Bildirim
ATI 4850 CROSSFIRE İÇİN ANAKART ÖNERİSİ
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Asus P5Q-PRO -
quote:
Orjinalden alıntı: darel-x
Asus P5Q-PRO
Bende tam bu modeli inceliyordum. (ATI CrossFireX X8,X8) diyor özelliklerinde, 2 ekran kartını X16 olarak çalıştıran kart yokmu acaba? 2 Ekran kartında X8 mi düşüyor girişler ? -
evet ama f/p olarak cf ye uyumlu en ideal anakart.cf için çıktı zaten başka bi esprisi yok p35 lerde iş görür. -
eger cf yapacaksan asus board terhic etmeni öneririm hem bunun yanında da o/c konusunda cok basarılıdır asus ben önceden gigabyte kullanıyordum ama şimdi imzamdaki sistemi kullanıyorum ekran kartı hariç onu iade ettim asus dan cok memnunum.bunun dısında asus p5b deluxe da test sisteminde kullanmıstım o da gercekten o/c konusunda cok basarılı kısacası ASUS -
ÖNERİM GIGABYTE EX38 DQ6...
INTEL X38 CHIPSET HARİCİNDE 16 X CROSSFIRE UNUTUN...
GÜZEL BİR CPU İLE TARİH YAZABİLİRSİNİZ... -
Ozaman X38 yada X48 chipset seçeceğim. Marka model tavsiyeniz varmı, sanırım asus ve gigabyte önde markalar. Gigabyte ın EX38-DQ6 sı piyasada yok heralde, birkaç yere baktım netten. Birde 300 küsür verdikten sonra birazdaha ekleyip X48 almanın faydası olurmu sizce ? -
Birde şu var arkadaşlar anakart alırsam eğer elimde işlemci ve ramleri kullanmak istiyorum. Bunlara uygun olması faydalı olacak anakartın.
İşlemci: Pentium D 925 SL9KA (costa rica) 3.00GHZ/4M/800 Soket 775
Ram : Corsair valueselect VS1GB667D2 240-Pin DDR2 667 (4x1 GB) -
x48 chipsetli bir anakarta yönelmen iyi olacaktir. x8/x8 ve x16/x16 arasinda cf performansi için bazi uygulamarda(CoD4) %20'ye varan ve ortalama %7-8 fark oluşuyor.
detayli karşilaştirma için: link
not: şu anda gördüm pentium d kullanacakmişsin. zaten bu işlemci darboğaz yaratacaktir %3-5 neyse, anakartinin da p45 olmasi vb çok mühim değil şu halde. ben genelde cf yapacak biri zaten 3-5 kesin hesaplar(o kadar para veriliyor neticede) bu yüzden x48 alman iyi olacaktir demiştim. yalniz bence o işlemci ile CF yapilmaz, 4870 al 100 dolar ile de işlemci alirsin üzerine biraz koyup, performansin 4850 cf kadar olur zaten darboğazlar, cf'nin dertleri vb derken.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mithrelios -- 29 Haziran 2008; 0:29:42 >
-
Link için teşekkürler, dediğin gibi 45 ile x48 arasında fark oluşuyor. Benim anakartta crosfire desteği var sanıyordum, ekran kartlarınıda almış oldum. X48 Anakart işlemci performans ramleri derken 1000 YTL daha harcamak gerekecek heralde. İyisimi ben bu 4850 kartları satıp yerine 1 tane 4870 alayım, en güzeli bu olur heralde. Benim anakart nvidia chipsetli, ATI 4870 ekran kartı kullanmam sorun olmaz heralde ? -
quote:
Orjinalden alıntı: Pıncır
Link için teşekkürler, dediğin gibi 45 ile x48 arasında fark oluşuyor. Benim anakartta crosfire desteği var sanıyordum, ekran kartlarınıda almış oldum. X48 Anakart işlemci performans ramleri derken 1000 YTL daha harcamak gerekecek heralde. İyisimi ben bu 4850 kartları satıp yerine 1 tane 4870 alayım, en güzeli bu olur heralde. Benim anakart nvidia chipsetli, ATI 4870 ekran kartı kullanmam sorun olmaz heralde ?
sorun olmazz.. -
Bütçene göre seç;
Asus maximus formula yada Gigabyte Ex38-DS4 -
benim kesin önerim dfi x38-t2rb hocam
eski bir x38 dq6 kullanıcı olduğumu da söyliyim -
Asus RAMPAGE formula :D x48 bende var..Ordem abiminde söğlediği güzel...onun x48 olanınada bakabilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xratttx -- 29 Haziran 2008; 1:48:52 > -
Bende Abit Quad GT öneririm. Her bakımdan çok iyi bir kart. -
GIGABYTE EX38 SERISINDEN BULABİLİRSEN DQ6; BULAMAZSAN DS4 HATTA DS3...
İŞLEMCİYİ YENİLEMENİZ LAZIM, DARBOĞAZ OLUŞTURUR,
RAM OC YAPILDIĞINDA PROBLEM ÇIKARABİLİR AMA ŞİMDİLİK İDARE EDER,
BENCE 2 ADET EKRAN KARTI ALMADAN İŞLEMCİ VE ANAKARTI YENİLESEYDİNİZ DAHA İYİ OLURDU,
NET BİR PERFORMANS ARTIŞI HİSSEDERDİNİZ....
SADECE EKRAN KARTI SADECE OYUNLARDA VE BAZI GRAFİK UYGULAMALARINI ETKİLER,
İŞLEMCİ İSE GRAFİK UYGULAMALARI DAHİL HERŞEYİ ETİKLER....
İNTELİN AÇIKLAMASINA BENZEDİ AMA "AKLIN YOLU BİRDİR"... -
X48'e boşuna para verme,EX-38DQ6 veya DFI X38 işini fazlasıyla görecektir.
İşlemci olarak da E8400-Q6600-E7200 hangisi bütçene uygunsa onu seç.Ayrıca o ramlerle o/c düşünüyosan biraz zor gibi. -
X38 ya da X48 chipsetli anakrtlara bak çünkü iki kart takınca da slotlar x16 x16 da çalışıyor. P35 ve P45 ise iki kart takınca x8 x8 oluyorlar. Tek kart takacaksan P serisi olabilirdi ama çift kartta x serileri daha iyi. -
dfı bulamazsanız x38 ds4 te olabilir
işlemcide e8400 @ 4.0 ghz
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X