Şimdi Ara

ATI HD 5970 (1GHz OC) Yeni Kral iş başında! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
212
Cevap
0
Favori
75.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şimdiki fiyatı 1400.bayramdan sonra muhtemelen 1250 lira olacaktır.vatan, nova, exa vs gibi yerlerde.ama bence de en makul görünen 5850 cf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulo61gun -- 27 Kasım 2009; 13:39:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eCCo

aslında 90 fps ile 240 fps arasında bi fark yok insanlar icin ama napalim iste teknoloji dur denmiyo... eski oyunların tadi yok artık isterse 10000fps olsun ...

ya dediğin gibi tadı yok ya da biz büyüdük artık
  • GTX295 i ezmiş resmen.helal Amd ATI
  • quote:

Orijinalden alıntı: --TURAN--

GTX295 in kanı yerde kalmayacak, Fermi intikam için gelecek( kan davası gibi oldu)

hakikatten güzel espri
  • quote:

Orijinalden alıntı: tembeler

birde anlamadığım bir konuda bana yardımcı olursanız sevinirim; şimdi bu 300w max tdp olayı yüzünden ati bu kartın gpu ve bellek hızlarını düşürmüş orasını anladım fakat yük altındaki güç tüketimine bakarsak 4870x2 bu konuda 5970 i 2 ye katlamış resmen. bu nasıl oluyor yani 4870x2 nin tdp si 300w değilmi? eğer öyle ise downclock yapmak yerine güç tüketimini 4870x2 seviyesinde tutarak kartı asıl frekanslarında üretmek daha mantıklı değilmi?

ben bu soruma hala bir cevap alabilmiş değilim bilgili bir arkadaşımız beni bu konuda aydınlatırsa sevinirim
  • kart çok güzel orası bi gerçek ama kesinlikle aslan, kaplan, cengaver gibi benzetmeleri haketmiyo 1.400 lira veriyon performansta verecek yani alın size aslan,kaplan..vb. ne derseniz artık http://forum.donanimhaber.com/m_1104154/tm.htm
  • Böyle bir kart için güç tüketim degerleri devrim olmuş...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ymetin

quote:

Orijinalden alıntı: eCCo

aslında 90 fps ile 240 fps arasında bi fark yok insanlar icin ama napalim iste teknoloji dur denmiyo... eski oyunların tadi yok artık isterse 10000fps olsun ...

ya dediğin gibi tadı yok ya da biz büyüdük artık

oyunlarin hakkaten tadi yok, bir elin parmaklarini gecmiyo zevk aldigim oyunlar, onlarda zaten o yila damgasini vuran oyunlar,
    ama fps olayina gelirsek, yeni bi oyun cikar 90 veren 30 verir digeri 45 verir o zaman fark olur, bugun icin degilde biraz daha ileriye donuk dusunursek, bu karti alan adamin kafasi uzunca bi muddet rahat olur.

• EVET CANEKER ARKADAŞIMA KATILIYORUM OYUN YOKKİ PİYASADA BU KADAR SİSTEMİ DİZ HER ŞEYİ YAP EEE OYUN YOK PİYASADA HEP DANDİK OYUNLAR MESELA ŞUAN OYNANABİLECEK 1 ADET OYUN GÖRÜYORUM O DA CALL OF DUTY MODERN WARFARE 2 BAŞKADA YOK TUTUPTA EKRAN KARTINA GİT 1,400 TL BAYIL EE YANİ SONUÇTA OYUN OYNANABİLİYORSA NE GEREK VAR BU KADAR PARAYI BU PİYASAYA YATIRMAYA ŞUAN BEN GEFORCE 8500 GT 512 MB 128 BİT KULLANIYORUM HER OYUNUDA ZEVKLE OYNADIM HEMEN HEMEN YANİ CALL OF DUTY MODERN WARFARE 2 Yİ BİLE OYNAYABİLİYORUM RAHATLIKLA KART ÇIKARACAKLARINA OYUN ÇIKARSINLAR EVDE HERKES GRAFİK ÇALIŞMASI YAPMIYORDUR HERALDE NEYSE ALLAH BİZLERE AKIL VERSİN TUTKUDAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL AMA DIŞARIDAN GENEL OLARAK BAKILINCA NE KADAR BOŞ OLDUĞU GÖRÜLÜYOR SAYGILAR HERKESE...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Speed-Step

Merhaba Arkadaşlar,

Merak edilen bazı noktalar var bunları cevaplamak istiyorum;

- Testler boyunca işlemci standart hızında çalıştırıldı. Eğer herhangi bir donanımda değişiklik yaparsak bunu test sistemini anlattığımız kısımda belirtiyoruz.

- Güç testlerinde 3DMark kullanıyoruz. Vantage'ın Extreme modunda görülen en yüksek güç tüketim değerini kayda geçiriyoruz. Şu ana kadar yaptığımız testlerde olması gerekenden daha düşük güç tüketim değerleri ölçme gibi bir sorunla karşılaşmadık.

-Assassin's Creed'de tarikatın merkez şehrinde testleri yapıyoruz. Sokaklar arasında gezme, binalar üstüne çıkma ve dövüş sahneleri teste dahil ediliyor.

Cevabınız için teşekkürler.

Assassin's Creed'i 1680x1050 - oyun içi 4x MSAA - sürücüden 16x AF ile Dx10 modunda, en yüksek ayarlarda bir denemiştim GTX 285'le ve bazı noktalarda kare/sn rahatsız edecek kadar düşüyordu (kasma kadar değil. Oynayışı etkileyen yavaşlama). Dx9'la - Dx10 modu arasında ciddi kare/sn farkı vardı Dx10 aleyhine. Dx10'la gölgeler düzeliyordu ve genel görüntüde bir blurlaşma oluyordu sanırım.
    Tarikatın merkezinde test ettiğinize göre, en azından aldığınız ortalamanın bir kısmına bahsettiğim durumlar da dahil olmalı(düşük denebilecek kareleri tarikat yerleşimi içinde binalar arasında vs. dolaşırken de almıştım çünkü). Öyleyse, AA-AF farkı var mı bilmiyorum ama (aldığınız yüksek karelere bakılırsa var gibi geldi), benim için anlamlı bir sonuç olacak.
    Assassin's Creed, Radeon'ların shader'lerini, sahneye göre değişmekle beraber, önemli ölçüde kullanabildiği bir oyundu, gördüğüm kadarıyla (mesela ağaçların-gölgelerin-ışık oyunlarının olduğu tipik bir shader ortamında 4870, GTX 260 192'ye ciddi fark atıyordu[1280x1024 - Dx9 - 4x-16x]. Ancak şehir ortamında fark azalıyordu[işlemci sınırından değil]. Tabii bunlar bu yılın başı ve hatta geçen yılın sonu yaptığım gözlemler. Sürücüler ne yaptı bilmiyorum). O nedenle, yakında kullanacağım 5850'nin bu belli sahnelerde 285'e karşı yapacaklarından umutluydum(yani iyi iş çıkarabileceği oyunlardan biri olarak görüyorum). Ama sizin testinizde fark az görünüyor, o nedenle bir sormak istedim. Olmazsa sürücüleri bekleriz, zaten 5970 de sıkıntı yaşamış sonuçlara göre.

Güç tüketiminde ise, GeForce'lerin Radeon'lara karşı bu kadar fazla oranda güç tüketmediğini gösteren başka testler var, o nedenle sordum. Gerçi bir de şu var: Kart daha iyi kare/sn vermişse işlemciye-sisteme binen yük doğrudan daha çok artıyor(farklı mimarî-sürücü kaynaklı işlemci kullanım oranı farkı yoksa) ve bu da sistem güç tüketimini arttırabilir(daha az güç tüketen ama daha hızlı bir kart kullanılınca sistem güç tüketimi azalacağına artabilir mesela). Ya da ekran kartının ilgili bench'te ne kadar verimli çalıştığı, birimlerini nasıl kullandığı vs. bu ise hem doğrudan kartın tüketimini hem de kare/sn farkı nedeniyle sisteme binen yükü değiştirebilir. Sitelerin güç tüketimi konusunda birbiriyle çelişen testler sunmalarının sebepleri bunlar olabilir. En iyisi hepsine birden bakmak gibi görünüyor.
    Ama sizin sonuçlarınız pek çok durum için anlamlıysa, benim için oldukça iyi bir haber bu. 5850'ye geçmekle daha da iyi bir iş yapmış olacağız.

Önemli düzeltme: Sizin testleriniz sadece ekran kartı tüketimini gösteriyormuş. Nasıl fark edemedim
    Olasılıklar daha az öyleyse. Ama kart kullanım verimi konusunun etkisinden çekinmiyor değilim hâlâ :)
    Neyse daha rahat sevinebilirim şimdi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 27 Kasım 2009; 21:54:50 >

• Abi kartı uçurmuşlar, hele ki o crysis deki 45 kare-saniye yi görünce şok oldum

Bu performans nVidia nın çok aşını ağırtıcak bence.
  • sıradaki parçamız ceza'dan ''fark var''..
  • gereksiz bir kart 5850 lerle cf yapmak daha mantıklı diye düşünüyorum
  • Cik Cik Cik. Yazik valla nVidia dan bunu beklemezdim. Zamaninda alasagi ettigin marka AMD ye gecince costumu ne. Icine CPU kacmistir bu GPU larin ondan bu kadar hizli. Yoksa 2 GPU lu Tek Ekran Karti 4 lu SLI hic dovebilirmi :D:D:D
  • Ohooo bukadar gerilime gerekyok at çöpe.
  • neden tüm testler 1920x1200 çözünürlükte yapılmadı ki? 1400 lira verecek adam 1680 x 1050 çözünürlükte oyun oynamaz diye düşünüyorum.Bu video incelemeler prezentasyon modundan çıkıp ne zaman test aşamalarına ait görüntüleride paylaşmayı düşünüyorsunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gurcellonline

Cik Cik Cik. Yazik valla nVidia dan bunu beklemezdim. Zamaninda alasagi ettigin marka AMD ye gecince costumu ne. Icine CPU kacmistir bu GPU larin ondan bu kadar hizli. Yoksa 2 GPU lu Tek Ekran Karti 4 lu SLI hic dovebilirmi :D:D:D

Sürücülerin destek vermemesinden dolayı böyle bir durum var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Source

quote:

Orijinalden alıntı: Gurcellonline

Cik Cik Cik. Yazik valla nVidia dan bunu beklemezdim. Zamaninda alasagi ettigin marka AMD ye gecince costumu ne. Icine CPU kacmistir bu GPU larin ondan bu kadar hizli. Yoksa 2 GPU lu Tek Ekran Karti 4 lu SLI hic dovebilirmi :D:D:D

Sürücülerin destek vermemesinden dolayı böyle bir durum var

birde sürücü konusunda ati kötü nvidia bir numara derler

bu arada ben soruma hala cevap alamamışım. maaşallah milletimiz herşeyi biliyor sorduğum basit bir sorunun cevabını kimse veremiyor bu yüzden düşünmeden edemiyorum herkes boşamı konuşuyor acaba

• Teşekkürler
  • Özellikle güç tüketiminde bir önceki seriye göre yapılan iyileştirme ve Oc-performans kapasitesi harika Nvidianın iş zor fakat Crysis sonucuna bakınca CryEngine3 1920x1200 için budamı keyif vermeyecek demeden geçemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digiali -- 28 Kasım 2009; 13:22:12 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.