Şimdi Ara

ATI ekran karti sorun!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben yeni bir bilgisayar aldım. Ve ekran kartıyla ilgili bir problem yaşıyorum..

Ekran kartım ATI RADEON EXCALIBUR 7000 PCI...

Anakartım da linkteki kart..
    Pc ye XP Pro yükledim...Bilgisayar açıldıktan bir süre sonra ekran donuyor ve reset atmak zorunda kalıyorum...Acaba ekran kartım anakartımla uyumlu değil mi? Çünkü anakartımda vga slot 8x oysa ekran kartınınki 4x...Sorun buysa değiştireceğim... Yardımcı olursanız sevinirim...

Saygılar...

• Anakartın 4x i desteklemiyo ki? ayrıca senin ekran kartı pci mı?
  • Evt ekran kartım pci ve dediğin gibi sorun vga ile ilgili...Bu durumda pc yi toplayan elemana rahatça bağırabilirim di mi? :)
  • İnşallah ekran kartını agp slotuna takmamıştır :)) Senin pc'nin ösellikleri neler?
  • 256mb ram
    AMD SEMPRON 2500
    64MB ekran kartı
    anakartı biliyosunuz :)
  • Aynı sorunu bende yaşamıştım. Sorun XP'nin kendi sürücülerinden kaynaklanıyor.
    Sorunu düzelmek için aşağıdaki adımnları uygula.
    1. Makinayı güvenli kipte aç.
    2. Yüklediği sürücüyü kaldır. (Sürücü olarak orda "Radeon ve DDR" yazıyor)
    3. Ati cd sini tak ve kur.
    4. Makinayı restart la.
    5. Normal şekilde bilgisayarı aç.
    6. Ekran kartını tanımak isteyecek oradan "Radeon 7000 series" isimli sürücüyü seç ve kur.

Sorunu hallettin

Sorunun tazeleme hızından kaynaklanıyor. Kayafa takmaya değecek bir durum değil. Windows içindeki 7000 sürücüsünde bir problem var.
  • Ayrıntılıl bilgilerin için çok teşekkür ederim..

Maalesef xp normal şekilde başlayıp donanımı tanımaya çalışırken kilitlendi bilgisayar....Herhalde donanım kaynaklı bir sorun var yani kartta bir problem var...
  • YAW PCI 'MI AGPMİ DAHA ONU ANLAMADIM..
  • kart PCI ...

Bu arada bugün kartı iade etmeye gidicem ve nvidia geforce fx 5200 alıp sorunu kökten çözeceğim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi minefield -- 16 Aralık 2004, 9:00:36 >
  • Normal şekilde açmaya zaten çalışma. Her seferinde donacaktır.
    Sen güvenli kipte aç ve dediklerimi yap. Kart sorunlu değil. Sadece Xp veri tabanındaki sürücü sorunlu...
    Sağlıkla kal...
  • Güvenli kip'te cd-rom çalışmazki...
  • Cd-room çalışıyor sürücüyü kaldırıp ati setupun ı da kurdum fakat yine de en son xp yi normal başlattığımda donanım bulduğu zaman bana seçme şansı tanımadan yine ATI RADEON DDR olarak yüklüyor..Hiçbir şey anlamadım..
  • Güvenli kipte başlattığında cd-rom çalıştı mı?
  • sp2 yüklü ise makinanda büyük ihtimal ondan yapıyordur..
    benim başıma gelmişti.. ati 9200de..
  • sp yüklü deil bugün aldığım yere götürdüm kartta sorun yok dediler...Kasana fan taktırabilirsin ya da driver yamalarını çekebilirsin dediler....Fan sayım yeterli bence yama olayını denicem...Bu konuda bilgisi olan arkadaş varda yardımını bekliyorum..
  • Ekran kartında sorun yokmuş...Testi ben de yaptım...Ben de 2 pc var...64MB Atı yi benim Intel anakartlı p4 işlemcili pc ye taktım ve rahatça tanıttım sorunsuz çalışıyor...Ve o pc nin kartını (Nvidia Geforce FX 5200 128 MB) da diğer pc taktım...Onda da sorun çıkmadı...Acaba anakartta mı bir sorunum var...Bios u güncellemek sorunu çözer mi? Çüünkü işlemcim amd 2600+ olmasına rağmen 1.6 ghz gözüküyor...Biosu bu yüzden güncellemeyi düşünüyorum...Acaba ekran sorunumu da çözer mi bu uygulama??
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.