inceleme için tşklr. @sulo61gun arkadaşıma katılıyorum, artık eskimiş oyunların testlere dahil edilmemesi lazım, karta gelirsek söylenecek söz yok tek kelime ile perfect.
Alacağımdan değil :) ama bu kart cooler master rc690'a sığar mı?
elimde bir miktar para var, kuzenimin kullandığı 226BW monitörümü satsam bu kartı alsam, full hd 22" tv ile kullansam tam performans alabilir miyim? bu kartı aldıktan sonra en az 24" fln istiyorum ama bütçem yetmez..
Bencede beklemeyin bu kartı alın 1400 lira aşırı ucuz
yükteki güç tüketiminin hangi uygulama da ölçüldüğünü merak ettim. galiba işlemci darboğazı oluşmuş ve haddinden fazla düşük çıkmış gibime geldi. testin yapıldığı süre içinde ekran kartının tam kapasite çalışamadığı bi uygulama olabilir.
şimdi bu kartın mükemmel olduğunun aksini iddia eden çıkmaz çıkarsada gülerim ancak şu varki nvidia oyunlara sponsor oldukça ati zorlanacaktır bence ati de oyunlara sponsor olmalı nvidia ne zaman ati nin önüne geçse oyunlara sponsor olmanın üstünlüğüdür bu ek üstünlük olmadığı sürece atinin nvidiayı her zaman geride bırakacağına eminim.
saygılar...
valla harika bi inceleme olmuş. böyle bi karttan sonra nvidia nın sessizliğide tüyleri ürpertmiyor değil. İşallah nvidia manyak uçuk piskopat bi kart çıkarır da bizde 5070 gibi bi kartı şu anki fiyatının yarısına alabilir oluruz olmadı 5870i :)
quote:
Orijinalden alıntı: --TURAN--
quote:
Orijinalden alıntı: kudretx
ATI intikami fena oldu desenize........ gtx 295
Nvidia en azından şeref golünü attı...
o şeref golüne inanıyorsan artık
atide boş durmuyo canım onlarında hawx gibi oyunları var
maşallah
Bu karta nolcak eceliylemi ölcek ? Hakkaten süper bir kar
quote:
Orijinalden alıntı: paradoxical_boy
5970'nın CFx2'sini çok merak ediyorum şahsen :)
incelemeyi ağzım açık izledim. kart mükkemmel olmuş oc li hali ile gtx295 e ortalama 100fps lik fark atmış speed-step in de dediği gibi yeni bir performans kulvarı oluşturmuş resmen.
fakat testte gözümden kaçmayan asıl konu ve benim gibi çoğumuzu ilgilendiren konu 5850 nin gücü oldu. 5850 büyük abilerinin yanından f/p oranıyla göz kırpıyor resmen.
birde anlamadığım bir konuda bana yardımcı olursanız sevinirim; şimdi bu 300w max tdp olayı yüzünden ati bu kartın gpu ve bellek hızlarını düşürmüş orasını anladım fakat yük altındaki güç tüketimine bakarsak 4870x2 bu konuda 5970 i 2 ye katlamış resmen. bu nasıl oluyor yani 4870x2 nin tdp si 300w değilmi? eğer öyle ise downclock yapmak yerine güç tüketimini 4870x2 seviyesinde tutarak kartı asıl frekanslarında üretmek daha mantıklı değilmi?
GTX295 in kanı yerde kalmayacak, Fermi intikam için gelecek( kan davası gibi oldu)
5970 resmen aşmış bazı şeyleri ama yinede çok pahalı eh be nvidia çık artık ta piyasa düzelsin
Rüya gibi bir kart yapmış ati:) keşke xboxdaki live sistemi gibi bir online altyapı olsa pc için.. Herhalde bu kart için xbox live yerine pc tercih ederdim:)
quote:
Orijinalden alıntı: --TURAN--
quote:
Orijinalden alıntı: kudretx
ATI intikami fena oldu desenize........ gtx 295
Nvidia en azından şeref golünü attı...
Maketle mi
beklenen kart(canavar :D) geldi :D nvidia ya kök söktürüyor...
nvidia nın golü yeni driver gelince ofsayt kararıyla iptal olcak