Şimdi Ara

ATI HD 2400XT Performansi ile ilgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    oyun oynama konusunda cok fazla talebi olan, surekli oyun oynayan veya oyunlari takip eden biri degilim. 1 hafta oncesine kadar nvidia 6200tc ekran kartiyla idare ediyordum. ta ki artik en sevdigim ve neredeyse oynadigim tek oyun olan pro evolution soccer'daki takilmalarindan bikmama kadar. 1 hafta kadar once palit'in hd 2400xt sonic modelini aldim.
    kart aslinda bana istedigimi veriyor. pes'i rahatlikla 1024x768 high detailde takilmadan oynatiyor. ayni $ekilde painkiller, doom 3 gibi eski sayilabilecek oyunlarda da istedigim performansi alabiliyorum. hatta gordugum kadariyla bir cok bilgisayari kastiran spider man 3'u denedim bu gun. onu da gayet guzel $ekilde oynayabildim. cogu guclu sayilabilecek bilgisayarda acilmiyormu$ diye duymu$tum. gerci bilmiyorum ram'den de olabilir bu.

bilgisayarimin ozellikleri ise; p4 3.0 emt64 ht, 2 gb 533 ddr2 ram, intel d915 pcy anakart, 80 gb sata western digital, 550 watt everest psu, ek olarak da kasa fani var.

buraya kadar pek sorunum yok. ancak aklima takilan $u. ekran kartinin kutusunda memory clock 1500mhz, core clock 700mhz yaziyor. zaten 2400 prolara gore farki da buymu$ sanirim. fakat atitool ile baktigimda core clock 695.25mhz, memory clock ise 747mhz gorunuyor. overclock etmeye cali$tigimda set dememe ragmen ayarlar tekrar eski halini aliyor. catalyst control centerdan da yapsam ayni $ekilde eski clock ayarlarina geri donuyor. surucu olarak en son surum olan catalyst 7.9'u kullaniyorum.

mesela performance test diye bir program var. icinde 3D test kisminda cok kotu sonuclar aliyorum. 800x600 32bit testinde 3-4 fps gibi.
    3d mark ile denemek istedim. 3d mark bir turlu acilmadi. welcome screen kisminda takilip kaliyor. bilmiyorum belki de yeterince beklemedim.

bir de windows ozelliklerinden baktigimda kart 512mb olarak gorunuyor. kutu uzerinde 256/1GB yaziyor. 512 gorunmesi biraz garip degil mi?

i$i bilen arkada$lardan ricam core ve memory clock'un bu $ekilde gorunmesi normal mi? degilse bunu tam verimde kullanmak icin neler yapmaliyim? veya bir yerlerde hata mi yapiyorum?

$imdiden te$ekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furynick -- 15 Eylül 2007; 22:20:55 >

• 695/747 görünmesi normal, ramlerin nomrlade 750mhz de çalışıyo ama ddr tipinde olduğu için efektif olarak 1500mhz e denk geliyo.

yani ters bi durum yok için rahat etsin. oc yaparken de ati tool dan set dedikten sonra save deyip yeni bi profil kaydetmen gerekli yoksa eski haline geri dönebilir.

512mb görünmesi de normal zaten kartın üstünde de yazımışlar 256/1gb diye; burada 256mb kartın üstünde yer alan, 1gb ibaresi de gerekli olduğu durumlarda sistem belleğinden alınıp kullanılabilcek maksimum miktarı gösteriyo.bunu da hypermemory özelliği diyolar ama gayet gereksiz bi özellik ve faydadan çok zararı olan bişey.

dolayısı ile senin 512mb olarak gördüğün sistem ram inden bi 256mb daha alınıp eklenmiş hali.

kartın giriş seviyesi bi kart ve ddr2 bellekli 8500gt lere rakip onlardan da biraz iyi.doom3 pes ve painkiller gibi eski nesil dx9 oyunlarında gayet iyi performans alırsın ama dx9 un son oyunlarında ve dx10 da fazla bişey beklememelisin.

sonuçta ne kadar ekmek o kadar köfte dimi, güle güle kullan...

• bende rivaturner dan yapmaya çalışıyorum tak ve kullan moniyöre yapıyor fakat defaulta yapmıyor bişi farkedermi
  • quote:

Orjinalden alıntı: trulli

695/747 görünmesi normal, ramlerin nomrlade 750mhz de çalışıyo ama ddr tipinde olduğu için efektif olarak 1500mhz e denk geliyo.

yani ters bi durum yok için rahat etsin. oc yaparken de ati tool dan set dedikten sonra save deyip yeni bi profil kaydetmen gerekli yoksa eski haline geri dönebilir.

512mb görünmesi de normal zaten kartın üstünde de yazımışlar 256/1gb diye; burada 256mb kartın üstünde yer alan, 1gb ibaresi de gerekli olduğu durumlarda sistem belleğinden alınıp kullanılabilcek maksimum miktarı gösteriyo.bunu da hypermemory özelliği diyolar ama gayet gereksiz bi özellik ve faydadan çok zararı olan bişey.

dolayısı ile senin 512mb olarak gördüğün sistem ram inden bi 256mb daha alınıp eklenmiş hali.

kartın giriş seviyesi bi kart ve ddr2 bellekli 8500gt lere rakip onlardan da biraz iyi.doom3 pes ve painkiller gibi eski nesil dx9 oyunlarında gayet iyi performans alırsın ama dx9 un son oyunlarında ve dx10 da fazla bişey beklememelisin.

sonuçta ne kadar ekmek o kadar köfte dimi, güle güle kullan...

Arkadaşım çok iyi açıklamış herşeyi
    3d Mark Ati'nin yeni nesil kartlarında sorun çıkartabiliyor. HD 2900'ünde herhalde 3d Mark ile bir uyumsuzluğu vardı. Dx10 destekli yeni 3dmark ı beklersen o zaman sorun olmayacaktır. 3-4 fps aldığın yazılım çok ağır ise normaldir. 3d mark'ın da 2.-3. testleri benim x1900 xtx'imi ağlatıyor şahsen. (diğer herşeyi arkadaşım çok iyi açıkladığı için tekrar değinmeye gerek duymadım)

• oncelikle bu tatmin edici cevaplar icin cok te$ekkur ederim. zaten cok da bi$ey bekledigim bi ekran karti degildi. dedigim gibi pes'i oynatiyor olmasi bile yeterli benim icin. directx10 olmasi ise sadece bir arti. en azindan yeni teknolojimiz yok demeyiz.

ancak $u atitoolda degeri artirip set clock dedigimde save edemeden tekrar eski haline donuyor clock. kisacasi oc yapamiyorum bir turlu.
    bir de $u 512 mb gorunmesini engelleyemez miyim yani gercek 256mb da cali$sin istiyorum. ram'e dokunmasin. mumkun mu boyle bir$ey?
    tekrar te$ekurler
  • quote:

Orjinalden alıntı: furynick

oncelikle bu tatmin edici cevaplar icin cok te$ekkur ederim. zaten cok da bi$ey bekledigim bi ekran karti degildi. dedigim gibi pes'i oynatiyor olmasi bile yeterli benim icin. directx10 olmasi ise sadece bir arti. en azindan yeni teknolojimiz yok demeyiz.

ancak $u atitoolda degeri artirip set clock dedigimde save edemeden tekrar eski haline donuyor clock. kisacasi oc yapamiyorum bir turlu.
    bir de $u 512 mb gorunmesini engelleyemez miyim yani gercek 256mb da cali$sin istiyorum. ram'e dokunmasin. mumkun mu boyle bir$ey?
    tekrar te$ekurler

Hocam AMD'nin kendi programını kullanabilirsin hız aşırtma için

http://www.techpowerup.com/downloads/536a/AMDGPUClockTool_v0.7.zip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaRKN' -- 16 Eylül 2007; 1:03:01 >

• Önce kartın hayırlı olsun, CCC olarak atinin son driveri 7.9 u kur çünkü 7.7 ve öncesinde bu tür sorunlar var ayrıca, 3DMARK 03 / 05 ve 06'nın çalışabilmesi için " c:\windows\system32\futuremark\msc" klasörünün içindeki direcpll.dll dosyasını sil. Her 3DMARK kurduğunda bu işlemi tekrarla.
    Kolay gelsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ati Radeon Hd 3850 Hakkında
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ötesinde catalyst'i de kullanabilirsin overclock için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.