Şimdi Ara

ATI 4870 X2 neden bu kadar kötü????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
2.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Büyük beklentilerle aldığım His 4870 X2 2 GB beni tam bir hüsrana uğrattı hız olarak sorunum olmamasına rağmen birçok uyum sorunu sorunu yaşamaktayım catalytst 8.12 driver indirdim fakat sonuç değişmedi merak ettiğim şu bu kdr iyi bir ekran kartı neden berbat bir AntiAlising performansı verir 5 yıllık radeon 9600 bile bundan daha iyi geliyor gözüme özellikle GTA 4 ve Grid Race driver oyunlarında çıldırttı beni???

Sistem

-Intel Core2 duo 3.16 e8500 64 bit İŞLEMCİ

-His Ati 4870 X2 2 GB ekran kartı...Catalyts 8.12 sürümü grafik ayarları program seçsin modunda...

- 1 Terabayt hard disk

-6 GB RAM

-750 watt güç kaynağı

-EX38DS 4 Gigabyte anakart

-64 bit vista Ultimate(aero kapalı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fizy45 -- 2 Ocak 2009; 19:42:50 >

• Bana ver o zaman. Sen 9600 ün ile devam et?

Böyle konuya böyle cevap.
  • Nerede bir sorun görsem ATİ oluyor.Vistanın aerosunu açın yoksa frame düşüşü oluyor.Zaten GTA dan fazla bişey beklemeyin ati kartlarla sorunu var ama gridde iyi değerler almanız gerekir.
  • Dilimi ısırıp da söyleyeyim ama yaklaşık 1 yıldır HD 3850 kullanıyorum ve tek bir sorun dahi çıkmadı. Üstelik Sapphire. Nasıl oluyor anlamıyorum. Ben mi farklı kullanıyorum başkalarında mı sorun var bilmiyorum. Ortada bir tezattır dönüp duruyor ama...

GTA IV ile ATI kartların arası bozul. Grid için de ekran kartınızın AI özelliğini kapatıp deneyin (umarım AI doğru yazımıdır)...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AndryTR -- 1 Ocak 2009; 14:38:32 >
  • Böyle yazıları gördükçe insan ister istemez nvidia'ya yöneliyor.
  • "9600 bile bundan daha iyi geliyor gözüme"
    Demeniz bu konuyu laf olsun diye açtım demek oluyor...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 4870 X2'yi kötülemek bu kadar kolay olmasa gerek. Belirttiğin oyunlarda çıldırmış olmanı neden sadece ekran kartına bağlıyorsun ki? 64Bit Vista kurmanın çok iyi olacağını düşünmek şu aşamada pekte mantıklı bir yaklaşım değil(64Bit vista kullandığını belirtmişsin). 64Bit için çıkan yazılımların randımanlı olacağıda şüpheli.. 1 TB'lik hangi HDD'yi kullanıyorsun? Seagate'in 1 TB olan ürünlerinde bir takım sorunlar olduğu gündeme gelmişti. Bunlara yetecek düzeyde olan anakartın ve psu nedir?
  • 64bit Vista' yı kötülemek de kolay.
    32bit devam edin neyinize gerek 6GB ram.
  • aslında en hızlı işletim sistemi 64 bitler fakat iyi bir 64 bit işlemciniz ve min 4 gb raminiz varsa ki artık birkaç yazılım firması hariç 64 bitte sorun çıkaran program yok 32bit xpye göre daha hızlı açıp daha hızlı işlem yapabiliyorsunuz ki 64 bit uyumlu programlarda programlar uçuyo itunes 64bit versionunda 52 parçayı(yaklaşık215 mb) 3 dakikada aac(48khz+320kbp+stereo) encode enderken 32bit xpde 4-4.5 dkdan önce bitirmiyodu aynı donanımlarla..sizin o sistemle uçmanız gerekirken başlık yakışmamış böyle bir karta karttan şüpheleniyosanız değiştirin derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi **Stolas** -- 1 Ocak 2009; 15:18:10 >
  • ben grid oyununu butun ayarlar ultra high reflections 2048 shadows 4096. 4 x aa 8 x an. a minimum 65 fps oynuyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: AndryTR

Dilimi ısırıp da söyleyeyim ama yaklaşık 1 yıldır HD 3850 kullanıyorum ve tek bir sorun dahi çıkmadı. Üstelik Sapphire. Nasıl oluyor anlamıyorum. Ben mi farklı kullanıyorum başkalarında mı sorun var bilmiyorum. Ortada bir tezattır dönüp duruyor ama...

GTA IV ile ATI kartların arası bozul. Grid için de ekran kartınızın AI özelliğini kapatıp deneyin (umarım AI doğru yazımıdır)...

işte insanları ATİ'den soğutan kelımeler; ''GTA4 ile ATİ'nın arası bozuk''..''şu oyunla ATİ kartların arası yok''..

bir ekran kartı oyun seçmemelı arkadaşlar yani, bu oyunla arası kötü şu oyunda iyi diye bişey olmaz.

gelelim GTA4'e zaten oyunun cift gpu yada sli desteği yok ATİ ilede arası kötüyse neden ben o kadar para verim...(GTA4 sadece örnek)

gelelim arkadaşımızın sorununa bu sorun anakartla alakası oldugunu sanmam...benim aklıma gelen 2 seçenek var

1.psu yetersı
    2.ekran kartı sorunlu yada drıver kurulumundaki sorun..

ayrıca ben bayadır vista 64 bit kullandım hiçbir sorun yaşamadım ve ayrıca xp32 bitten çok daha hızlı..örnek ;win rar ve encoder..

güzel bir sistem düzmişin fakat bazı şansızlıktan dolayı bazı problemler yaşamışın umarım çözersin

• saçmalık.
  • -4870x2 4.0Ghz ister
    -Control panelden AA ve Af acarsan calismaz
    -Bilgisayardan anlamadigin belli,donanima bok atacagina kendine bak :)
  • İmzanızdaki sistem ile sorduğunuz sistem uyuşmuyor, 3870X2'niz vardı da şimdi 4870X2 mi aldınız?
    Bir de "Ne warsa full" ne demek? Güç kaynağınız nedir mesela?

Catalyst 8.11 versiyonu 8.12 ye göre daha sorunsuz eğer bu tip konularda çok deneyimli değilseniz direk 8.12'yi kaldırıp 8.11 sürümünü geri yükleyin.
    8.12'yi düzgün çalıştırmak için BIOS yenilemesinden tutun, özel kurma yöntemlerine kadar birsürü şey var ama kesin işe yarayacağının garantisi yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: rabbitweed

-4870x2 4.0Ghz ister
    -Control panelden AA ve Af acarsan calismaz
    -Bilgisayardan anlamadigin belli,donanima bok atacagina kendine bak :)

4.0 ghz ister ne demek ?öyle bir kavram yok kullanabılırsen 5ghzdede kullan 3ghzdede kullan tek fark 1-2 fps kaybı yada kazancı olur oda bu sorunları oluşturmaz
  • klasik driver kuramama gerekli ati ayarlarını yapamama sorunları.

ati kartta sorun yasamadım ben nvidia da yasamadım sizin dediginizdede bir sorun yok sadece aa performansı tatmin etmemiş 9600xt daha iyimiş yani bole duz sacma konular acmayın kartta sorun yok siz oyundan degilde panelden acmıssınız hatta siz panelde 24x e almıssınızdır 24x de 8 x e gore yazılımsal aa yaptıgı için göruntu daha kotudur herseyi köklersiniz siz cunku
  • 4870x2 kotuyse diğer ekran kartları napsın illaki daha fazla performans istiosan yap gtx260-280 sli-3 way sli
  • " Baktım kara kuru bir adam.. kim ? - PELE - Yok artık daha neler ! "
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.