Şimdi Ara

ATI HD 5770 | 1920x1080 sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bi hafta öncesine kadar bilgisayarım bu ekran kartı ile ve SAMSUNG S23A550H 23" monitörüm ile sıkıntısız kullanıyordum. Ancak geçen günlerde windows8 deneyeyim diye yüklemiştim, driverları yüklediğimde 1600x1200 piksel yapıyordu. 1920x1080 yapınca 30hz olup titreme yapıyordu. Sorun işletim sisteminden kaynaklıdır henüz desteği yoktur diye düşündüm bugün hard diski komple silip windows 7'ye eski haline geri döndüm. Ancak aynı sorun burada da başladı. Ekran çözünürlüğü 1600x1200 oluyor normalde 1920x1080 olması gerekli ancak yapınca 30hz oluyor. 60hz yapınca otomatik olarak 1600x1200 oluyor sizce sıkıntı nedir?
    Aşağıdaki ekran görüntüsü 1600x1200 iken alındı.

EDİT: İŞLETİM SİSTEMİ WINDOWS 7 / 64Bit'tir 1 hafta öncesine kadar bu sıkıntı yoktu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krunk -- 7 Mart 2012; 0:21:30 >

• Birisi yardım etse...
  • Merhaba,

Sorununuz yeni kurulumdan sonra meydana çıktığına göre, driverlarını tamamen sistemden kaldırıp yüklemeniz de fayda var.

Anakart chip set driver, ekran kartı driver hatta directx paketini tekrar dan kurup denermisiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProbLem!

Merhaba,

Sorununuz yeni kurulumdan sonra meydana çıktığına göre, driverlarını tamamen sistemden kaldırıp yüklemeniz de fayda var.

Anakart chip set driver, ekran kartı driver hatta directx paketini tekrar dan kurup denermisiniz?

Hocam olmuyor kafayı yiyeceğim ne varsa silip tekrar kurdum chipset ekran kartı driverı directx 11, windowsu başka bir şeyin üzerine kurmadım direk hard diski boşalttım sorun çıkmasın diye. Durum halâ bu 1920x1080 yapınca yukarı aşağı titreme oluyor 10 saniyede gözlerimden yaş geliyor. 30hz'den yukarısı yok. Monitör 23" 1600x1200 olunca çok kötü oluyor eskisi gibi 1920x1080 olması lazım.

Edit: amd'nin kendi driver detect programını kullandım yine benim indirdiğimin aynısını indirip kurdu sonuç halâ aynı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krunk -- 7 Mart 2012; 1:43:38 >

• Nvidia GeForce 8500GT ekran kartı takıp driverlarını yükledim aynı sorun onda da var şimdi korkmaya başladım monitörle alâkalı bir şey olabilir mi alalı 2 ay olmadı ve şimdiye kadar 1920x1080 60hz hiç sıkıntı çekmeden kullanmıştım şuan problem nedir bilmiyorum ilk defa böyle bir şey ile karşılaştım YARDIM!
  • Monitörün Genel Plug and Play Olmayan Monitör şeklinde gözüküyor. Monitörün de sürücüsü vardır, hatta yeni almışsın monitörü, kutusunda vardır (ki genelde pek kullanılmaz). Onu kurup tekrar deneyebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: musAKka

Monitörün Genel Plug and Play Olmayan Monitör şeklinde gözüküyor. Monitörün de sürücüsü vardır, hatta yeni almışsın monitörü, kutusunda vardır (ki genelde pek kullanılmaz). Onu kurup tekrar deneyebilirsin.

Onu kurunca da aynı kurduğum hali yukarıda gösteriyor. Zaten ilk çözünürlük kısmında monitörün ismi yazmıyor orası ben bildim bileli öyleydi. 8500GT'de tam şu saniyede nasıl yaptığımı bilmiyorum ama 1920x1080 ve 60hz yaptım şimdi reset atıp Vapor-x Radeon HD 5770'de deneyip yazacağım.

edit: intihar sebebi. Normalde kullandıgım 5770'de sorun devam ediyor, ekran kartıma bir şey olmuş olabilir mi? Ama windows8'e geçtikten sonra başladı ve tekrar win7 geçtiğimde şuan devam eden bi sorun!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krunk -- 7 Mart 2012; 11:53:06 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD HD Radeon 7670M Driver sorunu.
    12 yıl önce açıldı
    DIRECTX 11 VE ATİ RADEON HD 4650
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • YAHU APTAL MI BU BİLGİSAYAR NE OLDU NE DEĞİŞTİ SIFIR HARD DİSK TAKIP XP YÜKLEDİM DAHA ÖNCE YÜZ BİN KERE YAPTIĞIM ŞEY EKRAN KARTININ DRİVERLARINI YÜKLEYİNCE HER ŞEY NORMAL OLMAK ZORUNDA 1920X1080 OLUP ÇALIŞMAK ZORUNDA NE OLDU DA ŞİMDİ OLMUYOR KALDIRIP ATICAM HEPSİNİ SONUNDA ZATEN HİÇ BİRİNİN TAKSİDİ BİLE BİTMEDİ DAHA. Bİ KERE WİNDOWS8 YÜKLEDİM SİLDİM ANASI AĞLADI BİLGİSAYARIN NEDİR BU YA HER ZAMAN ÇALIŞTIĞI ÇÖZÜNÜRLÜĞE GEÇMİYOR!!!!!!!
  • Arkadaşlar Windows 7 64 bit ultimate kullanıyorum, bilgisayarı formatladım ve driverı yükledigimde kullanabilcegim maximum çözünürlük 1600x1200
    1920x1080 yok daha once böyle bisey olmamıştı sizce neden yapabilir
  • Konu hort.

Ben de aynı sorunu yaşıyorum. 1920x1080 yerine 1600x1200 gözüküyor. Sorunu araştırırken eski konuyu buldum.

Bi sonuç bulursam buraya yazarım artık. Ya da bi sonuç bulmuş olan varsa yazsın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.