S veya AN7 tavsiyemdir.

Ayrıca 1700+ işlemcinin kodu DLT3C ise çok iyi yerlere gelebilir.

Bitti.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ryzen 5 5600X overclock yardım.
    2 yıl önce açıldı
    4690k Overclock Yardım
    6 yıl önce açıldı
    Q6600 overclock..
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.