Şimdi Ara

ATI 4870 X2 neden bu kadar kötü???? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
2.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: .Kubilay

quote:

Orjinalden alıntı: Rusty

adam konuyu açmış gitmiş siz de burda yiyin birbirinizi

+1

cem yılmazın espirisi geldi aklıma "arasın dursun pezev.."
  • arkadaşlar nedir bu içinizde bastırılmış ezik bir halmi? var nedir saldırıyorsunuz bence herkes kendi sorununu böyle dile getirmeli bizlerde bunları görmeliyiz ki!!! yararlanalım nedir yani böyle birşey yaşamış belki söyleniş tarzı yanlış ama sorun var ortada hemen nvidia fanı atı düşmanı o zaman kimse birşey yazmasın bizden bilgiden ve sorunlardan habersiz bilgisiz birşekilde ekran kartı alalım.(zaten bu sitenin tutuğu daha doğrusu reklam aldığı firmalardan haber veya şikayette bulunursak iki gün sonra yazımız siliniyor yani sansür var.) birde böyle insanlara cıkışırsak neden haberimiz olacak sorunlar dinlenir çözümleri bilenler fikirlerini söyler ve yapılması gerekenler yapılır nedir bu sen böylesin o böyle
    şimdi sorunla ilgili olarak benim düşüncem ise vistanın bu oyunlarla ilgili sürümlerini bakmak gerekir hatta 64bit oluşu dahi sorun için bir etken olabilir. birde x2 kartlarında belki yapıması gereken ayarlar vardır. bunları araştırıp bulmak gerekir... ama şu bir gerçektir nvidianın oyunlara olan desteği daha fazla olduğu için böyle sorunları nvidia kartları yaşamıyor olabilir.

• quote:

Orjinalden alıntı: drkayzer

quote:

Orjinalden alıntı: CONSTANTİNE_8905

quote:

Orjinalden alıntı: strafor

" Baktım kara kuru bir adam.. kim ? - PELE - Yok artık daha neler ! "

kullanmasını bilmeyen adamın elinde en iyi kart bile ne hallere dusuyor..

ha bu durumdan fırsat cıkaran sevgili ''nvidia fan '' larınıda unutmamak gerek tabi...

bi
    siz atiyi savununca tarafsız oluyorsunuz adamlar nvidiayayı savununca nvidia fanı oluyor niye bu kadar ati fanlığı yapıyorsunuz anlamadımki atinin
    sahibi paramı veriyor size yoksa atiye ortakmı etti sizi

noldu zoruna mı gitti ki..

benım yukarıdaki yazımda ati yi öven bir cümle bulunmamakta.. ama sen bu kadar muhalefetlik yaptıgına gore sendede fanlık var demekki...

'' 5 yıllık radeon 9600 bile bundan daha iyi geliyor gözüme '' diyen arkadasa ne denir bilmem ama. bunu karalama kam. donusturen ark.lar islerini iyi yapıyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F.@.T.İ.H -- 2 Ocak 2009; 2:16:30 >

• daha fazla nvidia fanı bekliyoruz katılım beklediğimden az olmuş.1 kişi sorun yaşadı mı bütün ati kötü oluyor.ben nası memnunum durumumdan o zaman?bi sorunum olursa yemin ederim hemen yazacağım ama yok.bi tek aa açamıorum oyunlarda.farcry2 yi 1680x1050 aa hariiç full ayarlarda bir iki yerde 28 fps ye düşmesi haricinde sorun yaşamadım.kusura bakma arkadaşım sana da yardımcı olamadığım için özür dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iscanthere -- 2 Ocak 2009; 0:48:37 >
  • Sapphirenin 4870x2 ekran kartını kullanmaktayım ve sadece bir iki oyun hariç performansı tek kelime ile muhteşem.İki malum oyunuda az çok herkes bilir.Grid oyununda ultra hıgh mod bile yüklü olduğu halde reflectionun 2048 olması hariç her ayar açılabilecek son konumda vede üstelik 1920x1080 en ufak bir takıntıyı,bırak en ufak bir titreşim olmadan oynamaktayım.Frapsla ölçmemi gerektirecek bir durum söz konusu olmadığı için ölçmedim.Arkadaşın sorun yaşamış olmasının sebebini vista 64 bite bağlayamam çünkü bende vista 64 kullanmaktayım.Bana göre arkadaşımız diğer donanımlarını bir gözden geçirse doğrusunu yapmış olur.Catalısty 8.12 dahil bugüne kadar çıkan tüm driverlerde kart bırakın sorunu her seferinde biraz daha iyi konuma geldi ve bu güne kadar atinin hiçbir driverinde sorun yaşamadım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: leop

ben grid oyununu butun ayarlar ultra high reflections 2048 shadows 4096. 4 x aa 8 x an. a minimum 65 fps oynuyorum.

dayı sendede ne makina var herşey fulde 65 fps ben undercoverı 640*480 herşey low ve off fps 14 helal olsun
  • imzam da yaziyor.
  • Saçma sapan bir konu.4870x2 de kötüyse ben ekran kartımı çöpe atıyım o zaman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x1650Pro -- 2 Ocak 2009; 10:07:31 >
  • bende powercolor 4870 x2 var.catalyst 8.12 de daha önce sorunum yoktu. bios update yaptım ve 8.12 sorun çıkarmaya başladı.bende 8.11 yükledim.CCC'yi ilk açılışta kapadım.rivatuner ile şu anda günlük 830/1030 da kullanıyorum..alet tek kelimeyle mükemmel çalışıyor.ama şu da bi gerçek bi sorunum olursa ki çok şükür şu ana kadar olmadı; donanımhaber'e yazmazdım.çünkü çok abuk subuk cevaplar gelebiliyor.yabancı forumlarda adamlar elliernden geldiğince yardım etmeye çalışıyolar..
  • ben sobaya atim o zaman 8600 gt yi işe yarasın 4870x2 'ye laf atanlar denildiği gibi 4000 serisi olmasaydı 1200 den aşağı para vermeyip gtx alacaklardı.. bu bir gerçek..
  • acaba 4830 mu alsam yoksa 4850 lüks mü kaçar diye düşünürken (maddi açıdan) bu başlığa sadece geliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: AndryTR

Dilimi ısırıp da söyleyeyim ama yaklaşık 1 yıldır HD 3850 kullanıyorum ve tek bir sorun dahi çıkmadı. Üstelik Sapphire. Nasıl oluyor anlamıyorum. Ben mi farklı kullanıyorum başkalarında mı sorun var bilmiyorum. Ortada bir tezattır dönüp duruyor ama...

GTA IV ile ATI kartların arası bozul. Grid için de ekran kartınızın AI özelliğini kapatıp deneyin (umarım AI doğru yazımıdır)...

Sana aynen katılıyorum. Bir çok yabancı forumda geziyorum. Buradaki kadar Ati'den çeşitli sorunlarla şikayet edilen bir forum görmedim diyebilirim. Arkadaşlar, uzun yıllardan beri Ati kullanıyorum ve neredeyse hiç sorunla karşılaşmadım. Aslında sorunun kullanıcı sorunu mu yoksa donanım sorunu mu olduğu da belli değil. Ancak GTA4 ile ilgili olarak, söz konusu oyunun ATi kartlarla sorunlu olduğunu zaten şirket çıkardığı yamalarla kabul etmiştir. Bazen okuduğum şeylere şaşıyor ve diyecek söz bulamıyorum.

Sorunlar eğer kullanılan programın sorunu değilse çoğu kullanıcı sorunu ve genellikle OC'den kaynaklı sorunlar. Ya da Sürücüler çoğu zaman eskilerinin üzerine kurulmasıyla oluşan sorunlar veya farklı bir grafik kartından Nvidia'dan atiye - Ati'den Nvidia'ya geçerken yaşanan sorunlar.

Sorun yaşamamak için şirketlerin talimatlarına harfiyen uymak yerinde olacaktır. Böylelikle hem psikolojik olarak sıkılmayacak hem de almış olduğunuz karta verdiğiniz paraya üzülmeyeceksiniz.

- Yeni sürücü kurmadan mutlaka eskilerini kaldırınız (bilgisayarı yeniden başlatmaktan üşenmeyiniz.)
    - Sürücünün -kartın- gerektirdiği programların tamamını hatta varsa fazlasını yükleyiniz. HD'de yer kalmayacak düşüncesiyle hareket etmeyiniz.
    - Directx güncellemelerini yapınız.
    - Grafik kartının OC edilmesi vs o işlemciyi ve ramleri gereksiz zorlamaktan başka bir şey değildir. 1-2 Fpslik bir kazanım için çok gereksizdir. Bu fark çok büyük olmuş olsaydı zaten herkes yapardı.

Bende Andy gibi 1 yıldır sapphire 3870 kullanıyorum çok şükür ne driver ne de başka bir sorun yaşadım.

• inandırıcı gelmedi.
  • Ağalar bu karta laf atanları allah carpar kartın hızı 3.600 mhz ddr5 benım zavallı 7200gs 450 mhz ddr2 celeron 1.8 430 la oyun acmaya calısıyo ramlerdede sorun var 667 lık ram 100 mhzde calısıyo 1.5 gb ama undercoverı bıle oynuyom bu makınayla(tabı oynamak bu olsa)sızde hd serısı gpu 10 numara cpu var hala sıkayet edıyonuz memnun olmayan varsa ben alabılırım
  • ya siz niye tartısıyosunuz adam çatır çatır oyununu oynuyordur su anda , 60 msj olmuş tık yok.

çöp.
  • Yorum yazan herkese çok teşkkürler arkdaşlar YALNIZ BAZILARINIZ BAYA HADDINIZI AŞMIŞSINIZ aklınızı başınuza alın çocuk yaştasınız yorumlarınızı kendinize saklayın.

Bende biliyorum baya üstün bir kartım olduğunu sorun burda değil sorun benim oyunlarda very high görememem zaten sinirim tepkim bundan 9600 olayına gelince ilk çıktığında o zamana göre 9600 lü 2.4 pentium pc yaptımda very high yapmadığım oyun yoktu 4 yıl önce mi ne ama şimdi yapamiyorum kast ettiğim oydu o kadar cahil değilim neyin ne olduğunu ortalıkta komedi yorumu yapan arkadaşlardan daha iyi bilirim

DERDİM VERY HIGH SORUNU YAŞAMAK bununla ilgili yorum yazan arkdaşlara çok teşekkürler vistadan olduğuna iyice emin oldum.

TEKRARLIYORUM O PARAYA BENIM BU OYUNLARI HARCAMAM GEREKIRDI SORUN BURDA YOKSA KART OYUN CANAVARI BILIYORUM.

Imzam eski değiştirdim ekran kartımı oda atiydi oda sorunluydu....

Şunuda diyorum GTX ALMADIĞIMA PİŞMANIM bu kdr 2 GB RAM görünce ona kandım buda benim hatamdır en azından böyle düşünüyorum yada gelin şu işi çözelim bende delikanlı gibi diyim HELAL OLSUN BILIYORSUN...

NVDIA FANI DEĞİLİM NİE ÇAMUR ATMAK İÇİN AÇAYIM İŞİ GÜCÜM YOK BABAMIN YOLDAŞI MI YA : D : D : D

YALNIZ NEDİR BU ATİ CİLERLE NVDIA larn kavgası fb - gs den beter ya :D :D :D

MAYMUNLUK YORUM YAPMAYIN YARDIM ETMEK ISTEYEN ARKADAŞLARLA ÇOK TEŞEKKÜR TEK TÜKTE OLSA ADAM GİBİ YORUM YAPAN İNSANLAR VAR SAĞOLUN.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fizy45 -- 2 Ocak 2009; 18:13:25 >

• evet satta sende bizde kurtulalim :)
  • Satıp yerine ne alacam sen söyle :D :D :D

"9600 XT kullandığım zamanlar daha huzurluydum, güzel günlerdi" vs. anlamında söylemiş olabilir (ki bu çok yaygın bir duygu, abuk sabuk sorunlarla uğraşırken FX 5200 kullanılan zamanlar bile özlenebilir). Hemen bir yargıya varmayalım bence.

BU SÖZÜ DİYEN ARKADAŞ SANA HELAL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fizy45 -- 2 Ocak 2009; 18:07:46 >
  • Kartından Memnun Değilsen Satarsın Kartını Alırsın GTX260 216 55nm Yeni Modellerden Veya Eklersin Para GTx280 Alırsın...HD4870x2 İnsanların Hayalindeki Kartlaran Biridir..Eğer Sistem İle İyi Performans Vermiyor Diyorsan Diğer Bileşenlerinde Bir Sorun Vardır..

Fakat Kullandığın İşletim Sistemi Vista...XP'de Bir Gör Bakalım Nasıl Bir Performans Olacağını...Direk HD4870x2 Kötülemekle Hata Yapıyorsun..Bu Hd4800 Serisi Olmasa Nvidia GTX Serisini 100-200 Dolar Daha Pahalı Satardı Kesinlikle...
  • Xp ye duacıyımda ramden dolayı kullanmıyorum ama sorun vistadan belli şu anda makinaya xp yükleniyor deneyip canlı canlı yazacam buraya....

NOT:Nasıl yükleyipte yorum yapıyorsun diye yorum yapmayın 9600 lü pc duruyor

Ayrıca bir daha denedim GRID 1280 X 1024 te resmen ağlıyor internete cafede daha güzel oynardım ama 1024 te sorunsuz neden ayarlar aynı biraz fark olur ama neden bu kadar büyük sorun vistaysa görücez birazdan...

PSU NEDİR BELKI SORUN ODUR ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fizy45 -- 2 Ocak 2009; 18:25:40 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.